Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
csodaszer magas vérnyomásra
  2014-01-30 16:56:33, csütörtök
 
  Ókori csodaszer magas vérnyomásra

Már az ókorban is szőlőkúrákat ajánlottak a szívbetegségekre és a magas vérnyomásra. A szőlő magjában van egy procyanidin nevű anyag, amely bizonyítottan javítja az erek rugalmasságát, következésképpen csökkenti az érelmeszesedés, a magas vérnyomás és a keringési betegségek kockázatát.

Az antioxidánsok kutatása azonban nemcsak a keringési betegségekre keresi a gyógyszert. A káros környezeti hatások és anyagok (különösen a levegő- és vízszennyezés, a tartósítószerek és a stressz) következtében valamennyiünk szervezetében olyan szabadgyökök szabadulnak fel, amelyek megtámadják és elpusztítják az egészséges sejteket. A jó hír az, hogy a szabadgyökök kellő mennyiségű antioxidáns bevitelével semlegesíthetők, és ezzel megállítható a nyomukban járó pusztítás.





Mi a szabadgyök?

A szabadgyökök atomok, melyeknek bizonyos elektronjai hiányoznak. Ha felszaporodnak a szervezetünkben, sejtrombolódást idéznek elő, gyengítik az immunrendszert, ami különböző fertőzéses és degeneratív megbetegedésekhez vezet. A szabadgyököket gyanítják a felgyorsult öregedési folyamatoknak a hátterében is, melyek a ráncokat, a bőr károsodását, a melanómákat és a májfoltokat okozzák. A szabadgyökök a normális anyagcsere-folyamat természetes melléktermékei.

Bár valamennyi antioxidáns jó szolgálatot tehet a szabadgyökök leküzdésében, de a leghatékonyabbnak az oligomer proanthocyanidint, röviden az OPC-t tartják. Ezt a vegyületet már 1948-ban felfedezte dr. James Masquelier, aki úgy találta, hogy adagolása révén órák alatt megkétszerezi a vérerek tartószilárdságát. Azt is felismerte, hogy az OPC legjelentősebb forrása a szőlőmag, melyben 98 százalékos a koncentrációja, és úgy vélte, hogy erőteljes gyulladáscsökkentő, továbbá antiallergén és rákellenes hatása is van.
Az OPC antioxidáns tulajdonságait azonban csak 1986-ban fedezték fel, és azóta egyre inkább előtérbe kerül az alkalmazása különböző táplálékkiegészítőkben. Az OPC antioxidáns hatása húszszorosa a C-, és ötvenszerese az E-vitaminokénak. Villámgyorsan szívódik fel, és hasonlóan gyorsan jut el a szervezet minden pontjára. Elüt a többi antioxidánstól abban is, hogy mind a pozitív, mind a negatív töltöttségű szabad gyököket képes semlegesíteni és kisöpörni.

Igaz, hogy a legtöbb zöldség és gyümölcs tartalmazza ezt a flavonoidot, de a legkoncentráltabb forrása a szerény kis szőlőmag, illetve annak kivonata. A legjobb táplálékkiegészítő formájában fogyasztani, mint általános egészségmegőrző készítményt.
A szőlőmag az alábbi betegségek esetén javasolt:

Szívbaj: Az OPC megakadályozza az LDL-koleszterin oxidációját és az ütőerek falán való lerakódását.
Magas vérnyomás: Az OPC segít megőrizni az érfalak rugalmasságát, csökkentve a magasba szökő vérnyomást és az érszakadás, bevérzés kockázatát.
Artritisz: Az OPC gyulladásgátló hatása előnyös az ízületi gyulladások kezelésében, jótékonyan hat az ízületi kötőszövetek stabilizálására, az ízületi duzzanatok megelőzésére, a szövetek nyugtatására, a fájdalom csillapítására.
Allergia: Antihisztamin hatása gátolja a hisztamin-szintézist és -kibocsátást.
Fekélybetegség: Gyógyítja mind a gyomor-, mind a nyombélfekélyt.
Menstuáció előtti feszültség: Az OPC enyhíti a puffadást, a szélsőséges hangulatváltozásokat, a vizeletpangást, a medencetáji fájdalmakat és a súlygyarapodást.
Szürkehályog: A rosszabbodás megállítható, ha E-vitaminnal együtt szedjük.
Fog- és fogágybetegségek: Gyorsítja a gyógyulási folyamatot.

Az OPC növeli a C vitamin hatását, csökkenti a gyulladásokat, javítja a vérkeringést, növeli a test mozgékonyságát, mivel a kollagénhez kötődik. Ezáltal fiatalító hatása van, úgy hat, mintha szájon át bevehető kozmetikum lenne. Nem mérgező, semmiféle mellékhatása nincsen.

Megakadályozza, hogy a vérlemezkék összeragadjanak vagy fennakadjanak a verőerek falán. Egy ember annyi idős, mint az érrendszere, és éppen ezért van jelentős megelőző szerepe az OPC-nek.

Visszér esetén is segíthet, megszüntetheti az ödémákat és duzzanatokat, késlelteti a bőr öregedését.

Javítja az agyi funkciókat, segít szénanátha és stressz esetén. Dohányosok számára nagy segítség, mivel a dohányzás megsokszorozza a szabadgyököket.

A Kentucky Egyetem kutatói szerint egy szőlőmagból nyert kivonat hatására laboratóriumi körülmények között a leukémiás sejtek önmagukat pusztítják el. A kutatási tapasztalatok azt mutatják, hogy a kivonat alkalmazását követő 24 órán belül a daganatsejtek 76 százaléka elpusztult.
 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: szívbetegségekre, következésképpen, fogágybetegségek, szervezetünkben, súlygyarapodást, sejtrombolódást, összeragadjanak, tartósítószerek, stabilizálására, egészségmegőrző, semlegesíthetők, megsokszorozza, fekélybetegség, tulajdonságait, szabadgyököket, megszüntetheti, megakadályozza, legjelentősebb, gyulladásgátló, antioxidánstól, melléktermékei, mozgékonyságát, koncentrációja, immunrendszert, vizeletpangást, felszaporodnak, nyombélfekélyt, csillapítására, érelmeszesedés, laboratóriumi, vízszennyezés, rugalmasságát, antihisztamin, folyamatoknak, valamennyiünk, tapasztalatok, magas vérnyomásra, szőlő magjában, procyanidin nevű, erek rugalmasságát, magas vérnyomás, keringési betegségek, antioxidánsok kutatása, keringési betegségekre, káros környezeti, egészséges sejteket, szabadgyökök kellő, nyomukban járó, szabadgyökök atomok, szabadgyököket gyanítják, felgyorsult öregedési, májfoltokat okozzák, James Masquelier, Kentucky Egyetem,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Minden tavaszból őrizz..  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  James Allen  képre írva  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztina b...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Jázmin  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Müller Péter tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Jan Twardowski - Siessünk  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péterre emlékezünk  Minden tavaszból őrizz..  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Tanmese  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  James Allen  Ma van a magyar költészet napj...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Zilahy Lajos mondta  Robin Wight pitypang szobra  Andrássy Réka - A bolond Böske  Gebhardt Nóra versei II.  ajándék, mellyel meglepem  jó reggelt  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Anyák napjára  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Töröld le  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét  Önmaga ellenére  A Magyar Költészet napja alkal...  Bornyi Veronika haiku verse  Sorsunk miatt...  Tavaszi este  Nagy és kis csodák 
Bejegyzés Címkék
magas vérnyomásra, szőlő magjában, procyanidin nevű, erek rugalmasságát, magas vérnyomás, keringési betegségek, antioxidánsok kutatása, keringési betegségekre, káros környezeti, egészséges sejteket, szabadgyökök kellő, nyomukban járó, szabadgyökök atomok, szabadgyököket gyanítják, felgyorsult öregedési, májfoltokat okozzák, szabadgyökök leküzdésében, oligomer proanthocyanidint, vérerek tartószilárdságát, alkalmazása különböző, szervezet minden, többi antioxidánstól, negatív töltöttségű, legtöbb zöldség, legkoncentráltabb forrása, alábbi betegségek, ütőerek falán, érfalak rugalmasságát, magasba szökő, ízületi gyulladások, ízületi kötőszövetek, ízületi duzzanatok, szövetek nyugtatására, fájdalom csillapítására, medencetáji fájdalmakat, rosszabbodás megállítható, gyógyulási folyamatot, test mozgékonyságát, kollagénhez kötődik, vérlemezkék összeragadjanak, verőerek falán, ember annyi, agyi funkciókat, dohányzás megsokszorozza, leukémiás sejtek, kutatási tapasztalatok, kivonat alkalmazását, szívbetegségekre, következésképpen, fogágybetegségek, szervezetünkben, súlygyarapodást, sejtrombolódást, összeragadjanak, tartósítószerek, stabilizálására, egészségmegőrző, semlegesíthetők, megsokszorozza, fekélybetegség, tulajdonságait, szabadgyököket, megszüntetheti, megakadályozza, legjelentősebb, gyulladásgátló, antioxidánstól, melléktermékei, mozgékonyságát, koncentrációja, immunrendszert, vizeletpangást, felszaporodnak, nyombélfekélyt, csillapítására, érelmeszesedés, laboratóriumi, vízszennyezés, rugalmasságát, antihisztamin, folyamatoknak, valamennyiünk, tapasztalatok, bizonyítottan, gyulladásokat, semlegesíteni, megkétszerezi, fennakadjanak, szervezetében, következtében, antioxidánsok, daganatsejtek, villámgyorsan, vitaminokénak, vérkeringést, szabadgyökök, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2705
  • e Hónap: 3697
  • e Év: 35426
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.