Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Almaecet
  2011-09-13 10:45:17, kedd
 
   
 
...mint szagtalanító

Legyen szó a cigaretta, a fokhagyma, a hal és egyéb intenzív szagokról, a szagos helyiségbe egy csészényi ecetet kell elhelyezni, az pár óra leforgása alatt közömbösíti a kellemetlen illatanyagokat. Az intenzív szagokat a kezekről is eltünteti, aki például nem szereti, hogy cigiszagú a keze, mártsa ecetbe az ujjait, és máris megszabadult a kellemetlen szagoktól.

...mint folttisztító

Makacs foltok - tinta, vörösbor, gyümölcslé - ellen hatékony lehet az ecet, a tiszta szivacsot ecettel át kell itatni, majd a foltot átdörzsölni vele. Téli időszakban, a felsózott utak miatt a csizmákon keletkező sófoltok eltávolítására is kiváló szer az ecet, ráadásul a bőr színét is felfrissíti - ugyanúgy kell eljárni, mint folttisztításkor.

...mint mosószer

Az utolsó öblítéskor érdemes egy kis ecetet a mosógépbe adagolni, amitől a színes ruhák színei felfrissülnek. Ezen kívül az ecet öblítő helyett is tökéletes, hiszen az öblítő nemcsak illatosít, de úgy varázsolja a ruhákat puhává, hogy megakadályozza a vízkőlerakódásokat - tudjuk jól, az ecet erre is kiváló. Makacs foltok, szennyeződések esetén már mosás előtt érdemes ecetbe mártani a ruhaneműt.

...mint tartósító

A kenyeres dobozt érdemes hetente egyszer ecetes-vizes szivaccsal áttörli, így a pékáruk tovább frissek maradnak, lassabban penészednek.

...mint szőnyegtisztító

Szőnyegtisztításkor is kiváló háztartási tisztító az ecetes víz, ami nemcsak a makacs foltokat távolítja el, de azt atkák ellen is hatékony, ráadásul a molylepkéket is távol tartja és a szőnyeg színét is felfrissíti.


Ecet ...mint univerzális tisztítószer

Minden, amit ecetes vízzel törlünk át, higiénikusan tiszta lesz, elsősorban az élelmiszerekkel érintkező területeket érdemes inkább ecettel, semmint méregdrága kemikáliákkal tisztítani. Ecetes vízzel érdemes tisztítani a hűtőszekrényt, a mosogatógépet, és valamennyi háztartási berendezést - az ecet nemcsak csírátlanít, de makacs, zsíros szennyeződéseket is eltávolítja, és foltokat sem hagy maga után - ez utóbbi tulajdonságáért szeretik üvegfelületek (ablakok, akváriumok, tükrök, szemüvegek, kristály) tisztításakor bevetni. A megbarnult, megsárgult teás-és kávékannákat szintén ecettel kell átsúrolni, és az edények olyanok lesznek, mint újkorukban.

...mint vízkőoldó és penészölő

A gőzvasaló, a vízforraló, a kávéfőző, a mosógép belső tisztítását és vízkőtelenítését is nyugodtan rá lehet bízni az ecetre. Ehhez nem kell egyebet tenni, mint ecetes üresjáratban majd tiszta vízzel is elindítani a gépeket.

A konyha mellett a fürdőszobában - a zuhanyfülkében, a fugákon és csempéken, a csaptelepeken, a zuhanyrózsákban, a vécécsészében, a fogmosó pohárban - is hatékonyan felveszi a kesztyűt a vízkő és feketepenész ellen.



Almaecet készítése:

Vágjunk össze almahéjat és tegyük egy nagy befőttesüvegbe. Tegyünk rá annyi vizet amennyi duplán ellepi. Vagyis ha 4 ujjnyi az alma, akkor 4 ujjnyira lepje el a víz. A vizet megmérjük és tizedrésze annyi
cukrot teszünk bele.
Kössük be a tetejét gézzel, vékony tüllel és hagyjuk állni 10 napig meleg helyen. Ezután leszűrjük. Ha leülepedett, újra leszűrjük. Kész is van.
Salátákba, főzelékekbe, hajhullás ellen, ruhaöblítésre, vízkőoldásra, tisztítószer a háztartásban.
Kiváló fogyókúrás szernek tartják, mivel rendszeres fogyasztása esetén meggátolja a felesleges zsírok lerakódását. Bőrszépítő hatású, harmonizálja az immunrendszert.



(Dr. Slobodan Raljevié)


 
 
0 komment , kategória:  **** Semmi vegyszer**  
Címkék: folttisztításkor, szennyeződéseket, vízkőtelenítését, zuhanyrózsákban, szőnyegtisztító, élelmiszerekkel, tulajdonságáért, szennyeződések, befőttesüvegbe, illatanyagokat, eltávolítására, megakadályozza, immunrendszert, zuhanyfülkében, kemikáliákkal, mosogatógépet, hűtőszekrényt, ruhaöblítésre, fürdőszobában, üvegfelületek, csaptelepeken, vécécsészében, tisztításakor, felfrissülnek, higiénikusan, tisztítószer, szagtalanító, üresjáratban, háztartásban, harmonizálja, kávékannákat, molylepkéket, vízkőoldásra, feketepenész, megszabadult, folttisztító, szagos helyiségbe, csészényi ecetet, kellemetlen illatanyagokat, intenzív szagokat, kellemetlen szagoktól, tiszta szivacsot, foltot átdörzsölni, felsózott utak, csizmákon keletkező, utolsó öblítéskor, mosógépbe adagolni, színes ruhák, ecet öblítő, öblítő nemcsak, ruhákat puhává, ecet erre, Slobodan Raljevié,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Alázat  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Alázat  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png csokor  Ágai Ágnes – Csendélet  Png csokor  Nem méltó hozzád  Albert Einstein gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét  Alázat  Png kislány  Tóth Ágnes - Szervusz pad  s immár én is felragyogva, ért...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Sose bánj semmit  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Png cica  Minden harmadik...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  s immár én is felragyogva, ért...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  képre írva  Nagyi telefonál  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png virág  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Akarat  Julian Brass gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Makszim Gorkij gondolata  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Png nő  Mai harmónia kártyám  George Gordon Lord Byron: Inez...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Őrizkednünk kell...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png férfi  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
szagos helyiségbe, csészényi ecetet, kellemetlen illatanyagokat, intenzív szagokat, kellemetlen szagoktól, tiszta szivacsot, foltot átdörzsölni, felsózott utak, csizmákon keletkező, utolsó öblítéskor, mosógépbe adagolni, színes ruhák, ecet öblítő, öblítő nemcsak, ruhákat puhává, ecet erre, kenyeres dobozt, pékáruk tovább, makacs foltokat, szőnyeg színét, élelmiszerekkel érintkező, ecet nemcsak, edények olyanok, mosógép belső, konyha mellett, fogmosó pohárban, nagy befőttesüvegbe, vizet megmérjük, tetejét gézzel, felesleges zsírok, folttisztításkor, szennyeződéseket, vízkőtelenítését, zuhanyrózsákban, szőnyegtisztító, élelmiszerekkel, tulajdonságáért, szennyeződések, befőttesüvegbe, illatanyagokat, eltávolítására, megakadályozza, immunrendszert, zuhanyfülkében, kemikáliákkal, mosogatógépet, hűtőszekrényt, ruhaöblítésre, fürdőszobában, üvegfelületek, csaptelepeken, vécécsészében, tisztításakor, felfrissülnek, higiénikusan, tisztítószer, szagtalanító, üresjáratban, háztartásban, harmonizálja, kávékannákat, molylepkéket, vízkőoldásra, feketepenész, megszabadult, folttisztító, berendezést, eltávolítja, csírátlanít, kellemetlen, univerzális, tisztítását, felfrissíti, fogyasztása, lerakódását, penészednek, közömbösíti, főzelékekbe, átdörzsölni, leülepedett, területeket, vízforraló, újkorukban, szivaccsal, szemüvegek, öblítéskor, akváriumok, elindítani, időszakban, megbarnult, megsárgult, tisztítani, háztartási, fogyókúrás, elhelyezni, hatékonyan, helyiségbe, rendszeres, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1066
  • e Hét: 3566
  • e Hónap: 12236
  • e Év: 68169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.