Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Összeomlás: Magyarországnak ni
  2011-11-30 18:31:00, szerda
 
  Összeomlás: Magyarországnak nincs segítség

2011.11.30

Miközben a többi visegrádi ország tagja lehetne az európai elitklubnak, nekünk még csak nem is segítenének a bajban, a Fidesz-kormány ugyanis eljátszotta mindenki jóindulatát. (Fotó: hirado.hu)

A Financial Times egyik mértékadó publicistája szerint úgy tíz napon belül eldől, hogy fennmaradhat-e az eurózóna. Hozzá hasonlóan egyre többen gondolják, hogy hamarosan megtörténhet, ami két hónappal ezelőtt is szinte elképzelhetetlennek tűnt. Ha valóban felbomlik az eurózóna, ránk, magyarokra különösen cudar idők várnak.


Mi a baj?

Mostanra elég pontosan leírható, hogy mi is a baj az eurózónával. Alapvetően az, hogy az elrontott válságkezelési kísérletek során annyira kitömték az Unió bankjait állampapírokkal, hogy a rendszernek mára nem maradt egyetlen egészséges pontja sem. Ugyanis akkor, ha egy méretesebb tagország esetleg csődöt jelent, az valamennyi tagállamot lehetetlen helyzetbe hozza, amennyiben legfontosabb bankjaik azonnali és rendkívül nagy mértékű tőkepótlásra kényszerülnek a csődbe kerülő ország államkötvényein elszenvedett veszteségeik miatt.

Az európai bankrendszer problémái mára olyan kiterjedtségűvé váltak, hogy egyre kevesebb hitelezőt találni, aki hajlandó ezeknek a bankoknak hitelt nyújtani. Ennek hiányában azonban bármilyen jelentősebb tőkepótlás csak állami pénzből történhet, ami viszont tovább növeli az európai országok egyébként is óriási adósságállományát.

Vagyis három probléma jelentkezik egyszerre: az európai bankrendszer romló likviditási helyzete, az európai bankok középtávú tőkeproblémája, illetve az európai országok államadósság terhe.
A forgatókönyvek

Ennek a helyzetnek nincs egyszerű megoldása, és az a néhány opció, ami elérhető lenne, mind-mind azt igényelné, hogy az eurózóna kormányai hirtelen megtalálják a közös hangot és egységesen felsorakozzanak egy fenntartható finanszírozási stratégia mellett. A helyzetet nehezíti, hogy a fentieken túl a relatíve jó helyzetben lévő országoknak, mindenek előtt Németországnak azt is vállalnia kellene, hogy átveszi a nála felelőtlenebbek terheinek egy jó részét. De az is biztosnak tűnik, hogy nincs valódi megoldás fiskális unió, azaz anélkül, hogy a szóban forgó országok szuverenitásuk még nagyobb részét feladva nagyon szigorú közös szabályokat fogadjanak el az éves költségvetéseikre nézve.

Mindennek az alternatívája nemcsak a közös pénz megszűnése, hanem valószínűleg az európai integráció számos korábbi eredményének szinte automatikus felszámolódása, illetve két-három rettentő mély recesszióban elöltött év lehet.

A sikeres mentési kísérletnek pedig könnyen elképzelhető, hogy az lesz az ára, hogy megvalósul az ún. kétsebességes Európa, ahol a legjobb helyzetben lévő országok szűk köre egy föderalista államhoz egyre inkább hasonlító államalakulatba szerveződik, míg a többiek amolyan másodrangú tagként, az Unió perifériájaként működnek tovább. Fontos azonban megjegyezni, hogy még ez a forgatókönyv is lényegesen vonzóbb, mint az eurózóna és vele együtt az Európai Unió belső piacának szétesése.

Nekünk a legrosszabbkor jött

Magyarországot az összes európai ország közül az egyik legfelkészületlenebbül érné az esetleges kataklizma. A bankrendszerünket a végsőkig gyengítette a magyar kormány önsorsrontó politikája, devizatartalékunk az elmúlt időszakban ahelyett, hogy nőtt volna, csökkent, továbbá az államadósságunk egy tapodtat sem mozdult el a másfél évvel ezelőtti szintről. Mindeközben a magyar kormány tönkretette a forint és a magyar államkötvénypiac egyetlen komolyan vehető hazai bástyáját, a magánnyugdíjpénztári rendszert is.




De sajnos legalább ilyen fontos, hogy az összes lehetséges szereplőnél, aki mentőövet dobhatna vagy segíthetne nekünk, a jóindulat utolsó szikráit is elveszítettük, köszönhetően a Fidesz-kormány ,,Majd én megmutatom nektek!"-típusú politizálásának. Nemcsak arról van szó, hogy az esetleges belső európai régiónak, európai elitklubnak a többi visegrádi ország akár még tagja is lehetne, miközben Magyarország részvétele fel sem merülhet. Hanem arról is, hogy az ,,amilyen az adjonisten..." elve alapján mára kifejezetten sok olyan külföldi kormány és befolyásos lobbicsoport van a számunkra kulcsfontosságú nyugat-európai országokban, akik egy ilyen esetben nagyon szívesen viszonoznák a keménykedő Orbán-kormány eddigi kedvességét.

Mindezek miatt sajnos valószínűnek tűnik, hogy az euró bukása magával rántaná Magyarországot is.


http://velemenyvezer.blog.hu/2011/11/30/ha_osszeomlik_europa_rajtunk_senki_nem_se git?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: államkötvénypiac, kiterjedtségűvé, felelőtlenebbek, felsorakozzanak, államalakulatba, perifériájaként, államadósságunk, államkötvényein, kulcsfontosságú, állampapírokkal, politizálásának, magyarországnak, magyarországot, válságkezelési, forgatókönyvek, németországnak, szuverenitásuk, felszámolódása, finanszírozási, legrosszabbkor, tőkeproblémája, alternatívája, kényszerülnek, velemenyvezer, elveszítettük, kétsebességes, elszenvedett, veszteségeik, államadósság, fennmaradhat, megtörténhet, legfontosabb, bankrendszer, fenntartható, tőkepótlásra, publicistája, többi visegrádi, európai elitklubnak, elrontott válságkezelési, rendszernek mára, méretesebb tagország, valamennyi tagállamot, csődbe kerülő, európai bankrendszer, bankoknak hitelt, európai országok, európai bankok, helyzetnek nincs, eurózóna kormányai, közös hangot, fenntartható finanszírozási, helyzetet nehezíti, Financial Times, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Szívem  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Zilahy Lajos gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Reménység és erő Krisztustól e...  Nevem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Akarat  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ágai Ágnes – Csendélet  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Png telefon  Png férfi  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Nem méltó hozzád  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Ne kapaszkodj magasabbra,  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Egy bizonyos határt  Png telefon  Egy lelki imádság  Nem számIt  Png fotel  Paul David Tripp Április 19  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png virág  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Jó éjszakát  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Popper Péter szavai  Nagyon különös  Png nő  Png férfi  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem számIt  Szép estét kedves látogatóimna...  s immár én is felragyogva, ért...  Png fotel  Png cica  Soha ne kedvezz...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes délutánt kívánok  Png férfi  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Lóhere  210 éve született a SZÓZAT meg... 
Bejegyzés Címkék
többi visegrádi, európai elitklubnak, elrontott válságkezelési, rendszernek mára, méretesebb tagország, valamennyi tagállamot, csődbe kerülő, európai bankrendszer, bankoknak hitelt, európai országok, európai bankok, helyzetnek nincs, eurózóna kormányai, közös hangot, fenntartható finanszírozási, helyzetet nehezíti, nála felelőtlenebbek, szóban forgó, éves költségvetéseikre, alternatívája nemcsak, közös pénz, európai integráció, sikeres mentési, legjobb helyzetben, föderalista államhoz, többiek amolyan, legrosszabbkor jött, összes európai, esetleges kataklizma, végsőkig gyengítette, magyar kormány, elmúlt időszakban, másfél évvel, magyar államkötvénypiac, összes lehetséges, jóindulat utolsó, esetleges belső, számunkra kulcsfontosságú, ilyen esetben, keménykedő Orbán-kormány, euró bukása, államkötvénypiac, kiterjedtségűvé, felelőtlenebbek, felsorakozzanak, államalakulatba, perifériájaként, államadósságunk, államkötvényein, kulcsfontosságú, állampapírokkal, politizálásának, magyarországnak, magyarországot, válságkezelési, forgatókönyvek, németországnak, szuverenitásuk, felszámolódása, finanszírozási, legrosszabbkor, tőkeproblémája, alternatívája, kényszerülnek, velemenyvezer, elveszítettük, kétsebességes, elszenvedett, veszteségeik, államadósság, fennmaradhat, megtörténhet, legfontosabb, bankrendszer, fenntartható, tőkepótlásra, publicistája, lobbicsoport, köszönhetően, kifejezetten, magyarország, forgatókönyv, elképzelhető, valószínűleg, valószínűnek, eredményének, recesszióban, jelentősebb, szereplőnél, elitklubnak, országokban, kedvességét, rendszernek, viszonoznák, tönkretette, önsorsrontó, eurózónával, föderalista, országoknak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.