Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kómában van a magyar díva
  2011-05-19 11:30:40, csütörtök
 
  Gábor Zsa Zsa
.....


Sok kép az alábbi linken:
Link
Élete:
Gábor Sári született 1917.02.06. Budapesten - Jelenleg 94 éves
Gábor Zsazsa Budapesten született második gyerekként. Apja, Gábor Vilmos, katona volt, 1962-ben hunyt el és a Kozma utcai zsidó temetőben nyugszik. Anyja, Gábor Jolie (született Tilleman Janka (vagy ,,Jancsi") - szülei ugyanis fiút akartak) 1896-ban Budapesten született, és 1997-ben, 101 évesen hunyt el Kaliforniában, Rancho Mirage-ben. Anyja később Edmund de Szigethy-hez ment feleségül (a férjjel kapcsolatos híreszteléseknek, miszerint magyar grófi család leszármazottja, nincs valóságalapja, mivel a történelem folyamán Szigethy néven egyetlen család sem kapott bárói, vagy grófi címet).
Nevét Fedák Sári színésznő után kapta, akit szintén Zsazsának neveztek, mert a kislánya nem tudta kiejteni a nevét. Gábor Zsazsa szülei zsidó származásúak voltak. Édesanyja rokonságban állt Annette Tillemannal, Tom Lantos feleségével, míg édesapja eredeti neve Grün volt. A Gábor lányok (Magda, Zsa Zsa és Éva) kiemelkedően szépek voltak és már Budapesten extravagáns életstílusukról voltak ismertek. Gábor Zsazsa egy svájci internátusban tanult, majd 1936-ban elnyerte a Miss Hungary (Miss Hungaria) szépségkirálynő címet. Még ebben az évben Bécsbe utazott, ahol a híres tenor, Richard Tauber felfedezte és meghívta, hogy énekeljen egy szubrettet a Der singende Traum ("Az éneklő álom") című operettben a Theater an der Wienben. Ez volt Gábor Zsazsa első nyilvános szereplése. 1941-ben, miután házasságának Burhan Belge-gel, egy török diplomatával vége szakadt, követte testvéreit Hollywoodba. Itt színésznőként dolgozott (1952-től több mint 50 filmben szerepelt) és hamar hírnévre tett szert legfőképpen szépsége, afférjai, botrányai, milliomosokkal kötött házasságai és válásai, valamint egyszeri rövid letartóztatása miatt. A sajtóban gyakran párhuzamot vonnak közte és Paris Hilton között, akivel egyébként Gábor Conrad Hiltonnal kötött házassága révén rokonok.
Gábor Zsazsa 1968 októberében hazalátogatott Budapestre, ahol Lajos György készíthetett róla fotósorozatot.

Férjei:
- Burhan Belge (1937 - 1941) a török követség sajtóreferense volt, később író és diplomata
- Conrad Hilton (1942 - 1947) a Hilton szállodalánc alapítója, tőle van egyetlen gyereke
- George Sanders (1949 - 1954) Oscar-díjas brit színész, aki később Gábor Magdát vette feleségül
- Herbert Hutner (1962 - 1966) pénzügyi tanácsadó
- Joshua S. Cosden, Jr. (1966 - 1967) üzletember
- Jack Ryan (1975 - 1976) a Barbie-baba egyik tervezője
- Michael O'Hara (1976 - 1982) ügyvéd
- Felipe de Alba (1982) (érvénytelen) a házasság csak egy napig tartott
- Friedrich von Anhalt (1986 aug.14-én Jelenlegi férjével, kötött házasságot. A herceg Mária Auguszta anhalti hercegnő (II. Vilmos császár menye) 1980-ban adoptált fia, a német nemesség tagja, üzletember. Ez az utolsó a leghosszabb házassága.
Anhalt herceggel kötött házassága óta a színésznő hivatalos megszólítása, Anhalt és Szászország hercegnője (Princess Von Anhalt and Duchess of Saxony). Az elmúlt években azonban több történész vitatja ennek a címnek a hitelességét.

Időskora
Gábor Zsazsa 2002. november 27-én utasként részese volt egy autóbalesetnek, melynek következtében a 85 éves színésznő kómába esett. A kórházat csak 2003 januárjában hagyhatta el, azóta folyamatos ellátásban részesül. A baleset után kártérítési pert indított, melyet megnyert és 2 millió dollárt kapott.
A színésznő 2004 decemberében öngyilkossági kísérletet tett: jelentős mennyiségű altatót vett be, azonban férje, Friedrich von Anhalt herceg még időben rátalált. A 87 éves művésznőt azonnal kórházba szállították, ahol kimosták a gyomrát. A Bild című német lapnak a herceg akkor azt nyilatkozta, sejtette, hogy felesége öngyilkosságot kísérelhet meg, de remélte, hogy ez mégsem következik be.
A díva 2005. július 7-én, 88 évesen komoly agyvérzésen esett át. A kórházból július 15-én tért haza és az elmondások szerint a felépülése jól halad.
A színésznő férje, Anhalt herceg 2007. február 9-én az AP hírügynökségen keresztül bejelentette, évtizeden át tartó viszonya volt az egy nappal korábban elhunyt Anna Nicole Smith-szel, a Playboy erotikus magazin egykori modell-színésznőjével, és lehet, hogy ő Smith lányának apja. Végül kiderült, hogy Smith 5 hónapos lányának nem Anhalt az apja.
Az utolsó hivatalos fénykép Gábor Zsazsáról 2007-ben egy amerikai magazinban jelent meg.
A színésznő férje, Anhalt herceg 2010. január 21-én bejelentette, hogy indulni kíván a kaliforniai választásokon, ahol kormányzó akar lenni.
Az idős színésznőt 2010. július 17-én kórházba szállították, miután Bel Air-i otthonában televízió nézés közben kiesett az ágyából, (valószínűleg a telefonjáért nyúlt) aminek következtében több csontja is eltört. A három és fél órás műtét sikeres volt, de a beteg az eséskor a fejét is beütötte, agyrázkódást kapott. Az orvosok, szerint csípőműtétje közben Gábor Zsazsa agyvérzést is kaphatott.
A színésznő lánya, Francesca Hilton viszont cáfolta, hogy anyja kritikus állapotban volna, vagy hogy ne reagálna a körülötte levőkre. "Nincs kómában, gyógyszereket adnak neki, még minden életfunkciója erős, és beszél is" - mondta.
A 93 esztendős díva 2010. augusztus 13-án rohammentővel újra visszakerült a Los Angeles-i Ronald Reagen kórházba, ahonnan két nappal korábban távozhatott, miután csípőtörése után egy hónappal hazengedték. Időközben von Anhalt bejelentette, hogy hivatalosan is visszalép kaliforniai kormányzójelöltségétől felesége egészségi állapota miatt.
Zsazsát 2010. augusztus 31-én eszméletlenül, lázasan, influenzagyanús tünetekkel visszaszállították a kórházba, annak ellenére, hogy már megkapta az utolsó kenetet, és elutasította hogy újabb műtétet hajtsanak rajta végre. 2010. szeptember 3-án engedték ki a kórházból, és a Bild című német lapnak nyilatkozva a színésznő férje elmondta halála után konzerváltatni akarja testét a színésznő.
2011. március 23-án ismét kórházba került, ennek egyik oka kedves barátnőjének Elizabeth Taylornak a halál híre.
2011.március.30-án ismét kórházba szállították,mert nem kapott levegőt.Férje szerint elég valószínű, hogy a sztár már nem távozik élve a kórteremből,ugyanis azt nyilatkozta,hogy fél,mert talán végleg elveszítheti Gábor Zsazsát.
Kómában van a magyar díva
Forrás: 2011. május 19., csütörtök 11:00 Sztori
Gábor Zsa Zsa ismét a halál torkában van, miután nem ébredt fel a keddi életmentő, sürgősségi beavatkozását követően Pár napja megint kórházba kellett szállítani Gábor Zsa Zsát. A kilencvennégy esztendős legendás díva gyomorszondája ugyanis begyulladt, és egy komoly fertőzés terjedt el a gyomrában. A magyar színésznőt kedden meg is kellett operálni, ami ugyan jól sikerült, viszont Zsa Zsa szervezete nem bírta az újabb műtétet, és kómába esett. Azt nem tudni, hogy az orvosok miben reménykednek, vagy mit jósolnak, ugyanis a férje, Frédéric von Anhalt herceg nem ad pontos felvilágosítást. De egyes hírek szerint halálán van Hollywood egyik utolsó dívája. Bár az elmúlt egy évben már legalább háromszor mondták ugyanezt róla, ám ő hihetetlen módon ragaszkodik az élethez.
Miközben Zsa Zsa a kórházi ágyán küzd, a családja az egymással való harcokkal van elfoglalva. Gábor lánya, Constance Francesca és hetedik férje, Conrad Hilton ugyanis azt állítják, hogy az amerikai sajtó által csak Ahole hercegnek csúfolt Frédéric nem engedi őket a sztár közelébe. Pedig ők csak el szeretnének tőle búcsúzni, és megtudni, hogy milyen állapotban van valójában, mivel nem bíznak abban, amit Zsa Zsa ura elmond a média képviselőinek. Ám Anhalt szerint csak hazudnak, és egyedül az érdekli őket, hogy kapjanak majd valamit a színésznő hagyatékából. Mert ugye a világ legnagyobb szállodaláncának feje és egyik örököse amúgy nem tudna máshogy megélni.

Érdekességek olvashatók és videók nézhetők az alábbi linken
Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Címkék: szállodaláncának, híreszteléseknek, életstílusukról, felvilágosítást, influenzagyanús, szépségkirálynő, sajtóreferense, autóbalesetnek, gyomorszondája, konzerváltatni, öngyilkosságot, hazalátogatott, milliomosokkal, hírügynökségen, színésznőjével, leszármazottja, letartóztatása, valóságalapja, kaliforniában, öngyilkossági, választásokon, következtében, kilencvennégy, beavatkozását, eszméletlenül, gyógyszereket, életfunkciója, rohammentővel, színésznőként, fotósorozatot, internátusban, képviselőinek, bejelentette, szállították, reménykednek, diplomatával, alábbi linken, férjjel kapcsolatos, történelem folyamán, svájci internátusban, évben Bécsbe, híres tenor, éneklő álom, török diplomatával, sajtóban gyakran, török követség, házasság csak, napig tartott, herceg Mária, német nemesség, leghosszabb házassága, színésznő hivatalos, Gábor Zsa Zsa, Gábor Sári, Gábor Zsazsa Budapesten, Gábor Vilmos, Gábor Jolie, Tilleman Janka, Rancho Mirage-ben, Nevét Fedák Sári, Gábor Zsazsa, Annette Tillemannal, Miss Hungary, Miss Hungaria, Richard Tauber, Burhan Belge-gel, Paris Hilton, Gábor Conrad Hiltonnal, Lajos György, Burhan Belge, Conrad Hilton, George Sanders, Gábor Magdát, Herbert Hutner, Joshua, Jack Ryan, Michael, Mária Auguszta, Princess Von Anhalt, Anna Nicole Smith-szel, Gábor Zsazsáról, Francesca Hilton, Angeles-i Ronald Reagen, Elizabeth Taylornak, Gábor Zsazsát, Gábor Zsa Zsát, Miközben Zsa Zsa, Constance Francesca,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A felvilágosodás...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szabó T. Anna - Pitypang  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  képre írva  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Jan Twardowski - Siessünk  Kertem  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Horváth Szilvia tollából  Szép álmokat!  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét  Előfordul, hogy  Paul Éluard - És egy mosoly  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Anyák napjára  Robert Merle tollából  Nem kell hozzá fürdőruhás  képre írva  Zilahy Lajos mondta  Bársony székben  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Szabó T. Anna - Pitypang  A pitypang legendája  Sorsunk miatt...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó éjszakát  Vito Giaquinto gondolata  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Egy párkányon  Nem kell hozzá fürdőruhás  Tanácsok egy pszichológustól  Zilahy Lajos gondolata  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  "Ez egy csoda"  Mindent de mindent visszakap  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Esterházy Péterre emlékezünk  Nem kell hozzá fürdőruhás  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Magyar költészet napja  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam Krisztinától  Somlyó Zoltán - Orgonával  Vannak emberek  Somlyó Zoltán - Orgonával  A pitypang legendája  Az ember emlékekből áll  Dóró Sándor: Embernek maradni  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Alvó kislány  jó reggelt  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Magamnak  Töröld le  Szép estét 
Bejegyzés Címkék
alábbi linken, férjjel kapcsolatos, történelem folyamán, svájci internátusban, évben Bécsbe, híres tenor, éneklő álom, török diplomatával, sajtóban gyakran, török követség, házasság csak, napig tartott, herceg Mária, német nemesség, leghosszabb házassága, színésznő hivatalos, elmúlt években, kórházat csak, baleset után, színésznő 2004, herceg akkor, díva 2005, kórházból július, elmondások szerint, színésznő férje, utolsó hivatalos, amerikai magazinban, kaliforniai választásokon, idős színésznőt, telefonjáért nyúlt, színésznő lánya, körülötte levőkre, hónappal hazengedték, utolsó kenetet, halál híre, magyar díva, halál torkában, keddi életmentő, kilencvennégy esztendős, komoly fertőzés, magyar színésznőt, újabb műtétet, orvosok miben, kórházi ágyán, egymással való, amerikai sajtó, sztár közelébe, média képviselőinek, érdekli őket, színésznő hagyatékából, világ legnagyobb, szállodaláncának, híreszteléseknek, életstílusukról, felvilágosítást, influenzagyanús, szépségkirálynő, sajtóreferense, autóbalesetnek, gyomorszondája, konzerváltatni, öngyilkosságot, hazalátogatott, milliomosokkal, hírügynökségen, színésznőjével, leszármazottja, letartóztatása, valóságalapja, kaliforniában, öngyilkossági, választásokon, következtében, kilencvennégy, beavatkozását, eszméletlenül, gyógyszereket, életfunkciója, rohammentővel, színésznőként, fotósorozatot, internátusban, képviselőinek, bejelentette, szállították, reménykednek, diplomatával, elutasította, hagyatékából, házasságának, barátnőjének, származásúak, kiemelkedően, készíthetett, hitelességét, megszólítása, elveszítheti, szállodalánc, decemberében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 708
  • e Hét: 7398
  • e Hónap: 20074
  • e Év: 253821
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.