Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mutasd a talpad, megmondom, mi bajod!
  2015-02-25 13:15:55, szerda
 
   
  Talpad masszírozása számtalan panaszra megkönnyebbülést nyújt. Vedd kézbe a lábad, és kezdd a gyógymódot!

Az ősi kínai gyógyászat 5000 évvel ezelőtt felismerte, hogy a talp területei összeköttetésben állnak az egyes belső szervekkel. Térképhez hasonlóan megrajzolhatók azok a pontok, amelyek finom ingerlése beindítja a gyógyító folyamatokat. William Fitzgerald amerikai orvos közel száz éve újból alkalmazni kezdte a módszert, melynek sikerére azóta egyre több bizonyíték született. Mára végleg kikerült a gyanús, kuruzslással határos gyógymódok köréből, és több formában is alkalmazzák.
A reflexológia vagy más néven zónaterápia segítségével javíthatod szervezeted általános állapotát, növelheted energiaszintedet, és egyes betegségek tüneteit is hatékonyan csökkentheted.
Jelez a láb
Érdekes kölcsönhatás figyelhető meg a szervek állapota és a talppontok között. A megbetegedett testrész úgy jelzi a problémát, hogy a neki megfelelő reflexpont masszírozásakor fájdalmat érzel. Ennek oka, hogy a felhalmozódott káros anyagcseretermékek kristályos göbökké állnak össze az érintett reflexzónában. Az érzékeny terület masszírozásával ezek a lerakódások szétoszlanak, és az energia újból szabadon áramolhat.
Akkor is eredményesen csillapíthatod a panaszaidat, ha még nem alakultak ki a méreganyag-kristályok. Ilyenkor a talp idegvégződései és a nekik megfelelő szervműködés összefüggéseit használod. A fájdalmat vagy egyéb kellemetlen tünetet okozó testrészhez meg kell keresned a vele kapcsolatban álló talpterületet. Az óvatos masszírozás visszajelzést küld az idegrendszer számára, mely az öngyógyító folyamatokat irányítja.
Komolyabb betegség esetén mindenképp képzett talpreflexológustól kérj segítséget, és a tanácsainak megfelelő ideig vedd igénybe a terápiát.
Enyhébb panaszokat azonban magad is kezelhetsz, ha megismered a hozzájuk kapcsolódó talppontokat.
Így kezdj hozzá!
Akkor is érdemes kihasználnod a talpmasszírozás gyógyhatását, ha semmilyen zavaró tünetet nem tapasztalsz. A rendszeres masszázs segít megőrizni egészséged, frissíti szervezetedet, és serkenti anyagcserédet. Ehhez mindössze két kis gumi- vagy műanyag labdára lesz szükséged.
Helyezkedj el kényelmesen egy széken, és helyezz mezítlábas talpaid alá egy-egy kislabdát. Görgesd őket ide-oda, hogy a talpak egész felületét átmasszírozd. Akár olvasás, tévénézés közben is elvégezheted az öt-tíz percig tartó műveletet. Már az első alkalom után tapasztalhatod, hogy csökken a feszültség, enyhül a fáradtság, és javul a kedélyállapotod.
Ha már utolért egy-egy kellemetlen panasz, az adott testrésznek megfelelő talpfelületet kézzel kell masszíroznod. Használj hidratáló vagy gyógynövény hatóanyagú krémet, hogy megkönnyítsd a műveletet. Az adott pontot öt percig érdemes körkörösen masszíroznod, ám ha bőrkeményedés fedi a felületet, előbb attól szabadulj meg a megfelelő kezeléssel.
Erős tünetek fennállásakor kétszeresére is növelheted a masszázs időtartamát. Ne ijedj meg, ha átmeneti fáradékonyságot vagy a talppontok fájdalmát tapasztalod. Ez annak a jele, hogy sikeresen kezdetét vette a gyógyulás.
Komolyabb betegség esetén csak akkor vesd be a módszert, ha előzetesen kikérted háziorvosod véleményét! Előfordulhat, hogy önmagában nem lesz elegendő a reflexológia alkalmazása, ám egyéb orvosi kezelések kiegészítéseként gyorsíthatod vele a gyógyulást.
Mikor, melyik pontot célozd?
Akkor használhatod leghatékonyabban a reflexológiát, ha megtanulod, hogy a jellegzetes panaszok megjelenésekor mely pontokat érdemes masszíroznod.
Fejfájás esetén a nagylábujjak középső-belső részét vedd kezelésbe, itt találhatók a fej és a halánték pontjai. Ha migrén közeledtét érzed, minél hamarabb kezdd meg a masszírozást, így megelőzheted a roham fokozódását.
Felfúvódást, nehezen emészthető ételek fogyasztását követő teltségérzést a gyomor és a vékonybelek pontjainak dörzsölgetésével mérsékelhetsz, melyek a belső talpél középső részén, valamint a talpközép és a sarkak közti területen találhatók.
Fogyókúrád sikerének záloga az anyagcsere sebessége. Ha pajzsmirigyed nem működik megfelelően, megnő az elhízás kockázata. Masszírozd a nagylábujj alatt két-három centiméterrel található pajzsmirigy-pontot, hogy hamarabb megszabadulj a felesleges kilóktól.
A reumás fájdalmak gyakori oka a méreganyagok felhalmozódása. Serkentsd a kiválasztó szervek munkáját a talpad közepén és kissé alatta található pontok ingerlésével!
A székrekedés kezelésében bal lábad kap főszerepet, ennek közepén és bal szélén húzódnak az emésztőrendszer reflexpontjai.
Ha gerinctájéki fájdalmat tapasztalsz, a belső talpél és a boka közti vonalat masszírozd végig! A hideg végtagokért is felelős lelassult vérkeringést pedig a belső talpél és a nagylábujj közti pont, valamint a bal talpad közepén elhelyezkedő szívpont serkentésével hozhatod lendületbe.
Ha szívesen használnád mindennapi házi gyógymódként a talpreflexológiát, érdemes szakkönyvet is beszerezned, melyben pontos térképet találsz a reflexzónák rejtelmeihez. Talptérképeket az interneten is kereshetsz, többek közöttITT nézheted meg, hogy hogyan ,,működnek" a reflexzónák.
http://www.tudasfaja.com/mutasd-a-talpad-megmondom-mi-bajod/
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: leghatékonyabban, dörzsölgetésével, kiegészítéseként, energiaszintedet, megkönnyebbülést, összeköttetésben, masszírozásakor, emésztőrendszer, masszírozásával, fáradékonyságot, talpmasszírozás, kedélyállapotod, felhalmozódott, tapasztalhatod, talptérképeket, összefüggéseit, idegvégződései, megrajzolhatók, csillapíthatod, megjelenésekor, felhalmozódása, megbetegedett, csökkentheted, szervezetedet, reflexpontjai, visszajelzést, pajzsmirigyed, serkentésével, centiméterrel, reflexológiát, bőrkeményedés, reflexzónában, fennállásakor, talpterületet, mérsékelhetsz, talpfelületet, talp területei, egyes belső, gyógyító folyamatokat, reflexológia vagy, szervek állapota, talppontok között, megbetegedett testrész, neki megfelelő, felhalmozódott káros, érintett reflexzónában, érzékeny terület, lerakódások szétoszlanak, energia újból, talp idegvégződései, nekik megfelelő, fájdalmat vagy, William Fitzgerald,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 16  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  A magukat nyílt és őszinte emb...  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Az élet  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Törött csészék  Facebookon kaptam  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Szeüleidtől tanultad  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzet csak akkor...  képre írva Március 15 -re emlé...  Síró nő  Facebookon kaptam  Nem kell ide békemenet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam  Szent Pio atya!  Szép Álmokat  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Szép álmokat!  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Március  Alvó kislány  Házi botox  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Szent-Györgyi Albert gondolata  A kávé  Alvó cica  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Március  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Nagy László - Szerelem emléke  Cicus virággal  Törött csészék  Rochefoucauld - a bölcs  Cicus virággal  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Jó éjszakát  Amikor még rangja volt...  A csonk és a facsemete  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Alvó baby  Akinek vaj van a fején...  Mindig tud adni ,  Szent Pio atya!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem kell ide békemenet  Az embernek fiatal korában van  Egyet értesz?  Nemzeti  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  Egyet értesz?  Minden jónak végeszakad egysze...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Szabó Norbert – Szabadsá...  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Az embernek fiatal korában van  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Facebookon kaptam  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  A szív és a cselekvés egységes...  Fújjad márciusi szél . . .  Ne engedd el kezem!  Kezdet  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány 
Bejegyzés Címkék
talp területei, egyes belső, gyógyító folyamatokat, reflexológia vagy, szervek állapota, talppontok között, megbetegedett testrész, neki megfelelő, felhalmozódott káros, érintett reflexzónában, érzékeny terület, lerakódások szétoszlanak, energia újból, talp idegvégződései, nekik megfelelő, fájdalmat vagy, vele kapcsolatban, óvatos masszírozás, idegrendszer számára, öngyógyító folyamatokat, tanácsainak megfelelő, hozzájuk kapcsolódó, talpmasszírozás gyógyhatását, rendszeres masszázs, talpak egész, öt-tíz percig, első alkalom, adott testrésznek, adott pontot, megfelelő kezeléssel, masszázs időtartamát, talppontok fájdalmát, reflexológia alkalmazása, jellegzetes panaszok, nagylábujjak középső-belső, halánték pontjai, roham fokozódását, vékonybelek pontjainak, belső talpél, sarkak közti, anyagcsere sebessége, elhízás kockázata, nagylábujj alatt, felesleges kilóktól, reumás fájdalmak, méreganyagok felhalmozódása, kiválasztó szervek, talpad közepén, székrekedés kezelésében, emésztőrendszer reflexpontjai, boka közti, hideg végtagokért, nagylábujj közti, reflexzónák rejtelmeihez, leghatékonyabban, dörzsölgetésével, kiegészítéseként, energiaszintedet, megkönnyebbülést, összeköttetésben, masszírozásakor, emésztőrendszer, masszírozásával, fáradékonyságot, talpmasszírozás, kedélyállapotod, felhalmozódott, tapasztalhatod, talptérképeket, összefüggéseit, idegvégződései, megrajzolhatók, csillapíthatod, megjelenésekor, felhalmozódása, megbetegedett, csökkentheted, szervezetedet, reflexpontjai, visszajelzést, pajzsmirigyed, serkentésével, centiméterrel, reflexológiát, bőrkeményedés, reflexzónában, fennállásakor, talpterületet, mérsékelhetsz, talpfelületet, anyagcserédet, teltségérzést, reflexológia, masszíroznod, segítségével, kölcsönhatás, előfordulhat, szétoszlanak, nagylábujjak, kapcsolatban, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 153
  • e Hét: 326
  • e Hónap: 3075
  • e Év: 40823
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.