Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Háromszáz napja szenved Hajnalka a Covid poklában
  2021-03-16 22:00:57, kedd
 
 





HÁROMSZÁZ NAPJA SZENVED HAJNALKA A COVID POKLÁBAN

Soha nem szabad feladni - mondta a nővér, aki élet és halál között lebegett


Hajnalka csodával határos módon felépült a koronavírusból, de a betegség súlyos szövődményeket okozott nála. A tatai nővér kálváriája már lassan egy éve tart, de állapota igen lassan javul.


Az 53 éves Hajnalka még tavasszal kapta el a koronavírust, ami miatt 105 napot töltött kórházban. A tatai nővér állapota olyan súlyos volt, hogy 68 napon át műtüdővel lélegeztették. A kitartó asszony azonban csodával határos módon felépült a fertőzésből és szeptemberben, bár erőtlenül, de saját lábán hagyhatta el a kórházat. Ekkor kezdődött meg rehabilitációja, ami a súlyos szövődményeknek köszönhetően lassabban halad, mint hitte...


Tönkretette a veséjét a kór

Hajnalka ugyan felépült a koronavírusból, de az alattomos betegség több olyan súlyos szövődménnyel is szembe állította, melyek miatt iszonyú lassan javul az állapota.

- A mellkasi és hát fájdalmam még mindig megvan, a csípőmtől lefelé zsibbadnak a lábaim és a jobb kezem könyöktől lefelé - sorolta Hajnalka a Borsnak fájdalmas szövődményeit.

- A zsibbadás egész nap tart, és estére már nagyon erőteljes.

"A fájdalmaimat semmilyen gyógyszer nem képes csillapítani. Több ujjam még májusban elüszkösödött, ezek is nagyon lassan javulnak, egy ujjam még mindig csupa fekete."

- A tüdő kapacitásom még mindig 50 százalékos, az orvosok szerint egyelőre stagnál, pedig folyamatosan végzem a kifejezetten ekkor ajánlatos légzőtornát.

"A betegség következtében 4-es stádiumú veseelégtelenség alakult ki nálam, amire gyógyszert kell szednem, hogy ne szoruljak a későbbiekben dialízisre."

- A vese alulműködése miatt az eddig alacsony vérnyomásom most már 180-190 - listázta Hajnalka, akinek a légzőtorna mellett, gyógytornára és gyógymasszázsra is járnia kell, így az egész napja be van táblázva.


Hajnalka most már képes 2-4 kilométert szoba kerékpározni és sétálni - Zantleitner Ingrid





- Most már képes vagyok 2-4 kilométert sétálni, vagy szoba kerékpározni. A napi terhelést már bírom reggeltől kora estig. Persze nem terhelem túl magam, tudom, hogy mennyit bírok. Örülök, hogy már önállóan ki tudok kelni az ágyból és fel tudok állni négykézláb a masszázsszőnyegről. Kikapcsolódásként élvezem, hogy végre süthetek, főzhetek a családomnak - mondta a nővér, aki nem számított rá, hogy a felépülés ilyen hosszú időt vesz majd igénybe.


A szeretet ereje állítja talpra

Hajnalka azt mondja, műtüdőről nagyon kevesen kelnek fel, és kevesen töltenek rajta ilyen hosszú időt.

- A szövődményeim azzal is összefüggnek, hogy súlyos volt a betegség lefolyása, és sokáig kellett altatásban tartani. A felépülésem maga a csoda, ám az ilyen hosszú ideig tartó altatás után nehezített a talpra állás, hiszen ilyenkor a teljes izomzat eltűnik - emlékezett vissza Hajnalka arra az időszakra, amikor élet-halál között lebegett. Ma már karján és lábán újra megjelentek az izomrostok.

- A családom hatalmas segítség, akik szerencsére eddig mind megúszták a fertőzést.

"A férjem a legfőbb támaszom, de a három gyermekemre is mindenben számíthatok. A férjem nagyon félt, aggódik értem, főleg mikor ki kell mozdulnom otthonról."

- Tulajdonképpen a családomnak köszönhetem, hogy élek, mert soha nem mondtak le rólam - hálálkodott Hajnalka, aki nem szeretne burokban élni, így többek között a bevásárlásban is kiveszi a részét, de igen óvatos, hisz látja, hogy még mindig sok a felelőtlen ember.


Végre ehet édességeket

Bár Hajnalkát a veséje miatt fehérje diétára fogták, ám a COVID miatt újra ehet édességeket, amit kifejezetten élvez.

"Nem lehet tudni, hogy hogyan, de a betegség lefolyása után helyreállt a cukrom, pedig előtte cukorbeteg voltam. Ezt az egy ,,szövődményt" köszönhetem a koronavírusnak" - mesélte jókedvűen Hajnalka, akinek leghőbb vágya végre újra másokon segíteni.

- Nagyon nehezen viselem, hogy ezekben a nehéz időkben nem tudok a hivatásomnak élni, de a családnak is azt mondtam, hogy

"szerintem azért lettem beteg, hogy ne kelljen végig néznem ezt a küzdelmet, amit az egészségügyben okoz ez a rettenetes járvány" - tűnődött a nővér, akit sok koronavírusban érintett család megkeres, így jelenleg nekik nyújt lelki segítséget az interneten keresztül.

- A legjobb tanács a betegeknek az az, hogy soha nem szabad feladni, míg a hozzátartozóknak az, hogy soha nem szabad lemondani a beteg szerettünkről. Én is ennek és az orvosoknak köszönhetem az életemet - zárta Hajnalka, aki továbbra is abban bízik, egyszer felépül, hogy végre újra másoknak szentelhesse életét.


Friss adatok: már ennyien kapták el a koronavírust világszerte


Link



Friss kutatás bizonyítja: ez a leghatásosabb vakcina a koronavírus ellen

Link



Fontos tudnivalók! Ezt tegye, ha megkapta az értesítést az oltásról

Link











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: hozzátartozóknak, veseelégtelenség, rehabilitációja, szövődményeknek, gyógymasszázsra, koronavírusból, szövődményeket, tulajdonképpen, egészségügyben, koronavírusnak, koronavírusban, szerettünkről, elüszkösödött, lélegeztették, szeptemberben, következtében, szövődményeit, szövődménnyel, szövődményeim, leghatásosabb, bevásárlásban, alulműködése, gyógytornára, kerékpározni, későbbiekben, szentelhesse, kifejezetten, koronavírust, fájdalmaimat, köszönhetően, hivatásomnak, összefüggnek, folyamatosan, csillapítani, vérnyomásom, édességeket, betegség súlyos, tatai nővér, kitartó asszony, súlyos szövődményeknek, alattomos betegség, csípőmtől lefelé, jobb kezem, zsibbadás egész, fájdalmaimat semmilyen, tüdő kapacitásom, orvosok szerint, kifejezetten ekkor, betegség következtében, későbbiekben dialízisre, vese alulműködése, eddig alacsony, HÁROMSZÁZ NAPJA SZENVED HAJNALKA COVID POKLÁBAN, Zantleitner Ingrid,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Makszim Gorkij gondolata  Reggel van  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Popper Péter szavai  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png cica  s immár én is felragyogva, ért...  Németh László tollából  Szép estét  Facebookon kaptam  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Minden harmadik...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Soha ne kedvezz...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó éjszakát  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png telefon  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 19  Lóhere  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fehér virág  Leonardo da Vinci gondolata  Szívem  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szívem  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Sokan azt tartják  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Png cica  Alvó cicák  Leonardo da Vinci gondolata  Nem méltó hozzád  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Albert Einsteinről  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  képre írva  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Png férfi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Alázat  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png fotel  A tömeg, a Mester, a módszer, ... 
Bejegyzés Címkék
betegség súlyos, tatai nővér, kitartó asszony, súlyos szövődményeknek, alattomos betegség, csípőmtől lefelé, jobb kezem, zsibbadás egész, fájdalmaimat semmilyen, tüdő kapacitásom, orvosok szerint, kifejezetten ekkor, betegség következtében, későbbiekben dialízisre, vese alulműködése, eddig alacsony, légzőtorna mellett, egész napja, napi terhelést, családomnak &#8211, felépülés ilyen, szeretet ereje, szövődményeim azzal, betegség lefolyása, felépülésem maga, ilyen hosszú, talpra állás, teljes izomzat, családom hatalmas, legfőbb támaszom, három gyermekemre, férjem nagyon, családomnak köszönhetem, felelőtlen ember, veséje miatt, nehéz időkben, hivatásomnak élni, egészségügyben okoz, rettenetes járvány, interneten keresztül, legjobb tanács, beteg szerettünkről, orvosoknak köszönhetem, életemet &#8211, koronavírust világszerte, leghatásosabb vakcina, koronavírus ellen, hozzátartozóknak, veseelégtelenség, rehabilitációja, szövődményeknek, gyógymasszázsra, koronavírusból, szövődményeket, tulajdonképpen, egészségügyben, koronavírusnak, koronavírusban, szerettünkről, elüszkösödött, lélegeztették, szeptemberben, következtében, szövődményeit, szövődménnyel, szövődményeim, leghatásosabb, bevásárlásban, alulműködése, gyógytornára, kerékpározni, későbbiekben, szentelhesse, kifejezetten, koronavírust, fájdalmaimat, köszönhetően, hivatásomnak, összefüggnek, folyamatosan, csillapítani, vérnyomásom, édességeket, tönkretette, köszönhetem, szövődményt, hálálkodott, légzőtornát, kapacitásom, fertőzésből, gyermekemre, családomnak, zantleitner, megjelentek, szerencsére, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4291
  • e Hét: 12746
  • e Hónap: 52567
  • e Év: 230442
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.