Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az AB megsemmisítette a törvén
  2011-12-12 19:12:27, hétfő
 
  Az AB megsemmisítette a törvénytelen esztergomi fideszes döntést

2011, december 12 - 17:55


Esztergom független polgármestere hétfőn arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy az Alkotmánybíróság visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a város adósságrendezési tervének alapját jelentő reorganizációs tervet, amelyet szavai szerint "törvénytelenül tartott testületi ülésen, a város vezetőjét és az ellenzéket kizárva" fogadott el áprilisban a helyi Fidesz-frakció.

Isten hozta Esztergomban - Szent István városa - az Alkotmánybíróság városa

Tétényi Éva azt mondta, hogy "a reorganizációs terv a város kiadásainak és bevételeinek átszervezésével forrásokat biztosított volna az adósságrendezésre, a hitelezők kifizetésére. A tervezet megsemmisítése megkérdőjelezi a teljes adósságrendezést, így a testület által legutóbb elfogadott, a Raiffeisen Bankkal kötött 17 milliárd forintos hitelátütemezési megállapodást."

A városvezető kérdésesnek nevezte, hogy indul-e új adósságrendezési eljárás, tekintettel arra, hogy az időközben megváltozott jogszabályok szerint ennek kezdeményezésére a polgármester helyett már csak a képviselő-testületnek van joga. Tétényi Éva tavaly novemberben kérte a bíróságtól az adósságrendezési eljárás megindítását a város 90 napon túli tartozásai miatt.

A Jobbik is kérte a megsemmisítést

A polgármester közlése szerint a reorganizációs terv április 12-i törvénytelen elfogadásának kimondását a megyei kormánymegbízott kérte az Alkotmánybíróságtól, miután a képviselők nem tettek eleget felszólításának, hogy május 20-ig állítsák helyre a törvényes állapotokat. Az ügyben a Jobbik is a kormánymegbízotthoz fordult, szintén a törvénytelenség megállapítását kérve.

"Nem járható út, hogy a fideszes többség saját magát felhatalmazva bármikor testületi ülést tartson, és az így hozott rendeletet mindaddig végrehajthatónak tekintse, amíg azt meg nem semmisítik" - mondta a polgármester az MTI-nek. Szerinte ezek után az a kérdés, hogyan lehet végrehajtani egy olyan adósságrendezési megállapodást, aminek az alapjául szolgáló reorganizációs terv nem is létezik.

A polgármester közölte, miután a Fidesz-frakció törvénysértő magatartását a legfelsőbb jogi fórum mondta ki, levélben javasolja a teljes képviselő-testület feloszlatását az Alkotmánybíróságnak, Orbán Viktor miniszterelnöknek és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek.

Meggyes akkor hangos volt, most hallgat

Április 12-én az esztergomi Fidesz-frakció a polgármester és az ellenzék távollétében megszavazta, hogy az ülést Petróczy Gyula korelnök vezesse le. A jelenlévők elfogadták azt a reorganizációs tervet, amelyre a mintegy 26 milliárd forintos hitelezői igényeket 100 százalékban teljesítő egyezségi javaslatot alapozták, amely 34 évre eladósította a várost - emlékeztetett a polgármester.

Az Esztergom hivatalos honlapján megtalálható jegyzőkönyvben az eseményen az azóta távozott aljegyző így fordult az egybegyűltekhez: "Tisztelt képviselő-testület, vagy nem tudom, minek nevezzem most ebben az esetben önöket (...) jogi aggályaim vannak ennek az ülésnek a megtartásával, és mindez felvetheti mások részéről a most meghozott döntések érvényességét (...) azzal számoljanak, hogy esetleg ezt egyesek támadni fogják (...) ezek után önök döntenek, ahogy döntenek, de ennek a felelősségét akkor nyilván vállalniuk kell."

Ezután Meggyes Tamás (Fidesz) volt polgármester közölte az aljegyzővel: "amit ön felvetett, az teljesen helyénvaló, tisztában vagyunk ezekkel a tényekkel, és vannak is rá válaszaink. Azt szeretném kérni, hogy az aljegyző úr által felvetettekre a döntéshozatalokat követően térjünk vissza (...) kérem, hogy most Petróczy képviselő úr vegye át az ülés vezetését."

Meggyes Tamást hétfő délután az MTI nem érte el.

MTI nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/az_ab_megsemmis%C3%ADtette_t%C3%B6rv%C3%A9nytelen_esztergomi_fi deszes_d%C3%B6nt%C3%A9st-20111212
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kezdeményezésére, adósságrendezési, kormánymegbízott, végrehajthatónak, adósságrendezést, alkotmánybíróság, hitelátütemezési, visszamenőleges, megsemmisítette, felszólításának, egybegyűltekhez, átszervezésével, törvénytelenség, megkérdőjelezi, reorganizációs, megsemmisítése, jegyzőkönyvben, törvénytelenül, megsemmisítést, megállapítását, nyilvánosságot, megállapodást, polgármestere, felvetettekre, közigazgatási, feloszlatását, elfogadásának, emlékeztetett, felhatalmazva, érvényességét, megtartásával, polgármester, magatartását, megindítását, bevételeinek, távollétében, törvénytelen esztergomi, város adósságrendezési, város vezetőjét, ellenzéket kizárva, helyi Fidesz-frakció, reorganizációs terv, város kiadásainak, hitelezők kifizetésére, tervezet megsemmisítése, teljes adósságrendezést, testület által, városvezető kérdésesnek, időközben megváltozott, polgármester helyett, adósságrendezési eljárás, polgármester közlése, Szent István, Tétényi Éva, Raiffeisen Bankkal, Orbán Viktor, Navracsics Tibor, Petróczy Gyula, Ezután Meggyes Tamás, Meggyes Tamást,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  József Attila – Keresek ...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Anyák napjára  Ma van a magyar költészet napj...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Vidámság  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  jó reggelt  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 15  Jázmin  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Dóró Sándor: Embernek maradni  Bársony székben  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép álmokat!  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Ady Endre - Mindegy átka  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 12  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Zilahy Lajos gondolata  Walter Chrysler mondta  képre írva  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Emlékezz  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Anyámról való emlékek  Az ember  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Esterházy Péter: Harmonia c...  Zilahy Lajos mondta  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Azért kaptad  Borzasztó  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
törvénytelen esztergomi, város adósságrendezési, város vezetőjét, ellenzéket kizárva, helyi Fidesz-frakció, reorganizációs terv, város kiadásainak, hitelezők kifizetésére, tervezet megsemmisítése, teljes adósságrendezést, testület által, városvezető kérdésesnek, időközben megváltozott, polgármester helyett, adósságrendezési eljárás, polgármester közlése, megyei kormánymegbízott, törvényes állapotokat, törvénytelenség megállapítását, fideszes többség, olyan adósságrendezési, alapjául szolgáló, polgármester közölte, legfelsőbb jogi, esztergomi Fidesz-frakció, ellenzék távollétében, ülést Petróczy, jelenlévők elfogadták, reorganizációs tervet, azóta távozott, esetben önöket, most meghozott, felelősségét akkor, teljesen helyénvaló, döntéshozatalokat követően, ülés vezetését, kezdeményezésére, adósságrendezési, kormánymegbízott, végrehajthatónak, adósságrendezést, alkotmánybíróság, hitelátütemezési, visszamenőleges, megsemmisítette, felszólításának, egybegyűltekhez, átszervezésével, törvénytelenség, megkérdőjelezi, reorganizációs, megsemmisítése, jegyzőkönyvben, törvénytelenül, megsemmisítést, megállapítását, nyilvánosságot, megállapodást, polgármestere, felvetettekre, közigazgatási, feloszlatását, elfogadásának, emlékeztetett, felhatalmazva, érvényességét, megtartásával, polgármester, magatartását, megindítását, bevételeinek, távollétében, miniszternek, törvénysértő, megváltozott, törvénytelen, jogszabályok, végrehajtani, tájékoztatta, kifizetésére, felelősségét, esztergomban, megtalálható, eladósította, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.