Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egyszerre véd az influenza és a koronavírus ellen a kombinál
  2021-05-16 19:15:16, vasárnap
 
 





BRAVÚROS KUTATÁS - EGYSZERRE VÉD AZ INFLUENZA ÉS A KORONAVÍRUS ELLEN A KOMBINÁLT VAKCINA


Elkészült az első influenza és koronavírus ellen is hatékony kombinált vakcina. Az amerikai Novavax cég még idén megkezdi a klinikai vizsgálatokat.

A koronavírus-járvány ideje alatt a megszokotthoz képest jóval alacsonyabb volt az influenzafertőzöttség, ám a betegség veszélye nem szűnt meg, így mindkét vírusfertőzés esetében továbbra is fontos a megelőzés. Örvendetes hír, hogy az ame­rikai, de magyar kutatásirányítóval dolgozó Novavax cég még idén tesztelni kezdheti az influenza és a koronavírus elleni kombinált vakcinát, ami mindkét betegség ellen védelmet alakít ki.



Bravúros kutatás: egyszerre véd az influenza és a koronavírus ellen a kombinált vakcina





Jól szerepelt az állatkísérletek során

Az amerikai Novavax cég kutatásirányítója, az Ausztráliában élő magyar származású dr. Bári Eszter május 10-én jelentette be, hogy kombinált, az influenza és az új típusú koronavírus ellen egyaránt védelmet nyújtó vakcinát fejlesztettek ki - írta az Index.hu. Az al­egység vakcina preklinikai vizsgálatai már be is fejeződtek, s az állatkísérletek során az oltóanyag jól teljesített, hiszen masszív antitesttermelést indított be az influenza A és B vírusa, valamint a SARS-CoV-2 ellen is. Az oltás hatékonyan védte meg a koronavírus-fertőzés ellen a kísérleti állatokat. A klinikai vizsgálatok megkezdését - vagyis az embereken történő teszteléseket - a cég még erre az évre ígérte.



Az Ausztráliában élő dr. Bári Eszter a Novavax cég kutatásirányítója - Saját fotó





Bejáratott technológián alapul

Dr. Rusvai Miklós víruskutató a Borsnak megerősítette, hogy a Novavax kombinált alegységvakcinája elkészült, ám embere­ken való tesztelése még nem kezdődött meg.

"Az influenza és a koronavírus elleni alegységvakcina előállítása igen bonyolult. Az influenzavakcinák mindegyike kombinált, hiszen kötelezően eleve minimum három, maximum négy komponenst, vagyis különböző vírustörzset tartalmaznak"

- magyarázta a Borsnak a szakember.



Dr. Rusvai Miklós víruskutató elmondta, a szakma várja a vakcinát - TV2





- Ehhez a három vagy négy vírustörzshöz még legalább egyet, a koronavírust is hozzá kell adniuk, de az sem kizárt, hogy variánsokat is beletettek. Egyelőre a pontos alkotóelemekről nincsenek információink. Ha a vakcinába túl sok komponens kerül, előfordulhat, hogy csökken a hatásfoka a különböző vírustörzsek esetében, úgyhogy a szakma nagy érdeklődéssel várja a tudományos információkat és később az eredményeket - fogalmazta meg dr. Rusvai, aki hozzátette, hogy az alegységvakcinák körülbelül 20 éves múltra tekintenek vissza, így teljes mértékben megbízhatóak és hatékonyak.


Készen tartalmazza a vírusok fehérjéit

Ilyen kombinált alegységvakcinák már évek óta léteznek az influenzavírus ellen, sőt többek között a méhnyakrák ellen is, így használatuk a többi vakcinához hasonlóan teljesen veszélytelen.

"Ez az alegységvakcina készen tartalmazza a vírusok fehérjéit, amelyeket mesterségesen állítanak elő. Az immunrendszer ezekre a kész fehérjékre reagál és termel ellenanyagot, ha vakcina formájában bejuttatják a szervezetbe"

- ismertette dr. Rusvai az oltóanyag működési elvét.



Bravúros kutatás: egyszerre véd az influenza és a koronavírus ellen a kombinált vakcina





- Azt még nem tudni, hogy a Novavax influenza és koronavírus elleni kombinált oltása pontosan hány komponenst tartalmaz, ám a klinikai tesztek lezártakor pontosan kiderül, melyik betegség ellen hány százalékban nyújt védelmet - zárta a virológus, aki szerint ezek a típusú vakcinák leginkább gyerekek és tűfóbiások számára készülnek, hiszen egy szúrással több betegség ellen is megszerezhető általa a védettség. Persze időt és fáradságot is megtakarítunk, hiszen csupán egyszer kell felkeresni az orvost azért, hogy mindkét fertőzés ellen oltassuk magunkat.


Link











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: alegységvakcinák, alkotóelemekről, alegységvakcina, állatkísérletek, influenzavírus, információkat, vírustörzshöz, megszokotthoz, információink, érdeklődéssel, vizsgálatokat, immunrendszer, megerősítette, vírusfertőzés, ausztráliában, fejlesztettek, megtakarítunk, mesterségesen, megszerezhető, teszteléseket, technológián, tartalmaznak, koronavírust, vírustörzset, eredményeket, vírustörzsek, előfordulhat, ellenanyagot, megbízhatóak, veszélytelen, teljesített, bejuttatják, koronavírus, előállítása, tartalmazza, vizsgálatai, első influenza, amerikai Novavax, klinikai vizsgálatokat, megszokotthoz képest, betegség veszélye, koronavírus elleni, koronavírus ellen, kombinált vakcina, állatkísérletek során, al­egység vakcina, oltás hatékonyan, kísérleti állatokat, klinikai vizsgálatok, embereken történő, évre ígérte, influenzavakcinák mindegyike, BRAVÚROS KUTATÁS, EGYSZERRE VÉD AZ INFLUENZA ÉS KORONAVÍRUS, ELLEN KOMBINÁLT VAKCINA, Bári Eszter, Rusvai Miklós,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Irgalom és ítélet  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mindig jusson idő nevetni  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png cica  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png lepke  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Tanuld meg ezt a versemet  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Alázat  Mai harmónia kártyám  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Esti kép  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Mi lenne ha  Png rózsa csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Radikális szeretet  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Bounty krémes  Png ház  A televizió nem a kultúrát kép...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Próbálj meg ...  Png virág  Png rózsa csokor  Png férfi  Szívem  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Kaffka_Margit  Nem méltó hozzád  Éretlen vers  Neked tudnod kell  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Akarat  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Hogy lehet megtartani  képre írva  Png férfi  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png ház  Lóhere  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 20  Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Nem számIt  Fekete-erdő desszert  Egy lelki imádság  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó 
Bejegyzés Címkék
első influenza, amerikai Novavax, klinikai vizsgálatokat, megszokotthoz képest, betegség veszélye, koronavírus elleni, koronavírus ellen, kombinált vakcina, állatkísérletek során, al­egység vakcina, oltás hatékonyan, kísérleti állatokat, klinikai vizsgálatok, embereken történő, évre ígérte, influenzavakcinák mindegyike, szakma várja, három vagy, pontos alkotóelemekről, különböző vírustörzsek, szakma nagy, tudományos információkat, eredményeket &#8211, alegységvakcinák körülbelül, vírusok fehérjéit, influenzavírus ellen, méhnyakrák ellen, többi vakcinához, alegységvakcina készen, immunrendszer ezekre, kész fehérjékre, oltóanyag működési, klinikai tesztek, típusú vakcinák, szúrással több, orvost azért, alegységvakcinák, alkotóelemekről, alegységvakcina, állatkísérletek, influenzavírus, információkat, vírustörzshöz, megszokotthoz, információink, érdeklődéssel, vizsgálatokat, immunrendszer, megerősítette, vírusfertőzés, ausztráliában, fejlesztettek, megtakarítunk, mesterségesen, megszerezhető, teszteléseket, technológián, tartalmaznak, koronavírust, vírustörzset, eredményeket, vírustörzsek, előfordulhat, ellenanyagot, megbízhatóak, veszélytelen, teljesített, bejuttatják, koronavírus, előállítása, tartalmazza, vizsgálatai, víruskutató, szervezetbe, megkezdését, vizsgálatok, alacsonyabb, variánsokat, százalékban, preklinikai, használatuk, fáradságot, tűfóbiások, származású, jelentette, komponenst, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2432
  • e Hét: 10887
  • e Hónap: 50708
  • e Év: 228583
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.