Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Soha nem mondunk le a hazánkról!
  2021-06-04 22:30:34, péntek
 
 







Pilhál Tamás: SOHA NEM MONDUNK LE A HAZÁNKRÓL!


Százegy éve írták alá az országot megcsonkító és feldaraboló diktátumot, a trianoni békeszerződést. Ma nemcsak az ország, de az egész világ magyarsága erre emlékezik.

A trianoni országvesztés egyértelműen a magyar történelem egyik legnagyobb tragédiáját jelenti. Ugyanakkor Trianonban sem így szabták volna meg a határainkat, ha 1918-1919-ben a magyar baloldal nem árulja el a nemzetet. Bár a magyar baloldal több, mint száz éve újra és újra rátámad hazánkra, de a százegy éve a Nagy Trianon-palotában halálra itélt Magyarország és magyar nemzet nemcsak él, hanem olyan teljesítményt tett le a világ asztalára ez idő alatt, ami jogos büszkeséggel tölthet el bennünket. Hozzátette: a jövőt illetően hinni kell az egy isteni örök igazságban.

Június 4-e, a Nemzeti Összetartozás Napja, az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójáról szóló, nemzeti emléknap Magyarországon.

Ezen a napon még elevenebb él bennünk a nemzetet sújtó tragikus döntés, de arra is lehetőséget nyújt, hogy tanúságot tegyen a magyarság összetartozása mellett, valamint bemutassa a határokon átívelő kulturális gyökereket, a közös nyelv és nemzeti érzés egységét.

Mindig lesz itt, a Kárpát-medencében elegendő magyar, aki nem felejt.








"Nincs olyan földi hatalom, mely arra kényszeríthetne minket, magyarokat, hogy örökre lemondjunk a hazánkról. Hogy végleg elveszettnek tekintsük azt a földet, ahol magyarok most is magyarul éneklik a Himnuszt. Aki ezt képzeli, ki kell ábrándítsam: mindig lesz itt, a Kárpát-medencében elegendő magyar, aki nem felejt, s alkalmas időben (tíz, ötven, száz év múlva), mikor kedvező lesz a csillagok állása, helyrebillenti a történelem kerekét.

Miért is mondanánk le arról, ami a miénk?

Ha maholnap egy csapat fölfegyverzett terrorista beront a tisztelt olvasó házába, kikergeti onnan, s túszul ejti a gyermekeit, anyját, apját - tudomásul venné? Beletörődne? Magáévá tenné akárcsak egyetlen pillanatig is a terroristák hivatkozását, miszerint a maga lakása és családja voltaképpen az övéké, mindig is az övéké volt? Aligha. Időlegesen tán elfogadná, hogy nincs fegyvere, amivel szembeszálljon a túlerő ellen, s a rendőröket sem hívhatja, mert azok a terroristákkal vannak. Ám soha, de soha nem mondana le véglegesen arról, hogy valamikor, majd egyszer kiszabadítsa a családját, visszavegye a saját házát. Még akkor sem, ha a homlokához fegyvert szorítva aláírattak önnel egy lemondó nyilatkozatot.

A polgári jogban a jóerkölcsbe ütköző szerződés semmis, és határidő nélkül benyújtható bírósági kereset a semmisség kikényszerítésére. A nemzetközi jogban ez nincs így, mivel a nemzetközi jog az erősebb kutya kufircol-elv mentén működik. A nemzetközi jog arról szól, hogy ha Németország megtámad egy országot, akkor kitör a világháború - ám ha az Egyesült Államok vagy a Szovjetunió megtámad tíz országot, akkor nem történik semmi. (Legfeljebb ,,demokrácia-exportálás", vagy ,,fölszabadítás".) Az erős győz, és megírja áldozata történelemtankönyveit. A vesztes meg kushad a sarokban.

Ám a kushadás nem jelenthet soha végleges beletörődést. Soha nem fogadható el örökös állapotnak egy ránk kényszerített gazság, egy embertelen rémtett. Egy ország területének egyharmadára zsugorítására nem is jó szó a ,,rémtett" - túl enyhe kifejezés. Megfelelő szó tán nincs is az ilyesmire.

Persze, a pillanatnyi erőviszonyokat tudomásul kell venni. Sok lúd disznőt győz. Két lábbal a földön állva, pragmatikusan kell Magyarország ügyeit intézni - ez a mindenkori magyar kormány dolga, kötelessége. Reálpolitikának nevezik az ilyesmit. Így is kell lennie. De nekünk, akik sem politikusok nem vagyunk, sem a mindenkori kormány nem vagyunk, a szívünkben őriznünk kell az igazságot, a lángot. Mi nem fogadhatjuk el soha, ami elfogadhatatlan. Aki így tesz: megtört, legyőzött ember.

Országunk csodálatos, s megszámolni is nehéz, hány nép akarta elfoglalni a történelem folyamán. Szép hely ez, csak kissé huzatos. Éppen a ,,nagyvadak" vonulási útjába esik. E nagyvadak egy része ránk kényszerítette Trianont. (Ugyanazok, akik világszerte, Afrikától Ázsiáig előszeretettel rajzolgatták mások határait.) Ám az idők változnak. Nagyvadak születnek s múlnak ki. Nem kizárt, mi ott állunk majd, mikor például a francia nagyvadat leeresztik a föld alá. Semmi sem állandó. Nincsenek kőbe vésett határok. Ami egyúttal azt is jelenti: akár rosszabb határaink is lehetnek ha megint egy Károlyi Mihály-szerű nemzetvesztő kerül hatalomra...

Ami igazság volt 1920-ban, igazság ma is. S ami alávaló becstelenség volt, alávaló becstelenség marad örökre. Azért sem mondhatunk le hazánk egyetlen, magyarok lakta rögéről sem, mert nincs rá fölhatalmazásunk. Előttünk magyar géniuszok ezrei éltek, alkottak és építették a Kárpát-hazát. Ugyan, mit szólnának, ha látnák, mivé lett az ország, amelyért vérüket, verejtéküket hullatták? Mit szólnának, ha önfeladó, legyőzött, megtört magyarokat látnának? Legyünk hát hűek hozzájuk! Legyen hitünk, elszántságunk! Gyarapodjunk!

A Kárpát-medence minden egyes talpalatnyi földje, ahol magyar emberek élnek s a Himnuszt éneklik: a miénk. És amíg ott magyarul beszélnek, a miénk is marad. Átnevezhetik, föllobogózhatják rusnya sárgával, parádézhatnak akár hetente is hősi halottaink sírjain: attól még magyar marad. Százegy esztendő nem a világ. Újra el fog jönni a mi időnk, készüljünk!"


Link


















 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: fölhatalmazásunk, föllobogózhatják, reálpolitikának, kényszeríthetne, elfogadhatatlan, helyrebillenti, kényszerítette, erőviszonyokat, fölfegyverzett, szembeszálljon, békeszerződést, előszeretettel, terroristákkal, évfordulójáról, magyarországon, összetartozása, nyilatkozatot, országvesztés, békeszerződés, kényszerített, teljesítményt, zsugorítására, összetartozás, parádézhatnak, pragmatikusan, fölszabadítás, elszántságunk, verejtéküket, magyarország, kiszabadítsa, beletörődést, nemzetvesztő, rajzolgatták, egyértelműen, hivatkozását, büszkeséggel, országot megcsonkító, trianoni békeszerződést, egész világ, trianoni országvesztés, magyar történelem, magyar baloldal, világ asztalára, jövőt illetően, 1920-as trianoni, nemzetet sújtó, magyarság összetartozása, határokon átívelő, közös nyelv, csillagok állása, történelem kerekét, csapat fölfegyverzett, Pilhál Tamás, SOHA NEM MONDUNK LE HAZÁNKRÓL, Ugyanakkor Trianonban, Nagy Trianon-palotában, Nemzeti Összetartozás Napja, Egyesült Államok, Afrikától Ázsiáig, Károlyi Mihály-szerű,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Fehér virág  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Nagyi telefonál  Albert Einstein gondolata  Őrizkednünk kell...  A másik dolog,  Png csokor  A másik dolog,  Png csokor  Png nő  Ágai Ágnes – Csendélet  Szívem  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tavaszi kép  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Egy lelki imádság  Jónás Tamás – Végtelen b...  Kövesd a cowboyt!  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einsteinről  Kellemes délutánt kívánok  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Paul David Tripp Április 20  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Lóhere  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png virág  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png kislány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png lepke  Bertolt Brecht -től idézet  Mi lenne ha  Gonosz démon-álarc  Paul David Tripp Április 19  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Garai Gábor - Takarítás  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png nő  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Png csokor  Lóhere  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mi lenne ha  Kaffka_Margit  Őrizkednünk kell...  Hiányzik  Nem számIt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akik bántanak téged  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
országot megcsonkító, trianoni békeszerződést, egész világ, trianoni országvesztés, magyar történelem, magyar baloldal, világ asztalára, jövőt illetően, 1920-as trianoni, nemzetet sújtó, magyarság összetartozása, határokon átívelő, közös nyelv, csillagok állása, történelem kerekét, csapat fölfegyverzett, tisztelt olvasó, terroristák hivatkozását, maga lakása, övéké volt, túlerő ellen, terroristákkal vannak, saját házát, homlokához fegyvert, lemondó nyilatkozatot, polgári jogban, jóerkölcsbe ütköző, semmisség kikényszerítésére, nemzetközi jogban, erősebb kutya, világháború &#8211, erős győz, ránk kényszerített, embertelen rémtett, ország területének, pillanatnyi erőviszonyokat, földön állva, mindenkori magyar, mindenkori kormány, szívünkben őriznünk, történelem folyamán, része ránk, idők változnak, francia nagyvadat, fölhatalmazásunk, föllobogózhatják, reálpolitikának, kényszeríthetne, elfogadhatatlan, helyrebillenti, kényszerítette, erőviszonyokat, fölfegyverzett, szembeszálljon, békeszerződést, előszeretettel, terroristákkal, évfordulójáról, magyarországon, összetartozása, nyilatkozatot, országvesztés, békeszerződés, kényszerített, teljesítményt, zsugorítására, összetartozás, parádézhatnak, pragmatikusan, fölszabadítás, elszántságunk, verejtéküket, magyarország, kiszabadítsa, beletörődést, nemzetvesztő, rajzolgatták, egyértelműen, hivatkozását, büszkeséggel, gyarapodjunk, becstelenség, elveszettnek, egyharmadára, átnevezhetik, ábrándítsam, németország, világháború, világszerte, talpalatnyi, benyújtható, terroristák, visszavegye, voltaképpen, aláírásának, jóerkölcsbe, lehetőséget, megszámolni, beletörődne, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2818
  • e Hét: 8040
  • e Hónap: 47861
  • e Év: 225736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.