Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
94.5 tonna az aranytartalék - sosem volt még ennyi
  2021-07-07 20:45:44, szerda
 
 




94,5 TONNA AZ ARANYTARTALÉK - SOSEM VOLT MÉG ENNYI


Orbán Viktor: veszélyes idők jönnek, tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség

Veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség - jelentette ki a miniszterelnök kedden, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti logisztikai központjában a jegybankelnökkel tartott sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktor, miután a jegybankelnök társaságában megtekintette az MNB által őrzött aranytartalékot, azt hangsúlyozta: fontos az emberek számára, hogy sok arany van, mert ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, egyrészt pénzre van szükség, valamint arra, hogy a pénznek legyen értéke. A pénz értékét pedig három dolog garantálja: az arany, a jegybank és a kormány - tette hozzá.

"Zavaros idők jönnek, veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség" - fogalmazott a kormányfő, aki köszönetet mondott Matolcsy György jegybankelnöknek, amiért az MNB ezt a tartalékot, fedezetet és biztonságot nyújtja az országnak.

Felidézte: néhány évvel ezelőtt arra lettek figyelmesek, hogy mozgás indult meg az aranypiacon, megváltozott a jegybankok aranyvásárlási és tartalékolási politikája. Úgy látták, az a meggyőződés alakult ki, hogy ugyan pénz van a piacon és a hitel bőségesen elérhető, de olyan idők jönnek, amikor csak hitelre támaszkodni nem biztonságos - folytatta.

A miniszterelnök közlése szerint ezért a kormány, a jegybank függetlenségét tiszteletben tartva, azt mondta: "legyen több és legyen itthon" az aranytartalék, de az már nem a kormány hatásköre volt, hogy mennyivel több, és mikor érkezik az haza.

Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet: a hagyományos tárolási helyekről több évig tartó procedúra hazahozni az aranykészleteket, Magyarországon pedig a legmodernebb nemzetközi biztonsági körülmények között őrzik nemcsak a készpénzt, hanem az aranyat is. Ez nem egy "kóceráj", Magyarország a technológiai versenyben is igen előkelő helyen van - mondta a kormányfő.

Matolcsy György, az MNB elnöke úgy fogalmazott: különleges és örömteli pillanatban vagyunk, a nemzet aranya hazaérkezett, Magyarország aranytartaléka gyarapodott. Megköszönte a munkát mindazoknak, akik az elmúlt egy évben részt vettek a Magyarországra érkezett 63 tonna arany hazahozatalában. Úgy értékelt: egészen különleges gazdaságtörténeti pillanat ez, mert még soha nem volt ilyen magas az aranykészlete Magyarországnak.

Emlékeztetett: a jegybank 2018-ban a miniszterelnök stratégiai tanácsára úgy döntött, hogy megtízszerezi Magyarország aranytartalékát, majd az elmúlt évben újabb bővítésről döntöttek, így jelenleg 94,5 tonna az aranytartalék.

Rámutatott: ezzel "már kihúzhatjuk magunkat", hiszen a világon az aranytartalék rangsorában az 56. helyről a 36. helyre ugrott Magyarország, a térségben pedig a hatodikról a harmadik helyre léptünk, Lengyelországban és Romániában van csak nagyobb aranytartalék. Ugyanakkor - folytatta - az egy főre jutó aranytartalékban a térségben Magyarország éllovas lett. Jelezte: minden egyes magyarra 0,31 uncia arany jut, ami már egy tekintélyes szám, de még egyharmada az osztrák értéknek, így van még "tovább".

Úgy vélte: az arany továbbra is nagyon fontos, és könnyen lehet, hogy ebben az évtizedben még fontosabb lesz. Az arany nemzetstratégiai, gazdaságstratégiai ügy, egy védelmi vonal. Akinek aranya van, az nem tartozik senkinek, tehát kötelezettség nélkül tart aranyat - hangsúlyozta.

Kijelentette: a magyar aranytartalék nagyon fontos szerepet visz a teljes magyar devizatartalékban, így ez egy biztonsági, stratégiai védelmi eszköz.

Felidézte: Magyarország mindig is "kincses ország" volt, Erdélyben összesen ezer tonna aranyat bányásztak. "Arany volt, és most megint van" - fogalmazott Matolcsy György.

MTI 2021. július 6.


Link



Az MNB korábbi közleménye szerint a világon a 36. helyre lépett előre Magyarország, olyan országokat is megelőzve, mint Dánia vagy Finnország, nem is beszélve egy sor eurózóna-tagállamról, ahol a közös deviza mellett kisebb jelentősége van a saját tartaléknak.

A jegybank korábban azt emelte ki, hogy jelenleg biztonságosabb befektetési formának tartja a fizikai aranyat, illetve a piacon erősíti a bizalmat, ha egy ország ilyen jellegű tartalékkal rendelkezik.

SZÉP CSENDBEN A MAGYAR JEGYBANK AZ UTÓBBI MAJDNEM KÉT ÉV LEGNAGYOBB ARANYVÁSÁRLÁSÁT HAJTOTTA VÉGRE,

tavaly 250 milliárd forintos osztalékot tudott fizetni emiatt a jegybank a költségvetésbe.


Sosem volt ennyi aranytartaléka Magyarországnak

Link



Váratlanul sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Matolcsy György

Link











 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: jegybankelnöknek, jegybankelnökkel, nemzetstratégiai, aranykészleteket, lengyelországban, aranytartalékban, magyarországnak, aranytartalékot, hazahozatalában, aranyvásárlását, aranytartalékát, miniszterelnök, aranytartaléka, biztonságosabb, aranyvásárlási, függetlenségét, költségvetésbe, magyarországon, magyarországra, aranykészlete, megtekintette, jegybankelnök, emlékeztetett, aranytartalék, tartalékolási, megtízszerezi, kötelezettség, magyarország, legmodernebb, technológiai, társaságában, hangsúlyozta, kijelentette, központjában, tiszteletben, megváltozott, járvány előtt, miniszterelnök kedden, jegybankelnökkel tartott, jegybankelnök társaságában, emberek számára, embereknek legyen, pénznek legyen, pénz értékét, jegybankok aranyvásárlási, hitel bőségesen, miniszterelnök közlése, jegybank függetlenségét, kormány hatásköre, hagyományos tárolási, legmodernebb nemzetközi, technológiai versenyben, TONNA AZ ARANYTARTALÉK, SOSEM VOLT MÉG ENNYI, Orbán Viktor, Magyar Nemzeti Bank, Matolcsy György, SZÉP CSENDBEN MAGYAR JEGYBANK AZ UTÓBBI MAJDNEM KÉT ÉV LEGNAGYOBB ARANYVÁSÁRLÁSÁT HAJTOTTA VÉGRE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Az angyali üdvözlet  Esti kép  Jó éjszakát  Boldog virágvasárnapot minden...  Virágvasárnap a húsvét előtti  A nagy természet  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Inkább ad  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Táplálékok a máj egészségének ...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Inkább ad  Minden kedves látogatómnak sze...  Szép estét  Sonka vásár  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A nagy természet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  A nagyhét eseményei  Nem látom őket  Sir Andrew Lloyd Webber  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Esti kép  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Inkább ad  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem látom őket  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sir Andrew Lloyd Webber  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Esti Ima !  Esti kép  Ne hagyd  Óraállítás  képre írva  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Az út  képre írva  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  A haj állapotának javítása egy...  Nem látom őket  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Inkább ad  Szép estét kedves látogatóimna...  A máj egészségét biztosító és ...  Humor is meg nem is szerinted?  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Karinthy Frigyes: Almafa 
Bejegyzés Címkék
járvány előtt, miniszterelnök kedden, jegybankelnökkel tartott, jegybankelnök társaságában, emberek számára, embereknek legyen, pénznek legyen, pénz értékét, jegybankok aranyvásárlási, hitel bőségesen, miniszterelnök közlése, jegybank függetlenségét, kormány hatásköre, hagyományos tárolási, legmodernebb nemzetközi, technológiai versenyben, nemzet aranya, munkát mindazoknak, évben részt, aranykészlete Magyarországnak, jegybank 2018-ban, miniszterelnök stratégiai, elmúlt évben, aranytartalék rangsorában, térségben pedig, harmadik helyre, térségben Magyarország, tekintélyes szám, osztrák értéknek, arany továbbra, arany nemzetstratégiai, védelmi vonal, magyar aranytartalék, teljes magyar, közös deviza, saját tartaléknak, jegybank korábban, fizikai aranyat, piacon erősíti, ország ilyen, jegybankelnöknek, jegybankelnökkel, nemzetstratégiai, aranykészleteket, lengyelországban, aranytartalékban, magyarországnak, aranytartalékot, hazahozatalában, aranyvásárlását, aranytartalékát, miniszterelnök, aranytartaléka, biztonságosabb, aranyvásárlási, függetlenségét, költségvetésbe, magyarországon, magyarországra, aranykészlete, megtekintette, jegybankelnök, emlékeztetett, aranytartalék, tartalékolási, megtízszerezi, kötelezettség, magyarország, legmodernebb, technológiai, társaságában, hangsúlyozta, kijelentette, központjában, tiszteletben, megváltozott, hazaérkezett, rangsorában, befektetési, figyelmesek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1102
  • e Hét: 9339
  • e Hónap: 35962
  • e Év: 173334
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.