Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
8 millió vesztes nevében...
  2011-09-22 17:03:08, csütörtök
 
  TÁRSADALMI FELHÍVÁS (8 millió vesztes magyar nevében)

2010-es parlamenti választások után a kormány a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatában elismerte, hogy az ország 1990-2010 között eladósodottságba és szegénységbe került. Ezek után ideje szembenézni a magyar társadalom valós helyzetével.


DIAGNÓZIS

1990 után Magyarországon megszűnt 1,5 millió munkahely. A lakosság életszínvonala a 90-es évek közepére mélypontra süllyedt. A társadalom szociálisan szétszakadt, kb 3 millió ember végleg a létminimumra került. Az állapotok miatt Magyarország ma gazdaságilag csak 7 milliós államnak tekinthető.
Mélyebben vizsgálódva kiderül, hogy a lakosság 80 %-ának a jövedelme ma az 1989-es szinthez mérve csökkent, vagy stagnált, és kb. 6 millió magyar ember nagyon szerényen él.
A jelenségnek az az oka, hogy a lakosság jövedelme 1990 után 30-50 %-kal kisebb a szocializmusban mért jövedelem/teljesítmény arányhoz mérten. Az alkalmazottaknak ettől családonként mára kb. 6-10 millió Ft bérelmaradása keletkezett.
A nehézségeket növeli, hogy a jövedelmileg lemaradt tömegnek semmilyen termelői tőketulajdona nincs, s közülük kb. 1 millió ember jelentősen eladósodott, anyagilag súlyosan kimerült, nagy részüket otthonuk elvesztése fenyegeti. További, már egészségtelen tünet ezen tömeg elégtelen élelmezési minősége, főleg a hiányos vitamin- és fehérjefogyasztása.
Az aggodalmunkat erősíti a születésszám jelentős visszaesése, ami nagy népességfogyást okoz. A fogyást fokozza a fiatal, képzett munkaerő gyorsuló elvándorlása. A fennálló hatások miatt 2040-re várhatóan 7 millióra csökken a magyar nemzet lélekszáma. Egy etnikai összeomlás fenyegeti az országot.

Külföldi összehasonlításban is kedvezőtlen a magyarok helyzete.
A hazai fogyasztási értékek messze esnek az uniós átlagtól. A magyar bér a teljesítményhez (GDP-hez) mérve kb. 30 %-kal elmarad az uniós átlagtól. Pl. 25 %-kal alacsonyabb a kisebb GDP/fő értéket előállító lengyelek bérénél. A magyar átlagember a környező országokhoz mérve tőkeszegénynek tekinthető. Közép-Európában legnagyobb a magyar népességfogyás. A lakossági kondíciókat nézve a magyar nép a leggyengébbek közé sorolható az uniós országok körében.

2010-re a kormány több, pénzügyi-gazdasági egyensúlyteremtő és visszaéléseket felszámoló intézkedést tett. Gazdasági elképzelésének ismertetéséhez megjelentette a Széll Kálmán Tervet. Ebben az államadósság mérséklését és a munkahelyek jelentős növelését jelölte meg fő célnak.
A kormány azonban nem tért ki arra, hogy milyen intézkedéseket akar tenni a lakosság fölemelésére. Nem említette meg, hogy az átalakulás a lakosságtól milyen erőfeszítést kíván és a lakosság - vállalásának ellenértékeként - milyen konkrét jutalmat fog kapni.

LAKOSSÁGI IGÉNYEK

Ahhoz, hogy a magyar lakosság igazán hazájának érezze az országot és támogatója legyen a társadalmi átalakulásnak, jelentős pénzügyi rehabilitációt, és mélyebb adósságrendezést kell végrehajtani. A politikai és a gazdasági életben a korrupciót gyökeresen fel kell számolni. Ennek eredményét a lakosságnak kell juttatni. A kormányzati teendők a következők:
1. A kormányzat - a megbecsülés jeleként - részesítse társadalmi elismerésben azt a 8 milliós tömeget, amely 1990 után családonként kb. 6-10 millió Ft-os jövedelmi elmaradást szenvedett, amely döntően munkajövedelemből él, és jelentősen hozzájárult a társadalmi javak előállításához!

2. A kormányzat számolja fel azt a jövedelemelszívó gépezetet, amely a 8 milliós tömegnek már 6-10 millió Ft-os családi veszteséget okozott! Tekintse célnak a lengyel átlagbér elérését, és ehhez teremtse meg a magyar bérek 30 %-os növekedési lehetőségét! Vezessen be egy jövedelemnövelő kurzust, és ha kell, egy magyar ,,New Deal"-t! (A New Deal az USA-ban 5 év alatt 2,4 -szeres életszínvonalat eredményezett.)

3. A kormányzat tűzze ki célul a 8 milliós tömeg anyagi biztonságának a növelését! Irányozza elő, hogy ez a tömeg kapjon vissza az m1990-2010 között családonként elvesztett 6-10 millió Ft-os összegből! Ennek részeként nevesítsen számukra családonként 4 millió Ft-ot elérő tőkeértéket, ami egyfajta közösségi részvényt jelent!

Ha a lakosság 4 millió forintos családi részvényt megkapja:
• a középgeneráció megbecsülve érzi magát a két évtizedes áldozatáért,
• kedvezőbb helyzetbe kerülnek az eladósodott magyar családok,
• jobban itthon maradnak az országot elhagyni akaró képzett fiatalok.

A közösségi - nevezhető nemzettársi - részvénnyel vagyonilag erősebben válik
Honossá 8 millió ember, ezért ez nemzetmegtartó hatású.

Ám ahhoz, hogy ez a cél valóra váljon, jelezni kell az igényeket!


A Magyarok Szövetsége (MSZ) Társadalmi Tájékoztató Iroda felmérést készít.
Aki támogatja a felvetést jelezze igényét,
Közölje nevét és elérhetőségét a kiemelterdek@gmail.com emailcímen!

Várjuk jelentkezését, hogy képviseljük az érdekét!

Ui:
Ezen Társadalmi Felhívást a Magyarok Országos Gyűlésén, a MOGY-on Kunszentmiklós-Bösztörpusztán, 2011. augusztus 14-én kaptam, a Jövőkép-sátorban, Molnár Ervin (MSZ Társadalmi Tájékoztatási Iroda vezetője) előadása után. A szkennelt példányáról - amit csatolok - hiteles másolatot készítettem és közreadtam a levelező listámon, a tvn-es furaila honlapomon
http://furaila.xfree.hu/226990 , valamint a facebookos oldalamon, 2011. szeptember 22-én.

Tisztelettel, Bóna Mária Ilona
 
 
3 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkalmazottaknak, egyensúlyteremtő, eladósodottságba, jövedelemelszívó, adósságrendezést, nyilatkozatában, népességfogyást, szocializmusban, jövedelemnövelő, teljesítményhez, életszínvonalat, ellenértékeként, ismertetéséhez, bösztörpusztán, népességfogyás, kunszentmiklós, elképzelésének, előállításához, életszínvonala, középgeneráció, magyarországon, visszaéléseket, intézkedéseket, nemzetmegtartó, együttműködési, rehabilitációt, tőkeszegénynek, egészségtelen, elérhetőségét, biztonságának, tőketulajdona, aggodalmunkat, megjelentette, tájékoztatási, jelentkezését, eredményezett, ország 1990-2010, magyar társadalom, lakosság életszínvonala, 90-es évek, társadalom szociálisan, létminimumra került, állapotok miatt, 1989-es szinthez, lakosság jövedelme, szocializmusban mért, alkalmazottaknak ettől, jövedelmileg lemaradt, hiányos vitamin-, születésszám jelentős, fogyást fokozza, fennálló hatások, TÁRSADALMI FELHÍVÁS, Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatában, Széll Kálmán Tervet, LAKOSSÁGI IGÉNYEK, Magyarok Szövetsége, Társadalmi Tájékoztató Iroda, Ezen Társadalmi Felhívást, Magyarok Országos Gyűlésén, MOGY-on Kunszentmiklós-Bösztörpusztán, Molnár Ervin, Társadalmi Tájékoztatási Iroda, Bóna Mária Ilona,
rakk gyula (#1)   2011-09-23 10:53:35
mária kedves, ahogy én emlékszem te is nyaltad a seggét a komcsiknak.
BMI ****** (#2)   2011-09-25 02:25:25
Egyáltalán NEM-kedves Gyula!

Ez a megjegyzés méltatlan hozzád és csak méltatlanul tudnék rá válaszolni. Azt meg nem akarok... Ideje lenne elolvasnod Tiborca történetét, hogy megtudd az igazságot - talán még saját magadról is...

Üdv. BMI

BMI ****** (#3)   2011-09-25 02:45:52
TIBORCA történetének I.-II.-III. fejezeteinek, összes része:
http://interhonlap.freebase.hu

TIBORCA történetének IV. fejezetei itt olvashatók:
(Nyíllal lehet az előző részekre ugrani.)

http://www.shadow-shining.gportal.hu/gindex.php?pg=31868256&nid=5499800

Kunszentmiklós-Bösztörpusztáról itt olvashatsz:
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.phplap=public&iro=bmi&cikk=35#cikk

Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
39 ígéret  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Tanmese  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Különleges  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Hamvas Béla  Gebhardt Nóra versei II.  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztina b...  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy és kis csodák  ajándék, mellyel meglepem  Paul David Tripp Április 15  különleges  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  A hagyma antibakteriális hatás...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  képre írva  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Robert Merle tollából  Magamnak  Facebookon kaptam  IGEN így  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Alvó cica  képre írva  Facebookon kaptam  Egyszerű  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Csend  Magyar költészet napja 
Bejegyzés Címkék
ország 1990-2010, magyar társadalom, lakosság életszínvonala, 90-es évek, társadalom szociálisan, létminimumra került, állapotok miatt, 1989-es szinthez, lakosság jövedelme, szocializmusban mért, alkalmazottaknak ettől, jövedelmileg lemaradt, hiányos vitamin-, születésszám jelentős, fogyást fokozza, fennálló hatások, magyar nemzet, etnikai összeomlás, magyarok helyzete, uniós átlagtól, magyar átlagember, környező országokhoz, magyar népességfogyás, lakossági kondíciókat, leggyengébbek közé, uniós országok, kormány több, államadósság mérséklését, munkahelyek jelentős, kormány azonban, lakosság fölemelésére, lakosságtól milyen, lakosság &#8211, magyar lakosság, társadalmi átalakulásnak, gazdasági életben, korrupciót gyökeresen, lakosságnak kell, kormányzati teendők, megbecsülés jeleként, társadalmi javak, jövedelemelszívó gépezetet, lengyel átlagbér, magyar bérek, jövedelemnövelő kurzust, magyar &#8222, tömeg kapjon, m1990-2010 között, eladósodott magyar, országot elhagyni, közösségi &#8211, felvetést jelezze, szkennelt példányáról, levelező listámon, tvn-es furaila, facebookos oldalamon, alkalmazottaknak, egyensúlyteremtő, eladósodottságba, jövedelemelszívó, adósságrendezést, nyilatkozatában, népességfogyást, szocializmusban, jövedelemnövelő, teljesítményhez, életszínvonalat, ellenértékeként, ismertetéséhez, bösztörpusztán, népességfogyás, kunszentmiklós, elképzelésének, előállításához, életszínvonala, középgeneráció, magyarországon, visszaéléseket, intézkedéseket, nemzetmegtartó, együttműködési, rehabilitációt, tőkeszegénynek, egészségtelen, elérhetőségét, biztonságának, tőketulajdona, aggodalmunkat, megjelentette, tájékoztatási, jelentkezését, eredményezett, leggyengébbek, bérelmaradása, átalakulásnak, magyarország, családonként, elismerésben, létminimumra, gazdaságilag, államadósság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5518
  • e Hét: 6898
  • e Hónap: 7845
  • e Év: 43786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.