Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Máig rejtély övezi a dúsgazdag férfi és két alkalmazottja ki
  2021-08-09 21:15:29, hétfő
 
 









EGY BŰNTÉNY ÁRNYÉKÁBAN

MÁIG REJTÉLY ÖVEZI A DÚSGAZDAG FÉRFI ÉS KÉT ALKALMAZOTTJA KIVÉGZÉSÉT


A svédeknek hét évtized is kevés volt, hogy feldolgozzák a dúsgazdag Hjalmar von Sydow és cselédjei lemészárlását. A családi tragédia oka ugyanis máig kérdéses, ráadásul a túlélők évtizedekig hallgattak az esetről.


1932. március 7-én Hjalmar von Sydow svéd or­szággyűlési képviselőt, a stockholmi gazdasági élet kiemelkedő alakját délután a dolgozószobájában holtan találta hazaérkező unokahúga. A családfő egy hatalmas vértócsában feküdt, és a feje szét volt hasítva. A szörnyű látványtól sokkhatás alá kerülő lány lerohant a földszintre, ahol a cselédszobában az idős házvezetőnőt és a huszonéves szobalányt is holtan találta.



Hjalmar von Sydow svéd képviselő és két cselédje meggyilkolása a korabeli lapokban kiemelt téma volt - Wikipedia





A házon kívül tartózkodó kertész csak annyit tudott neki mondani, hogy nem sokkal korábban ott járt a bátyja, Frederik von Sy­dow és a felesége, de nem sokáig maradtak.


A szobalányra is vérbe fagyva találtak rá - Wikipedia





Nejével és magával is végzett

Persze ezek után azonnal a 24 éves fiúgyermekre terelődött a gyanú. S mivel kiderült, hogy Upsalába autózott a párjával, az ottani hatóságokat is értesítették. A helyi rendőrök egy előkelő étteremben bukkantak a nyomukra, ahol épp vacsorához készülődtek két barátjukkal. Mi­vel a zsaruk nem akartak botrányt, egy civil ruhás nyomozó kihívta az előcsarnokba a gyanúsítottat azzal, hogy sürgős ügyben kell beszélniük. Frederi­ket a neje is követ­te, és amikor kiderült, hogy a fiatalembert az emeletre invitálják beszélgetésre, leült a lépcsőnél, hogy megvárja. Ekkor a férje visszafordult hozzá, megcsókolta, majd revolvert rántott, és lelőtte a nőt. Aztán magával is végzett.



Gyorsan kiderült, hogy a fiú, Frederik (balra fent) volt a tettes - Wikipedia





A pénzen vesztek össze?

A rendőrök azt feltételezték, hogy szegény fiatalasszony semmit sem tudott férje hármas gyilkosságáról, ő ugyanis állítólag nem ment be vele korábban a csa­ládi házba. Így arra sem számított, hogy a férje végezhet vele.

S mi volt az indítéka Frederiknek? Ez sosem derült ki hivatalosan, bár a családhoz közel ­állók azt feltételezték, hogy a fiatalember folyton pénzt követelt az apjától, aki nem támogatta, mert ellenezte a házasságát.



A lapokban slágertéma volt a tragédia





Megtörte a hallgatást

A család egyébként sosem be­szélt többet a véres tragédiáról, helyette mélyen magába temette a történteket. Így aztán a következő generáció tagjai sokáig nem is hallottak a bűntényről.



Egy rokon könyvet írt az esetről - Wikipedia






Helena Henschen, a gyilkos unokatestvére - aki a helyszínen megtalálta az apa és a cselédek holttestét - csupán 15 éves volt, amikor először szembesült azzal, milyen sötét árny is vetül szülőjére, és felmenői múltjára. De egészen felnőttkoráig nem mert rákérdezni a történtekre, és amikor megtette, akkor sem kapott választ. Ezért aztán nyomozásba kezdett, és 2004-ben könyvet írt róla Egy bűntény árnyékában címmel, amely magyarul is megjelent. Ebben nemcsak a bűntényt próbálja rekonstruálni, hanem megnyugtató válaszokat keres a felvetődő kérdésekre.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: cselédszobában, gyilkosságáról, unokatestvére, visszafordult, alkalmazottja, beszélgetésre, lemészárlását, felnőttkoráig, meggyilkolása, feltételezték, fiatalasszony, gyanúsítottat, rekonstruálni, fiúgyermekre, előcsarnokba, feldolgozzák, házvezetőnőt, értesítették, fiatalembert, megnyugtató, szággyűlési, vértócsában, évtizedekig, barátjukkal, hatóságokat, készülődtek, megcsókolta, tragédiáról, földszintre, szobalányra, fiatalember, történteket, frederiknek, történtekre, hivatalosan, tartózkodó, dúsgazdag Hjalmar, családi tragédia, túlélők évtizedekig, stockholmi gazdasági, dolgozószobájában holtan, hatalmas vértócsában, feje szét, szörnyű látványtól, idős házvezetőnőt, huszonéves szobalányt, korabeli lapokban, házon kívül, ottani hatóságokat, helyi rendőrök, előkelő étteremben, civil ruhás, BŰNTÉNY ÁRNYÉKÁBAN, MÁIG REJTÉLY ÖVEZI DÚSGAZDAG FÉRFI ÉS KÉT ALKALMAZOTTJA KIVÉGZÉSÉT, Helena Henschen,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png férfi  Mindig jusson idő nevetni  Png kislány  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Kellemes délutánt kívánok  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Alázat  Albert Einsteinről  A jó emberek mindig szépek mar...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png virág  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Idő  Németh László tollából  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Tanuld meg ezt a versemet  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  A jó emberek mindig szépek mar...  Mai harmónia kártyám  Mindig jusson idő nevetni  Sokan azt tartják  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Fekete István - Akác  Paul David Tripp Április 20  Még csak most kezdődik a nap  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem tiéd  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  Próbálj meg ...  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Julian Brass gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Irgalom és ítélet  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szívem tiéd 
Bejegyzés Címkék
dúsgazdag Hjalmar, családi tragédia, túlélők évtizedekig, stockholmi gazdasági, dolgozószobájában holtan, hatalmas vértócsában, feje szét, szörnyű látványtól, idős házvezetőnőt, huszonéves szobalányt, korabeli lapokban, házon kívül, ottani hatóságokat, helyi rendőrök, előkelő étteremben, civil ruhás, gyanúsítottat azzal, emeletre invitálják, férje visszafordult, pénzen vesztek, csa­ládi házba, férje végezhet, indítéka Frederiknek, családhoz közel, fiatalember folyton, lapokban slágertéma, család egyébként, véres tragédiáról, következő generáció, rokon könyvet, gyilkos unokatestvére, helyszínen megtalálta, cselédek holttestét, bűntény árnyékában, bűntényt próbálja, felvetődő kérdésekre, cselédszobában, gyilkosságáról, unokatestvére, visszafordult, alkalmazottja, beszélgetésre, lemészárlását, felnőttkoráig, meggyilkolása, feltételezték, fiatalasszony, gyanúsítottat, rekonstruálni, fiúgyermekre, előcsarnokba, feldolgozzák, házvezetőnőt, értesítették, fiatalembert, megnyugtató, szággyűlési, vértócsában, évtizedekig, barátjukkal, hatóságokat, készülődtek, megcsókolta, tragédiáról, földszintre, szobalányra, fiatalember, történteket, frederiknek, történtekre, hivatalosan, tartózkodó, árnyékában, stockholmi, rákérdezni, képviselőt, bűntényről, étteremben, terelődött, látványtól, hazaérkező, huszonéves, szembesült, szobalányt, kiemelkedő, holttestét, válaszokat, invitálják, slágertéma, házasságát, beszélniük, hallgattak, hallgatást, megtalálta, helyszínen, nyomozásba, kivégzését, kérdésekre, vacsorához, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1702
  • e Hét: 4850
  • e Hónap: 44671
  • e Év: 222546
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.