Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Attila népéből kivált testvéreink, a hunzák
  2021-08-29 20:30:50, vasárnap
 
   
 

ATTILA NÉPÉBŐL KIVÁLT TESTVÉREINK,


A HUNZÁK
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Nevük eredete: Tibetiül hun+za = "a hunok szállásterülete". Burusaszkiul (hunzául): "húnts" = visszacsapó nyíl, íj - "Az íjasok hazája"

A HUNZÁK szőkék, barnák, vörösek, feketék, kék, zöld és barna szeműek is, arcvonásaik pedig feltűnően különböztek a számunkra oly idegennek tűnő belső-ázsiai törökös és a déli, indiai-pastu-iráni arcok vonásaitól.


A fehér hunokat, Attila népéből kivált ősmagyar rokonainkat nevezik így hunza. A mindössze 14 ezer fős népesség a Himalája hegyei között, zárt völgyekben él, melyeket csak igen magas hágókon át, nehezen lehet megközelíteni.

A Hunza-völgy Kína, Tadzsikföld és Pakisztán határán húzódik.

Még nem jutott el a civilizáció romboló hatása testvéreinkhez.A tudomány mai ismeretei szerint csupán egyetlenegy embercsoport mentes a ráktól. Ez a teljes immunitást élvező kis közösség a hunza törzs Kasmír északnyugati hegyvidékén, s tagjai híresen hosszú életűek. Legfontosabb táplálékuk a kajszibarack.

Internetes oldalakon gyakran olvasható, hogy a hunza népcsoport tagjait nem sújtják az úgynevezett civilizációs ártalmak: szívbetegségek, vérnyomás problémák, daganatos megbetegedések.
A nőknél ismeretlen a klimax, a férfiak még 90 éves korukban is nemzőképesek.Kik azok a hunzák?

A fehér hunokat, Attila hunjainak rokonait nevezik így. A mindössze 14 ezer főt számláló nép a Himalája hegyei között, zárt völgyekben él, melyeket csak igen magas hágókon át, nehezen lehet megközelíteni. A Hunza-völgy Kína, Tadzsikföld és Pakisztán határán húzódik, ahova még nem jutott el a civilizáció romboló hatása. Több ezer éves földrajzi elszigeteltségüknek köszönhetően a hunzák egészséges és természetes életszokásokat követnek.

A pakisztáni-afgán-kínai határvidéken élő közösség szellemi néprajzáról (például eddig nem ismert samanizáló szokásairól) könyvet is írt egy magyar szerző, Csáji László Koppány (Tündérek kihalófélben - Hunoktól a hunzakutokig). Csáji 2001-es kutatóútját megelőzésen nyolc évtizeddel egy világszerte nagyra becsült brit sebész és orvos, dr. Robert McCarrison ezt írta az amerikai orvosszövetség újságjának 1922. január 7-i számában: "A hunzáknál nincs ismert rákos eset.


Ennél a népnél hatalmas sárgabarack-ligetek vannak. A sárgabarackot a napon szárítják meg, és igen bőséges mennyiségben fogyasztják." Attila hunjainak rokonai megtanulták értékelni és szerteágazóan felhasználni egyetlen gyümölcsüket: édesítésre is aszalt kajszit használnak.

McCarrisont Nagy-Britannia kormánya nevezte ki a múlt század elején, a brit megszállás ideje alatt, India táplálkozásának megfigyelésére. A brit orvos főleg a Gilgit zóna szokásait írta le Észak-India egyik tartományában, Észak-Kasmírban. Híressé azonban az tette, hogy fölfedezett egy népet - a hunzákat -, melynek nem voltak orvosaik és kórházaik, fiai mégis 100 éves átlagéletkort értek el, tökéletes életerőben és jó egészségi állapotnak örvendve. Hét évig tanulmányozta őket, s az akkori világ egyetlen népbetegségét sem fedezte fel náluk.A 90-110 év közötti lakosok vizsgálata során kiderült, hogy vérnyomásuk, koleszterinszintjük és szívmûködésük normális. Életerejük titkát egyedül táplálkozási szokásaikban találta meg.A hunzák a zöldségeket és gyümölcsöket, gabonaféléket, a tejet és tejtermékeket főzés nélkül fogyasztják, húst pedig csak igen ritkán esznek. Egyáltalán nem használnak hántolt (fehér) rizst, cukrot és sót, a szintetikus táplálékokról még csak nem is hallottak.

A hunzák földjén, ahol a pénz fogalmát nem ismerték, egy ember gazdagságát a birtokában lévő sárgabarackfák számán mérték le. Minden utazó említést tesz a hunzák hatalmas sárgabarack-ligeteiről. A nálunk is termő gyümölcsöt ők az év minden szakában fogyasztják, amikor friss a termés, azt, de a magját nem dobják el, hanem a napon megszárítják, s elteszik télire. Naponta 30-50 barackmagot esznek meg. Ebből préselnek olajat, amellyel sütnek-főznek, s még kozmetikumként is használják. Asszonyaik arca a préselt barackmag-olajnak köszönhetően még élemedett korban is ránctalan, bársonyos. A fehér hun nők egyik jellegzetessége - és büszkesége - a ténylegesnél 15-20 évvel kevesebbnek látszó életkor.Dr. Allen E. Banik szemorvos is felkerekedett, s kutatóútjáról A hunzák földje (Hunza Land - Whitehorn Publishing Co., 1960) címmel írt könyvet. Részletes beszámolókat ad benne a hunzák életmódjáról. Feljegyezte, hogy a hunza felnőttek 50 gramm protein, 36 gramm növényi zsiradék és 354 gramm szénhidrát elfogyasztásával valamivel több, mint 1900 kalóriát vesznek magukhoz naponta. (Az összehasonlítás kedvéért: egy átlag amerikai napi energia-bevitele 3300 kalória, 100 gramm fehérje, 150 gramm zsír.)

A kutatók megfigyelték azt is, hogy a hagyományos hunza étrend az átlagos amerikai étrendnél kétszázszor több nitrilozidot tartalmaz. A gabonafélékben és a csonthéjasok gyümölcsében is előforduló nitrilozidok - dr. Ládi Szabolcs orvos meghatározásával - "olyan hatást fejtenek ki a szervezetben, hogy a daganatosan osztódó, illetve már daganatossá átalakult sejteket szelektíven, belülről úgymond megmérgezik és blokkolják a daganatsejtnek a további fejlődését".A hosszú életű fehér hunok ivóvize hegyi gleccserek olvadásából keletkező patakokból származik. Ez a víz tele van a közeletekbe kioldott ásványi anyagokkal, szinte fehér tőlük, ezért a hunzák a hegyek tejének is nevezik. Az ásványi anyagokban dús vizet a növényekis felveszik és a leveleikben a felszínre hozzák. A hunzák sok ilyen növényt (hajdina, köles, lucerna - olyan gabonafélék, amelyek B17 vitaminban rendkívül gazdagok, akárcsak a sárgabarack magja) fogyasztanak. Az általuk naponta elfogyasztott ásványi anyag mennyisége a százszorosa annak, amit a nyugati civilizációkban javasolnak az orvosok.

Hunza-föld, a magas hegyvidék nagyon nehéz megélhetést nyújt az itt élőknek. Hosszú életük titka tehát a munka, az örökös mozgás mellett a mértékletes koszt, legfőképpen a sok ezer kajszibarack fa (benne az A vitamin). A száz esztendőt megélt hunza, aki ki van téve a hegyiszélnek, a zord télnek és az égető napnak, a mi társadalmunkban hatvanasnak tűnne.A Földön élő hat leghosszabb életű népcsoport egyikének fiai, a hunzák napi 7-10 órát töltenek a tűző napon. Bőrükön mégsem jelennek meg káros elváltozások, mert - így egy magyar családorvos - “a napsugárzás akkor lehet rákkeltő, ha az ásványi anyagok és vitaminok hiányától legyengült szervezetet éri az ultraibolya sugárzás".
Megmaradtak kemény harcosoknak Tájneveik is hasonlítanak a magyarokéhoz: Verthun-völgy, Morkhun-falu, Zoodkhun falu. A hun, khun jelentése: otthon, haza. A ház szó a nyelvükön: "há", de jurtában is sokan laknak.

Még több rokon vonás -Sámánizmus

A sámánizmusban és lélekvándorlásban való hitük erős, amely a muzulmán hatásra sem rengett meg: vallják, hogy a test halála nem egyenlő a lélek halálával. Csakúgy, mint a hunok természetvallásában, az állatoknak, növényeknek is van lelkük, a létformák egymásra épülnek, a lélek egyre magasabb rendű alakba fejlődhet.A tündérek választják ki, kiből lesz sámán. 8-14 éves korukban a gyerekeknek egy-egy súlyos betegség alkalmával eljön egy tündér, és megváltoztatja az életüket (beavatás). Ha akkor elfogadják ezt, akkor életben maradnak, ha nem, megnyomorítják őket vagy meg is halhatnak. Sámánizmusuk egyedi a sámánkultúrák tengerében a dob kiemelkedő lélekhívó szerepe miatt. A tündérhívó zene a "siri zaman".Koponyatorzítás
Élő hagyomány, ahogyan az is, hogy lovas szertartás során mutatják meg az újszülött gyermeket az égnek.

Ártó erők elleni küzdelem
A hunza gyerekek valódi neve majdhogynem titok, hogy ne tudjanak visszaélni vele az ártó erők. A magyar és tibeti kultúrában is más néven szólították a gyerekeket, hogy megtévesszék a gonoszt. Érdekes a levágott haj és köröm elégetése: ez ősi magyar szokás is, hogy a gonosz erők ne élhessenek vissza velük.

Világkép
A világ felépítése a következőképpen néz ki: a középső világ a mi világunk; van ezen kívül hét alsó világ és hét felső világ (figyeljük meg a népmesei varázslatos hetes szám visszaköszönését egy másik hunoktól származó kultúrában!), a legfelsőben lakik "Insáan", a Lelkek Ura, és az ő "hímzése" a Tejút. A tündérek a miénkhez legközelibb világ lakói, ezért átjöhetnek a miénkbe. Uralkodójuk a Tündérkirálynő, aki az Ultar-hegy tetején lakik kristálypalotájában. Itt valósul meg tehát a világok közötti átjárás.Aki eddig megpróbálta megmászni az Ultart, meghalt. "Immár jó ideje ez a világ legmagasabb még megmászatlan csúcsa" - írja Csáji László Koppány, a hunza expedíció magyar vezetője.

"Dunyáa" - így nevezik a fenti világot. Az élőlények a "rúumutse samandár"-ból, a lelkek tengeréből keletkeznek.

A Hunza-folyót az élet vizeként tartják számon. Tengeristen-kultusza a magyaroknak is volt: Yo-tengrit, Jó Tenger Isten. "Baráai" pedig azon tündérek neve, akik az emberek barátai, jószándékú tündérek: a két szó hangzásában és jelentésében is hasonló.A "Deén"-ek óriás démonok, óriások. Magasságuk egy kisebb hegy méretét is elérheti. Érdekesség, hogy a magyaroknak is van óriásuk: a Balatonról, Badacsonyról szóló legendák főhősei olyan óriások, akik haláluk után heggyé válnak.A törpék az alsó világban élnek. A világok szintjein az alsó fertály talán az ösztönöket is szimbolizálja.A gonosz párák neve (gonosz lélek): "ghuníqish parí". A boszorkányok jövőbe látnak, nevük "síre gús"; transzba esve gyógyítanak. A fekete mágiát űző "jaadugár"-ok (varázslók) szemmel verést, rontást végezhetnek, de nem büntetik őket, mert a rontásukat ki lehet védeni.Thámok

A hunza vezetők neve: "thám", aki jó támpont, támasz, de támadási felület is lehet. Ez a szógyök tehát a magyarban is él. A thámoknak szakrális erejük van, a gleccsereknek is tudnak parancsolni.Lóisten A hunza, csak úgy, mint a magyar, lovasnép; az íjászat nagy szerepe mellett a lóistenben, "tísh-haghúr"-ban való hitük is megemlítendő.Ünnep December 21-én a téli napfordulót ünneplik mint a hunok utódnépei. A hunok ekkor tartották meg törzsi gyűlésüket is. Nyelv Csáji Lászó Koppány kutató az expedíción meglepő eredményekre jutott a hunza és a magyar nyelvvel kapcsolatban:"... Az itteni őr volt az első, aki már azért is megörült láttunknak, mert magyarok vagyunk. Hallott talán magyarokról? Igen, John Mark amerikai kutató mondta neki, hogy a hunzaiak a fehér hunok utódai, és így rokonai a magyaroknak.

Kérdezte, hogy ki tudjuk-e mondani a "c" és az "a" hangot, mivel azt szinte senki más nem tudja szerintük.

Csak annyit mondtunk, hogy cicamica, és meg volt győzve!"

Művészet, ornamentika

Hunza szimbóluma egy stilizált tulipán, melyet íjként is értelmeznek.
Figyelem! Tulipán nem él ezen a tájékon, Ujguriában nő csak igen messze tőlük, akiket bizonyos kutatók genetikailag kapcsolatba hoztak a mai magyarokkal.
Életfára és szarvasagancsra emlékeztető motívumokra bukkant Csáji és csapata, Ghanesben, amely jellegzetesen turáni motívum, úgy, mint a csodaszarvas-motívum életfává alakulása faragott függőleges oszlopokon. Sokszor alkalmazzák még a kört és a benne lévő hatszirmú virágot mint napszimbólumot.Tánc

A nőkét zárt körben, a férfiakét nyíltan járják. Ezek a táncok a magyar legényesre és verbunkosra emlékeztetnek. Nyugat-Nepálban és Ujguriában is találkozhatunk hasonló táncokkal. Dallamvilág: A pakisztánitól eltérő módon a magyaroknál is megtalálható ereszkedő pentaton dallamok jellemzőek dalaikra.

Tisztelet ennek a kis számú testvér népcsoportnak ,hogy az idők viharában fennmaradtak. Lehet, hogy ők tudják a civilizációs betegségek ellenszerét, a héber gyógyszer konszernekkel ellentétben. Tanítsuk őket barátsággal, származásuk identitásuk megismerésére és tudatosítsuk egy hatalmas birodalom leszármazottjai, velünk testvéreikkel együtt.

Mi tanuljunk tőlük, mert van mit adjanak nekünk, és ez az egészséges, múlti cégek mérgező áruitól mentes táplálkozás szokását, és étkezésük, életmódjuk módszereit.

Büszkék vagyunk rátok testvérek, áldás népetekre!Attila népéből kivált testvéreink, a hunzák

LinkAttila népéből kivált ősmagyar rokonaink, a HUNZA nép , akik a legegészségesebbek a világon!

Link


A Hunzák tündérkertje

LinkHunzák földje - ahol nincsenek rákos betegek

Link


Mi lehet a Hunza-völgy titka? Egy hely, ahol több mint 100 évig élnek az emberek

Link

 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: meghatározásával, visszaköszönését, elfogyasztásával, szállásterülete, civilizációkban, társadalmunkban, leszármazottjai, szarvasagancsra, táplálkozásának, koponyatorzítás, következőképpen, összehasonlítás, jellegzetessége, megnyomorítják, megváltoztatja, tündérkirálynő, megfigyelésére, napszimbólumot, gabonafélékben, kozmetikumként, sárgabarackfák, találkozhatunk, megbetegedések, daganatsejtnek, szívbetegségek, életszokásokat, testvéreinkhez, orvosszövetség, népbetegségét, szimbolizálja, pakisztánitól, tanulmányozta, emlékeztetnek, jellegzetesen, sámánizmusban, megközelíteni, íjasok hazája”, fehér hunokat, civilizáció romboló, teljes immunitást, hunza törzs, hunza népcsoport, úgynevezett civilizációs, nőknél ismeretlen, hunzák egészséges, magyar szerző, világszerte nagyra, amerikai orvosszövetség, hunzáknál nincs, népnél hatalmas, napon szárítják, múlt század, ATTILA NÉPÉBŐL KIVÁLT TESTVÉREINK, Hunza-völgy Kína, Csáji László Koppány, Robert McCarrison, McCarrisont Nagy-Britannia, Allen, Hunza Land, Whitehorn Publishing Co, Ládi Szabolcs, Lelkek Ura, Tenger Isten, Lóisten, Ünnep December, Nyelv Csáji Lászó Koppány, John Mark,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ősz  Halló Október!  Csak körül néztünk  - Az emberi természet  Csak a zene  Facebookon kaptam  A shiitake gomba  Az áramló víz, nem poshad meg  Közelítő tél  Szép estét kedves látogatóimna...  Őszi csoda  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Jó éjszakát!  Az emberi szó és Isten igéje  Nyárvégi reggel  Nyárvégi reggel  szeresd meg ellenségedet...  Szilágyi Domokos tollából  Önbizalom......  Hmmmm  Lesana-fenyőszesz gyógyhatásai...  A shiitake gomba  Mai napi mosoly.....  A spenótról  Dsida Jenő – Confiteor  Csak figyelj Míg fiatal voltál...  Kislány őszi levéllel  Ősz Anyu  Lesana-fenyőszesz gyógyhatásai...  Keresztury Tibor tollából  Elő a plédekkel!  Birtalan Ferenc: Titkos utcám  Torokfájásra - természetes kez...  Facebookon kaptam  Nyuszi  Bájos  Facebookon kaptam  Keresztury Tibor tollából  Sárhelyi Erika: Őszi dal  Szép őszi napokat!  Álomban  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Higgy magadban......  Torokfájásra - természetes kez...  Balettforgás  Palacsinta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Közkedvelt ételek jótékony egé...  Facebookon kaptam  Iszol eleget?  Az emberi szó és Isten igéje  Néhány nyugis nap  Világító torony  Szép estét kedves látogatóimna...  Fájdalmas dalt zeng . . .  Közelítő tél  Őszi este  Isten kgyelmet ad az érdemtele...  Nagyon szép.......  Önbizalom......  Nagyon szép.......  Sárhelyi Erika: Őszi dal  Nadányi Zoltán: Csöndes ének ...  A pénz nem minden .......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Október 15. - A Fehérbot Nemze...  Közelítő tél  Kalapos kisfiú  Facebookon kaptam  Rózsa csokor vázában  Torokfájásra - természetes kez...  Mai hangulatom  Jó éjt !  Balerina  Nyuszi  Vannak olyan  Az emberi szó és Isten igéje  A spenótról  Reményik Sándor: Ma neked, hol...  Mert bíznak Mert van hitük  Torokfájásra - természetes kez...  Közelítő tél  Facebookon kaptam  Őszi növényeink  Facebookon kaptam  Nyuszi  Devecseri Gábor: Minden, ami v...  Csütörtök  Szép estét kedves látogatóimna...  Kalapos kisfiú  Mai hangulatom  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly.....  Dsida Jenő – Confiteor  Facebookon kaptam  Zsíros kenyér  Kicsi angyal jókívánsága ! 
Bejegyzés Címkék
íjasok hazája&#8221, fehér hunokat, civilizáció romboló, teljes immunitást, hunza törzs, hunza népcsoport, úgynevezett civilizációs, nőknél ismeretlen, hunzák egészséges, magyar szerző, világszerte nagyra, amerikai orvosszövetség, hunzáknál nincs, népnél hatalmas, napon szárítják, múlt század, brit megszállás, brit orvos, népet &#8211, akkori világ, szintetikus táplálékokról, hunzák földjén, pénz fogalmát, ember gazdagságát, birtokában lév&#245, hunzák hatalmas, napon megszárítják, préselt barackmag-olajnak, ténylegesnél 15-20, hunzák földje, hunzák életmódjáról, hunza feln&#245, összehasonlítás kedvéért, átlag amerikai, kutatók megfigyelték, hagyományos hunza, átlagos amerikai, csonthéjasok gyümölcsében, daganatosan osztódó, további fejlődését&#8221, hosszú életű, közeletekbe kioldott, hegyek tejének, ásványi anyagokban, növényekis felveszik, felszínre hozzák, sárgabarack magja, általuk naponta, százszorosa annak, nyugati civilizációkban, magas hegyvidék, örökös mozgás, mértékletes koszt, száz esztendőt, zord télnek, égető napnak, hunzák napi, tűző napon, magyar családorvos, napsugárzás akkor, ásványi anyagok, ultraibolya sugárzás&#8221, muzulmán hatásra, test halála, lélek halálával, létformák egymásra, lélek egyre, tündérek választják, gyerekeknek egy-egy, sámánkultúrák tengerében, tündérhívó zene, újszülött gyermeket, hunza gyerekek, ártó erők, gonosz erők, világ felépítése, középső világ, népmesei varázslatos, másik hunoktól, legfelsőben lakik, miénkhez legközelibb, világok közötti, világ legmagasabb, hunza expedíció, fenti világot, lelkek tengeréből, élet vizeként, emberek barátai, kisebb hegy, alsó világban, világok szintjein, alsó fertály, gonosz párák, boszorkányok jövőbe, fekete mágiát, hunza vezetők, szógyök tehát, thámoknak szakrális, íjászat nagy, téli napfordulót, hunok utódnépei, , ,
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 294 db bejegyzés
Összes: 4275 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 1805
  • e Hónap: 23225
  • e Év: 483348
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.