Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Etyek - Korda Filmpark
  2021-11-13 22:30:02, szombat
 
 










ETYEK - KORDA FILMPARK


A Korda Stúdió 14 éve ad otthon hazai és nemzetközi filmes produkcióknak. 2011-ben jött létre a Korda Filmpark élmény- és rendezvényközpont, azzal a céllal, hogy a filmezés iránt érdeklődök közel kerülhessenek a filmgyártás kulisszatitkaihoz. Az etyeki Korda Stúdióról hallva sokaknak a filmprodukciók forgatásai juthatnak eszébe. Természetesen a Korda Stúdiónak az a ,,szerepe", hogy a minőségi nemzetközi és hazai filmkészítésnek adjon minőségi helyszínt, de emellett a területen működő Korda Filmpark kiállítása, élménytúrája és változatos programkínálata, ami különleges élményeket nyújt a filmvilág szerelmeseinek.

A legnépszerűbb programok: a Kiállítás-élménytúra, a Filmbuilding, a kaszkadőr bemutató, a smink- és maszkmesteri bemutató, az interaktív krimijáték, a Szinkornizálj!, a Mission is Possible, a nyári filmes gyerektábor és Jászt/Ma.

A Korda Filmstúdió egy filmstúdiókból álló komplexum a fejér megyei Etyeken, melyet 2007 áprilisában adtak át. 90 millió eurós költségvetésből készült el a hat műteremből álló, Korda Sándorról elnevezett filmstúdió, melynek része az az 5975 négyzetméteres műterem, amely a világ legnagyobb ilyen építménye.

Alapítói Demján Sándor nagyvállalkozó, Andy Vajna hollywoodi producer, Peter Munk és Nathanial Rothschild voltak. A filmstúdió létrejöttének lehetőségében rendkívül nagy szerepet játszottak az új filmtörvény adókedvezményei.

A filmstúdiók tervezésére szakosodott Bastien and Associates Inc. cég Amerikai Egyesült Államokban dolgozott eredetileg a komplexumon, míg Magyarországon az Iparterv Épülettervező Zrt. készítette az engedélyezési és kiviteli terveket.

A beruházók három szakaszban tervezték felépíteni a stúdióegyüttest. A műtermek a legfejlettebb technika beépítésével készültek, mellettük kiszolgáló létesítményekkel, amelyekbe öltözők, sminkszobák, irodák kerültek. A komplexumban található még a régió egyik legfejlettebb hangutómunka-stúdiója, egy 50 fős moziterem, és a világ egyik legnagyobb ,,New York-i utca" díszlete.

A hatalmas, egészen elképesztő építményekkel teli helyszínen nem csak filmforgatások zajlanak. A Korda Filmpark területén élménytúrákat is tartanak, így egy rövid időre bárkiből lehet király, lovag, hercegnő, vagy bármi, amit csak el tud képzelni. Különös díszletek, mint az élethű kisbaba, vagy egy komplett középkori város - lehetünk kicsit egy mesevilág hősei.

Különleges, egyedi filmes programokat kínálnak a karácsonyi előtti időszakra is, melyekhez kisebb étkezést, frissítőket, de akár gálavacsorát biztosítanak.

Ne hagyjátok hát ki azt a páratlan élményt, hogy a család minden tagja együtt vehet részt olyan programokon, amelyek bevezetnek Titeket a filmkészítés izgalmas világába.

Az élménytúra során részesei lehettek a nemzetközi filmgyártás modern gyakorlatának, az interaktív installációkon keresztül megismerhetitek a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvetekre sétálhattok, fotózhattok az életnagyságú díszletvárosunkban.

Az elmult hónap utolsó napjaiban egyesületünk a nagy érdeklődésre való tekintettel három csoportban látogatta meg a Korda Filmparkot. Kiváló idegenvezetéssel zajlott a látogatás. Számunkra a legnagyobb élményt a Reneszánsz udvar - a világ legnagyobb középkori díszlete - nyújtotta! Fantasztikus díszleteket láttunk, melyek visszaköszönnek a világhírű filmekben. A látogatás második felében még egy filmet is ,,forgattunk", ahol megtapasztalhattuk, hogy nem is olyan könnyű a színészek munkája.

Az idegenvezető sokat mesélt a filmkészítés hátteréről, a különböző munkafolyamatokról.

A látogatást egy közös borkóstolással és ebéddel fejeztük be az etyeki Tátrai Pincészetben.

Jól sikerült szép nap volt!










































































 
 
0 komment , kategória:  OMNYE  
Címkék: létesítményekkel, idegenvezetéssel, stúdióegyüttest, programkínálata, megismerhetitek, visszaköszönnek, filmkészítésnek, adókedvezményei, költségvetésből, filmprodukciók, installációkon, borkóstolással, nagyvállalkozó, magyarországon, filmstúdiókból, szerelmeseinek, négyzetméteres, filmforgatások, épülettervező, építményekkel, létrejöttének, lehetőségében, legfejlettebb, szinkornizálj, legnépszerűbb, élménytúrákat, gyakorlatának, természetesen, engedélyezési, kerülhessenek, produkcióknak, fantasztikus, gálavacsorát, biztosítanak, komplexumban, legfontosabb, filmezés iránt, filmgyártás kulisszatitkaihoz, etyeki Korda, filmprodukciók forgatásai, minőségi nemzetközi, területen működő, filmvilág szerelmeseinek, legnépszerűbb programok, kaszkadőr bemutató, interaktív krimijáték, nyári filmes, filmstúdiókból álló, fejér megyei, világ legnagyobb, filmstúdió létrejöttének, filmstúdiók tervezésére, Korda Filmpark, KORDA FILMPARK, Korda Stúdió, Korda Stúdióról, Korda Stúdiónak, Korda Filmstúdió, Korda Sándorról, Alapítói Demján Sándor, Andy Vajna, Peter Munk, Nathanial Rothschild, Associates Inc, Amerikai Egyesült Államokban, Iparterv Épülettervező Zrt, Korda Filmparkot, Tátrai Pincészetben,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Március 16  Az embernek fiatal korában van  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép álmokat!  Szeretettel  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Nemzeti  A magukat nyílt és őszinte emb...  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Ibolya  Facebookon kaptam  Alvó baby  Ted Engstrőm gondolata  Alvó cica  Őri István - Dal az életről  Esti kép  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Március 15-re emlékve  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Intelem  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Evan Esar tollából  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Csendes éjszakán  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Isteni zsebkendők  Alvó baby  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Evan Esar tollából  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 17  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  A magukat nyílt és őszinte emb...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nemzeti  Talpra vándor  Facebookon kaptam  Amikor 5 éves voltam,  Üdvözöllek az oldalamon  Kokárda  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Az embernek fiatal korában van  A szív és a cselekvés egységes...  Mély, puha álom - sárga féltés  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Szép Álmokat  Facebookon kaptam  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Március 15 emlékére virágba bo...  Szép estét kedves látogatóimna...  Házi botox  Szép estét  Rochefoucauld - a bölcs  Cicus virággal  Mély, puha álom - sárga féltés  ...és mégis ráismersz 
Bejegyzés Címkék
filmezés iránt, filmgyártás kulisszatitkaihoz, etyeki Korda, filmprodukciók forgatásai, minőségi nemzetközi, területen működő, filmvilág szerelmeseinek, legnépszerűbb programok, kaszkadőr bemutató, interaktív krimijáték, nyári filmes, filmstúdiókból álló, fejér megyei, világ legnagyobb, filmstúdió létrejöttének, filmstúdiók tervezésére, beruházók három, legfejlettebb technika, komplexumban található, régió egyik, világ egyik, rövid időre, élethű kisbaba, komplett középkori, mesevilág hősei, karácsonyi előtti, páratlan élményt, család minden, filmkészítés izgalmas, élménytúra során, nemzetközi filmgyártás, interaktív installációkon, filmkészítés legfontosabb, elmult hónap, nagy érdeklődésre, legnagyobb élményt, világhírű filmekben, látogatás második, színészek munkája, idegenvezető sokat, filmkészítés hátteréről, közös borkóstolással, létesítményekkel, idegenvezetéssel, stúdióegyüttest, programkínálata, megismerhetitek, visszaköszönnek, filmkészítésnek, adókedvezményei, költségvetésből, filmprodukciók, installációkon, borkóstolással, nagyvállalkozó, magyarországon, filmstúdiókból, szerelmeseinek, négyzetméteres, filmforgatások, épülettervező, építményekkel, létrejöttének, lehetőségében, legfejlettebb, szinkornizálj, legnépszerűbb, élménytúrákat, gyakorlatának, természetesen, engedélyezési, kerülhessenek, produkcióknak, fantasztikus, gálavacsorát, biztosítanak, komplexumban, legfontosabb, filmkészítés, életnagyságú, idegenvezető, pincészetben, érdeklődésre, filmbuilding, beépítésével, maszkmesteri, élménytúrája, hangutómunka, egyesületünk, filmgyártás, díszleteket, programokat, frissítőket, filmtörvény, tervezésére, filmstúdiók, szakosodott, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 566
  • e Hét: 6910
  • e Hónap: 33533
  • e Év: 170905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.