Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarországon a világ egyik legnézettebb sporteseménye
  2022-05-08 20:30:43, vasárnap
 
 







MAGYARORSZÁGON A VILÁG EGYIK LEGNÉZETTEBB SPORTESEMÉNYE


ÁRADOZIK A KERÉKPÁROSVILÁG: MAGYARORSZÁG A GIRO IGAZI NYERTESE


Link



Rózsaszínbe borult a főváros a Giro alatt /Fotó: Fuszek Gábor





Rengetegen biztatták az időfutam alatt a versenyzőket /Fotó: Fuszek Gábor





Budapest - Talán a rajongók, a versenyzők és a szervezők legmerészebb elképzeléseit is túlszárnyalta a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi Nagy Rajtjának (Grande Partenza) sikere. Hazánk péntektől vasárnapig a nagymúltú viadal első három szakaszának adott otthont, s a magyar indulókat lelkesen buzdító, rózsaszínbe öltözött tömegeket, a kordonok mögötti tömött sorokat látva kijelenthető, méltó házigazdája volt a világszerte százmilliók által figyelt eseménynek.

A kormány 7,8 milliárd forint állami támogatást adott a rendezési jogok megvásárlására és a rendezés költségeire, úgy tűnik, ez a befektetés megtérülhet. A magyarországi szakaszok a külföldi sztárok, sportvezetők tetszését is elnyerték, így arról is lehet álmodni, hogy egyszer a leghíresebb verseny, a Tour de France rajtját is megrendezhetjük.

- Ahogy idén Koppenhágából indul el a Tour, ugyanúgy megvan a lehetőség, hogy a későbbiekben Magyarország lássa vendégül. A következő külföldi rajtokra tudomásom szerint már vannak jelentkezők, de ahogy a Grande Partenza példája mutatja, akár a Grand Départra is sor kerülhet itt - mondta David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség elnöke.


Valter Attila, a magyar szurkolók kedvence élvezte a budapesti tekerést /Fotó: Fuszek Gábor





A legtöbbet persze alighanem a három magyar résztvevőnek, Valter Attilának, Fetter Eriknek és Peák Barnabásnak jelentette ez a három nap. A tavaly az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót három napon át viselő Valter nem véletlenül viccelődött azzal, ha annyi ötszázast kapna, ahányan a nevét kiabálták az út mentén, megvehetné a Vajdahunyadvárát.

- Egészen lenyűgöző volt a közönség. Csúnyán fogalmazva, elvonták a figyelmemet, de én hagytam, hogy eltereljék, mert ennek minden pillanatát ki akartam élvezni. Lehet, hogy tudtam volna tíz másodperccel jobbat menni, de nem számít. Az számít, hogy ezt az egész lelkesedést viszem tovább magammal Olaszországba. Az a tíz másodperc, amit azzal töltöttem, hogy örüljek a tömegnek, ki fog fizetődni - mondta Valter, aki 29. lett az első etapon, a budapesti időfutamon pedig 82.

Fetter Erik - aki szombaton 45.-ként a legjobb magyar volt - szerint a fővárosban tekerni semmihez sem fogható.


A szurkolók rengeteg erőt adtak a három magyar indulónak /Fotó: Fuszek Gábor





- Sok helyen versenyeztem már, de ilyet még sehol nem tapasztaltam - fogalmazott.

Peák Barnabást is meghatotta a szurkolók szeretete.

- A péntek óta rezeg a telefonom a sok üzenettől és jó kívánságtól, ez azért felpörgeti az embert. Akármilyen fáradt is voltam az este, nem bírtam abbahagyni a mosolygást, úgy meg nehéz aludni - árulta el.

Ez is érdekelheti: Giro d'Italia: Yates nyerte a budapesti időfutamot, Van der Poel az élen maradt - galéria


Link



Családi szurkolás

Valter Attilát egész családja a helyszínen buzdította, édesapja, a korábbi sokszoros magyar bajnok Valter Tibor lapunknak elárulta, a rokonságból tízen a rajtnál, tízen a befutónál szurkoltak szombaton. A hangulat őt is magával ragadta.

- Hihetetlen ez a kerékpárimádat, nem is gondoltam volna, hogy ennyien érdeklődnek majd. A szervezők elégedettek lehetnek, elképesztő volt az embertömeg a Hősök terén, a befutónál, mindenhol. Volt már részem ilyenben, de nem hittem volna, hogy egyszer kis hazánkban is átélhetünk ilyet - mondta lapuknak a büszke édesapa.







Magyar huszárok vágtáztak a Giro d'Italia kerékpárosaival

Megmutattuk a Giro mezőnyének, milyen a magyar virtus: a huszárok kivont karddal vették fel a versenyt a bringásokkal.

A lovasok lenyűgöző látványt nyújtottak. Pénteken Budapestről rajtolt el a világ legnagyobb kerékpáros versenye, a Giro d'Italia.

Kivont karddal a magyar huszárok...

Azért ezek is érdekes képek" - reagált a kommentátor, amikor a Giro d'Italia mezőnye mellett felbukkant néhány huszár a Budapest-Visegrád nyitó szakasz alatt.

A jelenettől, amelyről az olasz körverseny hivatalos közösségi oldalait kezelő stáb sem felejtett el külön videót közölni, néhány pillanatra el is akadt a kommentátorok szava. Tény, ami tény, nem gyakran találkozni hasonlóval kerékpárversenyeken. Még szerencse, hogy egy másik történelmi védjegy, a lóháton hátrafelé nyilazás nem került elő...

A verseny hivatalos Twitter-oldala a látottakról így számolt be: ,,A Giro d'Italia nem csupán a kerékpározásról szól: a hagyományokról és a szórakozásról is."

Íme videón, ahogy a martonvásári Szent László Huszáregyesület lovasai vágtáznak a versenyzőkkel.


Link









Magyar huszárok vágtáztak a Giro d'Italia kerékpárosaival
Megmutattuk a Giro mezőnyének, milyen a magyar virtus: a huszárok kivont karddal vették fel a versenyt a bringásokkal.


Link


Link

Link


A Blikk megtalálta a Giro kerekesei mellett vágtató martonvásári huszárokat

Link



A Giro d'Italia első magyarországi szakasza

Link



A Giro d'Italia második, budapesti szakasza

Link



A Giro d'Italia harmadik, Kaposvár és Balatonfüred közötti szakasza

Link


















 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: vajdahunyadvárát, huszáregyesület, kerékpárosvilág, kerékpárosaival, kerékpározásról, megrendezhetjük, megvásárlására, hagyományokról, kerékpárimádat, magyarországon, magyarországi, olaszországba, elképzeléseit, szórakozásról, versenyzőkkel, túlszárnyalta, sporteseménye, koppenhágából, kommentátorok, magyarország, versenyeztem, balatonfüred, tapasztaltam, kijelenthető, későbbiekben, bringásokkal, legnézettebb, martonvásári, legmerészebb, versenyzőket, másodperccel, sportvezetők, résztvevőnek, barnabásnak, megmutattuk, világszerte, időfutam alatt, szervezők legmerészebb, nagymúltú viadal, magyar indulókat, kordonok mögötti, világszerte százmilliók, rendezési jogok, rendezés költségeire, befektetés megtérülhet, magyarországi szakaszok, külföldi sztárok, leghíresebb verseny, későbbiekben Magyarország, következő külföldi, magyar szurkolók, budapesti tekerést, MAGYARORSZÁGON VILÁG EGYIK LEGNÉZETTEBB SPORTESEMÉNYE, ÁRADOZIK KERÉKPÁROSVILÁG, MAGYARORSZÁG GIRO IGAZI NYERTESE, Fuszek Gábor, Nagy Rajtjának, Grande Partenza, Grand Départra, David Lappartient, Nemzetközi Kerékpáros-szövetség, Valter Attila, Valter Attilának, Fetter Eriknek, Peák Barnabásnak, Fetter Erik, Peák Barnabást, Valter Attilát, Valter Tibor, Pénteken Budapestről, Szent László Huszáregyesület,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Minden harmadik...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Bounty krémes  Egy maradéktalanul uralt világ  Németh László tollából  Szívem  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Elköszönt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A boldog családok mind hasonló...  A másik dolog,  Ágai Ágnes – Csendélet  s immár én is felragyogva, ért...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png nő  A televizió nem a kultúrát kép...  Lóhere  Paul David Tripp Április 20  Az engedelmesség miért nem vál...  Szabolcska Mihály – Ákác...  A Megváltó szolgálatában  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Elköszönt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mai harmónia kártyám  Akik bántanak téged  Kaffka_Margit  Nem számIt  Egy hatékony szolga  Nem méltó hozzád  Adakozás  Akarat  képre írva  Örülök, hogy látlak!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 20  Akarat  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Minden harmadik...  Png kutya  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png telefon  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Garai Gábor - Takarítás  Hogy lehet megtartani  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyi telefonál  A másik dolog,  Png csokor  Örülök, hogy látlak!  Mindig jusson idő nevetni  A kételkedés kezelése  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Adakozás  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte... 
Bejegyzés Címkék
időfutam alatt, szervezők legmerészebb, nagymúltú viadal, magyar indulókat, kordonok mögötti, világszerte százmilliók, rendezési jogok, rendezés költségeire, befektetés megtérülhet, magyarországi szakaszok, külföldi sztárok, leghíresebb verseny, későbbiekben Magyarország, következő külföldi, magyar szurkolók, budapesti tekerést, legtöbbet persze, három magyar, összetett éllovasának, nevét kiabálták, egész lelkesedést, első etapon, budapesti időfutamon, legjobb magyar, fővárosban tekerni, szurkolók rengeteg, szurkolók szeretete, budapesti időfutamot, élen maradt, helyszínen buzdította, korábbi sokszoros, rokonságból tízen, befutónál szurkoltak, szervezők elégedettek, büszke édesapa, magyar virtus, huszárok kivont, lovasok lenyűgöző, világ legnagyobb, magyar huszárok&#8230, olasz körverseny, kommentátorok szava, másik történelmi, lóháton hátrafelé, verseny hivatalos, kerékpározásról szól, martonvásári Szent, vajdahunyadvárát, huszáregyesület, kerékpárosvilág, kerékpárosaival, kerékpározásról, megrendezhetjük, megvásárlására, hagyományokról, kerékpárimádat, magyarországon, magyarországi, olaszországba, elképzeléseit, szórakozásról, versenyzőkkel, túlszárnyalta, sporteseménye, koppenhágából, kommentátorok, magyarország, versenyeztem, balatonfüred, tapasztaltam, kijelenthető, későbbiekben, bringásokkal, legnézettebb, martonvásári, legmerészebb, versenyzőket, másodperccel, sportvezetők, résztvevőnek, barnabásnak, megmutattuk, világszerte, lelkesedést, százmilliók, jelentkezők, kívánságtól, érdeklődnek, elégedettek, rózsaszínbe, éllovasának, házigazdája, szakaszának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1949
  • e Hét: 5097
  • e Hónap: 44918
  • e Év: 222793
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.