Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldog, boldogtalan
  2007-12-24 00:06:06, hétfő
 
  2007-12-23



Boldog, boldogtalan



Ha hinni lehet a közvélemény-kutatásnak, akkor az idén jóval kevesebbet gondoltak a magyar emberek a közeledő karácsonyra, mint a korábbi években. De még így is a megkérdezettek hattizede készült nagyon, örömteli várakozással az ünnepre. Nem törődve azzal, hogy - általános nézet szerint - a növekvő árak és a csökkenő reálkeresetek miatt még inkább gondterhelt, szorongásos hajszává vált a karácsonyi készülődés.

Boldogság és menekülés

Hol a boldogság mostanában? - kérdezik sokan. Pascal szerint csak háromféle ember van: az egyik az, aki megtalálta Istent és szolgálja, a másik minden igyekezetével keresi, de még nem találta meg, a harmadik fajta pedig úgy él, hogy nem keresi és nem is találta meg. Az elsők értelmesek és boldogok, a következők értelmesek és boldogtalanok, a legutóbbiak pedig balgák és boldogtalanok. Egyik értelmiségi hetilapunk év végi száma harmincoldalas összeállításban próbálja megfejteni a boldogság titkát. A nyomozás végkövetkeztetése szerint az egészség és a szerető család messze a legfontosabb az embereknek, hogy boldognak érezzék magukat, csak ezután következik a jó anyagi helyzet és a fogyasztás. A boldog emberek intenzívebb társas, közösségi életet élnek, míg a boldogtalan magyarok leginkább tévét néznek, valamint hobbijukba és/vagy munkájukba menekülnek. Érdekes, hogy a vallásos hit, a rendszeres vallásgyakorlás bizonyíthatóan pozitív hatással van az emberek testi és lelki egészségére, önbizalmára és életminőségére.

Egy másik hetilap ünnepi számában egy másik felmérés arról számol be, hogy a legtöbben úgy látják, a szegénység felszámolása, illetve a társadalmi egyenlőtlenségek és igazságtalanságok csökkentése a legfőbb feladat, ez segítheti leginkább az ország fejlődését. Ugyanakkor nagyon fontos az emberek szemléletének, mentalitásának gyökeres megváltozása is. Mintha erre rímelne Csíkszentmihályi Mihály amerikai magyar pszichológiaprofesszor találó megjegyzése: a több pénzhez nem kell a hit, azt el lehet érni munkával is, az értékteremtéshez azonban muszáj hinni. Ő azt mondja: valamiben. A Krisztus-hívők azt mondják, valakiben. Az emberek közé jött Istenben, a testté lett Igében: Jézus Krisztusban. Karácsony az advent, a várakozás beteljesülése. Az első adventkor a betlehemi pásztoroknak megjelenik a mennyből Isten angyala, azaz követe, és így szól hozzájuk: "Ne féljetek, mert íme hirdetek néktek nagy örömet, mely az egész népnek öröme lesz. Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus, a Dávid városában. Ez pedig néktek a jele: találtok egy kis gyermeket bepólyálva feküdni a jászolban." Karácsony csodacsokrának egyik legkülönösebb virága, hogy a világot teremtő mindenható Isten létezésünk legmélyebb mélységébe jön el: egy kis poros városka istállójába, a jászolba, ahová az ember a saját kisgyermekét biztosan nem tenné be.

Karácsony üzenete

A betlehemi jászol és a golgotai kereszt ugyanannak a végtelen, soha el nem fogyó isteni szeretetnek és áldozatnak a jele, ezért úgy ünnepeljük a karácsonyt, hogy tudjuk és higgyük: a megváltás műve csak elkezdődött jó kétezer éve, Betlehemben. Jézus első eljövetele folytatódott e világi szolgálatával, gyógyításai, tanításai, csodatételei sorozatával, majd nagypénteki kereszthalálával, húsvéti feltámadásával, áldozócsütörtöki mennybemenetelével, amit pünkösdkor a Szentlélek kitöltetése követett. De a történetnek ezzel nincs vége, ezért zúgnak az öröm és a reménység harangjai karácsonykor. Hiszen Jézus megígérte, a Szentírás bizonyságot tesz róla, hogy velünk van mindennap a világ végezetéig, és egyszer ismét eljön a mennyből, s akkor minden gonoszságnak és szenvedésnek véget vet.

Karácsony legfőbb üzenete az embernek: "Ne félj, csak higgy!" Mai életünkben annyi nyugtalanító és elkeserítő dolog történik velünk, a csalás és az erőszak megfékezhetetlen terjedését látjuk. De a mennyből az angyal azzal szólít meg minket is, mint egykor a betlehemi pásztorokat: "Ne féljetek!" Jézus így búcsúzott el tanítványaitól: "Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem! Békességet hagyok néktek: az én békességemet adom néktek."

Rég nem voltunk annyira éhesek és szomjasak a békességre, a szeretetre, az örömre, mint 2007 karácsonyán. A mai elégedetlen, elcsüggedt, szomorú országban legalább karácsonykor sokan szeretnék boldognak érezni magukat és boldoggá tenni szeretteiket. Ez lehetséges is, ha végre nem csak arra nézünk, arra figyelünk, amit a hatalom bűvöletében élő politikusok, társadalommérnökök és véleményvezérek kínálnak nekünk: kenyeret és cirkuszt, ráadásul az előbbiből egyre kevesebbet! Karácsony üzenete, hogy lehet fölfelé is nézni, Istenre figyelni. Aki fölfelé figyel, annak Isten lefelé mutat. A betlehemi jászolra, a golgotai keresztre, szenvedő, szeretetre éhes, kegyelemre szoruló embertársainkra. Ebben senki nem akadályozhat meg bennünket, csakis mi magunk. De segíthetünk egymásnak, és aki már megtalálta Istent, annak segítenie kell a még keresőket. A boldogoknak a boldogtalanokat.

Faggyas Sándor, főszerkesztő-helyettes

http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=140756
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megfékezhetetlen, egyenlőtlenségek, csíkszentmihályi, áldozócsütörtöki, kereszthalálával, értékteremtéshez, embertársainkra, nyugtalankodjék, összeállításban, véleményvezérek, boldogtalanokat, vallásgyakorlás, megkérdezettek, bizonyíthatóan, életminőségére, mentalitásának, harmincoldalas, csodacsokrának, feltámadásával, tanítványaitól, szolgálatával, szemléletének, boldogtalanok, reálkeresetek, legkülönösebb, igyekezetével, beteljesülése, legfontosabb, békességemet, megváltozása, felszámolása, folytatódott, kisgyermekét, szenvedésnek, gonoszságnak, nyugtalanító, idén jóval, magyar emberek, közeledő karácsonyra, korábbi években, megkérdezettek hattizede, növekvő árak, csökkenő reálkeresetek, karácsonyi készülődés, boldogság mostanában, másik minden, harmadik fajta, elsők értelmesek, következők értelmesek, legutóbbiak pedig, boldogság titkát, nyomozás végkövetkeztetése, Csíkszentmihályi Mihály, Jézus Krisztusban, Hiszen Jézus, Faggyas Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png kislány  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Rátalálsz  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Alázat  Popper Péter szavai  Tavaszi kép  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nem számIt  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Örülök, hogy látlak!  A Megváltó szolgálatában  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Szép estét  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gonosz démon-álarc  Png virág  Szép estét  Hogy lehet megtartani  Albert Einsteinről  Bertolt Brecht -től idézet  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Hazára minden embernek szükség...  Próbálj meg ...  Albert Einsteinről  Png nő  Jónás Tamás – Végtelen b...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tóth Ágnes - Szervusz pad 
Bejegyzés Címkék
idén jóval, magyar emberek, közeledő karácsonyra, korábbi években, megkérdezettek hattizede, növekvő árak, csökkenő reálkeresetek, karácsonyi készülődés, boldogság mostanában, másik minden, harmadik fajta, elsők értelmesek, következők értelmesek, legutóbbiak pedig, boldogság titkát, nyomozás végkövetkeztetése, szerető család, boldog emberek, boldogtalan magyarok, rendszeres vallásgyakorlás, emberek testi, másik hetilap, másik felmérés, szegénység felszámolása, társadalmi egyenlőtlenségek, legfőbb feladat, ország fejlődését, emberek szemléletének, több pénzhez, értékteremtéshez azonban, emberek közé, testté lett, várakozás beteljesülése, első adventkor, betlehemi pásztoroknak, mennyből Isten, egész népnek, világot teremtő, saját kisgyermekét, betlehemi jászol, golgotai kereszt, megváltás műve, történetnek ezzel, reménység harangjai, világ végezetéig, erőszak megfékezhetetlen, angyal azzal, betlehemi pásztorokat, hatalom bűvöletében, előbbiből egyre, betlehemi jászolra, golgotai keresztre, megfékezhetetlen, egyenlőtlenségek, csíkszentmihályi, áldozócsütörtöki, kereszthalálával, értékteremtéshez, embertársainkra, nyugtalankodjék, összeállításban, véleményvezérek, boldogtalanokat, vallásgyakorlás, megkérdezettek, bizonyíthatóan, életminőségére, mentalitásának, harmincoldalas, csodacsokrának, feltámadásával, tanítványaitól, szolgálatával, szemléletének, boldogtalanok, reálkeresetek, legkülönösebb, igyekezetével, beteljesülése, legfontosabb, békességemet, megváltozása, felszámolása, folytatódott, kisgyermekét, szenvedésnek, gonoszságnak, nyugtalanító, akadályozhat, karácsonykor, főszerkesztő, csodatételei, várakozással, magyarhirlap, pásztoroknak, szeretteiket, egészségére, önbizalmára, betlehemben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 1704
  • e Hónap: 12815
  • e Év: 166311
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.