Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A béke az egyetlen megoldás, új stratégiára van szüksége Eur
  2022-07-24 20:00:25, vasárnap
 
 
A BÉKE AZ EGYETLEN MEGOLDÁS, ÚJ STRATÉGIÁRA VAN SZÜKSÉGE EURÓPÁNAK

OrigoMTI2022.07.23. 12:09


A veszélyek, a bizonytalanság és a háború évtizede vár ránk - mondta Orbán Viktor a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor zárórendezvényén tartott előadásában szombaton. A Nyugat ereje és cselekvőképessége válságban van - tette hozzá. A kormányfő szerint Magyarország számára csak a béke elfogadható megoldás. Úgy látja, a háborúnak csak egy amerikai-orosz tárgyalás vethet véget.

A veszélyek, a bizonytalanság és a háború évtizede lesz a következő, korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai repedeznek a nyugati civilizációnak - jelentette ki a miniszterelnök a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) tartott előadásában Tusnádfürdőn szombaton. Orbán Viktor előadásának elején felidézte: legutóbb 2019-ben találkoztak, azóta a világ "nagyot fordult".

A kormányfő a nyugati civilizáció három megrendüléséről beszélt. Szerinte korábban azt gondoltuk, hogy a tudomány védőburkában élünk, "erre kaptunk egy covidot", azt gondoltuk, hogy Európában nem lehet újra háború, de Magyarország szomszédságában háború van, és azt gondoltuk, hogy a hidegháború többé nem térhet vissza, "márpedig a világ számos vezetője éppen azon dolgozik, hogy újra blokkvilágba szervezze az életünket".


Orbán Viktor: Korábban megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai repedeznek a nyugati civilizációnak Forrás: MTI/Miniszterelnöki


Szerinte az is jellemző, hogy bár az adatok tükrében a világ egyre jobb helynek tűnik, az emberek ennek az ellenkezőjét érzik. Úgy vélte: "rossz kedvünk tele" egy alapvetően nyugati életérzés, ami abból fakad, hogy a nyugati civilizációnak az ereje, a teljesítménye, tekintélye és cselekvőképessége fogyóban. A hatalmi és anyagi térvesztésben a legfájóbb szerinte az, hogy a Nyugat elvesztette az energiahordozók feletti ellenőrzést.


A Nyugat elveszíti a csatát

A Nyugat elveszíti az anyagcsatát. Ha a nyugati ember helyzetét akarjuk megérteni a világban, akkor azt kell nézni, hogy az erőforrások nagy része a nyugati világon kívül esik - húzta alá Orbán Viktor. A kormányfő jelezte: 2013-ban az amerikaiak megkezdték a repesztéses energiakitermelési módot és meghirdettek egy új biztonsági doktrínát.

Nem rejtették véka alá, hogy külpolitikai fegyverként akarják használni az energiapolitikát

- fogalmazott. Jelezte: Európa megpróbálta megvédeni a német-orosz energiatengelyt, amit most ver szét a nemzetközi politika, és nem sikerült a megújuló energiákra átállni. Ezután Orbán Viktor szót ejtett arról, hogy brüsszeli javaslatra csökkentenék az EU tagállamok gázfelhasználását és egy elosztási mechanizmust dolgoznának ki, amit a kormányfő - Molnár Ferenc regényére, a Pál utcai fiúkra hivatkozva - einstandnak nevezett.


A legfontosabb kihívások

A kérdések, amelyek előttünk állnak, egymásra rétegződnek - folytatta beszédét a miniszterelnök. Az első és legfontosabb kihívás továbbra is a népesedés, mert továbbra is jóval több a temetés, mint a keresztelő. A világ népeit két csoportra lehet osztani, vannak, akik képesek a biológiai önfenntartásra, mi azonban a másik csoportba tartozunk: ha nem lesz fordulat, előbb-utóbb ellakják tőlünk Magyarországot és a Kárpát-medencét - mutatott rá a kormányfő.


A második kihívás a migráció, amely kettéválasztotta Európát

A Nyugat kettévált, az egyik fele olyan világ, amelyben európai és Európán kívüli népek élnek együtt. Ezek az országok többé nem nemzetek, hanem népek konglomerátumai, vagyis a poszt-Nyugat - fejtette ki a miniszterelnök. A végső demográfiai váltás be is következik hamarosan, a nagyvárosokban 50 százalék fölé emelkedik a nem európai származásúak aránya.
A Nyugat ide költözött szellemi értelemben Közép-Európába, a Nyugat két fele között csata zajlik.
A cél, hogy olyanná tegyenek bennünket, mint amilyenek ők. Ugyan most kevesebb szó van a migrációról, de semmi nem változott, Brüsszel ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat - világított rá, hozzátéve: félretették ezt a kérdést a háború miatt.

A miniszterelnök szerint fontos megérteni, hogy Nyugaton nem akarnak szembesülni azzal, hogy minden elveszett. Mi azonban nem akarjuk, hogy ránk erőltessék azt, amit mi a nemzet végének nevezünk.

Orbán Viktor úgy folytatta gondolatait, hogy van egy csele az internacionalista baloldalnak: az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Azonban éppen ebben különbözik a Nyugat két fele.


"Akiket nem akarunk beengedni, azokat a schengeni határon meg kell állítani"

Nem akarunk kevert fajúvá válni

A baloldalnak van egy csele, hogy Európában kevert népek élnek - jegyezte meg a kormányfő. Orbán Viktor rögzítette: nem akarunk kevert fajúvá válni.

Ma a helyzet az, hogy a folyamatosan mozgó iszlám civilizáció belátta, hogy a Magyarországon keresztül vezető útvonal nem alkalmas arra, hogy az embereiket Európába küldjék. Akiket nem akarunk beengedni, azokat a schengeni határon meg kell állítani

- hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök kiemelte: a következő réteg a gender. Ebben az ügyben is bíróság elé vittek minket.

Mi nem akarjuk megmondani, hogy miként éljenek, de fogadják el, hogy nálunk az apa férfi, az anya pedig nő és ezt fogadtassák el Soros György hadseregével is - húzta alá Orbán Viktor, aki szerint a nyugati bolondériának a világ ezen sarkán soha nem lesz többsége.


Át kell menteni a háború utánra

A háború megrázta a V4 tengelyét adó lengyel-magyar együttműködést is - hívta fel a figyelmet a kormányfő. Mint mondta, a céljaink egybeesnek, mégis, ez a háború elnehezíti a viszonyunkat a barátainkkal. A baj a szívvel van, mi ugyanis úgy látjuk, hogy ez a háború két szláv nép háborúja, a lengyelek azonban úgy érzik, benne vannak, ők is vívják.

Át kell menteni az ész segítségével a barátságunkból mindent, amit lehet a háború utánra - mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette, Csehországban már a poszt-Nyugatot szolgálják, ez is nehezíti az együttműködést. A miniszterelnök ezután a háború kérdésére tért ki. Az anyák elveszítik gyermekeiket, a gyermekek szüleiket - ezt minden háború alapjának nevezte a kormányfő. A magyar kormány ezért szeretné, hogy magyar szülő és gyermek ne kerüljön ilyen helyzetbe. Vannak olyan országok, amelyek bírálnak minket, hogy nem vagyunk elég elkötelezettek Ukrajna mellett, ők azonban messze vannak.

Eddig 86 magyar ember meghalt a háborúban. A bennünket kritizálók nem adták vérüket ebben a háborúban, ezért jogunk van azt mondani, hogy a béke az egyetlen megoldás a háborúra, a háborús inflációra - fogalmazott a miniszterelnök. Fönt fogjuk tartani azt a véleményünket a jövőben is, hogy ez nem a mi háborúnk.

Magyarország NATO-tag, amely sokkal erősebb, mint Oroszország, ezért az oroszok soha nem fogják megtámadni a NATO-t. A kormányfő szerint az ukránok mondata, hogy nem fognak megállni Ukrajnában az oroszok, nem reális, arra szolgál, hogy maguk mellé állítsák az országokat. Úgy folytatta, abban a veszélyes helyzetben vagyunk, hogy úgy kell segíteni az ukránokat, hogy a moszkvai hatalom ne érezze úgy, hogy mi NATO és az Európai Unió közös erőként lép fel Oroszország ellen.


A szankciók nem billentik meg Moszkvát

Nagyon fontos, hogy erkölcsi különbséget tegyünk egy dolog megértése és elfogadása között - részletezte a miniszterelnök az orosz-ukrán háborúról szólva. Mint mondta, a nyugatiak elutasították az oroszok biztonsági igényeit, és most az oroszok fegyverrel szereznek érvényt a biztonsági igényeiknek.

Ha Donald Trump lenne az amerikai elnök és Angela Merkel a német kancellár, akkor a háború nem robbant volna ki - jegyezte meg. A kormányfő elmondta, hogy a szankciók nem billentik meg Moszkvát, Európa gazdasági és politikai válságban van. Orbán Viktor véleménye, hogy a háború véget vethet annak a nyugati fölénynek, hogy kijelölték, melyik a gonosz birodalma és mindenkit felszólítanak, hogy csatlakozzanak hozzájuk a gonosz elleni harcban.


Az erősebb szava dönt

A háború előjáték, annak a szava dönt, aki erősebb. Nem érdemes azt az illúziót dédelgetni, hogy tanácsokkal befolyásolhatjuk az eseményeket - húzta alá a miniszterelnök. Ennek ellenére becsületbeli és morális kérdés, hogy elmondjuk álláspontunkat: rá kell vennünk a nyugatiakat, hogy dolgozzanak ki egy stratégiát, amelynek a középpontjában nem a háború megnyerése, hanem a béketárgyalás és egy jó békeajánlat megfogalmazása szerepel. Az Uniónak nem az dolga most, hogy az oroszok vagy az ukránok oldalára álljon, hanem hogy közéjük álljon. Ez kéne, hogy az új stratégia alapját képezze.

Az oroszok egy régi nyelvet beszélnek, de ez nem jelenti azt, hogy nincs értelme annak, amit mondanak - mutatott rá. Az oroszok azt mondják, hogy addig fognak előre nyomulni, amíg az ukránok a fegyvereikkel már nem tudnak belőni Oroszországba.

Csak az érdekli őket, hogy Ukrajna területéről ne érhesse őket katonai támadás, amit most Európa csinál, az a háború meghosszabbítását eredményezi. Nem lesz orosz-ukrán béketárgyalás - jelentette ki a miniszterelnök.

A háborút csak orosz-amerikai tárgyalások tudják lezárni, amíg ez nem történik meg, nem lesz béke sem.

Mi európaiak eljátszottuk az esélyünket a dolgok befolyásolására 2014-ben a minszki megállapodással, a második világháború után ismét ott találjuk magunkat, hogy a legfontosabb biztonsági kérdésben az amerikaiaknak és az oroszoknak lesz igaza.

Ebből a nézőpontból lehet jól érzékelni, hogy milyen veszélyt jelent átalakítani a szavazás külpolitikai rendszerét, hogy tagállami befolyás nélkül, egyszerű többséggel is döntést lehessen hozni.

Így rákényszerítve a tagállamokra valamit, amit nem akar, imperializmust.

Az, hogy Európa nem tud világpolitikai tényezővé válni, szemfényvesztés, azért nem tudunk azzá válni, mert a saját háza tájékán sem tud rendet tartani Európa. - Megfelelne, ha Európa a saját határait meg tudná védeni - mondta el a miniszterelnök. Orbán Viktor jelezte: Európának nem világpolitikai szerepre kellene törekednie, hanem a saját háza táján felmerülő kérdéseket kellene tisztázni.

Orbán Viktor: Európának nem világpolitikai szerepre kellene törekednie, hanem a saját háza táján felmerülő kérdéseket kellene tisztázni

Akinek van energiája, jól jár

Az ötödik nagy kihívás, amivel szembenézünk, az az energia kérdése - húzta alá a kormányfő. Szerinte az jár jól a háborúval, akinek van saját energiaforrása. Jól járnak az oroszok, mivel kevesebb energiát adnak el, ám sokkal több a bevételük. Jól jártak a kínaiak, valamint a nagy amerikai energiacégek cégek is - elemezte a helyzetet a kormányfő. Hozzátette: rosszul jár az EU. - Sikerül megvédeni a rezsicsökkentés, mivel az átlagfogyasztásig megmarad az alacsonyabb ár - jelezte Orbán Viktor.

2021-ben az az összeg, amit a magyar állam fizetett ki 296 milliárd forint volt, ha a mostani árak maradnak, akkor ez az összeg 2051 milliárdra növekszik, vagyis hétszeresére. Ezt a magyar gazdaság nem bírja ki, ezt kell megoldani.

Ezért védjük meg az átlagfogyasztást, e fölött azonban piaci árak lesznek. A megindult állami beruházásokat befejezzük, de nem indítunk újakat. A fenntartáshoz a pénzt garantáljuk, de új beruházásokat nem tudunk beindítani, mert nem tudjuk garantálni, hogy be tudjuk fejezni. Még egy terhet le kell venni a vállunkról, át kell terelni a fogyasztást áramra vagy fára, akkor ez a teher csökkenni fog - magyarázta a miniszterelnök.

A recesszió feladata is előttünk áll - folytatta. A gazdaság teljesítménye kisebb lesz, mint az előző években volt, ez egész Európát sújtja. Nekünk forintunk van, ezért amikor a dollár erősödik, akkor a forint automatikusan gyengül és most folyamatosan erősödik, vagy tartja a szintet a dollár. A következő évben vajon kisebb lesz-e a gazdaság teljesítménye, mint korábban? - tette fel a kérdést a kormányfő.

A költségvetés előrejelzése szerint nem, de Európa más részein igen, ami politikai destabilitást okoz majd.

Különböző terv kell az első két évre és a második két évre a világban is zajló választások miatt. A kulcskérdés az, hogy ,,kimaradjunk", akkor tudjuk megőrizni sikereinket, ha kimaradunk a migrációból, a recesszióból, a genderkérdésből és minden olyan dologból, amit ránk akarnak erőltetni.


Új megállapodások

Új megállapodást kell kötni az Európai Unióval, az oroszokkal, a kínaiakkal és az USA-val - állapította meg Orbán Viktor. Ezzel 2024-re visszakerülhetünk a növekedési pályára. Kiemelte: a legfontosabb időhatár 2030. Az elemzések szerint ekkorra fognak felhalmozódni a nyugati világ problémái.

Komoly válság lesz Amerikában, és az eurozóna problémái is csúcsra jutnak, a déli eladósodás, az északiak kifizetése - rögzítette Orbán Viktor. - Új politikai erőviszonyok lesznek az EU-n belül. Mi, közép-európaiak akkorra leszünk nettó befizetők - rögzítette a kormányfő. Jelezve: ekkortájt, 2030 környékén kell csúcsformában lenni.


Mik az esélyeink?

A miniszterelnök beszéde végén az előnyeinkről és esélyeinkről is beszélt. Mint mondta, nekünk még megvan a határvédelmünk, családalapú a társadalmunk, és épp most csináljuk a nagy hadiipari fejlesztéseinket. A technológiai váltás kihasználásából szintén nyerhetünk, ahogy a külföldi tőkebeáramlásból is.

Tranzitgazdaság vagyunk, ha a világ blokkosodik, akkor mi nem egy találkozási hely, átjáró leszünk, hanem valaminek a széle, periféria leszünk, előretolt helyőrség leszünk, ezért minden blokkosodást elleneznünk kell.

Előnyünk a politikai stabilitás, kétharmados többséggel. Nemzedékváltás is történt, gondoskodnunk kell arról, hogy az utánunk jövők is nemzeti érzelműek és elkötelezettek legyenek. Még egy esélyt adó pont a szellemi alap, nemzeti gondolatunk, érzésvilágunk és kultúránk megvan még. Tizedik pontként említette a kormányfő az ambíciót. Közösségi, nemzeti ambícióink vannak, nemzeti és európai ambícióink is vannak.

Hogy ezt megőrizzük, együtt kell maradnunk, az anyaországnak, Erdélynek és a Kárpát-medence összes magyarjának. - Mindig többet adtunk a világnak, mint amit kaptunk, többet vettek el, mint amennyit adtak, jobbak, szorgalmasabbak és tehetségesebbek vagyunk annál, mint ahogy most bánnak velünk, tartoznak nekünk, és ezt a tartozást be is fogjuk vasalni - zárta beszédét a miniszterelnök.


A béke az egyetlen megoldás, új stratégiára van szüksége Európának

Link


Orbán Viktor tűpontosan kifejtette Tusványoson, hogy mit tartogat a jövő

Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Címkék: energiapolitikát, befolyásolhatjuk, zárórendezvényén, átlagfogyasztást, fejlesztéseinket, kettéválasztotta, tőkebeáramlásból, konglomerátumai, energiahordozók, megállapodással, tehetségesebbek, miniszterelnöki, genderkérdésből, kihasználásából, szomszédságában, megrendüléséről, befolyásolására, energiatengelyt, rezsicsökkentés, szorgalmasabbak, szemfényvesztés, tranzitgazdaság, imperializmust, miniszterelnök, csatlakozzanak, nemzedékváltás, álláspontunkat, bizonytalanság, megállapodások, rákényszerítve, önfenntartásra, barátságunkból, elkötelezettek, magyarországot, világpolitikai, civilizációnak, háború évtizede, kormányfő szerint, béke elfogadható, háborúnak csak, amerikai-orosz tárgyalás, nyugati civilizációnak, nyugati civilizáció, tudomány védőburkában, hidegháború többé, világ számos, adatok tükrében, világ egyre, emberek ennek, ellenkezőjét érzik, alapvetően nyugati, legfájóbb szerinte, BÉKE AZ EGYETLEN MEGOLDÁS, STRATÉGIÁRA VAN SZÜKSÉGE EURÓPÁNAK, Orbán Viktor, Bálványosi Nyári Szabadegyetem, Ezután Orbán Viktor, Molnár Ferenc, Soros György, Magyarország NATO-tag, Európai Unió, Donald Trump, Angela Merkel, Európai Unióval,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Kíváncsiság........  Szép estét kedves látogatóimna...  Imádság  Olaszország.....  Imádság  „Megpróbáljuk  Gecsemáné és kereszt  Hit  Mexikói narancsvirág  Szentségtelen hozzáállás  Ébredés  „Az emberek soha  Szép éjszakát......  Facebookon kaptam  Eljön majd az idő  Bensőséges kapcsolat Istennel  „Aki túl óvatos,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten ajándéka az életem  A szürke hétköznapok - tanmese  A szív és az élet tisztaságáró...  Válogatós? Betegség is okozhat...  Aranyosi Ervin - Lassíts és né...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Isten ajándéka az életem  Ha meg nem moslak téged, semmi...  Facebookon kaptam  Spurgeon - Október 4  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly  Korhatár nélkül  Közös ügyünk, az állat védelem  Facebookon kaptam  Soha nem vész kárba a kedvessé...  Kellemes napot kívánok  Imádság  „Az emberek soha  Kíváncsiság........  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Az állatokat tisztelni kell!  Imádság  Jó éjszakát ! ......  Mexikói petúnia  Nagyon szép.......  Szereteben gazdag - szép őszi ...  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly  Facebookon kaptam  Jog és pszichológia  Ébredés  Nagyon szép.......  Szentírás  Prédikálás  Az állatokat tisztelni kell!  Őszi teendőim  Imádság  Rohantam  Vérnyomás problémák  Tanítás  Facebookon kaptam  Mexikói narancsvirág  Facebookon kaptam  Látogatóimnak szeretettel ! .....  Mindannyiunk életében ott az a...  Az Állatok Világnapja Október ...  Isten munkája az emberben  Népszámlálás  A kávészemek története  A múltat már tanultuk, de mit ...  A legtöbb ember nem is él, csa...  Csak azok maradnak -  Facebookon kaptam Krisztina b...  Őszi teendőim  Nincs más út!  Mexikói narancsvirág  Idézet........  Az ember, néhány dolgot, csak ...  Gyülekezet  Mosolyogtál már ma ? .......  Szép mai napot !........  Délutáni pihenés........  Mosolyogtál már ma ? .......  A jel:  Hit  Igazi pásztor  Biztonságunk a meg nem változó...  Rohantam  Facebookon kaptam  Borsmenta – illatos, ízl...  A törött vízhordó edény - kína...  Szentség  Jó éjszakát  Molyhos madárhúr  A győzelem titka  Madárvilág........  Vesétől  Egér és oroszlán 
Bejegyzés Címkék
háború évtizede, kormányfő szerint, béke elfogadható, háborúnak csak, amerikai-orosz tárgyalás, nyugati civilizációnak, nyugati civilizáció, tudomány védőburkában, hidegháború többé, világ számos, adatok tükrében, világ egyre, emberek ennek, ellenkezőjét érzik, alapvetően nyugati, legfájóbb szerinte, energiahordozók feletti, nyugati ember, erőforrások nagy, nyugati világon, kormányfő jelezte, amerikaiak megkezdték, német-orosz energiatengelyt, nemzetközi politika, megújuló energiákra, elosztási mechanizmust, kormányfő &#8211, legfontosabb kihívások, világ népeit, biológiai önfenntartásra, másik csoportba, második kihívás, egyik fele, országok többé, poszt-Nyugat &#8211, végső demográfiai, bevándorlókat &#8211, háború miatt, miniszterelnök szerint, nemzet végének, internacionalista baloldalnak, schengeni határon, folyamatosan mozgó, embereiket Európába, miniszterelnök kiemelte, következő réteg, anya pedig, nyugati bolondériának, világ ezen, háború utánra, háború megrázta, céljaink egybeesnek, háború elnehezíti, lengyelek azonban, barátságunkból mindent, poszt-Nyugatot szolgálják, miniszterelnök ezután, háború kérdésére, anyák elveszítik, gyermekek szüleiket, magyar kormány, bennünket kritizálók, egyetlen megoldás, háborús inflációra, oroszok soha, ukránok mondata, veszélyes helyzetben, moszkvai hatalom, dolog megértése, orosz-ukrán háborúról, nyugatiak elutasították, oroszok biztonsági, oroszok fegyverrel, biztonsági igényeiknek, amerikai elnök, német kancellár, kormányfő elmondta, háború véget, nyugati fölénynek, gonosz birodalma, gonosz elleni, erősebb szava, háború előjáték, szava dönt, illúziót dédelgetni, eseményeket &#8211, háború megnyerése, dolga most, oroszok vagy, ukránok oldalára, régi nyelvet, érdekli őket, háborút csak, dolgok befolyásolására, minszki megállapodással, második világháború, legfontosabb biztonsági, oroszoknak lesz, nézőpontból lehet, szavazás külpolitikai, tagállamokra valamit, , ,
2022.09 2022. Október 2022.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 162 db bejegyzés
Összes: 4459 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1046
  • e Hét: 4999
  • e Hónap: 6601
  • e Év: 546163
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2022 TVN.HU Kft.