Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. é
  2012-01-31 18:03:00, kedd
 
 

Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. évfordulóján/1


Adolf Hitler beszéde a nemzetiszocializmus győzelmének 8. évfordulóján a Berlini Sportpalotában, 1941. január hó 30-án.


Német Néptársaim!

Kormányváltozás gyakran fordult elő már a történelemben, a mi népünk történelmében is. De bizonyára nem volt még kormányváltozásnak olyan mélyen fekvő következménye, mint a nyolc év előttinek. A Birodalom sorsa abban az időben válságos volt. Nem abban a pillanatban hívtak bennünket, hogy vegyük át a nemzet vezetését, amikor az nagy fellendülés előtt állott, hanem a legkegyetlenebb kényszer nyomása alatt, ami egyáltalán elképzelhető volt, adták át nekünk a hatalmat, annak a meggyőződésnek a nyomása alatt, hogy már minden elveszett. A legjobbak szemében ez talán az utolsó kísérletet jelenthette, a rosszakarók pedig abban reménykedtek, hogy a nemzetiszocialista mozgalomnak végleges, átkozott kátyúba kerülését láthatják.

Ha nem sikerül a német népet csodával határosan megmenteni, az akkori helyzet csak végzetes fordulatot vehetett volna. Mert az út 15 év óta szakadatlanul lejtőn vezető út volt. Ez a helyzet mindenesetre csak a világháborúnak és kimenetelének, valamint belpolitikai, erkölcsi és ezzel együtt katonai összeomlásunknak a következménye volt. Éppen olyan napon, mint a mai, fontos, hogy ennek az egész nemzeti szerencsétlenségnek az alapokára emlékezzünk vissza.

Mi volt a világháború oka? Erről már túl sok értekezést írtak. Roosevelt, a jelenlegi elnök megbízásából amerikai doktorok vizsgálták ki a világháború okát, és megállapították, hogy nem lehet német bűnösségről beszélni. Személyiségek az ilyen hatalmas világtörténelmi pillanatokban csak akkor játszanak szerepet, ha mint valóban kimagasló jelenségek lépnek környezetük varázskörébe. Akkoriban nem ez volt az eset. Sem a német oldalon, sem a másik oldalon nem akadtak kimagasló személyiségek. A felszínen az egyesek akarata volt látható: az alapok mélyebb volt.

Először is a német államforma nem lehetett az akkori háború oka. Mert Németország már demokratikus állam volt, de még milyen! A külföld, a Nyugat mintaképét szigorúan lemásolta, kényszerű megoldást talált a monarchia és a parlamenti alapon álló demokrácia között, szóval úgynevezett alkotmányos elveken alapuló monarchia volt a gyakorlatban, parlamentáris vezetéssel. Ez az állam tehát, államformáját tekintve, valóban nem lehetett a háború oka a demokráciák számára az akkori Birodalom ellen.

Németország mint politikai tényező - a világ szemével nézve - már több okot adhatott volna a háborúra, mert évszázados szétszakítottság és tehetetlenség után végre a német törzsek és államok, ha külsőleg is, új állammá tömörültek, birodalommá, és ezzel Európában az erők egyensúlyozottságába új erőtényezőt illesztettek, ami természetszerűen idegen testként hatott.

Még kényszerítőbb volt talán az akkori birodalommal, mint gazdasági tényezővel szemben az ellenszenv. Míg Németország évszázadokon keresztül azzal igyekezett gazdasági ínségét megszüntetni, hogy lakosságát fokozatosan éhínségbe kergette, vagy kivándorlásra kényszerítette, addig az akkori Németország, politikai hatalmának megszilárdulásával párhuzamosan, gazdasági hatalommá is fejlődött, és emberek helyett árut kezdett exportálni, valamint a kivitele számára szükséges világpiacokat biztosítani. Ebben a folyamatban, amely a mi szempontunkból nézve természetes és jogos volt, mások legszentebbnek vélt jogaik megsértését látták. Ezzel máris azt az államot jellemeztük, amely ezt a folyamatot saját köreibe való tűrhetetlen beavatkozásnak tekintette: Angliát. Eddig Anglia háromszáz éven keresztül fokozatosan megalkotta úgynevezett világbirodalmát. Nem az érdekeltek szabad akaratából vagy azok egyöntetű szándéka és nézete szerint, hanem csak erőszakkal kovácsolódott össze ez a világbirodalom. Háború háborút követett, az egyik népet a másik után fosztották meg szabadságától, egyik államot a másik után törték le, hogy végül is megalkossák azt a tákolmányt, melynek angol impérium a neve. A demokrácia mindenütt csak álarc, ürügy volt, mögötte a valóságban a népeken való uralkodás vágya és az egyes esetben pedig az ember elnyomatásának és gúzsbakötésének szándéka áll.

Ez az állam ma sem kockáztathatja meg, hogy polgárait leszavaztassa, hogy évszázadok óta tartó befolyás után esetleg önkéntes tagjai kívánnak -- e lenni ennek a világközösségnek. Ellenkezőleg: az egyiptomi és indiai nacionalisták ezrei vonulnak fegyházba és fogházba. A koncentrációs táborokat sem Németországban találták fel, hanem ezeket is az angolok fedezték fel, hogy ilyen intézményekkel törjék meg fokozatosan más népek gerincét, szétmorzsolják és felgöngyölítsék nemzeti ellenállásukat s így tegyék hajlandóvá végre a népeket a brit demokrácia igájának viselésére. Céljának elérésére azonban Anglia még egy másik hatalmas eszközt is alkalmazott: a hazugságot és hírverést. Van egy közmondás, amely azt mondja, ha az angol Istenről beszél, vászonra gondol. Így van ez ma is. Ha meggondoljuk, milyen jámborok és hívők ezek az emberek kifelé, akik szívtelenül kergetik egymás után a népeket a harcba, ami kizárólag anyagi érdeküket szolgálja, akkor csak azt mondhatjuk: ritkán érték el valaha is az emberi képmutatásnak ilyen magas fokát, mint a mai angolok. Egy eredménye mindenesetre volt az angol történelem vérrel áztatott háromszáz éves útjának: mégpedig az a valóság, hogy az anyaország negyvenhatmilliónyi angolja, a Föld területének és lakosságának kerek egynegyed részén uralkodik. Azaz: negyvenhatmillió emberre kerek negyvenmillió négyzetkilométernyi terület jut.

Az a lényeges, néptársaim, hogy ezt ismételten a világ szemébe kiáltsuk, mert szemtelen demokrata hazudozók lépnek fel, és azt állítják, hogy az úgynevezett totális államok meg akarják hódítani a világot, míg a valóságban kezdettől régi ellenségeink a tulajdonképpeni világhódítók!

Az angol világbirodalom keletkezésének útja egyetlen könny- és vérfolyam. Anglia ma kétségtelenül a Föld nagy részén uralkodik. Ez a világuralom ma sem valamely eszme hatalmán nyugszik, hanem lényegében erőszakon, és ha ez nem elegendő, a kapitalista vagy gazdasági értékek erején.

Ha az angol világbirodalom keletkezésének ezt a különös módját figyelemmel kísérjük, akkor folyamatot érthetővé teszi az, hogy ezzel a fejlődéssel szemben az európai szárazföld, mint egységes tényező, nem lépett fel. Ezt mindenekelőtt a német birodalom kikapcsolódása bizonyította.

Háromszáz éven át tulajdonképpen nem is volt Németország. Mialatt az angolok ugyan Istenről beszéltek, de gazdasági érdekeiket tartották szem előtt, addig a német nép a vallási civakodások túlfeszítése miatt évszázadokig véres belső harcokat vívott, ami az angol világbirodalom keletkezésének egyik előfeltétele volt. Éppen olyan mértékben, amilyen mértékben ez a harc a német nép erejét belsőleg felőrölte és ezzel Németország mint hatalmi tényező a külvilággal szemben kiesett, olyan mértékben tudta Anglia a maga világbirodalmát összeharácsolni!

De nemcsak Németország volt a három évszázad alatt gyakorlatilag kizárva a világ versenyéből, ugyanez volt Itália sorsa is. Ott is hasonlóak voltak a tünetek, mint Németországban, csakhogy kevésbé vallási, hanem inkább állami és államfői okok játszottak szerepet. És megint más okból váltak ki nagy nemzetek Kelet-Ázsiában, amelyek már szintén vagy négyszáz éve kezdtek elzárkózni a külvilág elől, és saját életterüket elhanyagolva elsüllyedtek önkéntes visszavonultságukban. Így alakult ki különösen Európában olyan politikai helyzet, amelyet Anglia az erők úgynevezett egyensúlyának nevezett, amely azonban a valóságban az európai szárazföld szervezetlenségét jelentette az angol szigetország javára. Ezért volt már évszázadok óta az angol politika célja, hogy ezt a szervezetlenséget fenntartsa: természetesen nem ezzel a magyarázattal, hanem sokkal szebbel, amint már említettem, nem beszéltek sem vászonról, sem pedig a népek szervezetlenségéről, hanem Istenről vagy pedig "az erők egyensúlyáról". És csupán az úgynevezett erők egyensúlya, illetve Európa belső tehetetlensége tette lehetővé Anglia számára, hogy esetről esetre és szükség szerint egyik államot a másik ellen játssza ki, s ezzel Európa erejét állandóan belső harcokba sodorja, míg a maga részéről ez alatt a világ aránylag kevésbé ellenállóképes területeire nyomulhasson be zavartalanul.

És mégis, ha ma Angliáról, mint világhatalomról vagy mint a világ uralkodójáról beszélünk, ez csak agyrém, mert Anglia belső állapota minden világhódítása ellenére is olyan, hogy szociális szempontból ma Európa legelmaradottabb országának nevezhető! Ennek az államnak egész berendezkedése az aránylag elenyésző, silány felső réteg és az ezzel szövetkezett zsidó szervezet érdekei szerint igazodik. A széles néptömegek érdekei az állam berendezésében semminemű szerepet sem játszanak.

Itt is frázisokkal segítenek magukon, szabadságról beszélnek, demokráciáról beszélnek, a liberális rendszer vívmányairól beszélnek, de ezen nem értenek mást, mint bizonyos társadalmi réteg uralkodásának a biztosítását, amely tőkéjének erejével kezébe kaparintotta a sajtót, szervezi és vezényli, és ezzel teremti meg a "közvéleményt". Így lehetséges az, hogy ennyi természeti kinccsel rendelkező államban, abban az államban, amely a világ legnagyobb gazdagságával rendelkezik, amelynek óriási életterek állnak a rendelkezésére, és ahol átlagosan alig egy angol jut a teljes birodalom egy négyzetkilométernyi területére, ott az embermilliók semmiképpen sem részesülnek ebben a gazdagságban, hanem ellenkezőleg, a nép nyomorúságosabban él, mint Közép-Európa túlnépesedett államainak lakossága. Az az ország, amely egyeseknek paradicsomot jelent, a tömegnek azonban csak vég nélküli nyomorúságot - nyomorúságot az élelmezés, ruházkodás és mindenekelőtt a lakásviszonyok terén, s végül nyomorúságot a kereseti viszonyok biztonságát és a szociális törvényhozást illetően is.

És ha ma egy angol szakszervezeti titkár, aki mellesleg az állam pénzén "ellenzéki", váratlanul feláll és így nyilatkozik: "Angliának e háború, azaz győzelmes befejezése után foglalkoznia kell a szociális kérdésekkel és e kérdések megoldásaival, valamint törődnie kell a széles néprétegekkel is" stb., akkor ennek a szakszervezeti titkárnak csak azt mondhatom:

Mindez minálunk már régen megtörtént. Mindez számunkra csak azért érdekes, mert igazolja amaz állításunkat, hogy Anglia szociális szempontból a világ legvisszamaradottabb állama. Így tehát belsőleg ez az óriási külső gazdagság teljesen meddő - ha egy kis csoporttól eltekintünk és az összehasonlítás alapjául a széles néprétegeket vesszük. De ez a világuralom kifelé is csak látszat! A világon új központok keletkeztek. Olyan hatalmas államok alakultak ki az európai kontinensen kívül, vagy nőttek ki belőle, amelyeket Anglia nemcsak hogy meg nem támadhat, de még csak nem is veszélyeztethet. Az angolok világuralmi eszméje jelenleg csak arra törekszik, hogy újra idegen segítséghez jusson azért, hogy a kontinenssel szembe tudjon állni. Az angol diplomácia csak arra törekedhetik az európai kontinensen kívül, hogy más erők kijátszásával kísérelje meg állását megtartani. Egyszóval Angliának már most kell arra törekednie, hogy az európai egyensúly elvét a világ egyensúlyának elvére bővítse ki, más szóval, a világhatalmakat kell egymás ellen kijátszania, hogy legalább sikerüljön világhatalmának egy részét megtartania.

ÉVTIZEDEK ÓTA GYŰLÖLNEK BENNÜNKET

A népek ébredése Európában az úgynevezett egyensúlyelméletet - szóval a szárazföld szervezetlenségét - már eltávolította. Ezen a szervezetlen szárazföldön megkezdődött a német nép nemzetté alakulása és ezzel az új Birodalom megalakítása. Olaszország tőlünk délre ugyanezen az úton járt. Ezzel új elemek jöttek, amelyek az erők egyensúlyát felborították. És ebben látjuk a világháború igazi és mélyebb okát.

1871 óta, amióta a német törzsek megkezdték szervezkedésüket és egy nagy, zseniális államférfiú vezetésével ismét birodalmat alkottak, szóval amióta már a német nép lassan megerősödő nemzeti újjászületése megtalálta a nemzeti egységet, ettől kezdve követi Anglia gyűlöletével ezt az új alakulatot. Már 1891-ben, már 1870-ben, rögtön a sedani csata után arra kezdenek utalni az angol újságok, hogy ez az új államalakulat veszélyesebb Angliára, mint a régi Franciaország volt. Már akkor remélték, hogy Poroszországnak hosszú háború során ismét sikerülhet visszavetnie Franciaországot, de nem akarták, hogy Poroszországból kiindulva német nemzeti újjászületés vagy éppen új német birodalom támadjon fel. Így jött el az a bizonyos idő 1871-től 1914-ig, amikor Anglia szüntelenül Németország elleni háborúra lázított és minden alkalommal ellenségeskedést keresett Németországgal, míg végre kitört a világháború: lelkiismeretlen nemzetközi csibészek egészen kicsi csoportjának a műve.

Anglia ezt a háborút is csak idegen segítséggel viselhette. Ezzel kapcsolatban érdekes megállapítani ennek az angol világhatalmi politikának a kialakulási menetét, mintegy négyszáz év óta. Először harc Spanyolország ellen, a hollandusok segítségével, azután harc a hollandusok ellen más európai államok - köztük Franciaország - segítségével, azután harc Franciaország ellen, Európa segítségével, azután végre harc Németország ellen, Európa és a rendelkezésre álló Újvilág segítségével. A világháború, amely 1914-től 1918-ig megrázta Európát, kizárólag az angol "államművészet" eredménye volt. Annak ellenére, hogy az egész világot mozgósították Németország ellen, a valóságban nem győzték le Németországot. Ezt ma nyugodtan megmondhatjuk. Nem lennék a múlt bírálója mindaddig, amíg magam jobban nem csináltam valamit. Ma azonban, mint egyike azoknak a férfiaknak, akik jobban csinálták, a múltat is bírálóan szemlélhetem és ítélhetem meg. És csak azt mondhatom: az 1918-as év "sikere" kizárólagos eredménye a nép vezetésében mutatkozó személyi tehetetlenség ritka halmozódásának, annak az egyedülálló halmozódásnak, amely eddig nem fordult elő a történelemben, de nem is ismétlődik meg a jövőben, ezt elhihetik nekem!

NAGYON JÓHISZEMŰEK VOLTUNK

És a német katona ennek ellenére több mint 4 évig ellenállt az ellenséges világ rohamának. És még tovább ellenállt volna, ha mint további mozzanat, nem csatlakozik mindehhez a német népnek a tengerentúli demokratikus világban és vezetőinek becsületességében való, akkor még meglévő hiszékenysége. A német nép ezért a jóhiszeműségért, amelyen akkoriban sokan sajnálkoztak, borzalmas történelmi sorssal fizetett. És ha ma az angolok jönnek, és azt hiszik, elég, ha felteszik a gramofonra 1917-18 régi hírverésének gramofonlemezeit, hogy ezzel új eredményt érjenek el, akkor csak azt mondhatom: semmit sem felejtettek el, de - szerencsétlenségükre - nem is tanultak semmit! És ebben különböznek a német néptől!

A német nép tanult azóta, de nem felejtett el semmit! Emellett nem akarunk kicsinyesek lenni. A történelemben megesett már néhány szószegés, de ami 1918-ban, 1919-ben, 1920-ban, 1921-ben történt, az nem egyetlen szószegés volt, hanem szószegések tömege a futószalagon! Nemcsak egyetlen adott szavukat szegték meg, hanem egyetlen szavukat sem tartották meg! Nagy népet soha még nem csaltak meg úgy, mint akkor a német népet. Mi mindenről biztosítottak bennünket, mi mindent megígértek ennek a jóhiszemű népnek - és mit tettek népünkkel? Kirabolták és kipréselték. Közben idegen államférfit toltak az előtérbe, egy amerikait, hogy ily módon jobban megnyerjék a német nép hiszékenységét.

És talán tényleg ez is volt az oka, amiért a német nép áldozata lett ennek a cselnek. Éppen ezért ebben a vonatkozásban a német nép beoltódott a jövő minden hasonló kísérlete ellen. Akkoriban a német népnek évről évre alkalma volt arra, hogy gondolkozhasson, összehasonlításokat tehessen, és gyakorlatilag, íme, a maga testén érezhesse a demokrata biztosítékok, ígéretek, demokratikus szavak és demokrata államférfiak "becsületességét". És végül ebből az időből, ezeknek az eseményeknek a hatása alatt támadt fel a nemzetiszocializmus!

A HIT CSODÁJA

És ha azt kérdezik: "Miért vetette magát egészen új eszmekörre?" Mert a régi siralmasan csődöt mondott! Nem csak belsőleg. A demokrácia nálunk szánalmas alakulat volt. Ha negyvenötven párt versenyzett a maga világnézeti érdekkörével, amelyek alapjukban a kerékpáros-egyesületeknek és a háztulajdonosok szövetségének a színvonala között mozogtak, akkor ez már magában véve igen csúf kép. De ettől eltekintve, ha legalább kifelé jutalmat kaptunk volna életünknek ezért a nyomorult belső demokratikus torzszülöttjéért, akkor azt lehetne mondani, belpolitikailag ez a holmi csődöt mondott, de legalább kifelé tisztességes bánásmódban részesülünk miatta! Belpolitikailag az egész csak vicc volt. De legalább a környező világ úgy tett volna, mintha komolyan venne bennünket. Legalább valamit teljesítettek volna abból, amit megígértek. De kit raboltak, de kit fosztottak ki 15 éven át, kit csaltak és zsaroltak meg? Talán a nemzetiszocialista államot? - Nem, a német demokráciát! Amikor 1918-ban a kórházból hazaérkeztem és az 1918-ról 1919-re következő telet átéltem, akkor természetesen tisztán láttam, mint sokan mások, hogy Németországban a fennálló politikai világtól már nem lehetett megújhodást remélni. És én, mint sokan mások, kutatni kezdtem. Akkor született meg az a koncepció, amely később, mint nemzetiszocializmus meghódította a német népet abból a megismerésből kiindulva: a német nemzet azért bukott el, mert megengedte magának azt a fényűzést, hogy bensőjében használja el erejét. Az örök törvény szerint az erőknek a bensőben való elhasználása a kifelé ható erőt is eltávolította. A demokrácia akkori világa természetesen azt hitte, hogy elhódítja majd a többiek jóindulatú rokonszenvét, de nem ismerkedett meg mással, mint kegyetlen és aljas pénzérdekek meztelen önzésével, amelyek mindenütt fosztogattak, ahol csak lehetett. Mást nem is várhattunk tőle.

De a kocka el volt vetve! Egy valami tisztán jelentkezett előttem, az, hogy minden valódi fellendülés nem indulhat ki kívülről, hanem csak belülről. A német nemzetnek mindenekelőtt belpolitikai élete tekintetében új átalakuláson kellett átesnie, amely egész Németország erejének, éspedig idealizmusa erejének az összefogását tette lehetővé. És ennek az idealizmusnak az ereje - abban az időben - két táborban, a szocializmus és a nemzetiszocializmus táborában volt. És éppen azt a két tábort kellett egy új egységbe összetömöríteni, amelyek a legerősebb tusát vívták egymás ellen. Néptársaim, ma, midőn az egyesülés jelében milliók és milliók menetelnek, mindez természetes. De 1918-ban és 1919-ben mindez beteg agyképzelet szüleményének tűnt fel. Legfeljebb sajnáltak. De néptársaim, talán ez volt a szerencse. Ha annak idején komolyan vettek volna, valószínűleg megsemmisítettek volna. Mert hiszen a mozgalom túl kicsiny volt ahhoz, hogy a megsemmisítés veszélyét kikerülhette volna. Így talán istenakarta sors volt, hogy bennünket akkoriban kinevettek, kigúnyoltak, és az a bizonyos propaganda nevetség tárgyává tett bennünket s minden tettünket viccként kezelte. Így lassanként sikerült az új népközösség csíráját elvetni, és - ez szinte hihetetlen történelmi tünet - csupa ismeretlen ember kezdeményezéséből mozgalmunknak elsősorban a széles néptömegből tudtunk hívőket toborozni. Ez a folyamat eddig csak egyetlen másik államban sikerült, Olaszországban, egyébként Európában sehol másutt. Több országban legfeljebb kezdetet vehetünk észre. Egyes demokráciákban felismerik ugyan az ilyen folyamat jelentőségét, s azt hiszik, hogy csalásokkal hasonlót érhetnek el.

De itt elsősorban egyet felejtenek el: valamely népnek hasonló újjászületése valóban olyan csodálatos esemény, amely inkább hitet, mint elvont, szellemeskedő tudást követel. S hogy 1918,1919,1920 és 1921 éveiben a széles tömegek e primitív hite felénk áramlott, megalakulhatott mozgalmunk első magva, s ez serkentette azt a sok kisembert, aki az üzemekből, gyárakból, bányákból, irodákból és a paraszttanyákról stb. hozzánk csatlakozott, hogy az eszme és e mozgalom jövőjéért, valamint a későbbi győzelemért harcoljon. Mi annak idején egyetlen meggyőződést képviseltünk: ha a német nemzet nem változtatja meg a világgal szemben való viszonyát, azaz nem válik újból hatalmi tényezővé, akkor valóban rövidesen húszmillióval kevesebb német ember lesz. Mert ki lehetett számítani: a munkanélküliség mindjobban elharapódzott, amivel azután a nemzet felépítésében és gazdasági terveiben valóban fejetlenség lett az úr. A kormányok állandó váltakozása minden hosszabb időre szóló tervet lehetetlenné tett. Három hónapnál hosszabb lejáratú terveknek már semmi értelme nem volt, mert az illető jó előre tudta, hogy három hónapnál tovább nem kormányoz.

Az egyik azt mondta: "Miért én takarítsam el mindazt, amit mások elrontottak?" - A másik pedig így vélekedett: "Miért csináljak valamit jobban, ha ebbe majd valaki más ül bele?" Nem találtak már semmi okot arra, hogy a problémákat gyökeresen megoldják. Ezáltal azonban a nemzeti tehetetlenség szükségszerűen mind jobban erősbödött, terjeszkedett a bomlási folyamat, nőttön-nőtt a munkanélküliek száma, a dolgozóké pedig ezzel szemben állandóan csökkent, ezzel pedig ez utóbbiak terhei fokozatosan növekedtek, teherbíró képességük rohamosan csökkent, és végül már csak az összeomlás következhetett be, amelynek végét viszont senki sem láthatja. Így már előre látható volt, hogy a nagy francia demokratának, Clemanceaunak mély értelmű és emberi jóslata beteljesül, az, hogy 20 millió felesleges emberünk van. Ezzel szemben kialakult a német erő összefogásának a programja azzal a célkitűzéssel, hogy életjogainkat minden irányban megvédjük.

Ezzel a két szélsőség közötti utat választottuk. Egyszer már behódoltunk az egyik szélsőségnek, a szabadelvű individualizmusnak, amely az egyént nemcsak a szemléletbe, hanem a cselekvés középpontjába is helyezte. Az ellenkező oldalon állott az emberiség egyetemes fogalmának elmélete. E két szélsőség között állott a mi eszménk: a nép, amelyben mi olyan lelki és testi közösséget látunk, amelyet a Gondviselés akarata formált, és amelybe beleszülettünk, hogy létünket magunk irányítsuk. E célnak minden gondolatunkat tudatosan alárendeltük, érdekeinket hozzáidomítottuk, és vele minden intézkedésünket összhangba hoztuk. Így keletkezett a nemzetiszocialista gondolatvilág, amely az individualizmus leküzdését képviseli, de nem abban az értelemben, amely az individuális képességet megnyirbálja, vagy az egyéni kezdeményezést megbénítja, hanem csak úgy, hogy a közérdeket az egyéni szabadság és az egyéni kezdeményezés fölé rendeli. Ez az a közös érdek, amely szabályoz, irányít, szükség esetén gátol, de adott esetben parancsol is.

Németország, Sieg Heil!


Kitartás mozgalom


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: természetszerűen, világközösségnek, legelmaradottabb, megsemmisítettek, szétszakítottság, torzszülöttjéért, negyvenhatmillió, szervezkedésüket, összeomlásunknak, gramofonlemezeit, paraszttanyákról, hozzáidomítottuk, ellenségeskedést, világtörténelmi, felgöngyölítsék, világhatalomról, gúzsbakötésének, poroszországnak, franciaországot, világhatalmakat, világhatalmának, világbirodalmát, poroszországból, megalakulhatott, összetömöríteni, munkanélküliség, lelkiismeretlen, összehasonlítás, veszélyeztethet, megállapították, legkegyetlenebb, gondolkozhasson, tulajdonképpeni, belpolitikailag, kormányváltozás, becsületességét, időben válságos, pillanatban hívtak, nemzet vezetését, nagy fellendülés, legkegyetlenebb kényszer, nyomása alatt, legjobbak szemében, utolsó kísérletet, rosszakarók pedig, német népet, akkori helyzet, helyzet mindenesetre, következménye volt, egész nemzeti, alapokára emlékezzünk, jelenlegi elnök, Adolf Hitler, Berlini Sportpalotában, Német Néptársaim, Mert Németország, Eddig Anglia, Egyszóval Angliának, ÉVTIZEDEK ÓTA GYŰLÖLNEK BENNÜNKET, NAGYON JÓHISZEMŰEK VOLTUNK, Sieg Heil,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  A jó kedv a világon  Esti képek  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Sok ember olyan,  A haj állapotának javítása egy...  Ratkós beszületései a szereplő...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Sok ember olyan,  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Idővel az ember megérti, hogy ...  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Minden kedves látogatómnak sze...  A haj állapotának javítása egy...  Graffiti bölcsesség  Alvó baby  Kövesd a vezetőt  Nem hazudnak  Esti kép  Alvó baby  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Apu  Mi van, ha?  Rács mögé  képre írva  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  képre írva  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Színház az egész világ,  Ratkós beszületései a szereplő...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Jó éjszakát  Az angyali üdvözlet  Szívet megérintő . . .  Alvó baby  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Óraállítás  Facebookon kaptam  Alvó baby  Inkább ad  A pálma a győzelem és a diadal...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Jó éjszakát  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam Krisztinától  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Nagy Feró megmondta?  Leereszkedés és olvadás  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
időben válságos, pillanatban hívtak, nemzet vezetését, nagy fellendülés, legkegyetlenebb kényszer, nyomása alatt, legjobbak szemében, utolsó kísérletet, rosszakarók pedig, német népet, akkori helyzet, helyzet mindenesetre, következménye volt, egész nemzeti, alapokára emlékezzünk, jelenlegi elnök, világháború okát, ilyen hatalmas, német oldalon, másik oldalon, egyesek akarata, alapok mélyebb, német államforma, akkori háború, parlamenti alapon, állam tehát, demokráciák számára, akkori Birodalom, világ szemével, német törzsek, akkori birodalommal, akkori Németország, kivitele számára, államot jellemeztük, folyamatot saját, érdekeltek szabad, egyik népet, másik után, demokrácia mindenütt, népeken való, egyes esetben, ember elnyomatásának, koncentrációs táborokat, angolok fedezték, brit demokrácia, másik hatalmas, angol Istenről, emberek kifelé, emberi képmutatásnak, eredménye mindenesetre, angol történelem, világ szemébe, úgynevezett totális, valóságban kezdettől, tulajdonképpeni világhódítók, angol világbirodalom, kapitalista vagy, különös módját, fejlődéssel szemben, európai szárazföld, német birodalom, angolok ugyan, vallási civakodások, külvilággal szemben, maga világbirodalmát, három évszázad, világ versenyéből, külvilág elől, erők úgynevezett, angol szigetország, angol politika, szervezetlenséget fenntartsa, erők egyensúlyáról, úgynevezett erők, másik ellen, maga részéről, világ aránylag, világ uralkodójáról, államnak egész, aránylag elenyésző, ezzel szövetkezett, széles néptömegek, állam berendezésében, liberális rendszer, világ legnagyobb, teljes birodalom, embermilliók semmiképpen, tömegnek azonban, lakásviszonyok terén, kereseti viszonyok, szociális törvényhozást, angol szakszervezeti, állam pénzén, szociális kérdésekkel, széles néprétegekkel, szakszervezeti titkárnak, óriási külső, összehasonlítás alapjául, széles néprétegeket, világuralom kifelé, európai kontinensen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 388
  • e Hét: 2648
  • e Hónap: 19441
  • e Év: 152358
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.