Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
EU-csúcs után: igazodás európai módra
  2012-01-31 19:15:18, kedd
 
  EU-csúcs után: igazodás európai módra
2012. január 31. 06:55:52

Orbán Viktor szerint az EU állam- és kormányfőinek hétfői csúcstalálkozója sikeres volt, hazánk számára kedvező irányba módosultak a javaslatok, mivel a kis- és középvállalkozások támogatása, bürokratikus terheik csökkentése és munkahelyteremtő képességük fokozása érdekében érdemi intézkedéseket vár uniós és tagállami szinten.


Amit nem utasíthatsz el, támogasd?

Talán nem is annyira meglepő fordulat, hogy a mostani pénzügyi paktumot decemberben még élesen visszautasító kormányfő, most teljes mellszélességgel kiáll a megállapodás mellett. Az események mögött valószínűleg az áll, hogy Orbán nincs abban a helyzetben, hogy visszautasítsa az Európai Unió paktumát, amennyiben pénzt akar szerezni, valamint elkerülni a kötelezettségszegési eljárást.

A legjobb tanítvány?

A miniszterelnök a találkozó után úgy nyilatkozott, az egyeztetések felét a gazdasági növekedéssel és a munkahelyteremtéssel kapcsolatos megbeszélések tették ki. Szerinte ezek a tárgyalások jól jelzik, hogy az unióban gazdaságpolitikai váltás zajlik, amely az Európai Központi Bank új elnöke, Mario Draghi tavaly év végi színre lépésével indult" - mondta Orbán.

Orbán elmondta, hogy uniós és tagállami szinten is intézkedések várhatóan a kis- és középvállalkozások támogatása, bürokratikus terheik csökkentése és munkahelyteremtő képességük fokozása terén.

Nesze semmi, fogd meg jól

Hatalmas sikerként értékeli Orbán és a magyar diplomácia, hogy Magyarország aláírta a tagállami költségvetési szigor nemzeti alaptörvényekben történő rögzítését előíró fiskális paktumot. Ezt csak a távolmaradását már decemberben jelző Nagy-Britannia és Csehország nem tette meg, így 17 euróövezeti és 8 nem eurózónatag csatlakozott az egyezményhez.

Orbán szerint Magyarország számára siker, hogy a szigorú feltételek nem vonatkoznak addig ránk, amíg az eurózónában nem lépünk be, másrészt a hazánk által elutasított Euró Plusz paktumra nem hivatkozik a megállapodás, így az adóharmonizáció kimaradt a szövegből.

Varsó végül - amelyhez csatlakozott Szlovákia és Magyarország is - kiharcolta, hogy megfigyelőként részt vehessen a paktumot aláíró országokhoz. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy csupán szavazati jogunk nem lesz.

Amit azonban sikerként magyaráz a magyar diplomácia, az inkább lehet egyszerű kényszerpálya is, Orbán ugyanis most nem igen tehet mást - amennyiben pénzt akar az IMF-EU párostól, minthogy igazodik a többiekhez. Így - a korábbi terveivel ellentétben - még a parlament elé sem viszi, vagy viheti a paktumot. Nota bene aláíratták vele.

Két Európa

Az euróövezethez tartozó 17 ország azonban időnként - sürgető ügyek megtárgyalására - úgy is összeül majd, hogy nem hívják meg a nyolc nem euróövezeti, de a pénzügyi szerződésben részes országot.

Szavak szintjén

Tegnap az állam- és kormányfők számos olyan lépésről hoztak politikai döntést, amelynek révén több hitelhez juthatnak a kis- és közepes méretű vállalkozások, javulhat munkahelyteremtő képességük, csökkenhetnek a rájuk nehezedő bürokratikus terhek. Külön intézkedéseket jelentettek be a fiatal korosztályok foglalkoztatásának ösztönzése érdekében.

Az új szerződés aláírói egyebek között kiegyensúlyozott államháztartás folytatása mellett kötelezik el magukat, vállalják, hogy ezt kiemelt jogszabályba iktatják, és tudomásul veszik, hogy a küszöbök tartós átlépése szankciókat vonhat maga után. Herman Van Rompuy, az állam- és kormányfői tanács elnöke bejelentette azt is, hogy a szerződést a következő uniós csúcstalálkozón, márciusban aláírják.

Itt az új "védőháló"

Jóváhagyták a mostani csúcsértekezleten azt a szerződést is, amely az állandó euróövezeti pénzügyi stabilitási mechanizmus (ESM) létrehozásáról rendelkezik. A mechanizmus - a hasonló célokat szolgáló ideiglenes eszközzel (EFSF) eleinte párhuzamosan - idén júliusban kezdi meg működését, várhatóan 500 milliárd eurós hitelezési és garanciakerettel.

Foglalkoztak az uniós csúcstalálkozón a görög pénzügyi válság helyzetével is. Barrosoék bizakodásuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy Athén és magánhitelezői között még a héten megszülethet a megállapodás az adósság könnyítéséről, és egyetértésre juthatnak a déli országot segítő új pénzügyi támogatási programról is. Több uniós vezető - mindenekelőtt Merkel - ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy Görögországnak további erőfeszítéseket kell tennie vállalásainak betartása érdekében.

Azért egy újabb Irán elleni csörte még belefért

Az állam- és kormányfők ezúttal külügyi témákat is érintettek. Mint Van Rompuy beszámolt róla, elítélték a szíriai rezsim által elkövetett atrocitásokat és elnyomást, és arra sürgették az Egyesült Nemzetek Szervezetét, hogy "tegye meg a szükséges intézkedéseket" ezek megfékezésének érdekében. Emellett ezen a szinten is jóváhagyták az Irán ellen múlt héten elhatározott uniós szankciókat, beleértve a júliustól kezdődő olajembargót.

Bazsó Bálint


Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=94629
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkahelyteremtő, garanciakerettel, alaptörvényekben, csúcstalálkozója, mellszélességgel, kiegyensúlyozott, erőfeszítéseket, csúcstalálkozón, adóharmonizáció, megtárgyalására, magánhitelezői, intézkedéseket, államháztartás, visszautasítsa, létrehozásáról, miniszterelnök, távolmaradását, bizakodásuknak, megfékezésének, megfigyelőként, görögországnak, vállalkozások, költségvetési, kényszerpálya, atrocitásokat, csökkenhetnek, visszautasító, könnyítéséről, kormányfőinek, szépséghibája, mindenekelőtt, megbeszélések, euróövezethez, vállalásainak, magyarország, megállapodás, mostani pénzügyi, megállapodás mellett, események mögött, legjobb tanítvány, találkozó után, egyeztetések felét, gazdasági növekedéssel, unióban gazdaságpolitikai, magyar diplomácia, tagállami költségvetési, szigorú feltételek, hazánk által, adóharmonizáció kimaradt, paktumot aláíró, dolog egyetlen, inkább lehet, Orbán Viktor, Európai Unió, Európai Központi Bank, Mario Draghi, Euró Plusz, Herman Van Rompuy, Mint Van Rompuy, Egyesült Nemzetek Szervezetét, Bazsó Bálint,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Benned is ezerféle szín van  Mi a különbség  Dóró Sándor: Tétova lét  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Könnyáztatta asszonysorsok  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Amikor még rangja volt...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Evan Esar tollából  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Ibolya  A tékozló és Isten gondviselés...  Szép Álmokat  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Az ünnepről  Kakaós piskóta  Keresd azt a valakit,...  Szép Álmokat  Szent Pio atya!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Törött csészék  A szív és a cselekvés egységes...  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Paul David Tripp Március 16  Paul David Tripp Március 16  Cicus virággal  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Paul David Tripp Március 17  Hernádkak  Dóró Sándor: Ma  Nemzeti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Jó éjszakát  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fújjad márciusi szél . . .  Facebookon kaptam  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Márciusi eső  Március 15-re emlékve  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Amikor még rangja volt...  Esti kép  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  Mély, puha álom - sárga féltés  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A szív és a cselekvés egységes...  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszról álmodom,  A nemzet csak akkor...  Facebookon kaptam  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Törött csészék  Atyám !  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyász  Facebookon kaptam  Éljen a magyar szabadság!  Szeretettel  Cicus virággal  Szabó Norbert – Szabadsá...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Szép álmokat!  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
mostani pénzügyi, megállapodás mellett, események mögött, legjobb tanítvány, találkozó után, egyeztetések felét, gazdasági növekedéssel, unióban gazdaságpolitikai, magyar diplomácia, tagállami költségvetési, szigorú feltételek, hazánk által, adóharmonizáció kimaradt, paktumot aláíró, dolog egyetlen, inkább lehet, korábbi terveivel, euróövezethez tartozó, pénzügyi szerződésben, rájuk nehezedő, fiatal korosztályok, küszöbök tartós, következő uniós, mostani csúcsértekezleten, állandó euróövezeti, hasonló célokat, uniós csúcstalálkozón, görög pénzügyi, héten megszülethet, adósság könnyítéséről, déli országot, újabb Irán, szíriai rezsim, szükséges intézkedéseket, júliustól kezdődő, munkahelyteremtő, garanciakerettel, alaptörvényekben, csúcstalálkozója, mellszélességgel, kiegyensúlyozott, erőfeszítéseket, csúcstalálkozón, adóharmonizáció, megtárgyalására, magánhitelezői, intézkedéseket, államháztartás, visszautasítsa, létrehozásáról, miniszterelnök, távolmaradását, bizakodásuknak, megfékezésének, megfigyelőként, görögországnak, vállalkozások, költségvetési, kényszerpálya, atrocitásokat, csökkenhetnek, visszautasító, könnyítéséről, kormányfőinek, szépséghibája, mindenekelőtt, megbeszélések, euróövezethez, vállalásainak, magyarország, megállapodás, korosztályok, bürokratikus, intézkedések, növekedéssel, egyezményhez, bejelentette, olajembargót, csatlakozott, valószínűleg, elhatározott, kapcsolatban, nyilatkozott, szerződésben, megszülethet, jogszabályba, egyetértésre, foglalkoztak, egyeztetések, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 40
  • e Hét: 1698
  • e Hónap: 18491
  • e Év: 151408
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.