Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Puskás szándékos tönkretétele, lábtörések és soha nem látott
  2022-10-31 22:45:32, hétfő
 
 




PUSKÁS SZÁNDÉKOS TÖNKRETÉTELE, LÁBTÖRÉSEK ÉS SOHA NEM LÁTOTT BRUTALITÁS - A FOCIVÉBÉK 5 LEGBORZALMASABB SÉRÜLÉSE
Edvi László2022.10.29. 05:57


November 20-án kezdődik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság. A minden szempontból rendhagyó torna kapcsán indított sorozatunkban bemutatjuk az eddigi világbajnokságok legjobb, legrosszabb, legbotrányosabb vagy éppen legfurcsább meccseit, jeleneteit. Ezúttal az általunk legemlékezetesebbnek tartott sérüléseket idézzük fel.



1930: Két lábtörés az első héten


Már az első világbajnokság, első meccsének 20. percében megtörtént az első komolyabb sérülés. A Franciaország- Mexikó mérkőzésen a francia kapus, Alex Thepot olyan szerencsétlenül avatkozott játékba, hogy azonnal le kellett jönnie. Ez 1930. július 13-án történt vagyis szegénynek igazán balszerencsét hozott ez a dátum. Mivel akkor még nem lehetett cserélni, az európai válogatott 10 emberrel játszva nyerte meg a mérkőzést 4-1-re.

Ennél rosszabbul nem is indulhatott volna a világ mai napig egyik legnépszerűbb sporteseménye, aki hisz az ilyenben nyilván úgy gondolja, hogy ez egy jel volt, hogy sok bajt hoz ez még az emberiségre.


Az első világbajnokságon, 1930-ban nemcsak a labda volt más mint manapság, hanem a játékstílus is Forrás: AFP/Karim Jaafar





Ezt persze bizonyára nem így gondolja az a két balszerencsés játékos, aki Alex Thepot mellett szintén súlyos sérülésével került be a történelembe. A második játéknapon a meglehetősen képzetlen Peru focistái őrült ámokfutást rendeztek Románia ellen, ennek a legszomorúbb következménye az lett, hogy a peruiak

a 35. percben eltörték a temesvári Steiner Adalbert lábát. Így a többnyire magyar és sváb származású játékosokból álló román válogatott 10 emberrel harcolta ki a 3-1-es győzelmet, de a dél-amerikai csapat sem 11 emberrel fejezte be a találkozót, mert Placido Galindo személyében megismerhete a világ az első vb-n kiállított focistát.

Három nappal később jött a második lábtörés. Július 17-én Bolívia már a 3. percben így veszítette el jobbszélsőjét, és mivel végig 10 emberrel kényszerült játszani, nem csoda, hogy Jugoszlávia 4-0-ra legyőzte.


Puskás Ferenc (jobbról) a 8-3-as magyar-német előtt Fritz Walterrel. A mérkőzés végén már nem lehetett a pályánForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Dpa Inp





1954: Puskás Ferenc borzalmas sérülése

Az ellenfelek brutális játékát a magyar válogatott több játékosa is megtapasztalhatta az elmúlt évtizedekben. Persze valószínűleg mindenki elsőre Puskás Ferenc súlyos sérülésére gondol. A legismertebb magyar két góllal nyitotta az 1954-es vb-t a Korea elleni 9-0 alkalmával. Majd a második találkozón az NSZK ellen már a 17. percben betalált. Hidegkúti nagyszerűen időzített labdával kiugratta Puskást, s ő a jobbösszekötő helyéről az ötösről jobbal, laposan a kapus alatt bevágta a labdát.

Ki tudja hány gólig jut, ha minden mérkőzésen ott lehetett volna?

Ezen a mérkőzésen eleinte Jupp Posipal őrizte Puskást, de képtelen volt semlegesíteni. Aztán átvette Werner Liebrich, aki nem válogatott az eszközökben. Először 11-est érően vágta fel a 16-oson belül (elmaradt a büntető), majd a félpályán terítette le nagyon durván. Aztán eljött a végzetes 63. perc! Liebrich szándékosan beletalpalt a magyar zsenibe, aki erősen sántikálva hagyta el pályát, és már nem is tudott visszatérni. Mivel még ekkor sem lehetett cserélni, a magyar válogatott további három gólját emberhátrányban szerezte a későbbi világbajnok ellen. Nyilván mindenki látta, hogy az orvostudomány akkori állásának megfelelően a gyepen vízes szivaccsal próbálták gyógyítani, majd Puskás a pálya szélén telepedett le és vizes törülközőt csavartak a bokájára.


Werner Liebrich itt éppen szabályos eszközzel próbálja meggátolni Puskás Ferencet a gólszerzésbenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Db





A magyar-német másnapján Puskás Ferencet a solothurni kórházban tüzetesen megvizsgálták. Bokáját megröntgenezték, s megállapították, hogy sem törése, sem szalagszakadása nincs. Kreisz dr., a csapat orvosa szerint Puskás rendkívül erős bokarándulást szenvedett. Ez nagy fájdalmakkal, duzzadással és vérömlennyel jár. Svájcban fizioterápiás kezelést és rövidhullámú besugárzást kapott.

Kreisz dr. a következőket mondta akkor a Népsportnak:

Puskásnak már volt hasonló bokasérülése, s akkor aránylag hamar rendbejött. Ez a sérülése súlyos, de remény van rá, hogy a negyeddöntőig meggyógyul. Attól függ, hogyan zajlik le a vérömleny felszívódása."

A folytatást tudjuk: Puskás csak a döntőben játszott ismét. Nem tudni mennyire jött rendbe, de az biztos, hogy ő szerzett vezetést Magyarországnak. Sajnos 2-3-nál a 87. percben az egyenlítő gólját nem adta meg a játékvezető.


Puskás Ferenc legközelebb a döntőben játszhatott, akkor már a 6. percben vezetést szerzett válogatottunknakForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Schirner Sportfoto Archiv





1982: Schumacher brutalitása, Battiston ájulása

Puskás Ferenccel ellentétben Patrick Battiston soha nem játszhatott vb-döntőt, pedig nagyon közel volt hozzá.

1982-ben a látványosan játszó francia válogatott elődöntőt vívhatott az NSZK-val Sevillában. Az első félidó nem hozott emlékezetes játékot, ám azt követően olyanná vált a mérkőzés, hogy bevonult minden idők legemlékezetesebb találkozói közé. Szerencsére rengeteg pozitív dolog miatt, de egy súlyos sérülés is örökké emlékezetessé tette a drámai meccset.

Patrick Battiston már az azt megelőző az 1978-as vb-n is pályára lépett, 1982-ben pedig végigjátszotta az Anglia és Ausztria elleni találkozókat. Az NSZK elleni elődöntőt a kispadon kezdte, de az 1954-es vb-vel ellentétben ekkor már régen lehetett cserélni, és így az 50. percben jött Bernard Genghini helyére.

Pontosan 10 percre. Ekkor kapott egy remek labdát, elemelte azt a kapujából kifutó német kapus, Toni Schumacher felett-mellett,

majd elsötétült számára minden, és hosszú percek kiestek az életéból.

A német kapus rázuhant, Battiston pedig eszméletét vesztette. Később kiderült: akkor, és ott három foga is kitört. A vb-k történetének legdrámaibb percei következtek. Kétségbeesetten rohanó orvosok, majd a késlekedő spanyol mentők, kiabálás, lökdösődés, Battiston pedig nem mozdult.


Patrick Battiston a Toni Schumacherrel történt ütközés után ájultan fekszik a földön Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Sven Simon





Tíz perc játék után mentő vitte el. A találkozó után még a sérülést okozó kapusnak az édesanyja is ezt mondta fiának telefonon:

Komisz dolog volt, Harald. Nagyon csúnyának látszott, fiam."

Schumacher a nagy port felvert önéletrajzi könyvében, az Anpfiffban ezt írta az esetről:

"Egyetlen német szövetségi kancellár sem - és ha igen, akkor is csak nagy nehézségek árán - okozhatott volna több bajt, mint én."

Schumacher a találkozó után nem látogatta meg a kórházban magához térő franciát, viszont kicsit később a háttérgépezet összehozott egy találkozót a két játékos között.


Link


A német elutazott Metzbe, és közös sajtótájékoztatót tartottak. Ennek során Battiston látványos keretek között megbocsátott Schumachernek.

Aztán két évvel később egy barátságos mérkőzésen ismét egymás ellen játszottak, Strasbourgban a Meinau Stadiont avató találkozón. A meccs végén Battiston odament a végig kitűnöen védő Schumacherhez, gratulált a teljesítményéhez, mezt cseréltek és megölelték egymást.


Patrick Battistont a vb-elődöntőről rögtön a kórházba kellett szállítani Forrás: AFP/-





1994: Egy összetört orr, amit Puhl Sándor sem látott

A spanyol válogatott játékosa, Luis Enrique az 1994-es amerikai világbajnokság szenvedett súlyos sérülést. Az egyik legismertebb, de egyben legfurcsább eset volt az övé. Ugyanis hiába történt egy világbajnokságon, rajta kívül a szerencsétlenség pillanatára alig valaki emlékszik.

Az amerikai vb negyeddöntőjében találkozott Spanyolország és Olaszország. A hajráig 1-1-re állt a mérkőzés, ekkor Roberto Baggio előnyhöz jutatta Itáliát. A 88. percben történt ez, és az olaszok szokásuknak megfelelően foggal-könyökkel próbálták őrizni az előnyüket. Utóbbi nem elírás, ugyanis a 93. percben, vagyis az utolsóban

Mauro Tasotti úgy ütötte meg könyökkel a 16-oson belül Luis Enriquet, hogy a spanyol játékos azonnal elterült.

Mint a meccs után kiderült, eltört az orra. A meccs a brutális szabálytalanság után azonnal véget ért, ugyanis Spanyolország nem kapta meg a neki jogosan járó büntetőt, és ezzel a hosszabbítás kiharcolásának lehetőségét. A játékvezető ugyanis háttal állt az esetnek, így nem látta azt. Őt úgy hívják: Puhl Sándor.

A spanyolok a meccs után természetesen azonnal támadták Puhlt. Az állami televízió, a TVE képújságja (akkor még nem volt internet) ezt írta: Puhl kiejtette a válogatottunkat, tizenegyestől fosztott meg minket"

Javier Clemente, az ezzel a vb-szereplését befejező Spanyolország szövetségi kapitánya a hazaérkezést követően is támadta Puhl Sándort:

Nyilvánvaló, hogy tizenegyest kellett volna adnia a játékvezetőnek. Tassotti a büntető területen belül olyan ütést mért Luís Enriquére, hogy a Real-játékosnak ripityára tört az orra."

Puhl Sándornak egyébként azon a meccsen - a kor szokásának megfelelően -

nem magyar partjelzői voltak, az ausztrál Dunsterr és a belga Matthys segítette a munkáját. Illetve ezúttal egyáltalán nem segítette, mert az esetnek háttal álló játékvezetőt egyikük sem tájékoztatta a dologról.

A spanyolok tiltakozása miatt összeült a FIFA fegyelmi bizottsága, és a testület történelmi jelentőségű döntést hozott. Ugyanis először hozott elmarasztaló ítéletet vidófelvétel alapján. Méghozzá igen súlyosat.


Link


Tasottit nyolc mérkőzésre eltiltotta,

és (ez utóbbi persze nevetséges) 15.000 dollár bírság megfizetésére kötelezte. Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség akkori főtitkára így magyarázta a döntést:

Bizonyára sokan súlyosnak, túlontúl keménynek találják majd az ítéletet, ám szerintünk ez a legkevesebb, amivel büntethetjük az efféle sportszerűtlenségeket.

Tasotti soha többé nem szerepelt az olasz válogatottban, míg a két játékos 17 évvel később egy Roma-Milan mérkőzésen kibékült egymással.

Puhl Sándort pedig annyira nem hibáztatta senki a dolog miatt, hogy ő vezette annak a világbajnokságnak a döntőjét.


Luis Enrique (balról) a spanyol válogatott gólját ünnepli Forrás: AFP/Jacques Demarthon





2010: A második meccsen kinyírták a brazil Elanót

A brazil Elano Ralph Blumer (művésznevén: Elano) a 2010-es világbajnokság sztárja lehetett volna. Az akkor a legjobb focistakorban lévő játékos Pelé egykori csapatából, a Santosból 23 évesen került Európába. Először a Sahtar Donyeckben szerepelt, (a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban is, UEFA Kupa-selejtezőn.) A később a Bayern Münchennel BL-t nyerő Anatolij Tyimoscsukkal együtt

tagja volt 2005-ben a Lokit 2-0-ra legyőző csapatnak,

sőt az ukrán gárda az ő szögletét követően szerzett vezetést. Aztán a Manchester Citybe igazolt, és a 2010-es vb-t pedig nagyszerűen kezdte. Az első mérkőzésen Brazília az ő góljával (is) 2-1-re legyőzte Észak-Koreát. Majd a második találkozón Elefántcsontpart ellen is betalált. Nem gondolta, hogy a gólja után már csak 5 percig tart neki a vb.


Elano itt még gólt szerez Elefántcsontpart ellenForrás: AFP/Roberto Schmidt





Ugyanis Cheick Tioté olyan brutálisan szabálytalankodott ellene, hogy hordágyon kellett elhagynia a pályát. A 67. percben, 3-0-ás állásnál, amikor már gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. Elsőre annyira nem tűnt súlyosnak a dolog, hogy a játékvezető, a francia Stéphane Lannoy sárga lapot sem adott a dologért. Tioté egyébként később egy másik eset után kapott, vagyis ezzel megúszta a kiállítást.

Elano azonban nem "úszta meg". Később így emlékezett arra a végzetes pillanatra:

Mondtam a játékvezetőnek, hogy még csak sárgát sem adott egy olyan szerelésért, amely eltörhette volna a lábamat. Ugyanez a játékos ezután újabb súlyos szabálytalanságot követett el Robinhóval szemben, amiért piros lapot kellett volna kapnia.

Csapatunkban is vannak különböző tulajdonságokkal rendelkező játékosok, de
soha nem látni, hogy focistáink rosszindulatú támadást követnének el, ellentétben néhány ellenfelünkkel."


Elanonak az Elefántcsontpart elleni mérkőzés a vb végét jelentette Forrás: AFP/Gabriel Bouys





A brazil szakvezetés és az orvosi stáb tagjai eleinte még bíztak Elano gyors felépülésében. Dr. Jose Luiz Runco elmondta, hogy a játékos csontzúzódást szenvedett, és hozzátette:

Járni és futni tud, de irányváltásra képtelen. Az úszómedencében és szobakerékpáron dolgozva próbálja fitten tartani magát.

Néhány napon, egy héten vagy egy hónapon belül jobban lehet. Reméljük, hogy a vb-n még tud szerepelni, de ezt nem állíthatom biztosan. Intenzíven dolgozik, kérdés, hogy a természet tud-e segítő kezet nyújtani neki."


Az akkor 29 éves Elano utolsó vb-meccsét hordágyon hagyta el Forrás: AFP/Fabrice Coffrini





Elanón nem segített a természet. Azon a világbajnokságon már nem léphetett pályára. Hiányát Brazília nagyon megérezte. Nélküle döntetlent játszott Portugáliával, majd ugyan Chilét 3-0-ra legyőzte, de a Hollandia elleni vereség a negyeddöntőben a végállomást jelentette az ötszörös világbajnoknak.

Elano akkor 29 éves volt, de gyakorlatilag ezzel a sérüléssel véget ért válogatott-pályafutása.

A következő évben ugyan még játszott három Copa America mérkőzésen (így lett 50-szeres válogatott) de többé nem. Gólt pedig a brazil nemzeti 11-ben utoljára azon az Elefántcsontpart elleni találkozón szerzett.


Link









 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: elefántcsontpart, világbajnokságok, teljesítményéhez, világbajnokságon, szerencsétlenség, negyeddöntőjében, tulajdonságokkal, szerencsétlenül, kétségbeesetten, szabálytalanság, megállapították, válogatottunkat, megröntgenezték, emberhátrányban, magyarországnak, legbotrányosabb, legborzalmasabb, szobakerékpáron, szalagszakadása, játékvezetőnek, világbajnoknak, világbajnokság, úszómedencében, kiharcolásának, végigjátszotta, ellenfelünkkel, negyeddöntőben, jobbösszekötő, franciaország, csontzúzódást, emlékezetessé, sporteseménye, következménye, schumacherhez, negyeddöntőig, schumachernek, 2022-es katari, minden szempontból, eddigi világbajnokságok, első héten, első világbajnokság, első komolyabb, francia kapus, európai válogatott, mérkőzést 4-1-re, ilyenben nyilván, első világbajnokságon, labda volt, második játéknapon, meglehetősen képzetlen, legszomorúbb következménye, temesvári Steiner, PUSKÁS SZÁNDÉKOS TÖNKRETÉTELE, LÁBTÖRÉSEK ÉS SOHA NEM LÁTOTT BRUTALITÁS, LEGBORZALMASABB SÉRÜLÉSE, Edvi László2022, Franciaország- Mexikó, Alex Thepot, Karim Jaafar, Steiner Adalbert, Placido Galindo, Puskás Ferenc, Fritz Walterrel, Jupp Posipal, Werner Liebrich, Puskás Ferencet, Schirner Sportfoto Archiv, Puskás Ferenccel, Patrick Battiston, NSZK-val Sevillában, Bernard Genghini, Toni Schumacher, Toni Schumacherrel, Sven Simon, Meinau Stadiont, Patrick Battistont, Puhl Sándor, Luis Enrique, Roberto Baggio, Mauro Tasotti, Luis Enriquet, Javier Clemente, Puhl Sándort, Luís Enriquére, Puhl Sándornak, Sepp Blatter, Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, Jacques Demarthon, Elano Ralph Blumer, Sahtar Donyeckben, Oláh Gábor, UEFA Kupa-selejtezőn, Bayern Münchennel BL-t, Anatolij Tyimoscsukkal, Manchester Citybe, Roberto Schmidt, Ugyanis Cheick Tioté, Stéphane Lannoy, Gabriel Bouys, Jose Luiz Runco, Fabrice Coffrini, Hiányát Brazília, Copa America,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  különleges  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Az ember  Paul David Tripp Április 12  Paul Éluard - És egy mosoly  Ismeretlen: Ikarusz monda  Zilahy Lajos gondolata  Kertem  Nem kell hozzá fürdőruhás  Sík Sándor - Ha jő a perc  Ott van  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  jó reggelt  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Alvó kislány  Sorsunk miatt...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  Pitypang szökőkút  Szabó T. Anna - Pitypang  Jó éjszakát  Bársony székben  Walter Chrysler mondta  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Ady Endre - Mindegy átka  Jó nap volt  Jázmin  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Gebhardt Nóra versei II.  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Tavaszi este  Az ókori görögök sebkezelésre ...  különleges  Bársony székben  Facebookon kaptam  Jázmin  Márai Sándor tollából  Vito Giaquinto gondolata  Töröld le  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  "Ez egy csoda"  Csend  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Egyszerű  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra 
Bejegyzés Címkék
2022-es katari, minden szempontból, eddigi világbajnokságok, első héten, első világbajnokság, első komolyabb, francia kapus, európai válogatott, mérkőzést 4-1-re, ilyenben nyilván, első világbajnokságon, labda volt, második játéknapon, meglehetősen képzetlen, legszomorúbb következménye, temesvári Steiner, többnyire magyar, 3-1-es győzelmet, dél-amerikai csapat, első vb-n, második lábtörés, 8-3-as magyar-német, mérkőzés végén, ellenfelek brutális, magyar válogatott, elmúlt évtizedekben, legismertebb magyar, 1954-es vb-t, második találkozón, jobbösszekötő helyéről, ötösről jobbal, kapus alatt, mérkőzésen eleinte, 16-oson belül, félpályán terítette, magyar zsenibe, későbbi világbajnok, orvostudomány akkori, gyepen vízes, pálya szélén, magyar-német másnapján, solothurni kórházban, csapat orvosa, következőket mondta, sérülése súlyos, negyeddöntőig meggyógyul, vérömleny felszívódása, folytatást tudjuk, döntőben játszott, egyenlítő gólját, döntőben játszhatott, látványosan játszó, első félidó, súlyos sérülés, drámai meccset, 1978-as vb-n, kispadon kezdte, 1954-es vb-vel, remek labdát, kapujából kifutó, német kapus, vb-k történetének, késlekedő spanyol, földön Forrás, találkozó után, sérülést okozó, nagy port, kórházban magához, háttérgépezet összehozott, német elutazott, barátságos mérkőzésen, meccs végén, végig kitűnöen, vb-elődöntőről rögtön, kórházba kellett, spanyol válogatott, 1994-es amerikai, egyik legismertebb, szerencsétlenség pillanatára, hajráig 1-1-re, olaszok szokásuknak, spanyol játékos, meccs után, brutális szabálytalanság, neki jogosan, hosszabbítás kiharcolásának, játékvezető ugyanis, állami televízió, vb-szereplését befejező, hazaérkezést követően, büntető területen, ausztrál Dunsterr, belga Matthys, esetnek háttal, spanyolok tiltakozása, testület történelmi, olasz válogatottban, dolog miatt, második meccsen, brazil Elanót, brazil Elano, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3044
  • e Hét: 10966
  • e Hónap: 33454
  • e Év: 211329
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.