Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orsz. Mezőgazdasági Kiállítás
  2011-09-30 05:09:02, péntek
 
   
  Orbán: felértékelődik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar

2011 szeptember 28, szerda - 12:52 | szerző: mti |

Orbán Viktor szerint az újra és újra fellángoló euróválság sok kárt okoz, de Magyarország számára jelentős lehetőséget is hordoz: az egyik ilyen, hogy felértékelődik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar.


Orbán: kitörési pont a mezőgazdaság

A miniszterelnök az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás(OMÉK) megnyitóján szerdán a Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában úgy fogalmazott: "Magyarország minden ellenkező híreszteléssel szemben mezőgazdasági ország". A kormányfő szerint szükség van az iparra és dolgozni is kell az ország iparosodási programján, de az ipar nem szoríthatja ki a mezőgazdaságot, csak mellé léphet. Közölte, Magyarország számára a mezőgazdaság az egyik kitörési pont.


Jelezte, hogy a jó minőségű élelmiszerek előállítása mellett szükség van arra is, hogy azok feldolgozása is az országban történjen, mert ezzel munkahelyeket lehet teremteni. Olyan időkben nyitja meg kapuit a tekintélyes vásár, amikor a világ újra nagy izgalommal figyel az élelmiszertermelésre - tette hozzá. Úgy vélekedett, hogy az izgalom oka néhány egyszerű kérdés: mit etetnek velünk, mit eszünk, mit fogunk enni.

A kütyüket nem tudjuk megenni

Bár a kérdések egyszerűek, az emberi létezés alapvető, sokszor drámai kérdései, a válaszok egyre bonyolultabbaknak tűnnek - húzta alá. A miniszterelnök arról beszélt, hogy a világban egyre több az éhes száj, miközben egyre inkább romlanak a mezőgazdasági munka és vállalkozás feltételei. Úgy vélekedett, hogy a válság, a világgazdaság felgyorsult átrendeződése újra "ráébreszt minket, hogy sem értékpapírokat, sem elektronikus kütyüket nem tudjuk megenni".

A fejlett világban eddig oly sokszor "lenézett és háttérbe sorolt" mezőgazdaság és élelmiszeripar egyre fontosabbá válik - húzta alá. A magyarok abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a "mit fogunk enni" kérdésre évszázadok óta van jó válaszuk - közölte. Orbán Viktor szerint a magyarok mindig is azt tudták mondani, hogy "helyben termelt, természetes, nem génpiszkált alapanyagból készült, jó ízű és egészséges magyar élelmiszert tudnunk kínálni". A kormányfő ehhez hozzátette, hogy minél inkább feldolgozott, minél több magyar kéz által készített élelmiszerterméket szeretne az ország kínálni.


Ki kell használni az élelmiszeripari lehetőséget

Kifejtette: a sok értékes föld miatt lehet Magyarországon sokkal több élelmet termelni, mint amennyit az ország el tud fogyasztani; az ország mindig a szélesebb régió "éléskamrájának" számított. Ezt a lehetőséget, ezt a különleges ajándékot kell ma kihasználni - húzta alá. Szavai szerint egy piac "szabályok nélkül nem piac többé". A pénzpiac újraszabályozása után újra kell szabályozni a mezőgazdaságot is nemzetközi szinten és Magyarországon is - tette hozzá. "Az piac, amelyik nem szabályozott, inkább lutri, ahol a szerencse mindig a legcinikusabbakra mosolyog rá, ahelyett, hogy elismerné a munkát, a befektetést és értékteremtést" - fogalmazott. Az euróválság lehetőséget ad arra, hogy "felnyíljon a szemünk és véget vessünk a gátlástalanság korszakának" - emelte ki.

Térjen vissza az önálló gazdálkodás

Magyarország megújulása azt is jelenti, hogy meg kell újítani a földhöz, a gazdálkodáshoz és a vidékhez való viszonyt - szögezte le a kormányfő. Az ország számára a jövő év célja, hogy végképp elrugaszkodjon a válságzónától - hangsúlyozta. A földről szólva azt mondta: újra meg kell tanulni becsülni a föld igazi értékét és vele együtt a munka értékét is. Megjegyezte azt is, hogy aki "hitelekből él, nem lehet a maga ura, aki hitelekből él, nem dönthet saját életéről, aki adós, annak munkáján mindig valaki más keres". Szerinte ahhoz, hogy egyre több ember élhessen gazdálkodásból, jó minőségű élelmiszerek előállításából, le kell bontani azokat a gátakat, amelyeket előbb a "diktatúra, majd a bankárkorszak állított az önálló szabad gazdálkodás útjába".

Fazekas: ez a vidék ünnepe

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg szerdán a 75., jubileumi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A szakminiszter megnyitó beszédében közölte: hat év után rendezik meg újra a mezőgazdasági seregszemlét, amelyre 5 napon keresztül, több mint félezer kiállítóval együtt, 70 ezer négyzetméteren várják a látogatókat. Kiemelte: az OMÉK a magyar mezőgazdaság, magyar gazdatársadalom, a vidék ünnepe. A vidéki emberek ünnepelni jöttek a fővárosba - tette hozzá -, hogy bemutassák kiváló termékeiket, hungarikumaikat. Arra hívta fel a figyelmet, hogy vissza kell állítani a vidék és a vidéki emberek megbecsülését.


A kiállítás díszvendége, Lengyelország nevében Jaroslaw Wojtowicz, a lengyel agrártárca államtitkára köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepélyes megnyitót követően a vidékfejlesztési miniszter OMÉK díjakat adott át.


Kapcsolódó cikkek
Orbán: Magyarország legyen Közép-Európa termelési központja
Megalakult az Idősügyi Tanács - Orbán szerint minőségi időskori élet kell
Orbán: felfelé kell rugaszkodnunk
Elektronikus úton, otthonról is nyomon követhetik ügyeiket a gazdák



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vidékfejlesztési, újraszabályozása, hungarikumaikat, élelmiszeripari, vásárközpontban, gazdatársadalom, miniszterelnök, felértékelődik, gazdálkodásból, értékteremtést, élelmiszeripar, mezőgazdaságot, gazdálkodáshoz, magyarországon, gátlástalanság, éléskamrájának, előállításából, elrugaszkodjon, négyzetméteren, híreszteléssel, értékpapírokat, szakminiszter, mezőgazdasági, lengyelország, megbecsülését, világgazdaság, rugaszkodnunk, válságzónától, bankárkorszak, átrendeződése, munkahelyeket, magyarország, mezőgazdaság, élelmiszerek, hangsúlyozta, résztvevőket, egyik ilyen, kormányfő szerint, ország iparosodási, egyik kitörési, országban történjen, tekintélyes vásár, világ újra, kérdések egyszerűek, emberi létezés, válaszok egyre, miniszterelnök arról, világban egyre, éhes száj, mezőgazdasági munka, világgazdaság felgyorsult, fejlett világban, Mezőgazdasági Kiállítás, Orbán Viktor, Országos Mezőgazdasági, Élelmiszeripari Kiállítás, Hungexpo Budapesti Vásárközpontjában, Fazekas Sándor, Élelmiszeripari Kiállításon, Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, Jaroslaw Wojtowicz, Idősügyi Tanács,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Magyar Költészet napja alkal...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ma van a magyar költészet napj...  Zilahy Lajos mondta  Szép estét  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  A sorsod  Egy tavasz  Kertem  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Tanmese  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  képre írva  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Bársony székben  Sok ember olyan, mint a kaméle...  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívek  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Töröld le  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Tavaszi este  jó reggelt  39 ígéret  A hagyma antibakteriális hatás...  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
egyik ilyen, kormányfő szerint, ország iparosodási, egyik kitörési, országban történjen, tekintélyes vásár, világ újra, kérdések egyszerűek, emberi létezés, válaszok egyre, miniszterelnök arról, világban egyre, éhes száj, mezőgazdasági munka, világgazdaság felgyorsult, fejlett világban, magyarok abban, szerencsés helyzetben, magyarok mindig, kormányfő ehhez, ország kínálni, élelmiszeripari lehetőséget, ország mindig, szélesebb régió, különleges ajándékot, pénzpiac újraszabályozása, szerencse mindig, legcinikusabbakra mosolyog, euróválság lehetőséget, gátlástalanság korszakának, önálló gazdálkodás, vidékhez való, ország számára, földről szólva, föld igazi, munka értékét, bankárkorszak állított, önálló szabad, vidék ünnepe, szakminiszter megnyitó, mezőgazdasági seregszemlét, magyar mezőgazdaság, vidéki emberek, kiállítás díszvendége, lengyel agrártárca, ünnepélyes megnyitót, vidékfejlesztési miniszter, vidékfejlesztési, újraszabályozása, hungarikumaikat, élelmiszeripari, vásárközpontban, gazdatársadalom, miniszterelnök, felértékelődik, gazdálkodásból, értékteremtést, élelmiszeripar, mezőgazdaságot, gazdálkodáshoz, magyarországon, gátlástalanság, éléskamrájának, előállításából, elrugaszkodjon, négyzetméteren, híreszteléssel, értékpapírokat, szakminiszter, mezőgazdasági, lengyelország, megbecsülését, világgazdaság, rugaszkodnunk, válságzónától, bankárkorszak, átrendeződése, munkahelyeket, magyarország, mezőgazdaság, élelmiszerek, hangsúlyozta, résztvevőket, elektronikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 27
  • e Hét: 1407
  • e Hónap: 2354
  • e Év: 38295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.