Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / DoktorStrix / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nemere István: A fele sem igaz!
  2022-11-17 20:00:51, csütörtök
 
 Nemere István: A FELE SEM IGAZ!
Nemere István (Pécs, 1944 -) író, műfordító. Rendkívül termékeny szerző, 2018-ig már több mint 700 könyve jelent meg magyar nyelven, amely szám magyar rekordnak számít. Műveinek eladási példányszámai eléri a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál.

Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsául és eszperantóul is - ami azok belső értékeinek elismerését is jelenti. Az 1990-es években kétszer egymás után megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. Csodálkozom rajta, hogy PEN Clubtagsága ellenére a Magyar Írószövetségbe nem vették fel - vajon a magyar szövetség magasabb minőséget képvisel? Bevallása szerint munkamániás, megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.Az ember, akinek 700 könyve jelent meg..., bocs, nem is, most már 701

LinkA FELE SEM IGAZ!


Azoknak szánom a kis írást, akik ezt a honlapot olvassák. Az itt olvasottakat nyugodtan adják tovább másoknak is.

A szokásos író-olvasó találkozóimon gyakran felteszik nekem a kérdést: mi a helyzet a klímaváltozással, a közelgő katasztrófával? Igazuk van-e az ,,ökológiai Nostradamusoknak", a katasztrófa-jósoknak? Több mint húsz éve mást sem hallunk, csak azt, hogy bolygónk egy klíma katasztrófa áldozata lesz hamarosan és bizony könnyen kipusztulhat az emberiség is. Azt harsogják, hogy az ember által végzett ipari tevékenység okozza a környezetszennyezést, ami most, lám, végzetszerűen visszaüt ránk és elpusztítja civilizációnkat.

Halljuk, hogy olvadnak a sarki jegek, 60 vagy akár 100 métert is megemelkednek majd a tengerszintek, a világóceán nyeli el a Föld legnagyobb városait, országait, népeit. Hogy a széndioxid milyen veszélyes anyag, bele is pusztulunk nemsokára... Hogy a végzetes felmelegedés miatt a magyar alföldön sivatag lesz tevekaravánokkal, másutt milliárdnyi ember fog éhen halni, hisz nem lesz mezőgazdasági termelés, és óh jaj, ott van az üvegházhatás!

Mindezek után kitalálták a Cszéndioxid-kvótákat,
ami önmagában is jelzi, hogy mekkora a baj, már adagolni kell a gyógyhatásokat, ha azt akarjuk, hogy az emberiség megmaradjon...

Nézem ilyenkor az érdeklődő, de inkább aggódó arcokat, és nem sajnálom őket: ,,Most megtudjátok az igazságot". És csakugyan, az arcukba vágom:

Ennek a fele sem igaz! Ki tudja, mennyi a széndioxid aránya a légkörben,amit belélegzünk? Mivel a pánikkeltés már itthon is évtizede folyik, az átlagemberek azt hiszik, hogy a széndioxid igen-igen nagy mennyiségben van jelen a légkörben. A legtöbben 21-30 százalékra tippelnek. Én meg mutatom: lefelé! Licitáljanak csak lefelé! Tíz százalék, mondják a bátrabbak, de a legtöbben nem mernek 15 alá menni. Én meg várok tovább. Kilenc, nyolc, hét... Ilyenkor megszánom őket és elmondom: a széndioxod aránya az egy, azaz egy százaléknak kevesebb, mint a harmada: 0,28 század százalék! Döbbenten néznek. Sokkal, de sokkal többnek hitték. Talán nem is véletlen, hogy a klima tudósai - vagyis akik nagyobbrészt csak annak képzelik magukat - ezt a nevetségesen aprócska arányt sohasem emlegetik a nagyközönségnek szánt dolgozataikban. Mondhatom úgy is: elhallgatják.

Aztán elmesélem nekik, hogy bizonyosan nem igaz a tétel, miszerint most hirtelen romlásnak indult az időjárás és nekünk ,,annyi". Már csak azért sem, mert 650 ezer évre visszamenően nagyjából pontosan tudjuk, milyen volt a klíma a Földön, hála a sok százezer vagy millió éves jégrétegekbe fagyott zárványoknak és egyéb bizonyítékoknak. Geológiai adatok akár 500 millió évre (!) visszamenően is bizonyítanak. Éppen akkoriban a széndioxidból 23-szor annyi volt a légkörben, mint most - ennek ellenére a Föld akkoriban éppen lehűlt!

Kedvenc ,,érvük" az, hogy semmi baj sem volt a Föld klímájával, míg az ember el nem kezdte az ipari tevékenységét, de azóta aztán jöttek a bajok csőstül, gyors felmelegedés, ózonlyuk, stb. Az a ,,rossz" hírem van a klíma-blöffölőknek, hogy ebből egy szó sem igaz. A fentiekből is látható, hogy a mainál sokkal szélsőségesebb időjárás-változások történtek a Földön akkor is, amikor ember nevű élőlény itt még nem élt. Csak egy példa: éppen 120 ezer évvel ezelőtt, amikor még kőbaltákkal felszerelt őseink sem tömegesen nyüzsögtek e bolygón, pontosan a mainak megfelelő ,,klima-katasztrófát", felmelegedést kellett elszenvedniök...

Megesett az is, hogy egyes vidékeken alig 4500 évvel ezelőtt 15 fokot emelkedett a hőmérséklet pár száz év alatt. Az olvadó jegek miatt azonban mégsem öntötték el az óceánok a szárazföldeket. Talán azért sem, mert mint azt bárki kipróbálhatja egy pohár vizzel és pár jégkockával: ha a vízben elolvadnak a kockák, éppen akkora marad a vízszint a pohárban, mint előtte volt...

Az említett 650 ezer év alatt bizonyíthatóan a mainál sokkal magasabb is volt a széndioxid aránya, hol felment, hol le, és mégsem történt semmi baj. A régi időkben, kb. 2,5 millió évre visszamenően egymást váltották a felmelegedések és lehűlések, egy-egy ciklus több százezer évig is eltartott. A mostani felmelegedés már 12 ezer éve elkezdődött, és ha eléri a csúcspontot, majd hűlni fog újra - ez a bolygó természetes rendje.

Lehetne mesélni arról, hogy a ,,Wikileaks" - titkos iratokat kiszivárogtató akció - sajátos melléktermékként kilopta a világ vezető klímakutató intézeteinek levelezését is, amiből egyértelműen kiderült, hogy neves tudósok - több tízmillió dollár vagy font juttatás fejében - a tudományos adattárba csak azokat az adatokat sorolták be, amelyek a felmelegedést bizonyították,[az azokkal ellentétes adatokat kihagyták. Óriási botrány volt, amikor ez kiderült - de erről valahogy nem esett szó a magyar médiában.

Aminthogy arról sem, hogy a Greenpeace környzetvédő (?) szervezet egykori vezetője otthagyta az intézményt, mert rájött, hogy ott is csak a felmelegedésre és klímakatasztrófára ,,hajtanak", eltagadják az ezzel ellentétes bizonyítékokat.

Aztán tetszik-e tudni - kérdem az ilyenkor már döbbenten néző hallgatóimat - hogy még 1992-ben sok tudós megfogalmazott egy ún. ,,Heidelbergi Nyilatkozatot", amiben azt állítják, hogy a klímakatasztrófa csak egy kitalált dolog, és bár tényleg van felmelegedés, annak semmi köze az ember ipari tevékenységéhez, hanem része a szokásos, nagyléptékű és ciklikus földi klímaváltozásoknak. Tudják-e, hogy ezt máig immár 31 ezer ismert és kevésbé ismert tudós, köztük Nobel-díjasok is aláírták - de nem tudják ismertetni álláspontjukat a világgal? Merthogy az összes eddigi nagy nemzetközi klíma-konferencián nem engedték felolvasni a Nyilatkozatot! Így az csak az interneten terjeszthető.

Ha mégsincs nagy baj, akkor minek ez az egész cirkusz?- kérdik olvasóim, én pedig csak félig tárom szét a karjaimat. Mert csak annyit tudok, amit mások: az államoknak, a kormányoknak nagyon is kapóra jött a dolog, mert ezzel ismét kotorászhatnak az autógyártók és sok más cikket előállító vállalatok, valamint az egyszerű polgárok zsebében. Új adók, környezetvédelmi terhelési adók, ilyen-olyan színvonalakat elérő ,,széndioxiddal a környezetett terhelő beruházásokért" szedhető adók özönlenek a kincstárakba, no és az abszurdok abszurdja: a széndioxid-kvótákkal történő kereskedés! Azaz: hogyan lehet pénzt csinálni a semmiből.

Arról van szó, hogy a klíma változásai ciklikusak, és azokat nem az emberek okozzák. A holocén korban melegebb volt, mint ma, a sarki jégsapkák területe a mainak a felét sem érte el. De éppen a mai helyzet mutatja, hogy amint ismét változik a klíma, csökken a felmelegedés, a jegek visszahíznak eredeti állapotukra.

A felmelegedés katasztrófális hatásait kutató (és azokat hihetetlen mértékben eltúlozó) és publikáló tudósok manapság évente több mint 50 milliárddollár támogatást kapnak. Viszont akik azt szeretnék bebizonyítani, hogy ezt nem az ipari tevékenység okozza, azoknak évente...10 milliónál is kevesebb jut! És azért ezen is érdemes elgondolkozni.

Szóval ilyenkor azt mondom a hallgatóknak: ne higgyenek el mindent, amit az Al Gore-féle ál-környezetvédő ,,próféták" és sok más csaló hirdet teljes gőzzel. Higgyék el, hogy az ún. ,,kiotói klima-egyezmény" valójában az utóbbi évtizedek legnagyobb politikai-intellektuális csalása, tulajdonképpen egy világraszóló botrány volt. És hasonlóan gondolkodhatunk minden ilyen klíma-konferenciáról, a ,,felmelegedés katasztrófális hatásainak kivédérésől" szóló intézményről, kezdeményezésről.

A legrövidebben azt mondhatjuk: a ma hangadó ,,klíma-szakértők" nagy tévedésben vannak. Ugyanis nem azért melegszik a légkör, mert több benne a széndioxid - hanem fordítva: azért van több széndioxid a légkörben, mert melegszik a Föld! Az okot tévesztik össze az okozattal.

És a végére szoktam hagyni a frappáns mondatot: már csak azért sem lehet földi eredetű a felmelegedés oka, mert hiszen a távolból is detektálható módon jelenleg éppen növekszik a felmelegedés a... Mars bolygón is! Ami ékes bizonyítéka annak, hogy az okot egy harmadik, külső tényezőben kell keresni, ez pedig maga a Nap. Az okozza a földi klíma erőteljes változásait, amelyekre nincsen hatásunk, de nem is kell, hogy legyen. Szélmalomharc, amit a széndioxiddal művelnek, és ostobaság, amikor itt az ember szerepét emlegetik.

Nemere IstvánSzerkesztő megjegyzése:

A levegő összetett test. Nem vegyület, hanem keverék: gázelegy.

A 21 térfogatnyi % oxigénem túlmenően, 78 térfogatnyi % nitrogén az állandó fő alkotó része.
Tartalmaz széndioxidot, vízgőzt, nemesgázokat, kevés hidrogént, ózont, nitrogénoxidot, kényvegyületeket, port stb.

A 400 ppm széndioxid koncentráció a levegőben azt jelenti, hogy egymillió levegő keveréket alkotó részecskék között 400 széndioxid molekula (részecske) van, kémiai természet tekintve színtelen gázvegyület. A 400 ppm széndioxid jelenlét a levegőben = 0.04 térfogat százaléknak felel meg.


http://klimaszkeptikusok.hu/?p=267

LinkA klímaváltozás vagy a globális felmelegedés - A kampány valahogy így kezdődött...

Link 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Címkék: klímaváltozással, környezetvédelmi, nostradamusoknak, melléktermékként, kezdeményezésről, kényvegyületeket, tevekaravánokkal, klímakatasztrófa, gondolkodhatunk, tizenegymilliót, tevékenységéhez, megválasztották, nagyközönségnek, bizonyítékoknak, civilizációnkat, megfogalmazott, kotorászhatnak, beruházásokért, írószövetségbe, kiszivárogtató, katasztrófális, bizonyíthatóan, álláspontjukat, szélsőségesebb, szárazföldeket, gyógyhatásokat, bizonyítékokat, felmelegedések, katasztrófával, milliárddollár, tulajdonképpen, konferenciáról, intellektuális, dolgozataikban, felmelegedésre, nitrogénoxidot, 1990-es években, magyar szövetség, politikát kerülő, honlapot olvassák, szokásos író-olvasó, közelgő katasztrófával, klíma katasztrófa, ember által, sarki jegek, világóceán nyeli, széndioxid milyen, végzetes felmelegedés, magyar alföldön, emberiség megmaradjon…, arcukba vágom, széndioxid aránya, Nemere István, FELE SEM IGAZ, Nemzetközi PEN Club, Svéd Akadémiánál, Magyar Írószövetségbe, Heidelbergi Nyilatkozatot”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Hála ereje Van egy szó, mely...  Szép estét  Életünk örök követője . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy fázós reggelen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bárcsak nagyon megáldanál enge...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Téli este  A sötét nagyúr  Itt a Farsang, áll a bál  Egy fázós reggelen  Február - Télutó  Kardszárnyú delfin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Havasi nyúl  Dazhai falu, Kínában  képre írva  Jegesmedvék  Facebookon kaptam  Rajzolja le....  Facebookon kaptam  Lélekdal  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akinek hiányzol  Alvó cica  Palamós, Spanyolországban  Más nő karjai közt  Segítik az alvást - gyógynövén...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Cameron-felvidék, Malajziában  Az ő születési helyük már nem ...  Facebookon kaptam  Olympic Nemzeti Park  Facebookon kaptam  Káposztás pogácsa  Te csak szeress...!  Szent Balázs a néphiedelemben  Rajzolja le....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az óceán színei  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A legtöbb ember álarcot visel  A sötét nagyúr  Egy fázós reggelen  Más nő karjai közt  Facebookon kaptam  képre írva  Lost Maples Állami Természetv...  Facebookon kaptam  Lélekdal  Téli táj  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti ima !  Lost Maples Állami Természetv...  Goose-sziget, Montana, USA  Áldott vasárnapot!  képre írva  Albínó kismaci  Szép estét kedves látogatóimna...  Zeller  Facebookon kaptam Krisztinától  Akinek hiányzol  Amig az út tart  Facebookon kaptam  József Attila : Szelíd, búcsúz...  Rajzolja le....  Facebookon kaptam  Palamós, Spanyolországban  Az áruló arca  Szent Balázs a néphiedelemben  Cigánypecsenye szaftosan  Reviczky Gyula: Tavaszodik  Facebookon kaptam  Ébredj derűsen!  Jó reggelt!  Egy világ ünnepli - Vízkereszt...  Szép estét kedves látogatóimna...  Berda József: Vizafogó  A Hála ereje Van egy szó, mely...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Az árpafű gyógyhatásairól  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
1990-es években, magyar szövetség, politikát kerülő, honlapot olvassák, szokásos író-olvasó, közelgő katasztrófával, klíma katasztrófa, ember által, sarki jegek, világóceán nyeli, széndioxid milyen, végzetes felmelegedés, magyar alföldön, emberiség megmaradjon&#8230, arcukba vágom, széndioxid aránya, széndioxid igen-igen, legtöbben 21-30, széndioxod aránya, százaléknak kevesebb, klima tudósai, nevetségesen aprócska, nagyközönségnek szánt, széndioxidból 23-szor, ipari tevékenységét, bajok csőstül, mainál sokkal, mainak megfelelő, olvadó jegek, pohár vizzel, vízben elolvadnak, régi időkben, mostani felmelegedés, bolygó természetes, világ vezető, tudományos adattárba, adatokat sorolták, felmelegedést bizonyították, azokkal ellentétes, magyar médiában, ezzel ellentétes, kitalált dolog, ember ipari, összes eddigi, interneten terjeszthető, egész cirkusz, kormányoknak nagyon, egyszerű polgárok, környezetett terhelő, abszurdok abszurdja, emberek okozzák, holocén korban, sarki jégsapkák, jegek visszahíznak, felmelegedés katasztrófális, ipari tevékenység, utóbbi évtizedek, világraszóló botrány, okot tévesztik, végére szoktam, frappáns mondatot, felmelegedés a&#8230, földi klíma, széndioxiddal művelnek, ember szerepét, levegő összetett, klímaváltozás vagy, globális felmelegedés, kampány valahogy, klímaváltozással, környezetvédelmi, nostradamusoknak, melléktermékként, kezdeményezésről, kényvegyületeket, tevekaravánokkal, klímakatasztrófa, gondolkodhatunk, tizenegymilliót, tevékenységéhez, megválasztották, nagyközönségnek, bizonyítékoknak, civilizációnkat, megfogalmazott, kotorászhatnak, beruházásokért, írószövetségbe, kiszivárogtató, katasztrófális, bizonyíthatóan, álláspontjukat, szélsőségesebb, szárazföldeket, gyógyhatásokat, bizonyítékokat, felmelegedések, katasztrófával, milliárddollár, tulajdonképpen, konferenciáról, , ,
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 39 db bejegyzés
Összes: 4553 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 407
  • e Hét: 5637
  • e Hónap: 14465
  • e Év: 93894
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.