Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szellemidézés
  2022-11-17 22:00:59, csütörtök
 
 







SZELLEMIDÉZÉS




A katonaságnál az ember gyakran olyasmit is kipróbál, amit józanul (már úgy értem: civilben) esze ágában sem lenne megtenni. Ilyen kihívást jelentett Dogoo barátunknak a szellemidézés. Első benyomásait egy ilyen szeánszról az alábbiakban olvashatjátok.

A történet 1990 telén játszódik.

Előrebocsájtom, hogy nem nagyon hiszek a földöntúli dolgokban, mégis furcsa és szokatlan dolgoknak lettem tanúja, átélője. De lehet, hogy van egyszerűbb és logikus magyarázat is mint a szellemek, és a földöntúli erők. Ha valaki mesélné nekem ezeket a sztorikat, valószínűleg kiröhögném.

Az egész egy kósza ötletből indult útjára.

Valaki felvetette, hogy idézhetnénk szellemet, táncoltassunk asztalt, vagy valami hasonló. Az ötlet akkor nem került megvalósításra, de valahogy mégis beindult a gépezet.

Egy este éppen pihengettem a körletben az ágyon, félig már aludtam is, mikor rám rúgták barátságosan az ajtót, hogy jöjjek mert számítanak a közreműködésemre az asztaltáncoltatásnál.

Nosza az álom rögtön elillant, az automata átvette a vezérlést, s indultam, nehogy kimaradjak ebből a dologból, ami kis időre megbontja az egyhangúságot. Hamar híre ment az esti programnak; szép számmal voltak már a körletben, hívők és kételkedők egyaránt.

Heten ültünk az asztal körül, mint a gonoszok, a kezünk tenyérrel lefelé, hüvelykujj összeér, a kisujjak a szomszédéhoz érintve. Igazából nem nagyon tudtuk, mit kell tennünk; az egyik srác volt a szeánsz vezetője. Ő mondta, hogy mit és hogyan kell csinálni. A körlet már teljesen megtelt emberekkel, tele voltak az ágyak.

Elkezdődött a buli.

A srác körbejárt bennünket, motyogott valamit, kinyitotta az ablakot, kántált magában, felszólított bennünket, hogy csukjuk be a szemünket, és tovább kántált.

- Gyere szellemtestvér!

- Gyere szellemtestvér, várunk rád!

- Adj valami jelet, ha itt vagy. Adj jelet!

- Megidézlek szellem, mutasd magad.

Persze semmi nem ugrott elő az ágy alól. A nyitott ablak előtt a függöny
folyamatosan mozgott,


és egy pisszenés sem hallatszott a szobában a kántáláson kívül.

Ez így ment egy darabig, kezdett hideg lenni a körletben, a kinti köd megpróbált betolakodni. Furcsa érzés kezdett rajtunk elhatalmasodni, mintha az asztal meg-megremegne. A sámánunk még mindig körülöttünk motoszkált, és motyogott magában.

Az asztal mintha megint remegne!

Egyszer csak azt vettük észre, hogy az asztal két lábon áll!

Eléggé meglepődtünk. Kételkedő moraj futott végig a szobán. Mivel a villany le volt oltva, az öngyújtókat kattintgatták az emberek. Volt, aki az asztal alá is bemászott, hogy megnézze, ki emelgeti a bútort.

Semmit sem találtak, ez teljesen összezavarta a bandát. Volt olyan, aki egyszerűen megijedt, más meg most kezdett igazán érdeklődni. Mikor elcsendesült a zsibongás és mindenki megnyugodott egy kicsit, folytatódott a műsor.

Kérdéseket lehetett feltenni az asztalnak. Egy bólintás nem, kettő igen. Mindenféle banális kérdést tettünk fel neki, az meg szorgalmasan bólogatott és adta a válaszokat. A poén az, hogy eléggé eltalálta a válaszokat. Mondjuk nem voltak valami nagy kérdések: Hány testvérem van? Van-e kutyám?....stb. Kicsit vásári mutatvány-íze volt a dolognak.

Ez így ment egy darabig míg valaki feltette a következő kérdést:

- Ember voltál?

- Igen.

- Gonosz voltál?

- Igen.

- Öltél embert?

- Igen.

- Egyet?

- Nem.

- Többet?

- Igen.

- 10-nél többet?

- Igen.

- 100-nál többet?

- Igen.

- Régen éltél?

- Igen.

- A középkorban?

- Igen.

- Van itt olyan, akihez közöd van?

- Igen.

- Kedveled?

- Igen

- Rokon?

- Igen.

- Megmutatod?

- Igen.

Itt a kérdező szép lassan elkezdte mondani a nevünket sorban, ahogy az asztal körül voltunk. Az asztal nem mozdult sokáig. Nem is remegett.

Amikor az én nevem hangzott el, az asztal hirtelen megmozdult és kibólintotta az igent!

Hát mit ne mondjak: meglepődtem, és a mosolyom sem volt teljesen őszinte.

Kérdés az asztalhoz, ( rokonhoz).

- Akarsz valamit, vagy szeretnél valamit a leszármazottadtól?

- Igen

- Próbát akarsz tenni vele?

- Igen.

- Erőpróba?

- Igen.

Kicsit tanácstalan voltam, hogyan is kell megverekedni egy szellemmel, de rájöttünk a megoldásra. Akkor sem voltam éppen kis darab, így mind a 95 kilómmal megpróbáltam lenyomni az asztalt a földre, de az meg sem mozdult, stabilan állt a két lábán. Erőlködtem még egy kicsit, majd feladtam.

- Megfelelt a dolog?

- Igen.

- Van-e itt olyan, akit nem szeretsz?

- Igen.

Itt az asztal megindult a velem szemben ülő tizedes felé, ő felugrott és megpróbálta
eltolni magától az asztalt,


de az teljesen a szekrényhez szorította. Ijedten kiabált, hogy szedjük le róla.

Egyszer csak az asztal lábai szétcsúsztak, kitörtek, az asztallap pedig hangos csattanással földet ért.

Döbbenten állt mindenki a sötétben, a legtöbben falfehér arccal és ijedt szemekkel bámultak ránk. Majd hirtelen kiürült a szoba, csak páran maradtunk. Gyorsan, csendben eltakarítottuk a romokat, majd mindenki húzott aludni, egy hang nélkül.

UTÓIRAT:

Másnap reggel készülődtünk őrségbe és abban a körletben dumálgattunk, ahol az esti szeánsz volt. Hirtelen megfagyott a levegő. A falon lévő fogason halomban álltak a mikádók, meg a sapkák. Na most ez a csomó kabát mozgott. A fogas emberes kampós szegekkel volt a falba illesztve és most ez kijött a falból. Nem egyszerűen kifordult, hanem mintha valami húzná kifelé szép lassan. Mikor kijött, az egész mindenség egyszerűen leesett a földre. Álltunk és bámultunk. Volt köztünk egy vallásos gyerek, ő csendesen megjegyezte:

- Most ment el a haverotok. Majd imádkozom érte...








 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Címkék: közreműködésemre, szellemtestvér, eltakarítottuk, előrebocsájtom, megvalósításra, elhatalmasodni, kattintgatták, táncoltassunk, egyhangúságot, szellemidézés, olvashatjátok, szétcsúsztak, elcsendesült, barátságosan, összezavarta, szomszédéhoz, megnyugodott, felszólított, szorgalmasan, valószínűleg, megverekedni, kibólintotta, megpróbáltam, meglepődtünk, katonaságnál, folytatódott, csattanással, folyamatosan, dumálgattunk, készülődtünk, szekrényhez, barátunknak, betolakodni, idézhetnénk, középkorban, megpróbálta, ember gyakran, ilyen szeánszról, alábbiakban olvashatjátok, történet 1990, földöntúli dolgokban, földöntúli erők, kósza ötletből, ötlet akkor, este éppen, álom rögtön, automata átvette, esti programnak, asztal körül, kezünk tenyérrel, szomszédéhoz érintve, egyik srác,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bársony székben  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Magamnak  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Van néhány kérdés, amin gondol...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Spenót fasírttal  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Jázmin  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egy barátság története  József Attila - Kopogtatás nél...  Kertem  Facebookon kaptam  40 felett  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Reményik Sándor: Pierrot &...  39 ígéret  Vito Giaquinto gondolata  Szép álmokat!  Jó nap volt  Pitypang szökőkút  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Pitypang szökőkút  ajándék, mellyel meglepem  Somlyó Zoltán - Orgonával  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Bársony székben  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép álmokat!  Emlékezz  Szép álmokat!  Nevelőszülőkhöz adták,  Esterházy Péter: Harmonia c...  Csend  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Egy gondolat  39 ígéret  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Egy gondolat  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A sorsod  Somlyó Zoltán - Orgonával  Sík Sándor - Ha jő a perc 
Bejegyzés Címkék
ember gyakran, ilyen szeánszról, alábbiakban olvashatjátok, történet 1990, földöntúli dolgokban, földöntúli erők, kósza ötletből, ötlet akkor, este éppen, álom rögtön, automata átvette, esti programnak, asztal körül, kezünk tenyérrel, szomszédéhoz érintve, egyik srác, szeánsz vezetője, srác körbejárt, nyitott ablak, kántáláson kívül, asztal meg-megremegne, asztal mintha, öngyújtókat kattintgatták, következő kérdést, kérdező szép, nevünket sorban, asztal hirtelen, asztal megindult, velem szemben, szekrényhez szorította, asztal lábai, asztallap pedig, legtöbben falfehér, hang nélkül, körletben dumálgattunk, esti szeánsz, falon lévő, csomó kabát, fogas emberes, falba illesztve, egész mindenség, vallásos gyerek, közreműködésemre, szellemtestvér, eltakarítottuk, előrebocsájtom, megvalósításra, elhatalmasodni, kattintgatták, táncoltassunk, egyhangúságot, szellemidézés, olvashatjátok, szétcsúsztak, elcsendesült, barátságosan, összezavarta, szomszédéhoz, megnyugodott, felszólított, szorgalmasan, valószínűleg, megverekedni, kibólintotta, megpróbáltam, meglepődtünk, katonaságnál, folytatódott, csattanással, folyamatosan, dumálgattunk, készülődtünk, szekrényhez, barátunknak, betolakodni, idézhetnénk, középkorban, megpróbálta, pihengettem, elkezdődött, meglepődtem, alábbiakban, öngyújtókat, körülöttünk, tanácstalan, megjegyezte, benyomásait, hallatszott, válaszokat, kiröhögném, megmutatod, megmozdult, hüvelykujj, kántáláson, megidézlek, kérdéseket, programnak, egyszerűen, megremegne, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 898
  • e Hét: 11976
  • e Hónap: 34464
  • e Év: 212339
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.