Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Sokk
  2015-05-26 00:27:30, kedd
 
   
  Kohut Katalin: Sokk

- Bééla! Holnapután megyek a szerkesztőhöz, hogy megbeszéljem vele a könyvanyagomat.
- Örülök neki, drága Vilma! De miért fontos az, hogy könyvben lásd a verseidet? Aki szereti őket, így is olvashatja a magazinban.
- Tudod, hogy engem nem sokan olvasnak, ennek többféle oka van.
- Például? Mondj egyet Vilma!
- Én nem szoktam lájkolni senkit sem hízelkedőn, csak amikor tetszik az írás, vagy komoly mondanivalója van.
- Már megint magadból indulsz ki! Nem mindenki érez és gondolkozik úgy, ahogyan leírja. Többször kitettek irodalmi oldalakról eddig azért, mert nézeteidet a művészetről nem tartották odavalónak.
- Én csak azt hangoztattam, hogy az igaz művészet alapja a tehetség mellett a szeretet és az igazság. Azt tartom értékesnek, ami tükrözi egy ember értékeit.
- De az emberi értékek nem az irodalom asztalára valók!
- Pontosan odavalóak! Mi lenne Solohov Emberi sorsával, vagy Victor Hugo Nyomorultjával, vagy akár Móricz Zsigmond realista ábrázolásaival emberi értékek nélkül, ha a torzat, a rosszat, mint embertelent nem emeljük ki, nem mutatunk rá? Tükörkép az írás, meg a jellemábrázolás.
- Nem mutathatsz rá a rosszra és a torzra, mert minden, ami sötét és negatív ma elismertséget élvez. Az emberi tulajdonságok képviselői nem igazán érvényesülnek sem az irodalomban, sem az életben.
- Ez érdekes, mert ők éppen azt tartják sötétnek, aki a gonoszság tetteit napvilágra hozza, mint akik az emberséget számolják fel az egész világon.
- Biztosan nincs ilyen gondjuk, ők nem lesznek soha áldozatok, mert tőlük erednek. Így háborítatlanul tündökölhetnek művészként, védelmet élveznek.
- Mi volt a gond a legutóbbi helyen, ahol felhalmoztad az összes írásodat? Azt mondták, hogy Te nem tudsz viselkedni, bármikor felszólaltál a gátlástalanság, sötétség és gonoszság ellen.
- Igen, pártjukat fogják, felfoghatatlan, hogy miért. Értetlenül néztem sokáig, miért tüntetik ki jobban másoknál a másokat megalázókat, aztán arra a következtetésre jutottam, hogy ez a média, üzlet az első, mindegy, ki írja a verseket, az a fontos, hogy ismerje és hangoztassa jártasságát a költőknél, meg belőlük táplálkozva írjon.
- Az üzlet-politika a józanságot követi, azt az elvet, hogy eladható műveket tegyen közszemlére. Elég sokszor hangoztatják a ma már divattá vált nyomort, írnak róla, mint együtt érzőek, de ha a valóságban találkoznak a szenvedőkkel, empátia nélkül rúgnak beléjük egyet. Szív nélkül nem lehet művészettel foglalkozni.
- Béla, ez a legnagyobb problémám! Nem lehet állandóan harcolni iszapos ár ellen a fénytiszta cseppeknek. Reménytelen lenne mindenféle közlés és küzdelem. Még az is gondot jelentett és ok volt arra, hogy kinevessenek, mert jó volt a helyesírásom.
- Látod, bebizonyították, hogy fordított világot élünk. Neked szégyellned kell az emberséget és az adottságodat. Belegondolni is rossz, mennyi őstehetség kallódott el a meg nem értés, leértékelés és megalázás miatt!
- Béla, köszönöm, hogy elismered, hogy vannak emberi értékeim, remélem, hogy sikerül ezt minden alkotásomban kifejezésre juttatnom. Az igazságaim viszont sok háborúságot okoztak.
- Senki sem szereti, ha szembesítik a valósággal. Mindenki félti azt, amit elért, kapaszkodnak az elért eredményekbe, kegyetlenséget vált ki belőlük az igazság.
- Látod Vilma, csodálkozom, hogy egyáltalán van kiadó, aki foglalkozik az írásaiddal!
- Éppen ezért megyek megbeszélésre Béla, mert egyes prózákat, verseket ki akar venni az anyagból a kiadó igazgatója.
- Mire hivatkozik?
- Azt mondja, hogy a realista ábrázolás politikát jelent, s minden ilyen jellegű írás közlését megtagadta.
- Hmmm! Érdekes, hogy a média-politika politikának nevezi a valóságot és száműzte őket az irodalomból. Érettségire nem volt időm felkészülni annak idején a rengeteg munkám és a család ellátása miatt. Szerencsére irodalomból mindig kiváló voltam és mikor ránéztem a témára, egyből eszembe jutott az irodalmi kor és legkiválóbb képviselőinek a neve és művei. Régen is volt revízió, aki igazságot írt, akár jelképekben is megmásítva a neveket kiközösítették.
- Akkor nekem most van félnivalóm, mert a valóságot ábrázoltam...
- Drága Vilma! Majd a Te könyveidet a halálod után száz évvel fogják kiadni, úgyhogy csomagold be jól vízhatlan papírba, hagyd örökül majd az unokáidnak, hogy megmaradjon a jelenlegi helyzet az utókornak!
- Remélem, meghagyja legalább a szerelmes és érzelmi verseimet, emberségről szóló novelláimat...
- Azokat biztosan meg, más is ír ilyeneket saját példájából merítve. Ezért van az, hogy csak az a megértett és elismert, akinek az írásaival egyetértenek, mert már megtapasztalták. A tények bemutatása ellenállásba ütközik minden területen.
- Béla, akkor ne is menjek el a kiadóhoz?
- Menj, ha sokkolni akarod magad! A múltkor is majdnem idegösszeroppanást kaptál, amikor lenéztek és leértékeltek éveken keresztül, s miután dühös lettél, törölték a profilodat az összes anyagoddal együtt. Megéri ez Neked, Vilma?
- Akkor miről írjak, mondd meg, Béla?
- Írj a ma divatos hitről, vallásról, olvass kortárs költőket és irodalmat, próbáld meg utánozni őket! Száműzd a saját gondolatokat és állásfoglalást, meg egyébként is jobban jársz, ha a véleményedet szimbólumokban mondod el, akkor jó úton haladsz majd a siker felé!
- Igazad van Béla, már nincs is kedvem kiadni a könyvemet, ha törlik a politikainak mondott realista írásaimat!
- Látod Vilma, mi a vége ennek? Senki nem olvas szinte és Téged neveznek rossznak!
- Még azt is mondták, hogy én terápiát űzök, mintha én kiírással gyógyítanám a lelkemet. Nagyon megalázó volt! A tények, a valóság ábrázolása hogyan is lehet terápia? Írtam is egy cikket Művészet, vagy terápia címmel, de nem jelentették meg.
- Igen, a művészet tiszta, nemes, képviselői utat mutatnak, feltárnak, gyönyörködtetnek. Keress magadhoz hasonló embereket, kutasd fel a cseppeket az iszaptól hányt fellegek alatt. Felette hiába keresnél, oda mi nem mehetünk, életünkben kell elérni mindazt, amit kitűztünk magunk elé!
- Köszönöm Béla tanácsaidat! Akkor elmegyek a kiadóhoz és közlöm, hogy úgy adja ki a megcsonkított anyagomat, hogy nem vállalom a felelősséget azért, hogy vásárolni is fognak belőle! Késik az idő, pedig robog az élet villámgyorsan!
- Talán már soha nem érkezik el, a cél elvesztette eszközeit. Aludj, drága Vilma és álmodd meg magadnak azt a világot, melyben őszintén és igazul élhetsz!

2015. május 25.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: gyönyörködtetnek, következtetésre, jellemábrázolás, megtapasztalták, bebizonyították, ábrázolásaival, állásfoglalást, felfoghatatlan, szimbólumokban, gátlástalanság, kegyetlenséget, könyvanyagomat, tündökölhetnek, kiközösítették, háborítatlanul, nyomorultjával, megbeszélésre, elismertséget, mondanivalója, megcsonkított, képviselőinek, tulajdonságok, villámgyorsan, szerkesztőhöz, érvényesülnek, hangoztattam, felelősséget, politikainak, megbeszéljem, belegondolni, ellenállásba, helyesírásom, adottságodat, gondolatokat, szenvedőkkel, hangoztatják, igaz művészet, ember értékeit, emberi értékek, irodalom asztalára, emberi tulajdonságok, gonoszság tetteit, emberséget számolják, egész világon, legutóbbi helyen, összes írásodat, másokat megalázókat, következtetésre jutottam, józanságot követi, valóságban találkoznak, legnagyobb problémám, fénytiszta cseppeknek, Kohut Katalin, Solohov Emberi, Victor Hugo Nyomorultjával, Móricz Zsigmond, Látod Vilma, Drága Vilma, Köszönöm Béla,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó T. Anna - Pitypang  Egy párkányon  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Egyszerű  Magamnak  Nevelőszülőkhöz adták,  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  39 ígéret  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Jó nap volt  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Martin Buber, A haszidim meséi  Egyszerű  Egy barátság története  James Allen  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Anyámról való emlékek  képre írva  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Krisztinától  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Krisztinától  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Különleges  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét kedves látogatóimna...  Latinovits Zoltán tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Töröld le  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A Magyar Költészet napja alkal...  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Vidámság  Facebookon kaptam  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 15  Alvó cica  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van 
Bejegyzés Címkék
igaz művészet, ember értékeit, emberi értékek, irodalom asztalára, emberi tulajdonságok, gonoszság tetteit, emberséget számolják, egész világon, legutóbbi helyen, összes írásodat, másokat megalázókat, következtetésre jutottam, józanságot követi, valóságban találkoznak, legnagyobb problémám, fénytiszta cseppeknek, igazságaim viszont, elért eredményekbe, kiadó igazgatója, realista ábrázolás, média-politika politikának, rengeteg munkám, család ellátása, neveket kiközösítették, valóságot ábrázoltam, halálod után, jelenlegi helyzet, írásaival egyetértenek, tények bemutatása, összes anyagoddal, saját gondolatokat, véleményedet szimbólumokban, siker felé, politikainak mondott, vége ennek, valóság ábrázolása, cikket Művészet, művészet tiszta, iszaptól hányt, megcsonkított anyagomat, felelősséget azért, élet villámgyorsan, gyönyörködtetnek, következtetésre, jellemábrázolás, megtapasztalták, bebizonyították, ábrázolásaival, állásfoglalást, felfoghatatlan, szimbólumokban, gátlástalanság, kegyetlenséget, könyvanyagomat, tündökölhetnek, kiközösítették, háborítatlanul, nyomorultjával, megbeszélésre, elismertséget, mondanivalója, megcsonkított, képviselőinek, tulajdonságok, villámgyorsan, szerkesztőhöz, érvényesülnek, hangoztattam, felelősséget, politikainak, megbeszéljem, belegondolni, ellenállásba, helyesírásom, adottságodat, gondolatokat, szenvedőkkel, hangoztatják, alkotásomban, felhalmoztad, véleményedet, kinevessenek, leértékeltek, eredményekbe, egyetértenek, kapaszkodnak, felszólaltál, reménytelen, megalázókat, foglalkozik, táplálkozva, művészetről, novelláimat, közszemlére, emberségről, jártasságát, hangoztassa, művészettel, gondolkozik, találkoznak, megmaradjon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 137
  • e Hét: 1266
  • e Hónap: 3625
  • e Év: 55891
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.