Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rejtélyes helyek a világon, ahol hátborzongató dolgok történ
  2023-01-29 19:00:43, vasárnap
 
 







REJTÉLYES HELYEK A VILÁGON, AHOL HÁTBORZONGATÓ DOLGOK TÖRTÉNNEK

FOTÓK, VIDEÓK


Bolygónkon a gravitáció Newton által felfedezett törvényei érvényesülnek. De vannak olyan rejtélyes helyek a világon, ahol a gravitáció valamiért mégsem működik: egy autó leállított motorral is képes felfelé haladni, egy vízesés nem lefelé esik, hanem felfelé haladnak a vízsugarak, egy rendkívüli súlyú kőtömb pedig elképzelhetetlenül furcsa szögben csücsül egy szikla tetején, mégsem zuhan le onnan. A Bright Side segítségével nyolc olyan misztikus helyet mutatunk be, amelyek nem is létezhetnének, legalábbis annyiban semmiképpen sem, hogy fittyet hánynak a tömegvonzás minden szabályára.







1. A FORDÍTOTT VÍZESÉS ANGLIÁBAN


Ez a különös vízesés nem messze Hayfieldtől található: itt a víz nem lefelé, hanem felfelé folyik, olyan az egész, mintha egy szökőkút lenne.

A fordított vízesés titka a szélben rejlik: olyan erős ezen a helyen, hogy a lezuhanó vizet megfogja, és visszalöki. A vízesés magassága általában megközelíti a 24 métert.


VIDEÓ

Link








2. A REJTÉLYEK HÁZA OREGONBAN (USA)


Az Oregon Vortex házikó az USA első számú látványosságai közé tartozik, és 1930 óta nyitva áll a nagyközönség előtt. Lényegében egy gömb formájú gravitációs erőtér, félig a talajszint alatt és félig felette. A ,,vortex" szó egyfajta örvényt jelent, és szabad szemmel is érzékelhető spirálformában jelenik meg a levegőben.

Az emberek ezen a titokzatos helyen másképp érzékelik a valóságot. Csak a falakba kapaszkodva lehet például lépegetni, máskülönben lezuhan az ember. Van ott egy seprű is, amely ugyan nincs kitámasztva, mégsem dől el a levegőben. Bárhová is helyezik a házikóban, továbbra is egyenesen áll. További rejtélyes jelenség, hogy ezen a titokzatos helyen golyók gördülnek felfelé egy teljesen sík, ferde szögben álló felületen.

Az amerikai őslakos indiánok a területet ,,Tiltott földnek" nevezik, olyan helynek, amelyet kerülni kell.

Link








3. AZ ARAGAC-HEGY ÖRMÉNYORSZÁGBAB

Törökország és Örményország határán van egy hegy, tele titokzatos jelenségekkel. Az Aragac Örményország legmagasabb hegycsúcsa. Aragazotn tartományban található, Jerevántól 45 kilométerre északnyugatra.

Évente utazók ezrei érkeznek ide, hogy szemtanúi legyenek a helyszínen tapasztalható csodálatos antigravitációs jelenségeknek. Az autók a leállított motor ellenére például maguktól mennek felfelé a hegyen. A közelben van egy folyó, amely szintén felfelé halad. Sokan, akik itt jártak, azt állítják, hogy az úton könnyebb felfelé haladni, mint lefelé.

Metekinthető: ITT

Link











4. A HOOVER-GÁT NEVADÁBAN (USA)

Bárki, aki felmászik erre a körülbelül 221 méter magas gátra, maga is elvégezhet egy egyszerű kísérletet. Ha megpróbál vizet kiönteni egy palackból, akkor azt fogja tapasztalni, hogy a folyadék nem lefelé fog folyni a szokásos módon, hanem éppen ellenkezőleg: felfelé!
A Hoover-gáton is csődöt mond a gravitáció

Forrás: Full Picture Agency/FPA/Fpa

Ugyanez történik, ha megpróbál egy könnyű tárgyat a gát tetejéről kidobni - az erős légáramlás miatt ugyanis lebegni kezd.







5. ÖRDÖGTORONY, WYOMING (USA)

Az Egyesült Államok természeti nemzeti kincse, az Ördögtorony (Devils Tower) Wyoming állam északkeleti részén található, a csodálatos Crook Country területén. A tornyot és a hozzá tartozó mintegy 550 hektárnyi területet Theodore Roosevelt elnök 1906-ban az USA első nemzeti emlékhelyévé avatta. A tudósok véleménye szerint az Ördögtorony egy ősi vulkán magja, amely hosszú évmilliókon keresztül volt kitéve az eróziónak és a Belle Fourche folyó sodrának.
Szinte lehetetlen feljutni az Ördögtorony tetejére
Forrás: AFP/Mladen Antonov

A hegymászók is kedvelik, ám valamilyen oknál fogva még azok sem tudják megmászni, akik már feljutottak a Mount Everestre. Noha alig valamivel több mint 386 méter magas, de meredek falai miatt szinte lehetetlen feljutni a tetejére.







6. JINDO SZIGET - MÓZES CSODÁJA, AVAGY A TITOKZATOS TENGERI ÚT


A Dél-Koreához tartozó Jindo és Jodo szigetek a Koreai-félsziget délnyugati sarkán találhatók. Évente két alkalommal, februárban és júniusban körülbelül egy órára megnyílik itt a tenger: 2,8 kilométer hosszan és 10-40 méter szélességben visszahúzódik a víz, így ez alatt az idő alatt gyalogosan el lehet jutni az egyik szigetről a másikra. Aki késve indul, bokáig érő sárban, vagy térdig érő vízben fejezi be ezt a sajátos zarándokutat.

További érdekesség, hogy az úton hagyott üres palackok és dobozok általában felfelé, vagyis a magasabban fekvő részek felé gurulnak.

A találékony dél-koreai idegenforgalmi hatóság gyorsan turisztikai látványossággá tette ezt a helyet. Napjainkban évente körülbelül félmillió külföldi és helyi turista sereglik oda az évnek ebben a két különleges időszakában. A tenger szétválásához fesztivál is kapcsolódik, a Jindói Tengeri Út fesztivál, amelynek alkalmával Ganggangsuwollae (hagyományos koreai körtánc), Ssitkim-gut (a halott lelkét vigasztaló sámán szertartás), deul Norae (hagyományos mezőgazdasági dalok), Manga (temetési dal), kutyakiállítás, Buknori (dob produkció) és tűzijáték tekinthető meg.

Ehhez a különleges jelenséghez - természetesen - egy legenda is fűződik. Valamikor nagyon régen még rengeteg tigris élt a szigeten. Amikor a vadállatok egyre gyakrabban mentek be a faluba prédáért, a helyiek elmenekültek a Jodo-szigetre. Végül már csak Bbjong, egy öregasszony maradt a faluban. Minden nap imádkozott a tenger istenéhez, Jongwanghoz, engedje meg neki, hogy újra láthassa a családját. Egyszer, februárban Jongwang megjelent neki álmában, és annyit mondott: "holnap küldök neked egy szivárványt a tengerre. Ülj fel rá, és lovagolj át a másik szigetre." Bbjong így tett. Másnap kiment a tengerpartra, újra imádkozott, és a tenger szétvált. Ezen az úton utána mehetett a családjának. Azóta ahányszor a tenger kettéválik, látványos fesztivállal ünneplik meg ezt a jelenséget és a hozzá kapcsolódó legendát.

Ez a természeti jelenség 1975 óta ismert, és egy különleges árapály-jelenség okozza a tenger kettéválását.


Megnézhető: ITT

Link



Az alábbiakban bemutatjuk a világ két, talán legrejtélyesebb helyét!










7. AZ ARANY-SZIKLA MIANMARBAN

Ezt a különleges formájú, arannyal fedett sziklatömb úgy tűnik, mintha bármelyik pillanatban lezuhanhatna. De a valóságban 2500 éve ugyanazon a helyen pihen, a tetejére épült pagodával együtt.

A legenda szerint a sziklát a belsejében található Buddha haja tartja a helyén. A sziklatömb egyáltalán nincs rögzítve az alatta lévő sziklához, de még a természet erői sem voltak eddig képesek a mélybe taszítani. Úgy tartják, csak egy nő tudja megmozgatni a sziklát, emiatt a nők nem érinthetik meg.


Link








8. A DAVASKO KŐ ARGENTINÁBAN

Ez a hatalmas szikla 110 évvel ezelőtt elvesztette a gravitáció elleni harcát. A több mint 300 tonna súlyú kő több ezer éve ült egy hatalmas szikla szélén, majd a múlt század elején egy kicsit megdőlt.

1912. február 29-én pedig a Davasko kő a mélybe zuhant, ami igazi sokkot okozott a helyi lakosság számára.


Az eredeti Davasko kő műanyag mása:





95 évvel később azonban visszatették a helyére a szikla műanyag másolatát. Súlya mindössze 9 tonna, és a sziklához van rögzítve.

Link












 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Címkék: ganggangsuwollae, antigravitációs, örményországbab, legrejtélyesebb, idegenforgalmi, látványosságai, látványossággá, kutyakiállítás, spirálformában, szétválásához, érvényesülnek, létezhetnének, északnyugatra, hátborzongató, természetesen, jelenségekkel, mezőgazdasági, tapasztalható, visszahúzódik, jelenségeknek, elmenekültek, ellenkezőleg, örményország, nagyközönség, tartományban, metekinthető, szélességben, emlékhelyévé, tengerpartra, segítségével, zarándokutat, argentinában, fesztivállal, lezuhanhatna, kettéválását, visszatették, gravitáció Newton, gravitáció valamiért, autó leállított, rendkívüli súlyú, szikla tetején, tömegvonzás minden, különös vízesés, szökőkút lenne, fordított vízesés, szélben rejlik, lezuhanó vizet, vízesés magassága, nagyközönség előtt, gömb formájú, talajszint alatt, emberek ezen, REJTÉLYES HELYEK VILÁGON, AHOL HÁTBORZONGATÓ DOLGOK TÖRTÉNNEK, Bright Side, FORDÍTOTT VÍZESÉS ANGLIÁBAN, REJTÉLYEK HÁZA OREGONBAN, Oregon Vortex, ARAGAC-HEGY ÖRMÉNYORSZÁGBAB, Aragac Örményország, HOOVER-GÁT NEVADÁBAN, Full Picture Agency, Egyesült Államok, Devils Tower, Crook Country, Theodore Roosevelt, Belle Fourche, Mladen Antonov, Mount Everestre, JINDO SZIGET, MÓZES CSODÁJA, AVAGY TITOKZATOS TENGERI ÚT, Jindói Tengeri Út, ARANY-SZIKLA MIANMARBAN, DAVASKO KŐ ARGENTINÁBAN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Isten . . .  Fülpontok  Alvó baby  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Szép estét  Alvó kutya  Aki belekortyol  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  képre írva  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Szép estét kedves látogatóimna...  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Fényvarázslat  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Szép estét  Haja van  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  A nagy természet  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Karinthy Frigyes: Almafa  Az izmaink nem csak testmozgás...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Boldogság  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  A nagyhét eseményei  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  képre írva  Öröknek hinni . . .  Az idegen országok éghajlata  Havasi gyopár  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó kutya  Graffiti bölcsesség  Havasi gyopár  Sonka vásár  Nagy Feró megmondta?  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Levél lány  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Nárcisz  A jó kedv a világon  A haj állapotának javítása egy...  Kinyílni egy beteg világban: v...  Aki belekortyol  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gravitáció Newton, gravitáció valamiért, autó leállított, rendkívüli súlyú, szikla tetején, tömegvonzás minden, különös vízesés, szökőkút lenne, fordított vízesés, szélben rejlik, lezuhanó vizet, vízesés magassága, nagyközönség előtt, gömb formájú, talajszint alatt, emberek ezen, titokzatos helyen, falakba kapaszkodva, amerikai őslakos, területet &#8222, helyszínen tapasztalható, leállított motor, úton könnyebb, egyszerű kísérletet, szokásos módon, könnyű tárgyat, erős légáramlás, csodálatos Crook, hozzá tartozó, tudósok véleménye, órára megnyílik, egyik szigetről, sajátos zarándokutat, úton hagyott, magasabban fekvő, találékony dél-koreai, évnek ebben, tenger szétválásához, halott lelkét, különleges jelenséghez, vadállatok egyre, faluba prédáért, helyiek elmenekültek, öregasszony maradt, tenger istenéhez, másik szigetre, tenger szétvált, úton utána, tenger kettéválik, hozzá kapcsolódó, természeti jelenség, különleges árapály-jelenség, tenger kettéválását, alábbiakban bemutatjuk, különleges formájú, valóságban 2500, helyen pihen, tetejére épült, legenda szerint, belsejében található, sziklatömb egyáltalán, alatta lévő, természet erői, mélybe taszítani, hatalmas szikla, gravitáció elleni, több mint, múlt század, kicsit megdőlt, mélybe zuhant, helyi lakosság, eredeti Davasko, szikla műanyag, ganggangsuwollae, antigravitációs, örményországbab, legrejtélyesebb, idegenforgalmi, látványosságai, látványossággá, kutyakiállítás, spirálformában, szétválásához, érvényesülnek, létezhetnének, északnyugatra, hátborzongató, természetesen, jelenségekkel, mezőgazdasági, tapasztalható, visszahúzódik, jelenségeknek, elmenekültek, ellenkezőleg, örményország, nagyközönség, tartományban, metekinthető, szélességben, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1527
  • e Hét: 7871
  • e Hónap: 34494
  • e Év: 171866
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.