Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tudtad-e...
  2023-02-22 20:15:47, szerda
 
 







TUDTAD-E...




Megmutatjuk Magyarország azon arcát, amelyet sokszor csak kevesen láthatnak. Kitaláció, mese, legenda, elmélet? Kalandozz velünk és a végén a döntés úgyis megszületik.


Kezdjük néhány kérdéssel.

Tudtad-e...
Hogy a magyar nők más népek szerint a legszebbek a világon?

Tudtad-e...
Hogy Magyarország Európa egyetlen nem indoeurópai népe?

Tudtad-e...
Hogy az avarok, kunok, jászok és más hasonló kultúrájú, genetikájú népek beilleszkedtek a magyarságba?
Kipcsakok (kunok)

Tudtad-e...
Hogy a környező ,,szláv tenger" ellenére a magyar képes volt megőrizni nyelvét és kultúráját?

Tudtad-e...
Hogy Atilla hunjai a hatodik században települtek be a mai Erdély területére, akik ma székelyeknek hívják magukat?

Tudtad-e...
Hogy a hunokról Kunfíciusztól kezdve Stein Aurélig türk, kínai, örmény, mongol, tibeti, grúz, muszlim és egyéb források írnak?

Tudtad-e...
Hogy a Habsburg elnyomás alatt az Akadémia bevallottan politikai okokból csak a finnugor rokonság elméletét támogatta, annak ellenére, hogy az ugor embertani jelleg a magyarban alig 0,6%?

Hogy néznek ki a magyarok?
Nézd meg, milyen embertani jellegzetességekkel rendelkezik a magyar!
Nyílhegy és agytérfogat

Tudtad-e?
Hogy Samu, a vértesszőlősi előember

Tudtad-e...
Hogy a Magyarországon talált nyakszirtcsont egy kb. 270-400 ezer évvel ezelőtt élt férfié volt, akit a tudomány ma már csak Samunak nevez?

Tudtad-e...
Hogy az anatómiai vizsgálat szerint Samu agytérfogata nagyobb lehetett a ma élő emberénél, tehát kora alapján homo sapiensnek, de a koponyaméret és az eszközök alapján a homoerectusnak (felegyenesedett ember) lehet nevezni?

Tudtad-e...
Hogy a vértesszőlősi előember agyveleje a kutatók szerint csak egy hirtelen és szokatlan, ugrásszerű fejlődés következtében alakulhatott ki így, és ez a fejlődés minden jel szerint a Kárpát-medencében ment végbe?

A bükki Szeleta-barlang kincsei

Tudtad-e...
Hogy 30-40 ezer éves nyíl- és lándzsahegyeket találtak ezen a helyen, amelynél tökéletesebb lándzsahegyeket, nyílhegyeket az ősember talán sehol sem gyártott?

Az istállóskői lelet

Tudtad-e...
Hogy itt háromlyukú, barlangimedvecsontból készített, öt hang megszólaltatására alkalmas furulya került elő?

Tudtad-e...
Hogy a másik itteni legfontosabb lelet a sok apró nyílhegy, amely rendkívül fontos lépés a civilizáció fejlődésében, hiszen itt találtak nyílhegyeket legkorábban egész Európában?

Tudtad-e...
hogy ez az eredmény rácáfolt az addigi álláspontra, miszerint a nyílhasználat csak a Kr. e. 8000-től volt elterjedt, tehát a Kárpát-medencében kb. 25 ezer évvel korábban használták?

Genetika

Tudtad-e...
Hogy a genetikai vizsgálatok szerint a Kárpát-medence újkőkori népessége az őskori népességből származik, tehát folyamatosan azok lakták a Kárpát-medencét, akiknek leszármazottai így vagy úgy, de itt élnek?

Forrás:
Bunyevácz Zsuzsa: A Szent Grál üzenete
Összeállította: Antal Zsuzsanna


EZEK A KÉRDÉSEK LEGALÁBB ILYEN IZGALMASAK


Mi az a kacsalábon forgó palota?
A Kis Göncöl. Régi neve ugyanis: Tündérasszony palotája. A Sarkcsillagé: Boldogasszony matullája (motollája).
Matulla = a fonásnál használt madárlábhoz hasonló, háromlábú tengely). Csak ez a csillag kering egy adott sarokpontja körül. E csillagkép mellett ott van a Sárkány-csillagkép is!

Mi az az aranyalma?
A révülő (mese)hős lélekutazással feljut az égigérő fa tetejére, majd amikor visszatér testébe, egyre kisebbnek látja a csillag-képet, a kacsalábon forgó palotát. A csillagok az aranyalmák rajta.

Mi az a lélekutazás?
A Tejút régi neve: Lelkek Útja. A Csaba-monda szerint is a lelkek otthona a csillagösvény. A hős kiszáradó testét elhagyja az utazás (révülés) erejéig, majd visszatér a testbe (lásd: Platón írásait. A görögök a lelket a szkítákkal való találkozásig felesleges, járulékos elemnek gondolták (ld. Meuli, E.R. Dodds szerzők műveit.).

A lélekutazás legismertebb módszerei:
- álom, életveszély, szerelem, tánc, zene - a zene is "kozmikus járműként" üzemel, egy másik világba repíti az embert (szerintem ez a katarzis érzésével lehet összefüggésben). Földöntúli hatalmakkal kerülünk kapcsolatba.

Egyedi-e Isten-szavunk?
A szó előfordulása más nyelvekben: Perzsául: jisdan. Hettitául: Istanu. Hattiul: Estan. Chaldeusul: Esta. Avesztaiul: Ista, Görögül: Észtia. És így tovább.

Hol van a világ közepe?
A néphit szerint mindig az a világmindenség közepe, ahol állsz, hiszen felfoghatatlanul nagy, végtelen a kozmikus tér.

Hol van a világvége?
Ahol ég és föld összeér, ott áll a világhegy/világoszlop. Ez köti össze az eget a Földdel, ez a Föld forgástengelye. Itt nő a világfa, amely magasabb a világoszlopnál, és folyamatosan nő, mindig is nőtt. A világhegy tetején van a sarkcsillag, és itt lakik a főisten.

Ki a főisten?
Meglepő módon a népmesék Tündér Ilonája, aki madártársaival él a világhegy csúcsán (hollók, galambok, pávák, hattyúk stb. képeit ruházták rájuk), és általában csak ő változik át szép leánnyá, a társai pedig elviszik éjjel a termést a fáról (aranyalmák). (Érdekesség: A Heléna név magyar megfelelője: Ilona. Szép Heléna trójai édesapjának a neve: Tündar, görögösen Tündareusz.)

Miért pont fát tisztelünk Karácsonykor?
A fa ösztönösen tudja, mikor kell kivirágoznia, ősi bölcsességet hordoz, amelyre felnéztek a természeti népek. A növényi gondolkodásban az élet szentsége van, gondoljunk csak a szinte lehetetlen körülmények között is megélő fákra.

Milyenek voltak igazából az "Õsemberek"?
Tisztelték a természet, az élet (lélek) és a bölcsesség (értelem) hármasát. Ez évmilliókig nyúlik vissza, és ellentétben áll a ma sulykolt primitív ősemberképpel. Az igazi ősi ember hite többek között a Napvallás volt. Ma inkább a természet iránti félelmét hangsúlyozzák az ősembernek, nem pedig
azt, milyen egységben élt vele.

Mit ünneplünk a Téli napfordulókor?
A legősibb ünnepet. A nappalok hosszabbá válnak. A hunok ekkor ünnepelték törzseik együvé tartozását. (Ünnepelték a szkíták, a szibériai népek, az egyiptomiak, a babiloniak is többek között.)

Mi az a világfa?
Régen Tetejetlen faként ábrázolták - a kozmosz, a világegyetem végtelenségét fejezi ki. Tehát az emberek tudták, hogy végtelen az univerzum (aranykori gondolkodás). A fák, mint a többi növény, a fény felé törekszenek. A növények királya a fa. A világfa képzetéhez a zenélést is társítják (román népmesében a 12 ágú tölgyfa minden ága zenél), ld. a népmeséket ("mozog a föld az énekükre"). A testet elhagyó lélek a világfán utazik.

De most akkor ki a Boldogasszony?
A világmindenséget jelképezi; az elhalást, a megújulást. A karján ülő gyermek a Nap. Zaraoszter vallása előtt Mezopotámiában, Örményországban, Szkítiában: Ana, Anu, Anahit (méd mágusoktól származó elnevezés), Anahita istennőt tisztelték. Gyémánt korona van a fején, négy fehér ló húzza szekerét. A Napisten Szeplőtelen Szűz Anyja elnevezés is gyakori.

Forrás:
Grandpierre Attila: Karácsony


TAVASZVÁRÁS, ÖRÖK TAVASZVÁRÁS!


Minden ujjong, örül, éled szinte zsong a természet; megindul az éltető nedvek keringése, s hangzik az ősi ének:

Tavaszi szél vizet áraszt
Virágom, virágom,
Minden madár társat választ
Virágom, virágom.

Hát én immár kit válasszak
Virágom, virágom?
Te engemet, én tégedet
Virágom, virágom...

Hangzik évezredek óta, minden tavasszal a Nagy Nép gyermekeinek szájáról a Kárpátoktól - az Altáj hegységig, sőt azon túl is Dzsungáriáig. Hungáriától-Dzsungáriáig, délen pedig a Tigris folyóig.

Ranner Gizella írta (a Nők Lapja, 1978. szeptember 16-i számában):

"...A hun birodalom tárgyi emlékei egyre nagyobb bőségben kerülnek elő, nemrég tárták föl Közép Mongóliában egy hun úr lakóházát. A ház teljesen fából készült, szöget egyáltalán nem használtak hozzá. Holott egyébként a leletek fejlett kovácsmesterségről és kézműiparról, sőt némi földművelésről tanúskodik.

...A mongolok a hunokat elődeiknek, őseinknek tekintik... Él itt is a legenda a hun-magyar rokonságról, s ezzel összefüggésben a magyar-mongol rokonságról is...

A mongol zene is pentaton, a TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT - szinte ugyanilyen mongolban is. Jurta táborunkban vendéglátóink szép mongol népdalokat énekeltek nekünk. Mi is nekik, magyart..."

Amikor az 1960-as években kutatók rájöttek arra, hogy a korábban kiásott sumér cseréptáblák között néhány zenei vonatkozású is van, olyan ékjelekkel, melyek zenei hangokat képviselnek - nem is gondolták, hogy milyen következményekkel járhat. A négy, ,,hangjegyes" tábla közül a legfiatalabb körülbelül 2400 éves, a legidősebb körülbelül 3800 éves. Rajtuk zenei kifejezések és húros hangszerek hangolására vonatkozó utasítások vannak.

Ezek segítségével megfejtették azt a kb. 3400 éves táblát amely Ugaritból került elő, és a hangjegyeket képviselő ékjelekkel együtt rajta volt a hurrita-sumér ének szövege is.

Ugarittól alig 200 km-re volt ÁRPÁD városa is (észak-keleti irányban). ARAD városa pedig csak kb. 100 km-re (dél-felé). SZITTYAVÁROS (Scythopolis) kb. 700 km-re, ettől pedig nem messze a galilei Názáret és Betlehem.

A Berkeley egyetem (California) három kutatója A. D. Kilmer régész, R. L. Crocker zene-történész és R. Brown fizikus kellő kutatás után, egy kb. 4800 éves sumér hangszer, az un. ezüst hárfa pontos kb. 1 m2-es mását készítették el, tíz húrral felszerelve. Majd megszólaltatták a díszes
hárfát és hozzáénekelték a hurrita szöveget és dallamot.

1976-ban hanglemezre vették az ősi zenét-éneket, s amikor elérkezett a nagy pillanat, hogy meghallgattuk az emberiség legősibb énekét - elállt a lélegzet, mert a felcsendülő dallamokból népünk lelkülete szólalt meg ismerős hangon.

Mintha a magyar ,,TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT" és a japán ,,CSERESZNYEVIRÁG (Sakura)" kezdetű népdalok édes testvérét hallottuk volna...
Szólt a zene, szállt az ének, megszólalt az idők mélye, s megrezdült a ma élők lelki húrja, mert magukra ismertek a dallamokban. Évezredek távolából üzentek az elődök:

,,Legyetek jók, hűségesek, erősek; őrizzétek az örökséget, a szépet, a jót.
Gyógyítsatok, szépítsetek; varázsoljatok tavaszt magatok köré, sugározzatok fényt, hogy láthasson a világ.
Áhítatban éljetek és éltessetek, ti vagytok a megújulás, az örök létben.
Hirdessétek az Örök Tavaszt, s lelketekben őrizzétek az égi dallamot.
Ismerjétek meg a hóvirág titkát, mert ti vagytok a tavasz hírnökei, a világ reménysége..."

,,Aki szeret, az énekel" - mondta Szent Ágoston.

Milyen sok-sok szeretet lehetett édesanyáink szívében-lelkében, akik még a legnehezebb munka végzése közben is énekeltek.

Énekeltek nagy-mosáskor, énekeltek kapáláskor, énekeltek aratáskor... énekeltek, daloltak, mert csordultig volt szívük szeretettel.

Még nehéz napokon is derűsek voltak, mert lelkükben hordták a mennyországot.

Szállt a dal, szállt az ének évezredek óta szakadatlan; erőt adva az élethez. És száll a tavasz üde leheletét hozó csodás ének ma is - Hungáriától-Dzsungáriáig. Egyformán csendül Magyarországon Sebestyén Márta hangján, vagy Újgur földön a jogur törzshöz tartozó bájos Jinxingisz tiszta, csengő hangján.

Rokon népünk e pacsirtájának dalai szívből, lélekből jövő áhítatos imaként emelkednek az ég, a magasságos tengerég felé. Viszik az üzenetet:

ÉLÜNK ÉS ÉLNI FOGUNK, MERT HISZÜNK AZ ÖRÖK TAVASZBAN,

mert akármilyen hideg és akármilyen hosszú is a tél, a Mindenható csodálatos rendelése folytán

MINDIG MEGJÖN A TAVASZ! MINDIG!

Orosz László


MILYEN BOLDOG AZ EMBER?


- A boldog emberek különbséget tudnak tenni aközött, amivel rendelkeznek, és amire vágynak, tisztában vannak a lehetőség és az igény fogalmának jelentésével.
- A boldog emberek kreatívak és kíváncsiak.
- A boldog emberek nem a boldogság elérésére összpontosítanak, hanem egyszerűen csak élnek, és elfogadják az élet felkínálta örömöket.
- A boldog embereknek gyakran vannak pozitív élményeik, és itt a gyakoriság fontosabb, mint
az intenzitás. Jobb kis dolgoknak örülni ahelyett, hogy az ember a "nagy boldogságra" várna.
- Céljaik és lehetőségeik megítélését illetően a valóság talaján állnak. Igényeiket nem adják alább, ugyanakkor erőfeszítéseiket sem fokozzák. Rövid és hosszú távra egyaránt terveznek.

- Létüket egy felsőbbrendű értelemnek rendelik alá, és nem maguk hódolnak be sem a pillanatnyi nehézségeknek, sem az élvezeteknek, de nem korlátozódnak az itt és mostra sem.
- Társadalmi kapcsolataikat tudatosan ápolják, és bármikor számíthatnak barátaik és családtagjaik támogatására. Bíznak benne, hogy embertársaik elismerik és kedvelik őket (még akkor is, ha a valóság mást mutat).
- A boldog emberek nyitottak a világra, derűlátók, és megfelelő az önértékelésük. Tulajdonságaik csak részben genetikai meghatározottságúak, ennélfogva igaz az, hogy a negatív érzések iránti hajlam csupán félig-meddig örökletes, mint ahogy a boldogság átélésének képessége sem annyira eleve elrendelt, hanem sokkal inkább tanulható


BOLDOGSÁGRECEPTEK


Mindenkinek megvan a saját képlete a boldogságra. A fent említett sajátságok alapján az alábbi általános tanácsok foglalhatók össze:

Élj a mának!
A jelenre való összpontosítás segíti a pontos érzékelést, így nem terelődik el a figyelem, könnyebben létrejön a flow és az azzal járó boldogságérzet.

Ápold kapcsolataidat!
Az emberek többsége akkor a legboldogabb, ha együtt van valakivel. A szerelem, a barátság, a bajtársiasság még az egyéniség megbecsülésének korában is az első számú eszköze a boldogságnak.

Határozd meg a helyes sorrendet!
A legtöbb fejlett nyugati országban az élet alakulásának lehetősége már-már határtalan, a szükségletek azonnal kielégülést nyernek. Ezzel szemben a féktelen hedonizmus felborítja ezt az egyensúlyt, mert csökkenti az örömérzést és az élvezetet. A választás szerint történő fogyasztás a mértéktartóan kezelt élvezetek, a lényegre való összpontosítás elősegíti a helyes sorrend felállítását.

Munka és szabadidő egyensúlya
A tehetség és a képességek előnyös kihasználása következtében létrejön a flow - az örömteli áramlatérzés. Az ember büszke lesz teljesítményeire, és nő az önbizalma.

Tégy úgy, mintha boldog lennél - és az is leszel!
A mosolygás megalapozza a jó hangulatot, függetlenül attól, hogy szívből jön-e vagy sem. David Moyers ezt a következőképpen fejezi ki: "Going through the motions triggers the emotions." (A külső mozgások belső mozgásokat idéznek elő.)

Maradj higgadt!
A boldogságot nem lehet kikényszeríteni. Néha éppen a lemondás és a kivárás vezet el hozzá.

Részlet Sütő Gyöngyi: Flow-áramlatban... Interneten megjelent írásából







 
 
0 komment , kategória:  Tudod-e?  
Címkék: felfoghatatlanul, erőfeszítéseiket, világmindenséget, teljesítményeire, összpontosítanak, következőképpen, megszólaltatták, felegyenesedett, lándzsahegyeket, megbecsülésének, kikényszeríteni, cseresznyevirág, örményországban, magyarországon, kapcsolataikat, nyakszirtcsont, hozzáénekelték, tulajdonságaik, összeállította, világoszlopnál, összefüggésben, összpontosítás, világmindenség, kapcsolataidat, gondolkodásban, forgástengelye, lélekutazással, beilleszkedtek, boldogságérzet, mezopotámiában, homoerectusnak, leszármazottai, madártársaival, földművelésről, végtelenségét, bajtársiasság, döntés úgyis, környező „, magyar képes, hatodik században, hunokról Kunfíciusztól, finnugor rokonság, ugor embertani, magyarban alig, vértesszőlősi előember, anatómiai vizsgálat, eszközök alapján, kutatók szerint, fejlődés minden, bükki Szeleta-barlang, ősember talán, másik itteni, Megmutatjuk Magyarország, Hogy Magyarország Európa, Hogy Atilla, Stein Aurélig, Hogy Samu, Bunyevácz Zsuzsa, Szent Grál, Antal Zsuzsanna, EZEK KÉRDÉSEK LEGALÁBB ILYEN IZGALMASAK, Lelkek Útja, Egyedi-e Isten-szavunk, Tündér Ilonája, Szép Heléna, Régen Tetejetlen, Napisten Szeplőtelen Szűz Anyja, Grandpierre Attila, ÖRÖK TAVASZVÁRÁS, Nagy Nép, Ranner Gizella, Közép Mongóliában, TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT, TAVASZI SZÉL VIZET ÁRASZT”, Örök Tavaszt, Szent Ágoston, Magyarországon Sebestyén Márta, ÉLÜNK ÉS ÉLNI FOGUNK, MERT HISZÜNK AZ ÖRÖK TAVASZBAN, MINDIG MEGJÖN TAVASZ, Orosz László, MILYEN BOLDOG AZ EMBER, David Moyers, Részlet Sütõ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Fekete István - Akác  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Reggel van  Tanuld meg ezt a versemet  Sokan azt tartják  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem  Leonardo da Vinci gondolata  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png kislány  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Örülök, hogy látlak!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  A kételkedés kezelése  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png fotel  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Alázat  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Paul David Tripp Április 21  Png férfi  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Mindig jusson idő nevetni  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Png rózsa csokor  Egy hatékony szolga  Boldog születésnapot a ma ünne...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nagyi telefonál  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kerüld el az evangélium örömén...  Egy bizonyos határt  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 21  Egy hatékony szolga  Albert Einstein gondolata  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Png cica  Adakozás  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png csokor  Adakozás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Png csokor  Akarat  Akik bántanak téged  Szívem tiéd  Nem tudhatod  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reggel van  Irgalom és ítélet 
Bejegyzés Címkék
döntés úgyis, környező &#8222, magyar képes, hatodik században, hunokról Kunfíciusztól, finnugor rokonság, ugor embertani, magyarban alig, vértesszőlősi előember, anatómiai vizsgálat, eszközök alapján, kutatók szerint, fejlődés minden, bükki Szeleta-barlang, ősember talán, másik itteni, civilizáció fejlődésében, eredmény rácáfolt, addigi álláspontra, nyílhasználat csak, genetikai vizsgálatok, őskori népességből, fonásnál használt, csillag kering, adott sarokpontja, kacsalábon forgó, aranyalmák rajta, lelkek otthona, szkítákkal való, lélekutazás legismertebb, másik világba, katarzis érzésével, világ közepe, néphit szerint, világhegy tetején, népmesék Tündér, világhegy csúcsán, társai pedig, természeti népek, növényi gondolkodásban, élet szentsége, szinte lehetetlen, természet iránti, legősibb ünnepet, nappalok hosszabbá, hunok ekkor, szibériai népek, világegyetem végtelenségét, emberek tudták, többi növény, fény felé, növények királya, világfa képzetéhez, testet elhagyó, világfán utazik, világmindenséget jelképezi, éltető nedvek, leletek fejlett, hunokat elődeiknek, hun-magyar rokonságról, magyar-mongol rokonságról, mongol zene, 1960-as években, korábban kiásott, legfiatalabb körülbelül, legidősebb körülbelül, hangjegyeket képviselő, hurrita-sumér ének, galilei Názáret, hurrita szöveget, nagy pillanat, emberiség legősibb, felcsendülő dallamokból, magyar &#8222, japán &#8222, idők mélye, örök létben, hóvirág titkát, tavasz hírnökei, világ reménysége, legnehezebb munka, ének évezredek, jogur törzshöz, magasságos tengerég, boldog emberek, igény fogalmának, boldogság elérésére, élet felkínálta, boldog embereknek, gyakoriság fontosabb, valóság talaján, felsőbbrendű értelemnek, pillanatnyi nehézségeknek, valóság mást, negatív érzések, boldogság átélésének, saját képlete, fent említett, alábbi általános, jelenre való, pontos érzékelést, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2974
  • e Hét: 11429
  • e Hónap: 51250
  • e Év: 229125
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.