Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Inspiráló gondolatok
  2023-03-13 20:30:40, hétfő
 
 
INSPIRÁLÓ GONDOLATOK
A válogatásban szép számmal szerepelnek magyar szerzők is, mint például Arany János, Csernus Imre, Müller Péter, Popper Péter és sokan mások. Íme a legjobban motiváló idézetek listája:


"A hosszú és jó életet nem évekkel, hanem élményekkel és megismeréssel mérik."
(Popper Péter: Lelkek és göröngyök

"Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.
(Henry Ford)

Azok számára nincs boldogság, akik nagyon korán feladták az álmaikat, és beletörődtek a szürkeségbe."
(Csernus Imre),,Az első lépéseket nem a hosszuk, hanem az irányuk minősíti."
(Moldova György)

"Az emberekből általában nem az erő hiányzik, hanem az akarat."
(Victor Hugo)

"Az, hogy senki sem számít rá, hogy megteszed, még nem jelenti azt, hogy képtelen vagy rá."
(Sarah Addison Allen)

"Aki egyszer már veszített, úgy igazán, vérre menően, az nem könnyen kockáztat újra. Aki egyszer már adott, mindenestül, önmagából egy jókora darabot, az nem tékozol újra. Ha gyengülsz, magadra maradsz. Erőd még inkább elhagy. Erőddel pedig mosolyod, lényed. Lassan a többiek is. Mindenki a jóhoz tapadna. Félelmed pedig rád, az arcodra. Az utat mind egyedül járjuk. Legyünk páratlanul vagy párban: egyedül. Tudom, hogy fáj az egyedül. Fáj az együtt, mégis egyedül. Fáj az egyedül is együtt. Záródsz és záródsz, szorongásod a pajzsod, fegyvered. S ha szemed csukva, füled mellett megy el a dal is. Nem látsz színeket, nem érzel ízeket. Ott állsz magaddal szemben, és nem tudod, ki néz a tükörben. Ha elmentél már a legmélyebb mélységbe, rá kell jönnöd, hogy hit nélkül nem térhetsz vissza. Visszatalálhatsz magadhoz, önmagadon keresztül, de egy másik útvonalon, mint addig. Utólag hálás lehetsz veszteségeidért, hogy eljuttattak egy kevésbé szemfényvesztő valósághoz, azaz "a valósághoz". Igen, igen, sorsunk van, feladatunk van. A bánattal is."
(Tisza Kata)

,,Aki nem ismeri a múltat, nem ítélheti meg a jövőt. A múlt az a talaj, amelyen állunk. Tanítómesterünk, megmutatja, hogy milyen hibákat nem szabad újra elkövetni és mit kell tenni."
(Habsburg Ottó)

,,Aki számára nem létezik jövő, az kénytelen a konkrétumban, a reménytelenségben, az ürességben élni."
(Abraham Maslow)

Amikor azt mondod: "Feladom!", gondolj arra, hogy ilyenkor másvalaki azt mondja: "Egek, micsoda lehetőség!"
(H. Jackson Brown)

,,Amikor lehangolt vagy, a múltban élsz. Amikor aggódsz, a jövőben élsz. Amikor békében vagy, akkor élsz a jelenben."
(Lao-ce)

"Amikor úgy tűnik, hogy minden ellened van, emlékezz rá, hogy a repülő is a széllel szemben száll fel, nem vele együtt."
Henry Ford

"Annyira tettre kész vagyok, hogy a nevem valójában ige kellene, hogy legyen."
(Graffiti)

"Álmodj, amit csak akarsz, menj, ahova szeretnél, légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van, s csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!"
(Paulo Coelho)

"Álmodozni csodálatos dolog. Annál csak egyetlen jobb dolog van. Tenni valamit az álmainkért, hogy megvalósuljanak."
(Nógrádi Gábor)

"Bármire képes vagy. Ezt se felejtsd el. Mindenki tud valamit, amit ő tud a világon a legjobban. Azért született meg."
(Kornis Mihály)

"Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz."
(Les Brown)

"Csak az számít, hogy tudd, mit akarsz, és küzdj érte."
(Halálos iramban című film)

"Előtted a küzdés, előtted a pálya,
Az erőtlen csügged, az erős megállja.
És tudod: az erő micsoda? - Akarat,
Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat."
(Arany János),,Emelkedj a vihar fölé, és megtalálod a napsütést."
( Mario Fernández )

"Az életben épp az az érdekes, hogy egy-egy álmot valóra lehet váltani."
(Paulo Coelho)

"Az élet túl rövid - vagy túl hosszú - ahhoz, hogy megengedhessem magamnak, hogy ilyen pocsékul éljem le."
(Paulo Coelho)

"Én is azt akarom, amit mindenki más, csak én jobban."
(Trója című film)

"Én nem vagyok sztár, nem is akarok az lenni! Én legenda leszek!"
Freddie Mercury

,,Gyakran az, amitől a legjobban féltél, sokkal kevésbé problémás, mint ahogy gondoltad. Nincs azzal semmi baj, ha előre tekintünk, és a jövőt tervezgetjük, de tudnod kell, könnyen meglehet, hogy a legnagyobb félelmeid a legnagyszerűbb meglepetéssé válnak."
(Nick Vujicic)

"Gyakran bármilyen lépés jobb, mint a nem lépés, különösen, ha már hosszú ideje élsz egy boldogtalan helyzetbe ragadva."
(Eckhart Tolle)

"Ha azt szeretnéd, hogy egy fiú akarjon valamit, csak arról kell gondoskodnod, hogy az a valami nehezen elérhető legyen."
(Mark Twain)

"Ha boldog akarsz lenni, ne gondolkozz azon, ami jönni fog, vagy ami fölött nincs hatalmad; a jelennel foglalkozz, és azokkal a dolgokkal, amelyeken változtathatsz."
( Christopher Paolini)

"Ha három madár ül egy kerítésen, és kettő elhatározza, hogy elrepül, hány madár marad a kerítésen? A válasz: három. A tanulság: attól, hogy elhatározol valamit, még nem teszed meg." (Robert Toru Kiyosaki)

"Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!"
(Walt Disney)

,,Ha megváltoztatod a gondolataidat a múltról, akkor megváltoznak a gondolataid a jövőről is, és ezzel jobb jövőt teremtesz. A jövőd egy történet, amelyet te teremtettél, akárcsak a múltad."
(Alan Cohen)

"Ha nem lehet úgy, ahogy akarod, akard úgy, ahogy lehet!"
(Szulák Andrea)

"Ha szeretnéd valóra váltani álmaidat, mindenekelőtt ébredj fel!"
(Vavyan Fable),,Ha valamit tényleg el akarsz érni, az csak rajtad múlik. Kezeld magas prioritással, vagy vedd le a listáról!"
(Tina Seelig)

"Húsz év múlva sokkal jobban fogod sajnálni azokat a dolgokat, amiket nem csináltál meg, mint azokat, amiket igen."
(Mark Twain)

,,A jövő már itt van - csak még nem mindenkinek jött el."
(William Gibson),,Kövesd az álmaidat! Oka van annak, hogy ezekről álmodsz. Nem utolsó sorban az, hogy valóra váltsd őket."
(Mike Dooley)

"A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése, a hanyagság, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés, stb. erősebb volt, így nem tette bele mindazt, amit tudott volna. Így a nap végére marad a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele. A nem sikerült meg azt jelenti, hogy valaki megtett mindent, amit tudott, azonban azt is tudja, hogy emberből van, és nem sikerülhet minden. Ha ő becsülettel mindent beletett, mindez persze rosszul esik, de a nap végére nem marad lelkiismeret furdalása, így nyugodtan alszik."
(Csernus Imre)

"A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot." (Mahatma Gandhi)


"A legnagyobb bukás, a legcsúnyább, a legszörnyűbb hiba is jobb, mintha meg se próbáljuk."
(Grace klinika című film)

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik."
(Muhammad Ali),,Lehetőséggel születtél. Jósággal és bizalommal születtél. Eszmékkel és álmokkal születtél. Nagysággal születtél. Szárnyakkal születtél. Nem arra szántak, hogy mássz, hát ne tedd. Szárnyaid vannak. Tanuld meg használni őket, és repülj!"
(Dzsalál ad-Dín Rúmí)

"A legfontosabb, amit a győzelemből megtanulhatunk, hogy képesek vagyunk rá. Dave Weinbaum
Bízzál magadban. Többet tudsz, mint hinnéd."
(Benjamin McLane Spock)

,,Mi a legviccesebb az emberben? (...) Mindig fordítva gondolkodnak: gyorsan fel akarnak nőni, hogy aztán az elveszett gyermekkor után sóhajtozzanak. Feláldozzák az egészségüket, hogy pénzt keressenek, aztán meg odaadják minden pénzüket, hogy egészségesek legyenek. Annyira sóvárognak a jövő után, hogy nem törődnek a jelennel, így aztán sem a jelent, sem a jövőt nem élik meg. Úgy élnek, mintha soha nem halnának meg, és úgy halnak meg, mintha soha nem éltek volna."
(Paolo Coelho)

"Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni."
(Walt Disney)

"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."
(Albert Einstein)

"Mindig mondom, hogy nem azért vagyok különleges, mert nincsenek lábaim, hanem azért, mert úszom. Valamilyen szinten ez emel ki a többi ember közül. Az, hogy sikereket érek el a medencében, vagy ha éppen nem, akkor az, hogy fel tudok állni még egy óriási pofon után is."
(Illés Fanni)"Mindig többre vagy képes, mint hiszed. A legnehezebb mérföld mindig a legelső."
(Alastair Humphreys)

"Mondj igent. (...) Akkor is, ha belehalsz a félelembe, akkor is, ha aztán megbánod, mert azt is csak bánnád életed végéig, ha nemet mondanál."
(Gabriel García Márquez)

"Ne habozz és ne keress kifogásokat! Egyszerűen indulj el és csináld! Indulj és csináld! Meglátod, nagyon, nagyon boldog leszel."
(Christopher Johnson McCandless)

,,Ne herdáljuk el a jövőt a jelentől való félelem miatt!"
(Barack Obama)

"Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!"
(Boldogság nyomában című film)

,,Nekünk, akik hiszünk a fizikában, a múlt, a jelen és a jövő közötti különbségtétel csupán képzelgés, bármily makacsul tartja is magát."
(Albert Einstein)

"Nem legyőzni kell az akadályt - hanem túljutni rajta. A folyó nem áll le vitatkozni az útját álló sziklával, hanem átfolyik rajta, s derűsen rohan a tenger felé."
(Müller Péter)

"Ne rémítsen a szakadék álmaid és valóság közt. Ha a képzelet szárnyára vesz, meglesz a híd is hamar."
(Belva Davis)

,,Ne zsúfoljátok tele lelketeket haszontalan gondolatokkal. Minek rágódni a múlton, elébe menni a jövőnek? Maradjatok a jelen pillanat egyszerűségében."
(Gautáma Sziddhártha Buddha)

"Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy."
(Müller Péter)

"Pesszimista az, aki panaszkodik a zajra, amikor a lehetőség kopogtat."
(Oscar Wilde)

"Rossz idő nem létezik, csak gyenge akarat."
(Bill Bowerman(

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz! Soha ne légy senkivel, akit nem szeretsz igazán!"
(Claudia Gray)

"Tanuld meg a játékszabályokat, aztán már csak játszanod kell - persze mindenkinél jobban."
(Albert Einstein,,Tartsd arcod mindig a napfény felé, és az árnyékok mögéd esnek."
( Walt Whitman )

"Tedd azt, amiben hiszel, és higgy abban, amit teszel! Minden más csak erő- és időpocsékolás." (Maharaj Nisargadatta)

"Tedd, vagy ne tedd, de sohase próbáld!"
(Csillagok háborúja című film)

"Az univerzum mindig a segítségünkre siet, amikor az álmunkért harcolunk, bármilyen hülyeségnek tűnik is az az álom. Hiszen a mi álmunk, és csak mi tudjuk, milyen áldozatot követel tőlünk."
(Paulo Coelho)

"Vannak ajtók, amik nem maradnak örökké nyitva. Az elszalasztott lehetőség soha nem tér vissza, és ha csak várakozol, az nem jelenti azt, hogy erős vagy, vagy azt, hogy igazad van. Néha csak annyit jelent, hogy félsz a változástól. Mindenkivel előfordul. Tudod, mire jöttem rá? Az élet túl rövid."
(Everwood című film)

"Vannak, akik inkább a szívükre hallgatnak, és nem arra, amit mások diktálnak. Ritkán találkozni ilyen emberekkel, de ők azok, akik emlékeztetnek arra, hogy ha elindultál az utadon, ne tántorítsanak el a kétségek és gyötrelmek, hogy jó abban hinni, hogy nincs "nem tudom", hogy nincs "úgyse sikerül" vagy "lehetetlen". Ők emlékeztetnek minket arra, hogy jó elhinni, a lehetetlen nem létezik."
(Sean Thompson)


Válogatás

LinkMotivációs, inspiráló idézetek

Link


 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek és gondolatok.   
Címkék: játékszabályokat, visszatalálhatsz, megkülönböztetni, veszteségeidért, megvalósuljanak, egyszerűségében, tanítómesterünk, megengedhessem, szemfényvesztő, megtanulhatunk, legnagyszerűbb, különbségtétel, megváltoztatod, változtathatsz, segítségünkre, emlékeztetnek, sóhajtozzanak, időpocsékolás, gondolataidat, tántorítsanak, gondolatokkal, megvalósítani, kinyilvánítás, önmarcangolás, változtatásra, megismeréssel, mindenekelőtt, elszalasztott, legviccesebb, beletörődtek, gondoskodnod, egészségüket, meglepetéssé, konkrétumban, megvalósítja, tervezgetjük, válogatásban szép, legjobban motiváló, első lépéseket, irányuk minősíti, emberekből általában, jókora darabot, jóhoz tapadna, utat mind, legmélyebb mélységbe, másik útvonalon, kevésbé szemfényvesztő, ürességben élni, múltban élsz, jövőben élsz, széllel szemben, nevem valójában, INSPIRÁLÓ GONDOLATOK, Arany János, Csernus Imre, Müller Péter, Popper Péter, Henry Ford, Moldova György, Victor Hugo, Sarah Addison Allen, Tisza Kata, Habsburg Ottó, Abraham Maslow, Jackson Brown, Paulo Coelho, Nógrádi Gábor, Kornis Mihály, Mario Fernández, Freddie Mercury, Nick Vujicic, Eckhart Tolle, Mark Twain, Christopher Paolini, Robert Toru Kiyosaki, Walt Disney, Alan Cohen, Szulák Andrea, Vavyan Fable, Tina Seelig, William Gibson, Mike Dooley, Mahatma Gandhi, Muhammad Ali, Dave Weinbaum, Benjamin McLane Spock, Paolo Coelho, Albert Einstein, Illés Fanni, Alastair Humphreys, Gabriel García Márquez, Christopher Johnson McCandless, Barack Obama, Belva Davis, Gautáma Sziddhártha Buddha, Oscar Wilde, Bill Bowerman, Claudia Gray, Walt Whitman, Maharaj Nisargadatta, Sean Thompson,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Bibliai gyógynövények  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Diéta, amely jó a köszvényre  Facebookon kaptam  Tömegközlekedés MÁV módra  Fogaink  Facebookon kaptam  Egyike voltam azoknak, akik me...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Máté Rózsika: Ameddig csak éle...  Facebookon kaptam  Milyen a jó szó?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ha visszanézek  Pécs  Jessica Park idézet  Gondoltál már rá? 100 év múlva...  Jó éjszakát kedves látogatóimn...  Pécs  Amikor reggel felébredek, elmo...  Fehér rózsa  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Unalom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kun Magdolna - Virágzó kövek  Facebookon kaptam  Ahol te vagy . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha természetnek  Facebookon kaptam  Pofára esés  Igazolás  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér rózsa  A művészetnek  A művészetnek  Alan Alda mondta  Szép, ha kedveskedtek egymásna...  A jó orvos A jó orvos mindig a...  Facebookon kaptam  Szívünk egészségéért  Ki megtanul hallgatni  A csecsemő lelke tiszta  Facebookon kaptam Krisztinától  Fehér rózsa  A jó orvos A jó orvos mindig a...  Ne most, majd reggel!  Nyár kezdet  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Tanítónknak  Facebookon kaptam  Unalom  A művészetnek  Esős nap  Facebookon kaptam  Ahol te vagy . . .  Fogaink  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezedbe teszem  Hallgass a szívedre, élj úgy, ...  Vannak olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor reggel felébredek, elmo... 
Bejegyzés Címkék
válogatásban szép, legjobban motiváló, első lépéseket, irányuk minősíti, emberekből általában, jókora darabot, jóhoz tapadna, utat mind, legmélyebb mélységbe, másik útvonalon, kevésbé szemfényvesztő, ürességben élni, múltban élsz, jövőben élsz, széllel szemben, nevem valójában, csillagok közt, erőtlen csügged, erős megállja, vihar fölé, legjobban féltél, jövőt tervezgetjük, legnagyobb félelmeid, legnagyszerűbb meglepetéssé, boldogtalan helyzetbe, jelennel foglalkozz, csak rajtad, illető zsebében, kifogások keresése, keserű szájíz, folyamatos önmarcangolás, legnagyobb bukás, legszörnyűbb hiba, lehetetlen csupán, készen kapott, lehetetlen lehetőség, lehetetlen múló, győzelemből megtanulhatunk, elveszett gyermekkor, jövő után, nyomukba eredni, többi ember, óriási pofon, legnehezebb mérföld, jelentől való, jövő közötti, útját álló, tenger felé, szakadék álmaid, képzelet szárnyára, jelen pillanat, magasabb rend, utóbbi szép, végtelen gyermeke, lehetőség kopogtat, napfény felé, árnyékok mögéd, univerzum mindig, segítségünkre siet, álmunkért harcolunk, elszalasztott lehetőség, szívükre hallgatnak, játékszabályokat, visszatalálhatsz, megkülönböztetni, veszteségeidért, megvalósuljanak, egyszerűségében, tanítómesterünk, megengedhessem, szemfényvesztő, megtanulhatunk, legnagyszerűbb, különbségtétel, megváltoztatod, változtathatsz, segítségünkre, emlékeztetnek, sóhajtozzanak, időpocsékolás, gondolataidat, tántorítsanak, gondolatokkal, megvalósítani, kinyilvánítás, önmarcangolás, változtatásra, megismeréssel, mindenekelőtt, elszalasztott, legviccesebb, beletörődtek, gondoskodnod, egészségüket, meglepetéssé, konkrétumban, megvalósítja, tervezgetjük, egészségesek, prioritással, , ,
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 127 db bejegyzés
Összes: 4637 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 743
  • e Hét: 8782
  • e Hónap: 15176
  • e Év: 425007
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.