Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gárdonyi strand a világ legsze
  2011-08-16 09:28:28, kedd
 
  Gárdonyi strand a világ legszebbjei között

A dubai Jumeirah Beach, a görögországi Mytros Beach és a jamaicai Seven Mile Beach mellett választókerületünk strandja, a gárdonyi Sport Beach - öko szemléletű strand is felkerült a világ TOP 66 strandját tartalmazó listára.
...... ............


A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete együttműködésben az osztrák Corps Touristique Austria (www.corps-touristique.at) szakmai egyesülettel a közelmúltban prezentálta a ,,Világ legszebb strandjai" című tematikus kiadványt, amely máris nagy népszerűségnek örvend az osztrák turisztikai szakma körében, és komoly érdeklődés mutatkozik a szabadságra készülő turisták részéről is.- tudatta az MT Zrt.Kovács Balázs, az MT Zrt. ausztriai külképviselője, a Corps Touristique Austria alelnöke, nagyszabású partnerparti és sajtótájékoztató keretében mutatta be az ausztriai turisztikai külképviseletek kooperációjában megvalósuló kiadványt, amely a világ TOP strandjait gyűjtötte össze szakmai kritériumok alapján egy színes, tematikus kiadványba.
A strandok kiválasztásánál döntő szempont volt, hogy a desztináció az adott országban ismert legyen, objektív kritériumok alapján minősített strandok legyenek, illetve komoly turisztikai potenciállal és egyediséggel bírjanak. Ennek megfelelően hazánkból a Velencei-tó/Sport Beach, a Tisza-tó/Eurostrand és ,,élmény desztinációként" a Balaton került fel a TOP strandokat tartalmazó nemzetközi listára.
........


Strand weblapja
Link
Egy igazi zöld vízparti nyaralásra vágysz?
Akkor látogass el az idén 11 éves gárdonyi Sport Beachre, az ország első öko szemléletű strandjára, a Velencei-tó egyetlen Kék - Hullám Zászló minősítésű strandjára, és az immáron a világ legszebb strandjai között számon tartott élménypartra.
...... ......


2008-tól az ország első - és azóta is egyetlen - öko szemléletű strandjaként működik a Sport Beach, ahol:
- szelektíven gyűjtjük a hulladékot
- a fenntartható jövővel kapcsolatos programokat, előadásokat, bemutatókat, játékokat szervezünk
- megújuló (szél- és nap) energiával állítjuk elő az éjszakai területvilágításhoz szükséges áramot és a zuhanyzáshoz szükséges meleg vizet
- lebomló (kőolajszármazékoktól mentes) tisztítószereket és kézmosószappant alkalmazunk és biztosítunk vendégeinknek
- kizárólag újrafelhasznált papírt használunk irodai célokra és reklámanyagaink nyomtatásához
- megújuló (szél- és nap) energiával állítjuk elő az éjszakai területvilágításhoz szükséges áramot és a zuhanyzáshoz szüks
- a nyári idény nyitóeseményeként negyedik alkalommal rendeztük meg a Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztivált, a Velencei-tó első CO2 semleges rendezvényét
- saját üzemeltetésű vendéglátó egységünkben bio termékeket is kínálunk vendégeinknek
- füstmentes szigetet hoztunk létre (kijelölt nemdohányzó helyszín), ahol a gyermekeknek természetes anyagokból készült játszóteret hoztunk létre
A 2010-es szezonban a Sóker Sócentrummal közösen életre hívtuk az ország első strandi körülmények között létesített Himalájai Sóhomokozóját a gyerekek, míg Sórelax szobát a felnőttek részére. A Lélek - Harmónia Szobában egyedül álló hang-, fény-, és aromaterápiával várjuk a nyugalmat keresőket, míg a megfiatalodáshoz aromaterápiás frissítő masszázzsal járulunk hozzá.
Idén nyáron a Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál idején, önkéntes munkával és a Szupervályog Magyarországi Munkacsoport segítségével hoztuk létre az országban még egyedülálló építési technikával - szupervályogból készült homokozó birodalmat, amely azóta nagy kedvence a legkisebbeknek is!
Ha aktív pihenésre vágysz, az öko strand 18 szárazföldi és vízi sportpályája - mint például strandfoci-, street ball- ,lábtenisz-, petanque pályák -, ezen felül hétvégén szörfözési lehetőség, vízi aerobic, zumba vár Rád!


Gárdony a Velencei-tó déli partján fekvő üdülőváros, amely egyben a Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Sukoró, Vereb, Velence és Zichyújfalu településekből álló kistérség központja. Részei Gárdony, Agárd és Dinnyés
Teljes népesség 9551 fő (2010. január 1.)[2] +/-
Népsűrűség 150,41 fő/km²
Földrajzi adatok
Terület 63,50 km²
- A fővárostól 50, a megyeszékhelytől 17 kilométerre található. A 7-es elsőrendű főút áthalad a település teljes hosszán, illetve Pákozddal és Zichyújfaluval mellékút köti össze.
A város a Budapest és Nagykanizsa között futó vasúti fővonal Budapest-Székesfehérvár közötti, elővárosi jellegű szakasza mellett fekszik, ezért jó vasúti összeköttetésben áll Székesfehérvárral és Budapesttel, illetve további a vasútvonal mellett fekvő településekkel. A városban helyi autóbuszok járnak. Két hajóállomása közül az agárdi kiemelkedő, amely a velence-tavi hajózás központja. A város vonzerejét elsősorban a Velencei-tó nem túl iszapos strandjainak köszönheti, amelyre a település gazdaságát meghatározó idegenforgalom épül. Gárdony manapság tapasztalható komoly fejlődésének egyik fő oka lehet a nagy odaköltözési vágy, elsősorban Budapestről és Székesfehérvárról érkező családok választják a csendes, ám jó közlekedési viszonyokkal rendelkező agglomerációs várost.
- Gárdony és a szomszédos Agárd területén már a bronzkortól kezdve találni leleteket, azonban komolyabb település - eltekintve az országos jelentőségű dinnyési vaskori leletek által feltételezettől - nem volt a környéken, mivel a külvilág felé csak délről nyitott területen nem túl jó minőségű, szikes talaj volt. Egészen a 19. századig a környék meghatározó települései az északi parti Pákozd, Sukoró és Velence voltak. Agárd első említése 1193-ból, Gárdonyé 1260-ból való. Ebben az időszakban azonban alig - összesen legfeljebb huszan - éltek a környéken, az itteni földeket leginkább sukorói és pákozdi jobbágyok művelték. Az 1543-ban Székesfehérvárat elfoglaló törökök feldúlták a két falut, a környék elnéptelenedett. 1579-ben Jakusits Ferenc kapta meg Agárdot, akinek fia a jezsuita rendnek adományozta azt. 1684-től, a török kiűzésétől kezdve folyamatosan betelepítések történnek Agárdra, amely immár a fehérvári kanonok tulajdonát képezi. Gárdony közben Adony fennhatósága alatt stagnál.

A II. József által elrendelt népszámlálás eredményei Agárdon már 34 lakost említenek. Közben Gárdony is fejlődésnek indult, 1784-ben épül meg református temploma. A környék a Nádasdi család marhaállományának legeltetésére szolgál a 19. században, innen a Bika völgye elnevezés, amellyel illetik Agárd térségét.

Gárdony történetének legnagyobb lépése a Déli Vasút 1861-es megépítése volt, amely egyben a Velencei-tó lecsapolását is jelentette, így a környékbeli földek minősége is javult. 1870-re már a térség legjelentősebb települése, amelyhez Agárdot és Dinnyést is hozzácsatolják. Az 1930-as években népszerű üdülőfaluvá válik Gárdony, amelyhez 1962. szeptember 14-én Zichyújfalu csatlakozik. Az 1970-es évektől újabb lendületet vesz a község fejlődése. Immár tudatos politikával a Balaton tehermentesítése végett fejlődik országos jelentőségű üdülőhellyé, megtörténik a tópart rendezése, strandok épülnek az itteni nádasok helyett, amely komoly következménnyel járt a Velencei-tó ökológiai egyensúlyára nézve.
1989-ben városi rangra emelik a települést, amely fejlődése az 90-es években sem áll meg. Majd 1997. december 15-én elszakad a város többi részénél jóval fejletlenebb Zichyújfalu.
- Gárdonyi Géza szülőháza AgárdonA város szülöttje Gárdonyi Géza, akinek szülőháza Agárdpusztán látható.



 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Címkék: együttműködésben, tisztítószereket, sajtótájékoztató, megfiatalodáshoz, székesfehérvárat, megyeszékhelytől, összeköttetésben, tehermentesítése, feltételezettől, szupervályogból, külképviseletek, aromaterápiával, elnéptelenedett, reklámanyagaink, újrafelhasznált, kézmosószappant, kooperációjában, desztinációként, kiválasztásánál, következménnyel, székesfehérvár, településekből, külképviselete, zichyújfaluval, hozzácsatolják, településekkel, legkisebbeknek, idegenforgalom, népszerűségnek, külképviselője, legjelentősebb, vendégeinknek, tapasztalható, agglomerációs, sóhomokozóját, aromaterápiás, világ legszebbjei, dubai Jumeirah, görögországi Mytros, jamaicai Seven, gárdonyi Sport, osztrák Corps, közelmúltban prezentálta, osztrák turisztikai, szabadságra készülő, ausztriai turisztikai, strandok kiválasztásánál, adott országban, ország első, világ legszebb, fenntartható jövővel, zuhanyzáshoz szükséges, Jumeirah Beach, Mytros Beach, Seven Mile Beach, Sport Beach, Magyar Turizmus Zrt, Corps Touristique Austria, Kovács Balázs, Sport Beachre, Hullám Zászló, Biotár Országos Öko Expo, Sóker Sócentrummal, Himalájai Sóhomokozóját, Harmónia Szobában, Biotár IV, Országos Öko Expo, Szupervályog Magyarországi Munkacsoport, Részei Gárdony, Jakusits Ferenc, Közben Gárdony, Déli Vasút, Gárdonyi Géza,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Krisztinától  Müller Péter tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy barátság története  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Müller Péter tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Tavaszi este  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Emlékezz  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy barátság története  Gebhardt Nóra versei II.  képre írva  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Robert Merle tollából  Vidámság  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Spenót fasírttal  Latinovits Zoltán tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép estét kedves látogatóimna...  Bársony székben  Azért kaptad  Tanmese  Tavaszi este  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ott van  IGEN így  Egy gondolat  Jó éjszakát  "Ez egy csoda"  Minden tavaszból őrizz..  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Ott van  Mindig lesz olyan  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az ember  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Bársony székben  Erdei gyöngyvirág  Egy barátság története  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
világ legszebbjei, dubai Jumeirah, görögországi Mytros, jamaicai Seven, gárdonyi Sport, osztrák Corps, közelmúltban prezentálta, osztrák turisztikai, szabadságra készülő, ausztriai turisztikai, strandok kiválasztásánál, adott országban, ország első, világ legszebb, fenntartható jövővel, zuhanyzáshoz szükséges, zuhanyzáshoz szüks, nyári idény, gyermekeknek természetes, 2010-es szezonban, felnőttek részére, nyugalmat keresőket, 7-es elsőrendű, település teljes, vasútvonal mellett, városban helyi, agárdi kiemelkedő, velence-tavi hajózás, város vonzerejét, település gazdaságát, nagy odaköltözési, szomszédos Agárd, bronzkortól kezdve, országos jelentőségű, külvilág felé, környék meghatározó, északi parti, időszakban azonban, itteni földeket, 1543-ban Székesfehérvárat, környék elnéptelenedett, jezsuita rendnek, török kiűzésétől, fehérvári kanonok, környékbeli földek, térség legjelentősebb, 1930-as években, 1970-es évektől, község fejlődése, tópart rendezése, itteni nádasok, 90-es években, város többi, együttműködésben, tisztítószereket, sajtótájékoztató, megfiatalodáshoz, székesfehérvárat, megyeszékhelytől, összeköttetésben, tehermentesítése, feltételezettől, szupervályogból, külképviseletek, aromaterápiával, elnéptelenedett, reklámanyagaink, újrafelhasznált, kézmosószappant, kooperációjában, desztinációként, kiválasztásánál, következménnyel, székesfehérvár, településekből, külképviselete, zichyújfaluval, hozzácsatolják, településekkel, legkisebbeknek, idegenforgalom, népszerűségnek, külképviselője, legjelentősebb, vendégeinknek, tapasztalható, agglomerációs, sóhomokozóját, aromaterápiás, legeltetésére, magyarországi, nyomtatásához, betelepítések, munkacsoport, segítségével, kápolnásnyék, odaköltözési, fejlődésének, sócentrummal, szupervályog, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 7806
  • e Hónap: 20482
  • e Év: 254229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.