Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nemzeti összetartozás: a magyarok megmaradásának titka
  2023-06-02 20:45:23, péntek
 
 










NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS: A MAGYAROK MEGMARADÁSÁNAK TITKA
Bánó Attila 2023.05.31.


Százezreket vonzott Erdélybe a csíksomlyói búcsú, amelyet csupán pár nap választott el a nemzeti összetartozás napjától. A két jelentős esemény nemcsak naptári szempontból áll közel egymáshoz, hanem tartalmukat, üzenetüket tekintve is. A kereszténység és a nemzet együttes üzenetét közvetítik.

A magyar Országgyűlés tizenhárom évvel ezelőtt két vezető politikus, Kövér László (Fidesz) és Semjén Zsolt (KDNP) kezdeményezésére törvénybe foglalta a trianoni békediktátum évfordulójára emlékező nemzeti összetartozás napját. Ezen a napon a magyarság méltó rendezvényekkel emlékezik, mert soha nem felejtheti a tragikus országdarabolás emlékét. Ezen az emléknapon a hangsúly már nem annyira a tragédiára helyeződik, mint inkább arra a lelki megújulásra, amely képessé tette a magyarságot a továbbélésre, annak a kultúrának, szellemi és fizikai erőnek a megtartására, amely több mint 1100 éve nemzetként őriz bennünket a Kárpát-medencében.

Honnan lehet tudni, hogy ma is létezik ez az erő? Ennek egyik − nem túl örömteli − bizonyítéka az a hosszú évek óta tartó barátságtalan igyekezet, amellyel nyugati ,,barátaink" próbálják megtörni a gerincünket, sarokba szorítani, illetve megdönteni nemzeti elkötelezettségű kormányunkat. Igen, ez az 1920-ban durván megcsonkított ország és nép, amely a két világháborúban hatalmas vérveszteségeket szenvedett, ma a legfőbb ellenfele a nyugati országokban uralkodó balliberális, globalista politikának.

Negyvenöt évi kommunista-szocialista diktatúra, majd ennek a mai időkre feltámadt, a balliberalizmus álarcát magára öltő nyugati változata sem volt képes elnyomni a magyarok szabadságvágyát, a keresztény hagyományokon és történelmi tapasztalatokon nyugvó világlátását. Ennek a szellemi erőnek a legfőbb mozgatórugója az a meggyőződés, amely szerint európai jövőnket csakis egységes nemzetként, családjaink és közösségeink megtartásával és erősítésével garantálhatjuk.

A nemzeti összetartozás napja arra is figyelmeztet bennünket, hogy nem engedhetünk a fegyverekre és a pénzre támaszkodó hatalom zsarolásának. Magyarországgal szemben évek óta folyik a permanens nyomásgyakorlás, az uniós pénzek megvonása. De a pénznél sokkal nagyobb ereje van a keresztény erkölcsiségből eredő szeretetnek, tisztességnek és normalitásnak. Ezektől nem foszthatnak meg bennünket, mert ezen értékek nem eladók, nem megvásárolhatók. Amikor fenyegetéssel és zsarolással arra akarnak rákényszeríteni bennünket, hogy fogadjuk el az elhibázott migránspolitika, a woke ideológia, a genderelmélet, az LMBTQ-mozgalom torz és ártó nézeteit, akkor tudnunk kell: nincs az a pénz, amelyért érdemes vállalni az agymosott állapotot.

Érdemes figyelni székely testvéreinkre, a magyarság példaértékű közösségére. Trianon elszakította őket az anyaországtól, s emiatt sokkal rosszabb helyzetbe kerültek, mint a csonka hazában maradt magyarok. Az elmúlt évszázadban az elnyomás, az önrendelkezés megtagadása, az asszimiláció, az idegen hatalom alatti megaláztatások sora sújtotta őket. Lélekszámban kevesebben, de ma is szívós kitartással, büszkén őrzik székely-magyar identitásukat. Összetartásuk, vallásos hitük tiszteletet ébreszt. Nem véletlen, hogy a székelyföldi Csíksomlyó távoli vidékekről is százezreket vonz minden évben.

A magyarok többsége ragaszkodik a józan gondolkodás kiváltságához. Ennek birtokában képesek vagyunk reálisan megítélni a most is zajló ukrajnai háború okait és ­kilátásait, s elköteleződtünk a béke mellett. Nem illik Csíksomlyóval egy időben említeni az ukrajnai háborút, de tény, hogy ez a háború most és a közelünkben zajlik, a béke melletti kiállás pedig nem tetszik a nyugati héjáknak.

Amikor az Európai Unió balliberális vezetői azt állítják, hogy a fegyverszállításokkal közelebb hozható a béke, hogy Ukrajna védelmezi Európát, a szabadságot és a demokráciát, akkor világosan kell látni: hazugságot hirdetnek. Az oroszellenes szankciókkal, a vég nélküli fegyverszállításokkal elsősorban az Amerikai Egyesült Államok katonapolitikai és gazdasági ­érdekeit szolgálják, csak hát kínos lenne ennek a beismerése. A demokrácia védelme jobban hangzik.

Csíksomlyó, a magyar összetartozás érzése és tudata muníciót ad ahhoz a küzdelemhez, amely szembemegy az egy központú világra vágyó balliberális globalisták ,,haladó" szándékaival. A gyermekek nemváltoztatásának támogatása, az azonos nemű párok örökbefogadási jogának ütköztetése a kiskorú gyermekek egészséges szellemi - ezen belül nemi - fejlődéséhez való elemi jogával nem más, mint a hagyományos családmodell rombolása. A woke ideológia hívei nem ismerik el, hogy a kiskorúak említett joga előrébb való az azonos nemű párok gyermekneveléssel kapcsolatos igényénél. Ők ezt épp fordítva gondolják. A ,,nem létező" globalista háttérhatalom mögöttük áll, mert a döntéshozók pontosan tudják: a nemzeti közösségek gyengítését a zsidó-keresztény szellemiséget elfogadó családok elleni támadással kell kezdeni és az illegális migráció fenntartásával kell kiegészíteni.

A szándékok világosak, a végvárak környékén még folyik a küzdelem, nekünk pedig erőt ad a török idők százötven éve is, ami nem volt elegendő ahhoz, hogy törökké váljunk.

A szerző író, újságíró


Link








NOVÁK KATALIN: MOST EGÉSZEN MÁS ÉRTELMET NYERT A BÉKÉÉRT FOHÁSZKODNI AZ ÚRISTENHEZ, MINT KORÁBBAN
Forrás: MTI 2023.05.27.


Felemelő érzés megélni a nemzet összetartozását - összegezte Novák Katalin a csíksomlyói búcsún való részvétel élményét szombaton, miután több százezer zarándokkal együtt vett részt a Kis- és Nagysomlyó közti hegynyeregben celebrált pünkösdszombati szentmisén.

A köztársasági elnök az őt kérdező újságíróknak elmondta: aki hozzá hasonlóan nem volt még a csíksomlyói búcsún, az talán nem is tudja megérteni azt, hogy mennyire felemelő érzés megérezni, megélni a nemzet összetartozását.

- Elhangzott ma a szentbeszédben az, hogy egy édesanya boldog, ha együtt van a család. Igaz ez egy államfőre is: egy államfő boldog, ha együtt van a nemzet és én ezt a nemzeti egységet éltem meg itt ma. Jó volt az Úristent együtt imádni - mondta a köztársasági elnök.


NOVÁK Katalin Fotó: MTI/Veres Nándor





A közmédiának adott interjújában Novák Katalin úgy fogalmazott: a csíksomlyói zarándoklaton együtt a keresztény hit és a magyar nemzethez való tartozás, ahol a magyarok most a békéért fohászkodtak.

Ez különösen felértékelődik, amikor a szomszédban kegyetlen háború dúl, amelyben magyar emberek is elveszítették életüket, és a magyarság egésze is attól tart, hogy a háború elérheti az országot - mutatott rá.

- Ezért most a békéért fohászkodni az Úristenhez, egészen más értelmet nyert, mint korábban: ez az a béke, amit mi, magyarok szeretnénk. De szeretnénk békességet a mindennapjainkban is. Szeretnénk békességet Magyarországon és békességet szeretnénk itt, Erdélyben is, békességet magyar és magyar között, békességet magyar és román között, békességet Európában

- mondta Novák Katalin.

A köztársasági elnök a szentmise után meglátogatta a csíksomlyói gótikus kegytemplomot, amelynek a hársfából faragott, az egyház által 1798-ban csodatevőnek nyilvánított Mária-szobor díszíti.

Az ismeretlen alkotó által készített 2,27 méter magas csíksomlyói Mária-szobor a világon ismert legnagyobb kegyszobor.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Fotó: MTI/Veres Nándor)
Csíksomlyó 2023 + KÉPGALÉRIA

Link








AJÁNLÓ

NE FÉLJETEK A REGULÁKTÓL, AZOK NEM KORLÁTOK - értékvezérelt életre buzdított a szónok Csíksomlyón
MTI 2023.05.27


Értékvezérelt, tudatos, keresztény életre buzdította a csíksomlyói hegynyeregben összegyűlt zarándokok százezreit és a szentmisét az élő közvetítés révén távolról követő híveit szombaton a pünkösdszombati fogadalmi búcsú ünnepi szónoka, Urbán Erik, az erdélyi ferences rendtartomány provinciálisa.

Az idei búcsú jelmondatára - Assisi Szent Ferenc ,,Üdvözlégy, ki szűz lévén templommá lettél!" imarészletére - utalva az erdélyi ferencesek vezetője rámutatott: a fogadalmi búcsú idején a Kis- és Nagysomlyó közti hegynyereg templommá alakul, ahol a zarándokok összesereglett tömege az egyház lüktető élő valóságát mutatja meg.

,,Az édesanya öröme, ha együtt a család, együtt a nagy család, Szent Fia asztalánál" - állapította meg a szónok. Úgy értékelte: a XXI. század fogyasztói társadalmában élő embernek öntudatra kell ébrednie és megbízható alapokra kell építenie értékrendszerét, olyan értékskála birtoklására van szüksége, amellyel igazíthatja életét az ember és a közösség.

Ennek érdekében meg kell tanulni különbséget tenni a szükséglet és szenvedély, a kívánság és a sóvárgás között, ,,nevezzük ezt bölcsességnek" magyarázta Urbán Erik,

majd olyan további értékek tiszteletben tartására intette hallgatóit, mint a megbecsülés, a tudatosság, az emberség és a testvériség.







- A mai világnak szüksége van olyan fegyvertelen prófétákra, akik figyelmeztetnek a háborúk embertelenségére, rámutatva, hogy szükség van a rendbe tett viszonyra Isten és ember, ember és embercsoportok között, olyan harmonikus állapotra, amelyet az erőszak- és félelemnélküliség jellemez, magában foglalva az ember egészségét, jólétét és szorongatottságtól való mentességét; nevezzük ezt békének - sorolta tovább a szónok.

Az alapértékek között nevezte meg egy férfi egy nő együtteséből, a szeretet és élet közösségéből álló, a gyermekeket reménynek és kihívásnak tekintő, róluk gondoskodó családot, valamint azt a történelmileg kialakított közösséget, amelyet a közös nyelv, a terület, ezeréves értékek, jellegzetes kultúrában megnyilvánuló sajátosságok táplálnak, és amelyet nemzetnek neveznek.

- Meg kell tanulnunk, hogy van egy olyan sziklára épült közösség, amelyben mindenkinek helye van, útja a szolgálat, ereje a krisztusi öröm, éltetője a Szentlélek, célja az örökkévalóság: ez az Egyház - zárta felsorolását a ferences rendfőnök.







A nyolc évszázados szerzetesrend szabályaira utalva arra intette a hallgatóit:

ne féljenek a reguláktól, azok nem korlátok: az egyénen keresztül az egész közösség boldogulását szolgálják, mert ,,szükség van egy olyan kordára, amely meg- és összetart bennünket".

- Az értékskála nem lehet más, mint a bölcsesség, megbecsülés, a türelem, a tudatosság, az emberség, a testvériség, a béke, a család, a nemzet, az egyház. Szolgálni nem uralkodni, termelni és nem csupán fogyasztani, adni és nem csupán elvárni, csodálni és nem kizsákmányolni, óvni és nem tönkretenni! - sorolta intelmeit a csíksomlyói búcsú szónoka.







A Kovács Gergely gyulafehérvári érsek által celebrált szabadtéri szentmise a pápai himnusz, valamint a magyar és a székely himnusz eléneklésével ért véget több százezer hívő jelenlétében. A zarándokok között jelen volt Novák Katalin magyar államfő, elődje, Áder János volt köztársági elnök, Semjén Zsolt, Magyarország, illetve Kelemen Hunor, Románia miniszterelnök-helyettese.


Link








Berettyán Nándor: ,,A CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ EGY HÍD, AMELLYEL EGYMÁSHOZ KAPCSOLÓDHATUNK"


A Csíksomlyói passió az isteni szeretetről és az összetartozásról szólt.

Az alapértékek között nevezte meg egy férfi egy nő együtteséből, a szeretet és élet közösségéből álló, a gyermekeket reménynek és kihívásnak tekintő, róluk gondoskodó családot, valamint azt a történelmileg kialakított közösséget, amelyet a közös nyelv, a terület, ezeréves értékek, jellegzetes kultúrában megnyilvánuló sajátosságok táplálnak, és amelyet nemzetnek neveznek.

- Meg kell tanulnunk, hogy van egy olyan sziklára épült közösség, amelyben mindenkinek helye van, útja a szolgálat, ereje a krisztusi öröm, éltetője a Szentlélek, célja az örökkévalóság: ez az Egyház - zárta felsorolását a ferences rendfőnök.


Link








 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: kezdeményezésére, vérveszteségeket, elkötelezettségű, embertelenségére, összetartozásról, megvásárolhatók, rákényszeríteni, migránspolitika, elköteleződtünk, nyomásgyakorlás, tapasztalatokon, országdarabolás, rendezvényekkel, balliberalizmus, szabadságvágyát, katonapolitikai, magyarországgal, kapcsolódhatunk, összetartozását, pünkösdszombati, értékrendszerét, figyelmeztetnek, embercsoportok, magyarországon, összesereglett, gyulafehérvári, világháborúban, felértékelődik, örökbefogadási, miniszterelnök, megaláztatások, fenntartásával, kizsákmányolni, erkölcsiségből, garantálhatjuk, szentbeszédben, csíksomlyói búcsú, nemzeti összetartozás, nemzet együttes, magyar Országgyűlés, trianoni békediktátum, magyarság méltó, tragikus országdarabolás, tragédiára helyeződik, lelki megújulásra, 1920-ban durván, legfőbb ellenfele, nyugati országokban, balliberalizmus álarcát, magyarok szabadságvágyát, keresztény hagyományokon, szellemi erőnek, NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS, MAGYAROK MEGMARADÁSÁNAK TITKA, Bánó Attila, Kövér László, Semjén Zsolt, Európai Unió, Amerikai Egyesült Államok, NOVÁK KATALIN, MOST EGÉSZEN MÁS ÉRTELMET NYERT BÉKÉÉRT FOHÁSZKODNI AZ ÚRISTENHEZ, MINT KORÁBBAN, Novák Katalin, NOVÁK Katalin Fotó, Veres Nándor, FÉLJETEK REGULÁKTÓL, AZOK NEM KORLÁTOK, Urbán Erik, Assisi Szent Ferenc, Szent Fia, Kovács Gergely, Áder János, Kelemen Hunor, Berettyán Nándor, CSÍKSOMLYÓI PASSIÓ EGY HÍD, AMELLYEL EGYMÁSHOZ KAPCSOLÓDHATUNK”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Már Gárdonyi Géza is méltatta  Martin Buber, A haszidim meséi  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szép estét kedves látogatóimna...  A Magyar Költészet napja alkal...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Hamvas Béla  képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jan Twardowski - Siessünk  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Tanácsok egy pszichológustól  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Krisztinától  Emlékezz  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  A sorsod  Bársony székben  Egy párkányon  39 ígéret  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  IGEN így  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 15  Müller Péter tollából  József Attila – Keresek ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidámság  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szabó T. Anna - Pitypang  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Magamnak  képre írva  Nagy és kis csodák  Kedvenc felismerésem az imádsá...  "Ez egy csoda"  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Spenót fasírttal  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Gebhardt Nóra versei II.  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  A Magyar Költészet napja alkal...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Szép estét  Jázmin  Szeretem ujjad karcsuságait,  Robin Wight pitypang szobra  Bornyi Veronika haiku verse  Jázmin  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Facebookon kaptam  jó reggelt  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 12  Jó éjszakát  Előnyök, amelyeket a meditáció... 
Bejegyzés Címkék
csíksomlyói búcsú, nemzeti összetartozás, nemzet együttes, magyar Országgyűlés, trianoni békediktátum, magyarság méltó, tragikus országdarabolás, tragédiára helyeződik, lelki megújulásra, 1920-ban durván, legfőbb ellenfele, nyugati országokban, balliberalizmus álarcát, magyarok szabadságvágyát, keresztény hagyományokon, szellemi erőnek, legfőbb mozgatórugója, pénzre támaszkodó, permanens nyomásgyakorlás, uniós pénzek, pénznél sokkal, keresztény erkölcsiségből, elhibázott migránspolitika, woke ideológia, agymosott állapotot, magyarság példaértékű, csonka hazában, elmúlt évszázadban, önrendelkezés megtagadása, idegen hatalom, székelyföldi Csíksomlyó, magyarok többsége, józan gondolkodás, béke mellett, időben említeni, ukrajnai háborút, háború most, közelünkben zajlik, béke melletti, nyugati héjáknak, oroszellenes szankciókkal, demokrácia védelme, magyar összetartozás, azonos nemű, kiskorú gyermekek, hagyományos családmodell, kiskorúak említett, döntéshozók pontosan, nemzeti közösségek, illegális migráció, szándékok világosak, végvárak környékén, török idők, nemzet összetartozását, csíksomlyói búcsún, köztársasági elnök, édesanya boldog, államfő boldog, nemzeti egységet, közmédiának adott, csíksomlyói zarándoklaton, magyar nemzethez, magyarok most, békéért fohászkodtak, szomszédban kegyetlen, magyarság egésze, háború elérheti, országot &#8211, békéért fohászkodni, szentmise után, csíksomlyói gótikus, hársfából faragott, egyház által, ismeretlen alkotó, világon ismert, szónok Csíksomlyón, csíksomlyói hegynyeregben, pünkösdszombati fogadalmi, erdélyi ferences, idei búcsú, erdélyi ferencesek, fogadalmi búcsú, zarándokok összesereglett, egyház lüktető, édesanya öröme, nagy család, sóvárgás között, háborúk embertelenségére, rendbe tett, ember egészségét, alapértékek között, gyermekeket reménynek, történelmileg kialakított, közös nyelv, olyan sziklára, krisztusi öröm, ferences rendfőnök, nyolc évszázados, egyénen keresztül, egész közösség, olyan kordára, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1083
  • e Hét: 15408
  • e Hónap: 37896
  • e Év: 215771
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.