Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Te mitől félsz?
  2015-08-31 12:37:23, hétfő
 
   
  Ismerd meg a világhírű tanító, Ruediger Dahlke öngyógyító programját!

Ruediger Dahlke orvosként kezdte pályafutását, majd természetgyógyászként és spirituális tanítóként lett világhírű. Legújabb könyvében, a Te mitől félsz? című írásában arra keresi a választ, miként változtathatjuk a félelem negatív erőit pozitívvá az életünkben.



Dahlke szerint alapvetően két energia van: a boldogság, nyitottság, fény energiái és a szűkösségség, szorongás, félelem erői.



A modern boldogságkutatás már régen felismerte, hogy a boldogság megnyilvánulása az úgynevezett ,,flow", az ,,áramlás", az élet sodrásának, folytonosságának megélése. Ezzel szemben a félelem a szűkösség érzésével önt el minket, bezár és megrekeszti az élet folyását.



Félelmek és szorongások

Két alapvető félelmünk van, ebből ered az összes többi: az egyik a születés traumájában átélt félelem, a másik a haláltól, elmúlástól való félelem. Az előbbit tudatossággal fel lehet dolgozni, az utóbbit pedig el kell fogadni, meg kell békélni vele. Alapvető lelki alkatunk meghatározza, hogyan nyilvánulnak meg ezek, milyen konkrét formát öltenek.



A víz-eleműek félelmei

A Rák jegyét eredendően a Hold-energia jellemzi, témája az érzés. Alapvető félelme a védtelenség és a gyámoltalanság. A Skorpiót a plutonikus energia jellemzi. Témája az ösztönök feletti uralom elsajátítása. Alapvető félelme az önkontroll elvesztése. A Halakat a neptunuszi energia jellemzi, témája az élet iránti bizalom. Alapvető félelme, hogy nem veszi ki a részét az élet folyásából, hogy elszigetelődik.



A levegő-eleműek félelmei

A Mérleg jegyét a Vénusz energiái jellemzik, témája a párkapcsolat. Alapvető félelme az elválás. A Vízöntőt az uránuszi energia jellemzi, témája a meg- és felszabadulás, a függőségek felszámolása. Félelmének legfőbb tárgya a kötöttség, a felelősség. Az Ikrek jegyét a merkúri energia jellemzi, témája a kapcsolatteremtés. Alapvető félelme a kommunikációhiány, az elszigetelődés, a félreértések, a lehetőségek beszűkülése.



A föld-eleműek félelmei

A Bak jegyét a szaturnuszi energia jellemzi, témája a felelősségvállalás az egész világért. Legfőbb félelme a kudarc. A Bika-típust a vénuszi energia jellemzi, témája a biztonság. Alapvető félelme a bizonytalanság, fél a veszteségektől, a múlandóságtól. A Szűz-típus merkúri energia jellemzi, témája a rend és az ész uralma, félelme a káosz, a zűrzavar.



A tűz-eleműek félelmei

A Kost a marsi energia jellemzi, témája a cselekvés. Alapvető félelme a tétlenség, a határozatlanság, az alulmaradás. Az Oroszlánt a Nap-energia jellemzi, témája az élet teremtő módon történő alakítása. Alapvető félelme a kudarc, a felsülés, a megszégyenülés. A Nyilast a jupiteri energia jellemzi, alapvető témája a hit, az élet értelmének megtalálása. Legfőbb félelme a jelentéktelenség, fél, hogy a küzdelme hiábavaló, hogy talán nincs Isten.



Na de hogyan küzdjünk meg a félelemmel?

Erre Dahlke konkrét stratégiát kínál. A félelmet táplálja, ha menekülünk tőle. Holott a félelem üzenetet hordoz - megmutatja, mivel van éppen dolgunk, feladatunk. Ahelyett, hogy menekülnénk előle, szembe kellene vele nézni, és megérteni az üzenetét. Ha ez sikerül, a félelem magától megszűnik.

Sokan, akik pánikbetegségben, vagy szorongásos panaszokkal küzdenek, a nap 24 órájában a félelemmel táplálkoznak. Dahlke szerint két dologgal küzdhetünk ez ellen.

Az első, hogy adjunk keretet a félelemnek, vegyük át mi az irányítást. Legyen egy szertartásunk erre. Jelöljünk ki minden nap fél órát, amikor a meditáció keretében a legmélyebb félelmeinkre összpontosítunk. Ha napközben ránk tör a szorongás, azzal hessentsük el, hogy ,,most nem, majd a kijelölt időben!" Pár nap alatt elkezd működni a dolog, és annyi hasznunk máris van, hogy nem az egész napunkat rontja el a szorongás...

A kijelölt időben pedig nézzünk szembe vele: képzeljük el a legrosszabbat, ami történhet a szituációval kapcsolatban, és hagyjuk, hogy átjárjon a páni félelem. Azt vesszük majd észre egy idő után, hogy kezdünk immunissá válni a félelem dermesztő erejével szemben.

Ennek a két tanácsnak a megfogadásával ismét a kezünkben tarthatjuk az irányítást - a félelmek csak akkor jelentkeznek, amikor mi engedjük nekik, és erejükből veszítenek a szembenézés által.

Dahlke harmadik tanácsa pedig az ellensúlyozás. Adjunk minél több teret az életünkben az ellentétes pólus, az öröm, a fény, a nyitottság energiáinak megélésére!


Forrás: http://www.astronet.hu/test-es-lelek/lelekgyogyaszat/te-mitol-felsz-104504
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: pánikbetegségben, boldogságkutatás, folytonosságának, jelentéktelenség, összpontosítunk, határozatlanság, változtathatjuk, lelekgyogyaszat, megnyilvánulása, megfogadásával, bizonytalanság, elszigetelődés, elszigetelődik, gyámoltalanság, megszégyenülés, veszteségektől, tudatossággal, legrosszabbat, szertartásunk, múlandóságtól, felszabadulás, ellensúlyozás, felszámolása, jelentkeznek, nyilvánulnak, táplálkoznak, szűkösségség, félelmeinkre, elsajátítása, párkapcsolat, kapcsolatban, szituációval, félreértések, meghatározza, pályafutását, alulmaradás, világhírű tanító, félelem negatív, modern boldogságkutatás, boldogság megnyilvánulása, úgynevezett „, élet sodrásának, szűkösség érzésével, élet folyását, összes többi, születés traumájában, előbbit tudatossággal, utóbbit pedig, víz-eleműek félelmei, plutonikus energia, ösztönök feletti, önkontroll elvesztése, Ruediger Dahlke, Erre Dahlke,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szeretem ujjad karcsuságait,  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Isten hűségének mértéke  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Reményik Sándor: Pierrot &...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Mindig lesz olyan  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Ott van  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Magamnak  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép álmokat!  Bornyi Veronika haiku verse  Ma van a magyar költészet napj...  Anyák napjára  Somlyó Zoltán - Orgonával  Otthon  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Anyámról való emlékek  James Allen  Jázmin  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az ókori görögök sebkezelésre ...  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mindig lesz olyan  Emlékezz  Robert Merle tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Martin Buber, A haszidim meséi  A sorsod  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Tanácsok egy pszichológustól  jó reggelt  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Magamnak  Tanácsok egy pszichológustól  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Mindig lesz olyan  képre írva 
Bejegyzés Címkék
világhírű tanító, félelem negatív, modern boldogságkutatás, boldogság megnyilvánulása, úgynevezett &#8222, élet sodrásának, szűkösség érzésével, élet folyását, összes többi, születés traumájában, előbbit tudatossággal, utóbbit pedig, víz-eleműek félelmei, plutonikus energia, ösztönök feletti, önkontroll elvesztése, neptunuszi energia, élet iránti, élet folyásából, levegő-eleműek félelmei, uránuszi energia, függőségek felszámolása, merkúri energia, lehetőségek beszűkülése, föld-eleműek félelmei, szaturnuszi energia, egész világért, vénuszi energia, tűz-eleműek félelmei, marsi energia, élet teremtő, jupiteri energia, élet értelmének, küzdelme hiábavaló, félelmet táplálja, félelem üzenetet, félelem magától, félelemmel táplálkoznak, szertartásunk erre, meditáció keretében, legmélyebb félelmeinkre, kijelölt időben, egész napunkat, szituációval kapcsolatban, páni félelem, félelem dermesztő, megfogadásával ismét, kezünkben tarthatjuk, irányítást &#8211, félelmek csak, szembenézés által, ellentétes pólus, nyitottság energiáinak, pánikbetegségben, boldogságkutatás, folytonosságának, jelentéktelenség, összpontosítunk, határozatlanság, változtathatjuk, lelekgyogyaszat, megnyilvánulása, megfogadásával, bizonytalanság, elszigetelődés, elszigetelődik, gyámoltalanság, megszégyenülés, veszteségektől, tudatossággal, legrosszabbat, szertartásunk, múlandóságtól, felszabadulás, ellensúlyozás, felszámolása, jelentkeznek, nyilvánulnak, táplálkoznak, szűkösségség, félelmeinkre, elsajátítása, párkapcsolat, kapcsolatban, szituációval, félreértések, meghatározza, pályafutását, alulmaradás, védtelenség, lehetőségek, beszűkülése, úgynevezett, szaturnuszi, traumájában, megrekeszti, megtalálása, szorongásos, panaszokkal, szorongások, menekülnénk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 500
  • e Hét: 2716
  • e Hónap: 4611
  • e Év: 55402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.