|
2011-09-27 23:13:38, kedd
|
|
|
Szőlős-almás kalácspuding
Hozzávalók:
- 20 dkg szőlő,
- 20 dkg alma,
- 10 dkg cukor,
- 1 csipetnyi őrölt fahéj,
- 8 dkg darált dió vagy mandula,
- 1 citrom reszelt héja,
- 20 dkg kalács,
- 1 tojássárgája,
- 1-1,5 dl langyos tej,
- 4 dkg vaj + a tál kikenéséhez
Elkészítés:
A szőlőt leszemezzük, megmossuk, negyedekre vágjuk, kimagozzuk. Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
A szeletelt almát lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, és kíméletesen megpároljuk. Amikor puha, de még nem nem ment szét, levesszük, belekeverjük a diót, a szőlőt, a reszelt citromhéjat. Egy kb. 18 cm átmérőjű, 6-7 cm mély hőálló tálat vajjal kikenünk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
A tojások sárgáját összekeverjük a langyos tejjel és a vajjal, ebbe mártjuk a vékonyra szelt kalácsot, majd kibéleljük vele a formát. Ráöntjük az almás-szőlős tölteléket, elegyengetjük, majd betakarjuk kaláccsal, és kicsit megnyomkodjuk. A sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Amikor szép piros és roppanós a teteje, kivesszük, körbevágjuk, és tálra borítjuk. Az asztalnál melegen szeleteljük. Vaníliaöntetet kínálhatunk mellé.
...... ........... ......
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: vaníliaöntetet, felszeleteljük, megtisztítjuk, megnyomkodjuk, elegyengetjük, előmelegítjük, összekeverjük, belekeverjük, tojássárgája, kalácspuding, szeleteljük, kikenéséhez, megpároljuk, kínálhatunk, kíméletesen, körbevágjuk, citromhéjat, leszemezzük, tölteléket, kibéleljük, kimagozzuk, megszórjuk, negyedekbe, negyedekre, elkészítés, betakarjuk, hozzávalók, levesszük, kivesszük, csipetnyi, megmossuk, kaláccsal, asztalnál, szeletelt, sárgáját, vékonyra, szőlőt leszemezzük, almát megtisztítjuk, szeletelt almát, reszelt citromhéjat, tojások sárgáját, langyos tejjel, vékonyra szelt, almás-szőlős tölteléket, sütőben 40-45, asztalnál melegen,
|
|
|
|
szőlőt leszemezzük, almát megtisztítjuk, szeletelt almát, reszelt citromhéjat, tojások sárgáját, langyos tejjel, vékonyra szelt, almás-szőlős tölteléket, sütőben 40-45, asztalnál melegen, vaníliaöntetet, felszeleteljük, megtisztítjuk, megnyomkodjuk, elegyengetjük, előmelegítjük, összekeverjük, belekeverjük, tojássárgája, kalácspuding, szeleteljük, kikenéséhez, megpároljuk, kínálhatunk, kíméletesen, körbevágjuk, citromhéjat, leszemezzük, tölteléket, kibéleljük, kimagozzuk, megszórjuk, negyedekbe, negyedekre, elkészítés, betakarjuk, hozzávalók, levesszük, kivesszük, csipetnyi, megmossuk, kaláccsal, asztalnál, szeletelt, sárgáját, vékonyra, fahéjjal, átmérőjű, borítjuk, kikenünk, cukorral, roppanós, ráöntjük, kalácsot, langyos, fokozat, gázsütő, reszelt, tesszük, melegen, mártjuk, sütőben, lábasba, tojások, mandula, szőlős, készre, sütjük, amikor, hőálló, formát, teteje, kicsit, vajjal, tejjel, szőlőt, citrom, vágjuk, darált, kalács, szelt, tálat, fahéj, sütőt, alatt, fokra, almát, piros, almás, mellé, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 181
- e Hét: 11243
- e Hónap: 23919
- e Év: 257666
|
|
|