Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Schmitt Pál nem mond le és új doktorit ír
  2012-03-31 18:05:11, szombat
 
 

Schmitt Pál nem mond le és új doktorit ír

- izzadságszagú magyarázkodás egy lakájinterjú keretében



A legjobb tudása és szándéka szerint, egyszerű hallgatóként, becsületesen, a korabeli szabályoknak minden ponton megfelelve írta meg kisdoktori dolgozatát, konzulensei, opponensei azonban - jóhiszeműen - elmulasztották figyelmeztetni a formai elvárásokra - ismételte meg az államfő a Magyar Televíziónak adott péntek esti exkluzív interjújában.



A "doktor úr" naivan ismételgette: nem kívánta senki szellemi termékét eltulajdonítani, a lelkiismerete tiszta, dolgozatában mindenkit rendben feltüntetett, és úgy érezte, ezzel eleget tett kötelezettségeinek. Úgy értékelte, bolgár kollégája dolgozata közkincs, amelyet felhasználva gazdagítani tudja a magyar sportkultúrát. Az államfő azt mondta, nagyon rosszul esett neki, hogy az egyetemi bizottság a távollétében döntött a doktori címe megvonásáról, és be fogja bizonyítani mindenkinek, hogy képes egy új doktori elkészítésére.

Indexkép

videó


Az "álamfő" azután nyilatkozott a közszolgálati televíziónak, hogy csütörtökön a Semmelweis Egyetem szenátusa elvette kisdoktori címét. Az indoklás szerint az értekezés nem felel meg a szakmai és etikai kritériumoknak. A testület 33 igen szavazattal, négy ellenében döntött a tudományos fokozat visszavonásáról. Tulassay Tivadar, a SOTE rektora azt mondta: a szenátus megállapította, hogy az egykori kisdoktori értekezés nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul - magyarul lopás.

Vona: Schmitt Pál Gyurcsány nyomdokain

Az államfői tisztség becsületét és méltóságát tiporta sárba Schmitt Pál mai magyarázkodásával - írta közleményében Vona Gábor. Mint írják, "a Jobbikot hidegzuhanyként érte a köztársasági elnök megátalkodottsága, hiszen az egyetlen erkölcsös és felelős döntés, a lemondás fel sem merült benne, de még a bűnbánat legapróbb jeleit sem lehetett tapasztalni nyilatkozatában".

Szerintük Orbán Viktor kiengedte Schmitt Pál szellemét a palackból, amellyel már láthatóan nem tud mit kezdeni. "Az elnök hivatalban maradása egyértelműen Orbán Viktor szégyene. Schmitt Pálnak sportemberként joga van megvédeni saját, de nincs joga tönkretenni az ország becsületét."
Vona szerint Schmitt Pál ugyanazt az utat járja, mint Medgyessy Péter (D-209) és Gyurcsány Ferenc, akik hozzá hasonlóan ragaszkodtak hivatalukhoz az ügynökmúlt, illetve az őszödi hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülése után. A Jobbik sajnálatosnak tartja azt is, hogy az izzadságszagú magyarázkodásra egy lakájinterjú keretében került sor.

A Jobbik álláspontja szerint Schmitt Pálnak le kell mondania államfői tisztségéről, utódját pedig közvetlenül a népnek kell megválasztania!

Budapesti KDNP: Schmittnek nyugdíjba kellett volna vonulnia

Ebből az erkölcsi válságból az ellenzékkel együtt kell kimászni - mondta Szalma Botond, a fővárosi KDNP vezetője az ATV-ben. A budapesti KDNP vezetője néhány nappal ezelőtt olyan közleményt adott ki, hogy azoknak kell lemondaniuk, akik megpróbálták eltussolni Schmitt Pál plágiumügyét.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy Schmitt Pál helyében már nem lenne államfő. Szerinte Schmitt Pálnak ebben a helyzetben nyugdíjba kellett volna vonulnia, és az unokáival kellett volna törődnie.

Prof. Dr. Klaus Heinemann reakciója: a jelentés nevetséges, nonszensz

Prof. Dr. Klaus Heinemann, akinek a munkájából 17 oldal szó szerinti fordításban szerepel Schmitt Pál doktori disszertációjában, péntek délután reagált a Schmitt-doktorit vizsgáló tényfeltáró bizottság véleményére. A doktori tanács és az egyetemi szenátus tegnapi döntéseiről levele írásakor még nem értesült.

"Hadd illusztráljam a véleményem az alábbi összehasonlítással. Ha egy német egyetem bizottsága, melynek zu Guttenberg volt német honvédelmi miniszter plagizált PhD-disszertációjának következményeiről kellett volna döntenie, ugyanazzal érvelt volna, mint a Schmitt dolgozat tényfeltáró bizottsága, az eredmény az lett volna, hogy különdíjat kapnak kiváló kabarétréfájukért, és máig rajtuk kacag mindenki.
A pontos forrásmegjelölésnek épp az a lényege, hogy az olvasó - ideértve az opponenseket is - kétséget kizáróan lássa, hogy a dolgozat mennyiben jelent tudományos előrelépést. Ami a Schmitt ügyet illeti: miként gondolhatták, hogy a doktori bizottság tagjai tudnak egy két évvel korábban egy kanadai folyóiratban megjelent cikkről vagy egy csak Lausanne-ben hozzáférhető kéziratról?

Biztos vagyok benne, hogy a magyar doktoranduszokra, amikor benyújtják a disszertációjukat, ahogy más egyetemeken is, az a szabály vonatkozik, hogy az idézeteket pontosan jelölik. Csak remélni tudom, hogy az egyetem visszautasítja ezt a jelentést, és annak nyilvánítja, ami: nevetséges nonszensznek. Ha nem, az hosszú időre tönkreteheti az egyetem tudományos hírnevét, és sérti az összes diákot, akik a dolgozataikban betartják a tudományos etika általánosan elfogadott szabályait."

(MTI - Index - HVG)

http://www.kuruc.info/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: doktoranduszokra, nyilatkozatában, hidegzuhanyként, magyarázkodásra, eltulajdonítani, visszavonásáról, figyelmeztetni, kritériumoknak, visszautasítja, sportemberként, dolgozataikban, nyilvánosságra, hazugságbeszéd, megválasztania, elmulasztották, megállapította, közszolgálati, elkészítésére, illusztráljam, közleményében, izzadságszagú, sportkultúrát, sajnálatosnak, lelkiismerete, magyarázkodás, hallgatóként, nonszensznek, ismételgette, lakájinterjú, hozzáférhető, távollétében, szabályoknak, tönkreteheti, hivatalukhoz, feltüntetett, becsületesen, lakájinterjú keretében, legjobb tudása, korabeli szabályoknak, formai elvárásokra, lelkiismerete tiszta, magyar sportkultúrát, egyetemi bizottság, távollétében döntött, doktori címe, közszolgálati televíziónak, indoklás szerint, tudományos fokozat, szenátus megállapította, egykori kisdoktori, államfői tisztség, köztársasági elnök, Schmitt Pál, Magyar Televíziónak, Semmelweis Egyetem, Tulassay Tivadar, Schmitt Pál Gyurcsány, Vona Gábor, Szerintük Orbán Viktor, Orbán Viktor, Schmitt Pálnak, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Budapesti KDNP, Szalma Botond, Szerinte Schmitt Pálnak, Klaus Heinemann,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  39 ígéret  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Müller Péter tollából  Különleges  Facebookon kaptam  Szívek  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Latinovits Zoltán tollából  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szabó T. Anna - Pitypang  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó nap volt  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Különleges  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét  A felvilágosodás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Sorsunk miatt...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Alvó kislány  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Egy tavasz  Önmaga ellenére  Spenót fasírttal  képre írva  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Borzasztó  Nevelőszülőkhöz adták,  Ma van a magyar költészet napj...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Walter Chrysler mondta  A Magyar Költészet napja alkal...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  39 ígéret  Magamnak  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Horváth Szilvia tollából  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Csend  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  különleges  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Horváth Szilvia tollából  Különleges  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét kedves látogatóimn...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy barátság története  Sík Sándor - Ha jő a perc  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lakájinterjú keretében, legjobb tudása, korabeli szabályoknak, formai elvárásokra, lelkiismerete tiszta, magyar sportkultúrát, egyetemi bizottság, távollétében döntött, doktori címe, közszolgálati televíziónak, indoklás szerint, tudományos fokozat, szenátus megállapította, egykori kisdoktori, államfői tisztség, köztársasági elnök, egyetlen erkölcsös, bűnbánat legapróbb, elnök hivatalban, ország becsületét, utat járja, őszödi hazugságbeszéd, izzadságszagú magyarázkodásra, népnek kell, erkölcsi válságból, ellenzékkel együtt, fővárosi KDNP, budapesti KDNP, helyzetben nyugdíjba, unokáival kellett, jelentés nevetséges, doktori tanács, egyetemi szenátus, német egyetem, lett volna, olvasó &#8211, dolgozat mennyiben, doktori bizottság, kanadai folyóiratban, csak Lausanne-ben, magyar doktoranduszokra, idézeteket pontosan, egyetem visszautasítja, hosszú időre, egyetem tudományos, összes diákot, dolgozataikban betartják, tudományos etika, doktoranduszokra, nyilatkozatában, hidegzuhanyként, magyarázkodásra, eltulajdonítani, visszavonásáról, figyelmeztetni, kritériumoknak, visszautasítja, sportemberként, dolgozataikban, nyilvánosságra, hazugságbeszéd, megválasztania, elmulasztották, megállapította, közszolgálati, elkészítésére, illusztráljam, közleményében, izzadságszagú, sportkultúrát, sajnálatosnak, lelkiismerete, magyarázkodás, hallgatóként, nonszensznek, ismételgette, lakájinterjú, hozzáférhető, távollétében, szabályoknak, tönkreteheti, hivatalukhoz, feltüntetett, becsületesen, szövegazonos, dolgozatában, köztársasági, ragaszkodtak, megvonásáról, interjújában, megpróbálták, nyilatkozott, tisztségéről, gondolhatták, televíziónak, folyóiratban, opponenseket, egyértelműen, felhasználva, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1278
  • e Hét: 7030
  • e Hónap: 10775
  • e Év: 164271
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.