Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Március 30. a Föld Napja a zsidók által megszállt Palesztiná
  2012-03-31 18:40:05, szombat
 
  Március 30. a Föld Napja a zsidók által megszállt Palesztinában

Március 30 a Föld Napja Palesztinában. Ezen a napon az 1976-os év eseményeire emlékeznek, amikor az izraeli hatóságok nagy mennyiségű földet foglaltak le palesztin tulajdonosaiktól, majd a földrablás elleni tiltakozásként kibontakozó országos tömegmegmozdulások során több tucatnyi tüntetőt lőttek le.

Ezen a napon Palesztina teljes területéről tömegek vonulnak Jeruzsálem felé, hogy tiltakozzanak a Jeruzsálemben és egész Palesztinában a zsidók illegális teleplétesítéseinek részeként még ma is zajló területrablás, az elszigetelés és az etnikai tisztogatás ellen. Ciszjordánia és Gáza valamennyi területéről indulnak felvonulások, valamint Jordániában, Egyiptomban, Szíriában, de Európában és Észak-Amerikában is több helyen megemlékeznek a történtekről. A Föld számos országában tartott felvonulások célja, hogy felhívják a figyelmet Jeruzsálem zsidó megszállására, és a palesztin nép Jeruzsálemből való kizárására.

Az ENSZ több szerződése és határozata is elismeri Jeruzsálemet, mint a jövőbeni Palesztina fővárosát. A zsidó hatóságok 1967-ben szerezték meg a város felett az irányítást. Korábban Jeruzsálem a palesztin nép egyik fő vallási, kulturális és gazdasági központja volt, mintegy 270 ezer palesztin lakossal a város keleti részén.

A Jeruzsálemben ma is jelen lévő palesztin lakosság az izraeli hatóságok által elnyomottan élnek, kitéve a zsidó telepesek agresszivitásának, akikkel a cionista hatóságok biztosítani akarják, hogy Jeruzsálem teljes egészében zsidó irányítás alá kerüljön, kiszorítván a palesztin őslakosságot, eltörölve ezzel minden reményt arra, hogy a város jövőben Palesztina fővárosa legyen. Ez az elnyomás több különböző formában nyilvánul meg:

Elkülönítés

Fadwa Khader, jeruzsálemi lakos, és a nemzetközi Jeruzsálem megemlékezések egy szervezője még emlékszik azokra az időkre, mikor Jeruzsálem a legnagyobb jelentőségű hely volt Palesztinában. Most az apartheid-fal és a katonai ellenőrzőpontok megakadályozzák a többségi palesztin lakosságot abban, hogy bármilyen oknál fogva Jeruzsálembe utazzanak. A város státusza mint a palesztin élet központja lassan feledésbe merül a Ciszjordániától való elszigeteltség miatt. De az anyagi valóság nem tudja kitörölni Jeruzsálemet a palesztin nép szívéből. Hogy ez érthető legyen, elég csak egy pillantást vetni a palesztin otthonokban, üzletekben és az utcákon lévő Al Aksa mecset képekre.

Cionista fennhatóság alatt

Mivel az izraeli hatóságok elsődleges célja, hogy a lehető leggyorsabban csökkentsék a jeruzsálemi palesztin lakosság számát, minden lehetőséget kihasználnak arra, hogy megvonják a palesztin lakosok tartózkodási jogát, még azokét is, akik a városban születtek és egész életüket ott töltötték. Ha egy palesztin lakos korábban már élt Ciszjordániában, vagy bárhol külföldön - akárcsak ideiglenesen is -, azt kockáztatja, hogy megvonják a tartózkodási jogát és soha többet nem engedik Jeruzsálem területére, még a családja meglátogatására sem.

Egy név nélkül nyilatkozó palesztin lakos elmondta, hogy Jordániában élt, de ő még megtartotta a jeruzsálemi azonosítókat. Viszont a gyermekei, akik már Jordániában születtek, nem kaphatták meg a tartózkodási engedélyt Jeruzsálembe. "A családom történelme ebben a városban van [...] de a munkahelyek hiánya, a palesztin jövő reménytelensége ebben a városban arra kényszerített, hogy máshol keressek boldogulást. [...] Most visszatértem, és a gyermekeim nem mozoghatnak szabadon a városban, mert nincsenek nyilvántartva a saját apjuk szülővárosában. Izrael nem ismeri el őket mint jeruzsálemi születésű gyermeket, de mi itt maradunk, még ha ez azt is jelenti, hogy a feleségem és gyermekeim azonosítók és bármiféle jogok nélkül élnek. [...] Ez a mi ellenállásunk a cionizmussal szemben."

Ennek a politikának megvolt az eredménye, és a palesztin lakosság száma Jeruzsálemben folyamatosan csökken. A még ott élők pedig nem mernek máshová utazni, mert félnek, hogy elveszítik lakhatási jogukat és otthonaikat.

A még ott élőkre nehezedő nyomás

A nyilatkozó jeruzsálemi palesztin lakos Izrael egy másik módszerét is említette Jeruzsálem gyarmatosítására és a végleges etnikai tisztogatásra: a palesztin lakosokra nehezedő nyomást, hogy elhagyják a várost. Ez a főként palesztinok által lakott keleti városrészekben a legalapvetőbb szolgáltatások megtagadásában is megnyilvánul.

A lakosok itt ugyanazt az adót fizetik, mint a zsidók a nyugati városrészekben. Ennek ellenére az önkormányzat nem nyújt megfelelő szolgáltatásokat a palesztin városrészek számára. Nyugat-Jeruzsálem területének 90%-án kövezett utak, járdák vannak, és van szennyvízelvezető, a szemétszállítók pedig minden nap jönnek. A szomszédságukban már csak háromnaponta jelennek meg. Februárban a Wadi Hilweh Információs Központ már bejelentette, hogy az önkormányzat egy szeméttelepet létesít a palesztin városrész kapujában.

A palesztin lakos megjegyzi: ezeknek az intézkedéseknek kettős természete van. Egyrészt, hogy nyomorúságossá és elviselhetetlenné tegyék a hétköznapjait azoknak a palesztinoknak, akik továbbra is itt akarnak élni. Másodszor, hogy a nemzetközi színtéren azt a képet mutathassák, hogy a palesztinok nem törődnek a saját környezetükkel, és mocsokban élnek.

A palesztin lakosokra folyamatos nyomást gyakorolnak a környékre költöztetett zsidó szélsőségesek, a palesztin családok kilakoltatása, és a palesztin otthonok lerombolása. Sejk Jarrah szomszédságában és Silwan területén is ezt a stratégiát alkalmazták. Az izraeli hatóságok és a cionisták tevékenységének célja, hogy erőszakkal zsidókat telepítsenek Kelet-Jeruzsálembe a palesztin otthonok elvételével, és a kilakoltatott palesztinok helyén zsidó telepeket létesítsenek. Ezenkívül az otthonok lebontása már önmagában is folyamatos fenyegetettséget jelent a helyi lakosoknak.

A nemzetközileg tartott felvonulások felhívják a figyelmet ezekre a tényekre, és felszólítanak a cionista izraeli teleplétesítés politikájának befejezésére, a tartózkodási jogok korlátozása, a megszállás, és az etnikai tisztogatás azonnali leállítására Jeruzsálemben és az egész megszállt Palesztina területén.

"Békében és szabadságban akarunk élni, szabadnak akarjuk érezni magunkat. El tudják képzelni, mennyi szenvedést okoz és mennyi áldozatot követel ez a rémálom? [...] Soha nem jöhet létre valós palesztin állam, amíg az izraeliek birtokolják a földet és a vizet, ellenőrzik a határokat, és elkülönítik egymástól a palesztinok által lakott településeket. [...] De nem adjuk fel. Hiszünk a mozgalom erejében. A nemzetközi palesztin szolidaritás mozgalom a mi hangunk Palesztinán kívül, ami képviseli, hogy szabadok akarunk lenni, és véget akarunk vetni a megszállásnak."

Molnár István - Jövőnk.info
2012. március 30.

http://jovonk.info/2012/03/30/marcius-30-fold-napja-zsidok-altal-megszallt-palesz tinaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szomszédságukban, tulajdonosaiktól, gyarmatosítására, szolgáltatásokat, fenyegetettséget, ellenőrzőpontok, intézkedéseknek, megakadályozzák, ciszjordániában, tevékenységének, meglátogatására, szomszédságában, szemétszállítók, ciszjordániától, reménytelensége, teleplétesítés, megemlékezések, tiltakozásként, szülővárosában, környezetükkel, nyomorúságossá, városrészekben, elszigeteltség, megtagadásában, palesztinoknak, szolgáltatások, jeruzsálemből, megszállására, politikájának, megemlékeznek, palesztinában, jeruzsálemben, területrablás, ellenállásunk, felszólítanak, nemzetközileg, zsidók által, izraeli hatóságok, földrablás elleni, napon Palesztina, zsidók illegális, etnikai tisztogatás, figyelmet Jeruzsálem, jövőbeni Palesztina, zsidó hatóságok, város felett, város keleti, zsidó telepesek, cionista hatóságok, palesztin őslakosságot, város jövőben, elnyomás több, Föld Napja, Föld Napja Palesztinában, Korábban Jeruzsálem, Fadwa Khader, Wadi Hilweh Információs Központ, Sejk Jarrah, Molnár István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó nap volt  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magyar költészet napja  Jó nap volt  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy párkányon  Borzasztó  Minden tavaszból őrizz..  Hamvas Béla  Csend  Robert Merle tollából  Esterházy Péterre emlékezünk  Emlékezz  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 13  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Jó éjszakát  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Zilahy Lajos mondta  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  József Attila – Keresek ...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevelőszülőkhöz adták,  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ismeretlen: Ikarusz monda  Ma van a magyar költészet napj...  Gebhardt Nóra versei II.  Baranyi Ferenc - N i n c s  Robert Merle tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  különleges  Segíts neki dicsérni Téged  Esterházy Péterre emlékezünk  Minden tavaszból őrizz..  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Hamvas Béla  Egy gondolat  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szép estét  Robert Merle tollából  Szívek  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Esterházy Péterre emlékezünk  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  jó reggelt  Jázmin  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
zsidók által, izraeli hatóságok, földrablás elleni, napon Palesztina, zsidók illegális, etnikai tisztogatás, figyelmet Jeruzsálem, jövőbeni Palesztina, zsidó hatóságok, város felett, város keleti, zsidó telepesek, cionista hatóságok, palesztin őslakosságot, város jövőben, elnyomás több, nemzetközi Jeruzsálem, legnagyobb jelentőségű, katonai ellenőrzőpontok, többségi palesztin, város státusza, palesztin élet, anyagi valóság, pillantást vetni, palesztin otthonokban, utcákon lévő, lehető leggyorsabban, jeruzsálemi palesztin, palesztin lakosok, városban születtek, palesztin lakos, tartózkodási jogát, családja meglátogatására, jeruzsálemi azonosítókat, tartózkodási engedélyt, családom történelme, munkahelyek hiánya, palesztin jövő, városban arra, saját apjuk, cionizmussal szemben, politikának megvolt, palesztin lakosság, nyilatkozó jeruzsálemi, másik módszerét, végleges etnikai, palesztin lakosokra, főként palesztinok, legalapvetőbb szolgáltatások, adót fizetik, nyugati városrészekben, palesztin városrészek, szemétszállítók pedig, szeméttelepet létesít, palesztin városrész, intézkedéseknek kettős, hétköznapjait azoknak, nemzetközi színtéren, képet mutathassák, saját környezetükkel, környékre költöztetett, palesztin családok, palesztin otthonok, stratégiát alkalmazták, cionisták tevékenységének, kilakoltatott palesztinok, otthonok lebontása, helyi lakosoknak, nemzetközileg tartott, figyelmet ezekre, cionista izraeli, tartózkodási jogok, egész megszállt, izraeliek birtokolják, palesztinok által, mozgalom erejében, nemzetközi palesztin, szomszédságukban, tulajdonosaiktól, gyarmatosítására, szolgáltatásokat, fenyegetettséget, ellenőrzőpontok, intézkedéseknek, megakadályozzák, ciszjordániában, tevékenységének, meglátogatására, szomszédságában, szemétszállítók, ciszjordániától, reménytelensége, teleplétesítés, megemlékezések, tiltakozásként, szülővárosában, környezetükkel, nyomorúságossá, városrészekben, elszigeteltség, megtagadásában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.