Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fogyj gyógynövények segítségével!
  2015-11-30 18:22:25, hétfő
 
   
  A súlyfeleslegtől megszabadulni egyáltalán nem könnyű: megfelelő étrend, lelki ráhangolódás és rendszeres testmozgás egyaránt szükséges hozzá. Bizonyos gyógynövények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egyszerűbben, gyorsabban menjen a fogyás!



A gyömbér, illetve a vele készült ételek nagyszerűen telítik a gyomrot, a hatására lassabban leszünk éhesek, így a sok felesleges kalória elfogyasztásával járó nassolásnak is elejét vehetjük. A gyömbér emellett nagyon jót tesz az emésztésnek, és javítja, gyorsítja az anyagcserénket is.



A zöld teáról régóta tudjuk, hogy a fogyasztáa rendkívül kedvező a diétázóknak, felgyorsítja ugyanis az anyagcserét és a hatására több energiát használhatunk fel. A benne található antioxidánsok ráadásul védik a sejteket a káros szabadgyököktől, lassítják az öregedési folyamatokat is. Érdemes naponta 3-4 csésze zöld teát fogyasztani - akár kávé helyett is ihatjuk, a benne található anyagok ugyanis legalább olyan jó "ébresztő" hatásokkal bírnak, ám sokkal kíméletesebbek a szervezetünkhöz.

A kurkumát eddig sokan csak gyulladáscsökkentő fűszerként ismerték, mely jót tesz például az ízületeknek, illetve az emésztésnek. Azonban a kurkumában található egyik hatóanyag, a kurkumin a zsíranyagcseréhez is nélkülözhetetlen, emellett pedig az inzulinválaszt is javítja. A kurkumin gyulladáscsökkentő hatásai ráadásul a krónikus betegségek esetén is érvényesülnek, tehát azokat a mikroszkopikus gyulladásokat is enyhítheti, melyek a különböző krónikus betegségekhez (például a diabéteszhez) kötődnek. Hatásos méregtelenítő és fogyasztó italt készíthetünk 1 teáskanál őrölt kurkumából, egy citrom levéből, egy csipet cayenne bprsból és egy kevés mézből. Keverjük el ezeket a fűszereket 2 deci meleg vízben, és kortyoljuk el.

A hibiszkusz nemcsak gyönyörű virágjáról ismert növény, de hatékonyan támogatja a fogyást is, mert olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek a zsír- és a szénhidrát-anyagcserét szabályozzák, emellett enyhén vízhajtó is, így a felgyülemlett folyadék eltávolításában is segít. A hibiszkuszból készült tea kellemes ízű, frissítő, naponta háromszor érdemes fogyasztani.

Hasonló hatása van szervezetünkre a gyermekláncfűnek is, amely nemcsak a felesleges folyadék távozását serkenti, de a vércukorszintet is normalizálja, emellett méregtelenítő és étvágycsökkentő. Készítsünk teát a gyermekláncfű gyökeréből (2 teáskanál gyógynövényt tegyünk 1 bögre forró vízhet, majd fedjük le és hagyjuk tíz percig állni, majd szűrjük le), és igyuk minden étkezés előtt. A gyermekláncfűből készült teát kúraszerűen alkalmazzuk, és mivel kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerekkel, alkalmazása előtt kérjük ki a kezelőorvosunk véleményét.



A borsmenta emésztésjavító, puffadáscsökkentő hatásait jól ismerjük, de ezek mellett nagyon hatékonyan csökkenti az étvágyat is, jót tesz a hangulatunknak, így különösen akkor érdemes alkalmazni, ha valakire jellemző a stresszevés, vagyis az, hogy a feszült helyzetekben állandóan nassolna. Készítsünk borsmentateát egy teáskanál gyógynövényből és két deci forró vízből (hagyjuk állni tíz percig, majd szűrjük le és kihűtve fogyasszuk), és naponta két-három alkalommal fogyasszuk. A tiszta textilzsebkendőre cseppentett borsmenta illóolajat megszagolgatva pedig csökkenthetjük az étvágyat és enyhíthetjük a stressz tüneteit is.

Forrás: http://www.hazipatika.com/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hozzájárulhatnak, nélkülözhetetlen, gyermekláncfűből, elfogyasztásával, gyermekláncfűnek, szabadgyököktől, súlyfeleslegtől, eltávolításában, szervezetünkhöz, vércukorszintet, étvágycsökkentő, anyagcserénket, gyógynövényből, hangulatunknak, kölcsönhatásba, mikroszkopikus, szervezetünkre, inzulinválaszt, megszagolgatva, kezelőorvosunk, gyógyszerekkel, emésztésjavító, kíméletesebbek, csökkenthetjük, gyermekláncfű, használhatunk, betegségekhez, antioxidánsok, méregtelenítő, érvényesülnek, borsmentateát, gyógynövények, felgyülemlett, megszabadulni, gyulladásokat, hibiszkuszból, súlyfeleslegtől megszabadulni, vele készült, hatására lassabban, gyömbér emellett, zöld teáról, fogyasztáa rendkívül, hatására több, benne található, káros szabadgyököktől, öregedési folyamatokat, kurkumát eddig, kurkumában található, krónikus betegségek, mikroszkopikus gyulladásokat, különböző krónikus, citrom levéből,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Elköszönt  Png ház  Egy hatékony szolga  Egy hatékony szolga  Jó éjszakát  Kerüld el az evangélium örömén...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Egy lelki imádság  Mai harmónia kártyám  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Szabolcska Mihály – Ákác...  Örülök, hogy látlak!  A sors  Hogy lehet megtartani  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyon különös  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Hiányzik  A sors  Kövesd a cowboyt!  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Png lepke  képre írva  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ágai Ágnes – Csendélet  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Leonardo da Vinci gondolata  Soha ne kedvezz...  Esti kép  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A másik dolog,  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép napot kívánok  Png kislány  Png rózsa csokor  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Próbálj meg ...  Julian Brass gondolata  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Esti kép  Akik bántanak téged  Minden harmadik...  Png lepke  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Németh László tollából  Fekete István - Akác  Örülök, hogy látlak!  Mindig jusson idő nevetni  Neked tudnod kell  Png kutya 
Bejegyzés Címkék
súlyfeleslegtől megszabadulni, vele készült, hatására lassabban, gyömbér emellett, zöld teáról, fogyasztáa rendkívül, hatására több, benne található, káros szabadgyököktől, öregedési folyamatokat, kurkumát eddig, kurkumában található, krónikus betegségek, mikroszkopikus gyulladásokat, különböző krónikus, citrom levéből, csipet cayenne, kevés mézből, hibiszkusz nemcsak, felgyülemlett folyadék, hibiszkuszból készült, felesleges folyadék, gyermekláncfű gyökeréből, gyermekláncfűből készült, kezelőorvosunk véleményét, borsmenta emésztésjavító, feszült helyzetekben, teáskanál gyógynövényből, tiszta textilzsebkendőre, stressz tüneteit, hozzájárulhatnak, nélkülözhetetlen, gyermekláncfűből, elfogyasztásával, gyermekláncfűnek, szabadgyököktől, súlyfeleslegtől, eltávolításában, szervezetünkhöz, vércukorszintet, étvágycsökkentő, anyagcserénket, gyógynövényből, hangulatunknak, kölcsönhatásba, mikroszkopikus, szervezetünkre, inzulinválaszt, megszagolgatva, kezelőorvosunk, gyógyszerekkel, emésztésjavító, kíméletesebbek, csökkenthetjük, gyermekláncfű, használhatunk, betegségekhez, antioxidánsok, méregtelenítő, érvényesülnek, borsmentateát, gyógynövények, felgyülemlett, megszabadulni, gyulladásokat, hibiszkuszból, egyszerűbben, vegyületeket, folyamatokat, normalizálja, ráhangolódás, diabéteszhez, készíthetünk, gyógynövényt, felgyorsítja, enyhíthetjük, szabályozzák, helyzetekben, kúraszerűen, diétázóknak, alkalmazzuk, stresszevés, emésztésnek, fogyasztani, nassolásnak, ízületeknek, alkalmazása, cseppentett, nagyszerűen, anyagcserét, fűszerként, kurkumából, hatásokkal, véleményét, gyökeréből, kurkumában, gyorsabban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1576
  • e Hét: 4443
  • e Hónap: 10815
  • e Év: 61606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.