|
2015-12-10 16:56:23, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg ponty
40 dkg rizs
2 evőkanál curry por
1 teáskanál pirospaprika
2 fej vöröshagyma
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db alma
2 db konzerv görög őszibarack
1 kanál liszt
olaj, só, bors, gyömbér
Elkészítés
A rizst megpároljuk, úgy hogy először négyszer-ötször átöblítjük, míg mosóvize tiszta nem lesz, majd másfélszeres mennyiségű sós vízben felforraljuk, forralást követően fedő alatt a leglassabb tűzön készre pároljuk. 20 perc után húsvillával fellazítjuk, és belekeverjük a szabálytalanra szabdalt görög őszibarackot. Az alapanyagokat kb. 4×4 cm-es cikkekre, kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, curry porral, pirospaprikával, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, liszttel megszórjuk, annyi vízzel, ami ellepi összeforraljuk, mártás sűrűségig készre pároljuk. Befejezés előtt 6-7 perccel hozzáadjuk a gondosan irdalt pontyszeleteket, összefőzzük, majd tálaljuk.
(Alpári György gasztronómus receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
Címkék: pirospaprikával, pontyszeleteket, szabálytalanra, összeforraljuk, alapanyagokat, másfélszeres, pirospaprika, őszibarackot, gasztronómus, belekeverjük, felforraljuk, megpároljuk, fellazítjuk, húsvillával, megpirítjuk, kaliforniai, összefőzzük, vöröshagyma, őszibarack, hozzávalók, elkészítés, átöblítjük, hozzáadjuk, megszórjuk, mennyiségű, leglassabb, gyömbérrel, forralást, sűrűségig, teáskanál, befejezés, ízesítjük, követően, mosóvize, négyszer, liszttel, rizst megpároljuk, leglassabb tűzön, szabálytalanra szabdalt, gondosan irdalt, Alpári György,
|
|
|
|
rizst megpároljuk, leglassabb tűzön, szabálytalanra szabdalt, gondosan irdalt, pirospaprikával, pontyszeleteket, szabálytalanra, összeforraljuk, alapanyagokat, másfélszeres, pirospaprika, őszibarackot, gasztronómus, belekeverjük, felforraljuk, megpároljuk, fellazítjuk, húsvillával, megpirítjuk, kaliforniai, összefőzzük, vöröshagyma, őszibarack, hozzávalók, elkészítés, átöblítjük, hozzáadjuk, megszórjuk, mennyiségű, leglassabb, gyömbérrel, forralást, sűrűségig, teáskanál, befejezés, ízesítjük, követően, mosóvize, négyszer, liszttel, pároljuk, kockákra, cikkekre, gondosan, szabdalt, evőkanál, tálaljuk, receptje, először, paprika, borssal, konzerv, gyömbér, perccel, készre, vágjuk, porral, olajon, ötször, mártás, irdalt, györgy, tiszta, ellepi, vízzel, vízben, alpári, ponty, előtt, piros, curry, sóval, liszt, annyi, tűzön, rizst, alatt, görög, kanál, Alpári György, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 2552
- e Hét: 5419
- e Hónap: 11791
- e Év: 62582
|
|
|