Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
  2015-12-17 08:39:57, csütörtök
 
 
December 17, csütörtök

- öröm, hogy a kereszténység nagy családjához tartozunk



Nagy Sándor diakónus atya

A mai nappal az Adventünk kitüntetett ideje kezdődik el. ?Közel már az Úr, jöjjetek, imádjuk!? ? imádkozza az Egyház minden reggel ezután Karácsonyig. Felhívja a figyelmünket arra, hogy már küszöbön van az Ünnep, amelyre eddig készültünk. Mindez egyre inkább fokozhatja az örömünket.

Azonban kétségbe eséssel is eltölthet bennünket. Mondván, hogy még meg sem vettük az ajándékokat! Ki sem takarítottunk még! És még mennyi mindent kell bevásárolnunk az ünnepi asztalhoz! Ne csüggedjünk, azért van még időnk! Ezek is hozzátartoznak az ünnepi készülethez!

De nagyon fontos azt is észben tartanunk, hogy ne csak a lakásunkat készítsük fel, ne csak az ajándékokat készítsük el, hanem a szívünket-lelkünket is készítsük fel! Tudatosan szánjunk arra időt, keressünk magunknak egy helyet, ahol és amikor a teendőink forgatagából kiléphetünk. Ilyen alkalmak lehetnek például a roráté szentmisék vagy más, kreativitásunkra bízott alkalmak.

Ezekben a napokban az Egyház refrénszerűen visszatérő szakaszokkal, az ún. ó-antifónákkal is segíti a készületünket. Ezekben Jézust azon a hét néven szólítják, amelyet az Ószövetség adott a jövendő Messiásnak.

A mai napon imádkozhatunk az antifóna szavaival, és kérhetjük az Urat, hogy meg tudjuk különböztetni a lényegest a kevésbé lényegestől, hogy majd igazán ünnepelhessünk:

Ó, Bölcsesség!

Te a magasságbeli Isten ajkán születtél,

erőddel elérsz a világ egyik végétől a másikig,

és üdvösen igazgatod a világmindenséget:

Jöjj, taníts meg minket okosan élni!



Zoltán atya

Advent utolsó hetében a közvetlen Jézus várásra térünk át a mai napon, Jézus családfájának olvasásával. Örömhír számomra, hogy nem légüres térben élek, sok szent elődöm volt, akik hittel reméltek, hittel vártak. a nevek olvasása nem lehet unalmas a számomra.

Szent Máét evangélista nem félt megmutatni, hogy Jézus családfáján mindenféle ember szerepel. Vannak jó emberek, vannak rossz emberek, olyanok is, akikről gyakorlatilag semmit sem tudunk. Voltak királyok és hithősök, akik teljesen Istennek szánták az életüket. Mások viszont nagystílű bűnözők voltak: gyilkosok, prostituáltak, és mindenféle visszataszító figurák. Legtöbbjük pedig egyszerű hétköznapi ember volt, mint ti vagy én is. Ez a családfa így reménykeltő a számunkra. Először is azt jelenti, hogy még ha nem is tökéletesek az őseink, szüleink, Isten a jóra tud használni bennünket. A Szentírásban újra meg újra látjuk, hogy rossz szülőknek is lettek jó gyerekeik. Maga az, hogy a szüleid vagy nagyszüleid nem voltak hűségesek Istenhez, még nem jelenti azt, hogy te sem lehetsz az.

Másodszor, azt is jelenti, hogy Isten bárkit használhat akaratának teljesítésére, és a világ folyásának megváltoztatására. Isten nem a legjobb embereket válogatta össze a Messiás világrajöveteléhez. Inkább úgy tűnik, olyan embereket választott, akiknek bizony voltak hibáik, akik a világ szemében megvetetek és balgák.

Ha tehát úgy érzed, vannak hibáid - nem kell kétségbe esned. Isten olyan embereket keres, akik hallgatnak szavára, és így akkor lesznek erősek, amikor elfogadják az ő kegyelmét. Isten hatalmas módon akar használni. Készen állsz erre?

A nemzedékek hosszú sora azt a kérdést is nekünk szegezi, hogy mire használjuk földi életünk éveit? Mire használjuk a nekünk adott időt? Haladunk-e napról napra küldetésünk útján, az üdvösség felé vezető úton? A karácsony ünnepe, Isten Fia születésének átélése segítsen minket abban, hogy véges, az időben kezdődő és az időben véget érő életünket átértékeljük, és azt az örökkévalóság felé tartó útnak tekintsük.



A mai Ó anrtifóna:

Ó jöjj, ó jöjj el, Bölcsesség,
ó egyszülött, kit ád az ég,
te gyöngédség és őserő:
amit tudnunk kell, tárd elő!
Eljő, eljő Emmánuel,

hogy üdvözüljön Izrael!



https://www.youtube.com/watch?v=Q89Bnj7xxhs



?Isten azt akarja, hogy az emberiség egy nagy családot alkosson, s mindannyian egymásnak jó testvérei legyünk!? II. Vatikáni Zsinat

Szent II. János Pál pápa:

Úr Isten, Atyánk, te az embert, a férfit és a nőt a magad képére és hasonlatosságára teremtetted, és akartad a népek különbözőségét az emberi család egységében. Gyermekeid egyenlőségét azonban olykor nem ismerték el, és a keresztények vétkessé váltak a mellőzés és a kizárás magatartásában azáltal, hogy egyetértettek a faji és etnikai alapon történő diszkriminációkkal. Bocsáss meg és add a kegyelmet, hogy a sebeket, melyek a bűn következtében ma is jelen vannak közösségedben, úgy tudjuk gyógyítani, hogy valamennyien gyermekeidnek érezzük magunkat, Krisztus, a mi Urunk által!






Horváth Zoltán plébános
 
 
0 komment , kategória:  Adventi gondolatok 2015 minden  
Címkék: hasonlatosságára, világmindenséget, kreativitásunkra, ünnepelhessünk, magatartásában, hozzátartoznak, különbözőségét, bevásárolnunk, takarítottunk, közösségedben, gyermekeidnek, következtében, egyetértettek, készületünket, refrénszerűen, gyakorlatilag, imádkozhatunk, visszataszító, prostituáltak, különböztetni, örökkévalóság, kereszténység, családfájának, teljesítésére, szakaszokkal, átértékeljük, figyelmünket, antifónákkal, forgatagából, születésének, valamennyien, egyenlőségét, keresztények, magasságbeli, szentírásban, teremtetted, kereszténység nagy, figyelmünket arra, ünnepi asztalhoz, ünnepi készülethez, lakásunkat készítsük, ajándékokat készítsük, teendőink forgatagából, roráté szentmisék, jövendő Messiásnak, antifóna szavaival, kevésbé lényegestől, magasságbeli Isten, világ egyik, közvetlen Jézus, nevek olvasása, szüleid vagy, Nagy Sándor, Ezekben Jézust, Szent Máét, Isten Fia, Vatikáni Zsinat, Szent II, János Pál, Horváth Zoltán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ez egy csoda"  Vannak emberek  Robert Merle tollából  Vannak emberek  Szép álmokat!  Egy párkányon  Jó éjszakát  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Segíts neki dicsérni Téged  Hogyan válunk hűségesekké?  Tavaszi este  képre írva  Vannak emberek  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Különleges  Magyar költészet napja  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Nagy és kis csodák  Erdei gyöngyvirág  Egy barátság története  Paul David Tripp Április 12  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  Van néhány kérdés, amin gondol...  képre írva  A sorsod  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Paul Éluard - És egy mosoly  Szeretem ujjad karcsuságait,  Müller Péter tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Vannak emberek  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Kertem  Egy barátság története  "Ez egy csoda"  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  39 ígéret  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Isten hűségének mértéke  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy gondolat  A pitypang legendája  A gyulladáscsökkentő és csonte...  James Allen  Alvó kislány  Nevelőszülőkhöz adták,  Egy párkányon  Martin Buber, A haszidim meséi  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Pitypang szökőkút  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Facebookon kaptam  különleges  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Horváth Szilvia tollából 
Bejegyzés Címkék
kereszténység nagy, figyelmünket arra, ünnepi asztalhoz, ünnepi készülethez, lakásunkat készítsük, ajándékokat készítsük, teendőink forgatagából, roráté szentmisék, jövendő Messiásnak, antifóna szavaival, kevésbé lényegestől, magasságbeli Isten, világ egyik, közvetlen Jézus, nevek olvasása, szüleid vagy, világ folyásának, legjobb embereket, világ szemében, nemzedékek hosszú, nekünk adott, üdvösség felé, karácsony ünnepe, időben kezdődő, időben véget, örökkévalóság felé, nagy családot, magad képére, népek különbözőségét, emberi család, keresztények vétkessé, kizárás magatartásában, hasonlatosságára, világmindenséget, kreativitásunkra, ünnepelhessünk, magatartásában, hozzátartoznak, különbözőségét, bevásárolnunk, takarítottunk, közösségedben, gyermekeidnek, következtében, egyetértettek, készületünket, refrénszerűen, gyakorlatilag, imádkozhatunk, visszataszító, prostituáltak, különböztetni, örökkévalóság, kereszténység, családfájának, teljesítésére, szakaszokkal, átértékeljük, figyelmünket, antifónákkal, forgatagából, születésének, valamennyien, egyenlőségét, keresztények, magasságbeli, szentírásban, teremtetted, reménykeltő, csüggedjünk, kiléphetünk, lényegestől, családfáján, készülethez, ajándékokat, evangélista, nagyszüleid, tökéletesek, karácsonyig, küldetésünk, kitüntetett, olvasásával, mindannyian, családjához, hétköznapi, visszatérő, hallgatnak, mindenféle, használjuk, elfogadják, legtöbbjük, ószövetség, egyszülött, bölcsesség, megmutatni, akaratának, lakásunkat, folyásának, készültünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1294
  • e Hét: 3510
  • e Hónap: 5405
  • e Év: 56196
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.