Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tallóztam: A kimagaslóan érzékeny emberek
  2015-12-10 23:08:58, csütörtök
 
   
  Az Empaták és érzékeny emberek 25 jellegzetes ismérve

A kimagaslóan érzékeny emberek gyakran gyengének tűnnek, de ez csupán a látszat. Valójában erősebbek, mint egy átlagember, és csak akkor bontják le a maguk köré emelt védőbástyát, amikor értékes személyes és szakmai kapcsolataikat építik ki.

Amennyiben egy rendkívül érzékeny emberrel ápolod a kapcsolatod, egy idő után te magad is könnyebben meghallod a belső hangod, valamint könnyebben rálátsz életed orvoslásra szoruló területeire is. Arra, ami hiányzik. Igen nagy türelmet igényel megérteni egy ilyen ember belső gondolatait, lényének működését, de meglátod egy idő után hálás leszel a sorsnak azért, amiért befogadott téged az életébe.

Miről ismered fel őket?

1. A szívükkel gondolkodnak

A szívük vágyát követve mérlegelnek és gondolnak át mindent, a legkisebb megerőltetés nélkül. Azonban problémát okoz nekik, ha mély vízbe kell hirtelen fejest ugraniuk, anélkül, hogy alaposan megvizsgálták volna az adott helyzet körülményeit.

2. Mindent kimondanak -ami a szívükön, az a szájukon

Számukra alapszükséglet szabadon kifejezni a gondolataikat, érzéseiket mindennel kapcsolatban, annak érdekében, hogy úgy érezzék, megbecsülik és meghallgatják őket. A sors iróniája, hogy az érzékeny embernek nagyon nehéz mások tanácsait hallgatni, pontosan, azért mert a szavakra érzékeny módon reagálnak, és gyakran bántódnak meg, ha nem megfelelően kommunikál a partner a beszélgetés közben.

3. Nem rohannak, át az életükön- megélik a pillanatokat

Minden egyes pillanatnak az életükben jelentősége és értéke van. Ha bárki nyomást gyakorol rájuk és sietteti őket, rosszul jár... csak a feszültséget növeli bennük, nem erősíti meg a baráti köteléket, sőt, a bizalmat sem, amire viszont nagyon nagy igényük van. Imádnak a körülöttük lévő látványban gyönyörködni, rohanás nélkül, és igyekeznek mindenféle stressz forrást minimalizálni.

4. Megbecsülik, nagyra értékelik az egyedül eltöltött időt

Az érzékeny emberek számára nagyon fontos az egyedül eltöltött idő. Alapszükségletük egyedül kibontakozni, megpihenni... Ugyanis lényükből fakadóan perceken belül magukba szívják a környezetük durva, negatív energiáit.

5. Csak jó dolgokra törekednek

Valóban, tiszta szívből, csak jó dolgokat szeretnének megvalósítani a világban, és szívvel lélekkel csinálják azt, amibe belevetik magukat. Amikor a nagyszerű dolgok, amiken dolgoznak, nem úgy alakulnak, ahogyan eltervezték, mély szomorúsággal tölti őket el. Például a saját kezűleg készített ajándékaik fogadtatása nem egészen olyan, mint ahogyan remélték.

6. Figyelmük kiterjed a részletekre is

Néha túlgondolnak minden apró részletet, mindenféle megközelítésből megvizsgálják az adott helyzetet, ami a környezetüket megőríti kissé. De az alapos szemlélődésük általában lenyűgöző eredménnyel zárul. A figyelmüket a testbeszédre és az érzelmekre összpontosítják, mindenkire és mindenre kiterjesztve azt. A környezettől, természettől, tárgyaktól kezdve az állatokig, emberekig. Gyakran képesek előre eseményeket megjósolni. Így például betegséget, ami még csak lappang a szervezetben, de terhességet, munkahelyi előrelépést vagy természeti katasztrófát is.

7. Kitűnő tanácsokat tudnak adni

Kiváló helyzetelemzők, majd a legjobb tanáccsal tudnak szolgálni. Szeretik azt az érzést, hogy szükség van rájuk, és képesek harcba szállni, amikor úgy látják, a jó tanácsukat nem megfelelő célra használják fel.

8. Többnyire kemény külsővel rendelkeznek

Az érzékeny emberek kívülről sokszor nagyon kemény, szigorú külsővel rendelkeznek, és jellemzően, akaratlanul is haragudhatnak rád hónapokon keresztül is. (ezt pedig szigorú, rideg arckifejezéssel jelzik feléd. )Lehet, egy egészen aprócska dolgot mondtál vagy tettél, így néha vissza kell, majd fognod magad mielőtt cselekednél, annak érdekében, hogy a jó kapcsolatotok megmaradjon, vagy ne szerezz még nagyobb fájdalmat.

Felismerik, mi az, amivel tényleg foglalkozniuk kell, és semmit sem tesznek csupán azért, mert az más önző érdekeit szolgálja.

9. Tisztában vannak az értékeikkel

Az érzékeny ember pontosan tudja, mikor nem értékelik, és kellő erővel rendelkezik kisétálni a mérgező és méltatlan helyzetekből. Mások talán értetlenül állnak egy-egy ilyen helyzet előtt, azonban őt egy rossz szokásokkal teli baráti kapcsolat arra késztet, hogy zöldebb mezőkre látogasson tovább...

10. Jól neveltek és udvariasak

Mindig számíthatsz kitűnő modorukra, és rendkívül udvariasak a körülöttük lévő emberekkel. Cserébe elvárják ugyanezt az udvariasságot, jól nevelt viselkedést, néha pedig még akkor is durvának látnak, ha egyébként nem vagy az.

11. Szenvedélyesek

Legyen szó akár a családról, barátokról, szerelemről, munkáról: a szenvedély sosem alszik ki a mindennapjaikban. Amennyiben nem kapnak megfelelő, vagy kellő visszajelzést, igencsak ,,bekeményítenek" azokkal szemben, akikbe sok energiát invesztáltak. A szenvedélyes személyiségüknek megfelelően, erősíti őket a másoktól kapott elismerés.

12.Spirituális beállítottságúak

Hisznek a karmában, és abban is, hogy minden okkal történik. Hisznek abban is, hogy az univerzum működése szabályos rendben, egy tökéletes kört leírva működik. Harmóniában szeretnek élni, annak ellenére, hogy legbelül nagyon nehezen találnak erre rá.

Legalább egyszer az életükben kipróbálták már a jógát, meditációt, ugyanis folyamatosan a magasabb összeköttetést keresik az elme és a test között.

13. Intuíciójuk kiemelkedő

Gyakran még azelőtt sejtik az esemény kimenetelét, mielőtt megtörténne. Sokszor ez a jó szándékkal ellenkezően sülhet el, és vádolják vagy hibáztatják őket, holott valójában csak ki akarták fejezni magukat, tanácsot adni másoknak, hogyan kellene cselekedni, és milyen megérzéseik vannak, mi fog hamarosan történni, bekövetkezni.

14. Bíznak a testük jelzéseiben

Amikor nagy döntéseket hoznak az életükben, olyan mintha egy életre szóló szerződést írnának alá, és a testük pontosan jelzi, ha valami nem jó. Néha talán bosszantó lehet, eleinte mindenképpen, de már megtanulták, hogy a testük üzenetei a legjobb tanácsadók, és meg is bíznak benne.

15. Empatikusak másokkal szemben

Képesek beleképzelni magukat a másik helyzetébe, megérteni, mekkora problémát okozhat egy adott helyzet mások életében. Ennek a szokásuknak akkor van nagy szerepe, amikor egy vitás helyzetbe csöppennek, ugyanis perceken belül felismerik és átérzik azt, és nyomban segítő kezet szeretnének nyújtani a sértett személynek. Azonban sokszor úgy érzik, hogy az emberek nem viszonozzák ezt az együtt érző magatartást, ami alkalmanként feldühíti őket.

16. Együtt éreznek

Nagyon komolyan tudnak aggódni, amikor egy bonyolult helyzetben látják embertársukat. A különösen érzékeny embernek mélyen együtt éreznek egy kisgyerekkel, aki elesett a biciklivel, vagy megindítja őket egy film karaktere, vagy ha komolyabb káresemény, tragédia ért valakit.

17. Másokat helyeznek előtérbe önmaguk előtt

Néha annyira belemerülnek más emberek igényeibe, hogy elfeledkeznek a sajátjaikról. Azonban sokszor igen keserű pirula számukra, amikor nem méltányolják sem az erőfeszítéseiket, sem az idejüket. Nem az elismerésért segítenek másokon, de egy szimpla ,,Köszönöm" tökéletesen elégedetté teszi őket, és köszönet a fáradozásaikért.

18. Jó emberismerők

Pár percnyi ismeretség után igen nagy alapossággal képesek leírni az illető személyiségét. És ahogyan telik az idő, az érzékeny emberek, csak a vicc és móka kedvéért, meglepetésszerűen elő tudnak rukkolni egy olyan jellemrajzoddal, és tulajdonságaiddal, melyekről nem is tudtad, hogy léteznek valójában. J

19. Szeretik az állatokat

Különleges kapcsolatuk van az állatokkal, és az állatok rendkívüli módon megbíznak bennük.

Méltányolják azt a szeretetet, kölcsönös tiszteletet, amit az állatok feltétel nélkül adni képesek, ugyanakkor érzékelik az állatok szükségleteit, igényeit is. Mindemellett képesek extra figyelmet fordítani a mindennemű kommunikációs formára, ami tőlük érkezhet. (lehet ez egy rejtett üzenet, vagy bármi más is).

20. Rengeteg kérdést tesznek föl

Annak érdekében, hogy megértsék a világot, rengeteg kérdést tesznek föl. Előfordulhat ebből fakadóan kisebb félreértés, vagy baj, mert mély érzelemmel fűtöttek, így politikai, szociális területet érinthetve kellemetlenebb vizekre képesek evezni... Ami viszont mindig jól sül el: pozitív fényben engedik láttatni az adott helyzetet, amire a kérdésük irányul.

21. Minden döntésüket gondosan kiszámítják és mérlegelik azt

A döntéseiket a szívük szava befolyásolja, és minden egyes részletét a belső megérzéseikre hagyatkozva hozzák meg. Rengeteg kérdést tesznek föl magukban, mielőtt a végső döntést meghozzák. ,, Miért érzem úgy, hogy ebbe az irányba kell elmozdulnom?" Olybá tűnik ez, mint egy sakkjátszma, és mindig mindenben az ok-okozati összefüggést keresik, mielőtt cselekszenek.

22. Elégedettségre törekszenek a döntéseiket illetően

Elégedettek, ha egy gondosan megtervezett, fontos stratégiai lépésük pozitívan zárul, és ez általában mindig így történik. Ha mégsem így alakul, keményen megküzdenek a felmerülő önbizalom hiányukkal.

23. Kitűnő probléma megoldók

Lehet, nagyon érzékenyek, de mégsem gondolkodnak egyetlen egy útban a megoldáskeresésük során. Csordultig vannak érzelmekkel, így egy adott problémát legalább ezer úton, módon próbálnak orvosolni. Szeretik feltérképezni az összes megoldást, kiválasztani a legjobbat, majd pontosan tudják, hogyan, mikor és miképpen hajtsák azt végre.

24. Kiállnak az igazukért

Ha konkrét elképzeléssel rendelkeznek valamiről, hallatják a hangjuk, kiállnak amellett, ha kell egyedül is. Látják és érzik, különböznek a többi embertől, és el is csüggednek, amikor felismerik, mennyi érzéketlen ember él szerte a világban.

25. Bevallják, ha tévednek

Tisztában vannak vele, milyen fontos felismerni, és elismerni, ha valamit jól csináltak, vagy helyesen cselekedtek. Éppen ezért nem esik nehezükre bevallani, elismerni a hibáikat, hitelt adva mások véleményének. Beismerve tévedésüket, elnézést kérnek azoktól, akik megérdemlik. Csupán így: ,,Sajnálom, tényleg neked volt igazad"!

Fordította: Lázár Judit
 
 
0 komment , kategória:  Ismeretterjesztő  
Címkék: beállítottságúak, személyiségüknek, mindennapjaikban, alapszükségletük, erőfeszítéseiket, arckifejezéssel, fáradozásaikért, jellemrajzoddal, megközelítésből, összpontosítják, kapcsolataikat, szenvedélyesek, kellemetlenebb, alapszükséglet, összeköttetést, bekeményítenek, helyzetelemzők, elégedettségre, minimalizálni, haragudhatnak, elfeledkeznek, embertársukat, elképzeléssel, szükségleteit, szemlélődésük, kommunikációs, megvizsgálják, megvizsgálták, szomorúsággal, környezetüket, visszajelzést, feltérképezni, foglalkozniuk, személyiségét, gondolataikat, meghallgatják, kimagaslóan érzékeny, maguk köré, rendkívül érzékeny, belső hangod, ilyen ember, sorsnak azért, szívükkel gondolkodnak, szívük vágyát, legkisebb megerőltetés, adott helyzet, sors iróniája, érzékeny embernek, szavakra érzékeny, beszélgetés közben, életükön- megélik, életükben jelentősége, Lázár Judit,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png csokor  Nem számIt  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Leonardo da Vinci gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Sokan azt tartják  Bounty krémes  Reggel van  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png kislány  Hiányzik  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png ház  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép álmokat!  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Rátalálsz  Adakozás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Tavaszi kép  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Egy hatékony szolga  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Ágai Ágnes – Csendélet  Örülök, hogy látlak!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes délutánt kívánok  Leonardo da Vinci gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Popper Péter szavai  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kimagaslóan érzékeny, maguk köré, rendkívül érzékeny, belső hangod, ilyen ember, sorsnak azért, szívükkel gondolkodnak, szívük vágyát, legkisebb megerőltetés, adott helyzet, sors iróniája, érzékeny embernek, szavakra érzékeny, beszélgetés közben, életükön- megélik, életükben jelentősége, feszültséget növeli, baráti köteléket, körülöttük lévő, egyedül eltöltött, érzékeny emberek, környezetük durva, nagyszerű dolgok, saját kezűleg, adott helyzetet, környezetüket megőríti, alapos szemlélődésük, érzelmekre összpontosítják, legjobb tanáccsal, egészen aprócska, érzékeny ember, rossz szokásokkal, szenvedély sosem, szenvedélyes személyiségüknek, másoktól kapott, univerzum működése, tökéletes kört, életükben kipróbálták, magasabb összeköttetést, test között, esemény kimenetelét, testük jelzéseiben, életre szóló, testük pontosan, testük üzenetei, legjobb tanácsadók, másik helyzetébe, szokásuknak akkor, vitás helyzetbe, sértett személynek, együtt érző, bonyolult helyzetben, különösen érzékeny, film karaktere, elismerésért segítenek, illető személyiségét, olyan jellemrajzoddal, állatok rendkívüli, állatok feltétel, állatok szükségleteit, mindennemű kommunikációs, rejtett üzenet, kérdésük irányul, szívük szava, belső megérzéseikre, végső döntést, irányba kell, ok-okozati összefüggést, döntéseiket illetően, gondosan megtervezett, felmerülő önbizalom, megoldáskeresésük során, adott problémát, összes megoldást, többi embertől, beállítottságúak, személyiségüknek, mindennapjaikban, alapszükségletük, erőfeszítéseiket, arckifejezéssel, fáradozásaikért, jellemrajzoddal, megközelítésből, összpontosítják, kapcsolataikat, szenvedélyesek, kellemetlenebb, alapszükséglet, összeköttetést, bekeményítenek, helyzetelemzők, elégedettségre, minimalizálni, haragudhatnak, elfeledkeznek, embertársukat, elképzeléssel, szükségleteit, szemlélődésük, kommunikációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 50 db bejegyzés
Összes: 7246 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 860
  • e Hét: 2009
  • e Hónap: 8250
  • e Év: 60516
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.