Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
De jó segged van, anyukám! – ne szólj be az utcán, kér
  2016-01-04 09:44:49, hétfő
 
  Lógó gatyás melósok állnak a járdán, majd amikor a közelükbe érsz, óbégatni kezdenek, hogy de jó segged van, anyukám(!), cuppognak, fütyülnek, benned meg felmegy a pumpa, legszívesebben elküldenéd őket az anyjukba, de nem teszed. Mert bár százszor kerültél hasonló helyzetbe, mégsem tudsz hirtelen válaszolni, konfliktusba sem akarsz keveredni, és jelenetet sem szeretnél rendezni az utcán.

Tiniként zavarba jöttünk ettől, arcunk görcsbe rándult, és nem tudtunk reagálni. Én sokszor át is mentem az utca túloldalára, ha láttam, hogy ott állnak, és hogy helyzet van. Aztán kihúztuk magunkat, és alternatív megoldásokkal próbálkoztunk. Nekem még mindig van ilyen alternatív ötletem: ha látom, hogy megszólalna, akkor fapofával előre köszönök neki, hogy jó napot kívánok. Általában elnémulnak, és végül még beszólni is elfelejtenek. Engem nem ráz meg egy ilyen jelenet, mégsem tetszik mint jelenség.

Ismerős?

Megyek az utcán, teljesen lényegtelen, hány éves vagyok, hogy nézek ki, szőke vagyok vagy barna, alacsony vagy magas, miniszoknyát viselek vagy farmert, na, jó, ez talán számít a téma kapcsán. Egyszer csak az út mellett áll egy vagy több férfi, és megjegyzéseket tesz rám, illetve beszól egy éleset. Vagy azt mondj, hogy jó a seggem, a mellem, a lábam, vagy azt, hogy megdugna, esetleg ,,csak" köszön. “Romantikusabb" típusúak a szememet dicsérik, gondolom azért, mert kék. Közben durván végigmérnek, eseti jelleggel előfordul, hogy meg is érintenek.

Mi a különbség az út szélén ácsorgó, ismeretlenül kiabáló és a trendi bárban pultot támasztó, számodra vonzó férfi közeledése között? Esélyes, hogy vannak hasonló gondolataik: jó csaj vagy, jó a melled, megdugna, és lássuk be, hogy utóbbi sem úgy gondolja, hogy ezt csak akkor teheti meg, ha utána feleségül is vesz, ezzel nincs is gond.

A jóképűt a pultnál nem fogja megkülönböztetni az utcán beszólótól a jóképűsége, az igényes megjelenése, a sziporkázó szelleme, az éles esze, ha ugyanolyan stílusban beszól. Az fogja megkülönböztetni az egyiket a másiktól, vagy a másikat az egyiktől, hogy embernek néz, és nem tárgyiasít. Figyeli a reakcióidat, és ennek megfelelően viselkedik. Ez a mindenkitől elvárható minimum, tőlünk, nőktől is.

A tipikus utcai beszólásokkal az a probléma, hogy valaki alapjognak érzi, hogy ismeretlenül kifejezze neked, hogy egy baszógépnek néz, illetve tart.
Szerintem itt az alapjogon van a hangsúly. Azon, hogy ő azt gondolja, ez neki alanyi jogon jár, nem számít, hogy kíváncsi vagy-e a véleményére, milyen a hangulatod, és úgy egyáltalán, nyitott vagy-e éppen a közeledés bármilyen formájára. Nem veszi figyelembe, hogy te is egy ember vagy, és nem vagy tárgy. Ehhez még társul némi fizikai előny is, mert azért alapesetben egy férfi erősebb, mint egy nő, és ez eleve oda vezet, hogy nem nagyon szólsz vissza.

Éppen ezért az utcai beszólogatás valójában nem utcai beszólogatás, és az is tévedés, hogy ez a gödörásó munkások sajátja, mert ez a fajta megalázó és erőszakos támadás megtörténhet egy iskolában, egy munkahelyen, a legmenőbb belvárosi bárban is. Csinálhatja a melós, az iskolatárs, a tanár és a főnök is, nem függ össze a foglalkozással, az iskolai végzettséggel.

Én elhiszem és értem azt, hogy ami szép, az vonzza a tekintetet, nem lehet nem oda nézni.

Te pedig, ,,de megbasználak" beszólogató, azt hidd el és azt értsd meg, hogy ez részemről nem prüdéria, nem annak a kifejezése, hogy velem senki ne akarjon ismerkedni. Nincs erről szó.

Ez csupán annyit jelent, hogy nem akarom, hogy vadidegen emberek kéretlenül, napi szinten, irreleváns helyzetekben a képembe vágják, hogy mit gondolnak és éreznek a megjelenésem, a testem kapcsán. Nem vagyok erre kíváncsi, nincs önbizalomhiányom, nem vagyok visszajelzés függő, nem ismerlek, ezért nem valószínű, hogy adok a véleményedre, és nagy eséllyel soha, de soha többet nem fogunk találkozni.
Éppen ezért szépen kérlek, hogy sétáljunk el egymás mellett csendesen. Ha meg valóban érdekesnek tartasz, akkor gyere oda, köszönj, mutatkozz be, és mondd el normálisan, kerek mondatokban, mit szeretnél. Ha erre képtelen vagy szemtől szemben, akkor meg teljesen felesleges a seggemről óbégatnod az utcán vagy bárhol máshol.

A kamaszlányokról és a tinikről meg főleg szálljatok le, mert nekik beszólni meg tényleg nagyon ciki.
forrás:tollampapirom2014
 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
Címkék: megkülönböztetni, önbizalomhiányom, kamaszlányokról, foglalkozással, megjegyzéseket, legszívesebben, romantikusabb, beszólásokkal, próbálkoztunk, tollampapirom, megoldásokkal, végzettséggel, ismeretlenül, konfliktusba, miniszoknyát, beszólogatás, helyzetekben, véleményedre, megtörténhet, megbasználak, megjelenésem, elfelejtenek, visszajelzés, megszólalna, mindenkitől, megjelenése, baszógépnek, alapesetben, túloldalára, beszólogató, megfelelően, végigmérnek, gondolataik, lényegtelen, véleményére, munkahelyen, közelükbe érsz, utca túloldalára, ilyen jelenet, téma kapcsán, vagy több, szememet dicsérik, trendi bárban, utcán beszólótól, igényes megjelenése, sziporkázó szelleme, éles esze, fogja megkülönböztetni, mindenkitől elvárható, tipikus utcai, közeledés bármilyen, ember vagy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Csend  képre írva  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Töröld le  "Ez egy csoda"  Alvó cica  Vannak emberek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Egyszerű  Eduardo Sacheri gondolata  Hamvas Béla  Szép estét  Erdei gyöngyvirág  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ady Endre - Mindegy átka  Sorsunk miatt...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép estét  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szabó T. Anna - Pitypang  Sík Sándor - Ha jő a perc  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Otthon  jó reggelt  Spenót fasírttal  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Spenót fasírttal  ajándék, mellyel meglepem  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 15  Jázmin  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Pitypang szökőkút  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Pitypang szökőkút  A sorsod  Spenót fasírttal  Szép estét  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ott van  A pitypang legendája  képre írva  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  A sorsod  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mindent de mindent visszakap  Csend  ajándék, mellyel meglepem  képre írva  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Mindig lesz olyan  József Attila – Keresek ...  Zilahy Lajos gondolata  Anyák napjára  Sorsunk miatt...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap 
Bejegyzés Címkék
közelükbe érsz, utca túloldalára, ilyen jelenet, téma kapcsán, vagy több, szememet dicsérik, trendi bárban, utcán beszólótól, igényes megjelenése, sziporkázó szelleme, éles esze, fogja megkülönböztetni, mindenkitől elvárható, tipikus utcai, közeledés bármilyen, ember vagy, férfi erősebb, utcai beszólogatás, gödörásó munkások, fajta megalázó, legmenőbb belvárosi, iskolai végzettséggel, képembe vágják, testem kapcsán, seggemről óbégatnod, utcán vagy, megkülönböztetni, önbizalomhiányom, kamaszlányokról, foglalkozással, megjegyzéseket, legszívesebben, romantikusabb, beszólásokkal, próbálkoztunk, tollampapirom, megoldásokkal, végzettséggel, ismeretlenül, konfliktusba, miniszoknyát, beszólogatás, helyzetekben, véleményedre, megtörténhet, megbasználak, megjelenésem, elfelejtenek, visszajelzés, megszólalna, mindenkitől, megjelenése, baszógépnek, alapesetben, túloldalára, beszólogató, megfelelően, végigmérnek, gondolataik, lényegtelen, véleményére, munkahelyen, mondatokban, reakcióidat, csinálhatja, alternatív, kéretlenül, irreleváns, találkozni, sziporkázó, ugyanolyan, jóképűsége, beszólótól, felesleges, iskolatárs, kifejezése, figyelembe, közeledése, elnémulnak, hangulatod, egyáltalán, szálljatok, tekintetet, ismerkedni, elküldenéd, tárgyiasít, válaszolni, normálisan, alapjognak, érdekesnek, viselkedik, vadidegen, belvárosi, elvárható, fapofával, legmenőbb, iskolában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 3394
  • e Hónap: 5289
  • e Év: 56080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.