2011-10-15 09:50:52, szombat
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg tyúkhús,
3-4 db sárgarépa,
1-2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa),
1/2 db zeller,
1/2 db karalábé,
10 dkg karfiol,
5 dkg gomba,
5 dkg zöldborsó,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom (lucullus),
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint petrezselyemzöld (friss, aprított),
4 dkg tarkabab (fejtett),
ízlés szerint sáfrány,
1 gyömbér (őrölt),
ízlés szerint só.
Elkészítés:
Tisztítsd meg és szedd darabokra a tyúkhúst.
Tedd fel főni kb. 3 liter vízbe.
Miután felforrt, szedd le a habját és tedd bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Ízesítsd sáfránnyal, gyömbérrel, feketeborssal, sóval.
Főzd lassú tűzön.
Tisztítsd meg és darabold fel a zöldségeket.
Amikor a hús már majdnem puha, tedd bele a sárgarépát, a gyökeret, a zellert, a karalábét és a gombát.
10 perc múlva tedd bele a karfiolt és a zöldborsót.
Lassú tűzön főzd készre.
Vedd ki a levesből a húst és a zöldségeket és szűrd le a levét.
Tálald a levest a zöldségekre és a húsra.
Kínálj mellé cérnametéltet.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Levesek |
|
Címkék: petrezselyemzöld, feketeborssal, cérnametéltet, vöröshagymát, paradicsomot, zöldségeket, zöldségekre, zöldpaprika, vöröshagyma, paradicsom, fokhagymát, gyömbérrel, sáfránnyal, hozzávalók, zöldborsót, sárgarépát, elkészítés, zöldborsó, karalábét, fehérrépa, sárgarépa, fokhagyma, tisztítsd, darabokra, gyökeret, paprikát, karalábé, tyúkhúst, tarkabab, levesből, darabold, lucullus, ízesítsd, karfiolt, aprított, felforrt,
|
|