Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hagymás saláták
  2011-10-15 14:03:39, szombat
 
   
  Fokhagymás öntött saláta

Hozzávalók: 4 db fejes saláta, 5 cl ecet, 15 dkg füstölt szalonna,
3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, só.

A salátákat gondosan megmossuk, lecsurgatjuk, és négyfelé vágjuk. Lábasba
1 liter ecetes vizet öntünk, megsózzuk és felforraljuk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a salátákat, félrehúzzuk a tűzről és letakarva
2 percig állni, hagyjuk. Közben a füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és szép világosra kisütjük. A salátákat a vízből kiemeljük, tálra tesszük és ráhintjük a lereszelt fokhagymát.
A forró szalonnás zsírba keverjük a tejfölt és ráöntjük a salátákra.

Hagymás csicsókasaláta

Öt-hat csicsókát alapos mosás után reszeljen le, majd vágjon vékony karikákra két-három közepes nagyságú lila hagymát. Keverje Őket össze, majd adjon az egészhez egy kevés tengeri sót, egy citrom levét.
Ezt a salátát is hagyja összeérni.

Hagymás lencsesaláta

40 dkg lencse, 6 dkg kolozsvári szalonna, 1 nagy fej lilahagyma, fél csomó metélőhagyma, 2 ek. 5 %-os ecet, 4 ek. olaj, só.

A lencsét sós, babérleveles vízben megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük. Az olajat, az ecetet, az apróra vágott metélőhagymát és lila hagyma karikákat összekeverjük. Végül hozzáadjuk a kiolvasztott kolozsvári szalonna csíkokat is. Ezzel az öntettel összekeverjük a lencsét.
Tálaláskor paradicsommal díszítjük.

Hagymás répasaláta

Hozzávalók: 60 dkg sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál olaj,
2 evőkanál citromlé, só, bors

A sárgarépát, hagymát lereszeljük, összekeverjük, és citromlével meglocsoljuk. Leöntjük a fűszeres keverékkel.
Több napig eláll.

Hagymasaláta 1.

Meghámozunk, és karikákra vágunk egy fél kiló vöröshagymát (legjobb hozzá a lila hagyma), és leöntjük enyhén Ecetes-sós-cukros páclével. Beledarálunk egy mokkáskanálnyi mustármagot, és hideg helyen néhány napig érleljük. Tálalás előtt leöntjük róla a levét, és megöntözzük egy kevés olajjal. Ízesíthetjük csípős mustárral, vagy leönthetjük tejfölös, illetve joghurtos salátamártással is.
Száraz persenyéhez, halhoz vagy héjában sült burgonyához kitűnő.

Hagymasaláta 2.

4-5 fej hagymát megtisztítunk, kettévágjuk, majd egész vékony karikákra szeleteljük. 2-3 alkalommal hideg vízben kimossuk, tálba tesszük és cukorral, sóval ízesített ecettel leöntjük. Ha az ecet erős, kis vízzel hígítjuk.

Póréhagyma-saláta

Hozzávalók: 2-3 szál testesebb póréhagyma, 250 g lila hagyma,
Az öntethez: 2 citrom leve, 2 ek. salátaolaj, só, petrezselyem

A kétféle hagymát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk, kb.
10 cm hosszúságban a poré zöldjét is, beleszelem, ízlés szerint sózzuk, megöntözzük a citromlével és az olajjal, összekeverjük. Jól záródó üvegbe tesszük, fogyasztás előtt 1 napig érleljük. Tálaláskor meghintjük vágott petrezselyemmel. Egyéb, hagymát kivan salátákhoz is, lehet tenni ebből az alapból 1-2 evőkanállal, de magában is jó.

Póréhagyma-saláta másként

Hozzávalók: 60 dkg póréhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, 1/2 citrom,
1/2 dl fehérbor, 1/2 dl olaj, só, őrölt bors, szerecsendió

A megtisztított, megmosott póréhagymát 3-4 cm-es darabokra szeleteljük, olajozott edénybe tesszük. Sózzuk, fehérbort öntünk alá és puhára pároljuk. Őrölt borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk. Jól lehűtve, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Póréhagyma-saláta

Hozzávalók: egy nagy szál póréhagyma, só, kávéskanál citromlé, három kávéskanál olaj.

A hagyma külső hártyáját lehúzzuk és zöldjéből 5 cm-t, hagyunk csak rajta. Ezután 1 mm vastag szeletekre vágjuk, megöntözzük citromlével, olajjal és megsózva legalább egy órán átállni hagyjuk.

PÓRÉ SALÁTA

Hozzávalók: 2 nagyobb szál póréhagyma, 1 evőkanál napraforgóolaj, 1 mokkáskanál tökmagolaj,
2 teáskanál mustár,
FŰSZEREK: só, bors, ecet, mustár, cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A póréhagymát alaposan megmossuk, 2 centis darabokra vágjuk, sós vízzel leforrázzuk. Két perc múlva kiszedjük a vízből és leszűrjük. A kétféle olajat kikeverjük a mustárral - ízlés szerint adagolva a fűszereket.
A mártásba beleforgatjuk a lecsöpögtetett hagymát és legalább két óra hosszat, hűtjük. Grill vagy sült húsok, tojásételek mellé adható.

Póré saláta 1.

60 dkg megtisztított póréhagymát vékony karikákra vágunk, összevegyítjük
20-20 dkg reszelt almával és uborkával. Majonézt ízesítünk egy kávéskanál finomra vágott kaporral, és a salátára öntjük.

Póré saláta 2.

A megtisztított póréhagymákat 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Korianderrel, babérlevéllel ízesített olajos salátalevet készítünk.
Elkeverjük a hagymával, és 2-3 órai hűtés után tálaljuk.

Póré saláta 3.

A megtisztított póréhagymát 8-10 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Kihűtjük, és üvegtálba helyezzük. Közben joghurtot elkeverünk a póréhagyma finomra vágott zöldjével, zúzott fokhagymával, sóval, törött borssal. Ráöntjük a kihűlt hagymára, és hűtve tálaljuk.

Póré saláta 4.

2 db póréhagymát megtisztítunk, de a zöldjéből csak egy keveset vágjunk le. Sós vízben fedő nélkül 20 dkg feldarabolt zöldbabbal megfőzzük, de nem túl puhára. Leszűrjük, ha kihűlt, salátaöntettel az asztalnál leöntve tálaljuk.

Az öntet elkészítése:
2 dl joghurtot vagy tejfölt 1 ek. ecetes tormával, 2-3 szál, zöldjével együtt finomra vágott zöldhagymával, 1 csomó zöldpetrezselyemmel, 1 gerezd fokhagymával, sóval, cukorral simára keverünk.

Szerb újhagyma-saláta

Hozzávalók: 2 csomag újhagyma zöldje, 1 teáskanál ecet, 3 teáskanál olaj,
Mustár, cukor, só

A hagyma zöldjét - melynek C-vitamin-tartalma ötszöröse a gyökerében lévőnek - alaposan megmossuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, és összekeverjük az öntettel.
Néhány órát állni hagyjuk.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Saláták  
Címkék: szerecsendióval, salátamártással, petrezselyemmel, összevegyítjük, napraforgóolaj, salátaöntettel, lecsöpögtetett, csicsókasaláta, mokkáskanálnyi, metélőhagymát, összekeverjük, felkarikázzuk, megtisztított, póréhagymákat, megtisztítunk, paradicsommal, zöldhagymával, megtisztítjuk, beleforgatjuk, babérlevéllel, ízesíthetjük, hagymasaláta, kiolvasztott, fokhagymával, petrezselyem, korianderrel, lecsurgatjuk, meglocsoljuk, hosszúságban, metélőhagyma, szerecsendió, beledarálunk, felforraljuk, babérleveles, vöröshagymát, lencsesaláta, salátákat gondosan, füstölt szalonnát, vízből kiemeljük, lereszelt fokhagymát, forró szalonnás, kevés tengeri, citrom levét, apróra vágott, kiolvasztott kolozsvári, öntettel összekeverjük, fűszeres keverékkel, lila hagyma, mokkáskanálnyi mustármagot, kevés olajjal, ecet erős, kétféle hagymát, Keverje Őket, PÓRÉ SALÁTA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Fekete István - Akác  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png rózsa csokor  s immár én is felragyogva, ért...  Egy lelki imádság  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Egy hatékony szolga  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép álmokat!  Akarat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Jó éjszakát  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Akarat  A kételkedés kezelése  Leonardo da Vinci gondolata  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sokan azt tartják  Esti kép  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png fotel  Minden harmadik...  Egy bizonyos határt  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png rózsa csokor  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Jó éjszakát  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Facebookon kaptam  Esti kép  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Németh László tollából  Akarat  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Lóhere 
Bejegyzés Címkék
salátákat gondosan, füstölt szalonnát, vízből kiemeljük, lereszelt fokhagymát, forró szalonnás, kevés tengeri, citrom levét, apróra vágott, kiolvasztott kolozsvári, öntettel összekeverjük, fűszeres keverékkel, lila hagyma, mokkáskanálnyi mustármagot, kevés olajjal, ecet erős, kétféle hagymát, poré zöldjét, nagy szál, hagyma külső, órán átállni, póréhagymát alaposan, kétféle olajat, mártásba beleforgatjuk, lecsöpögtetett hagymát, kávéskanál finomra, salátára öntjük, megtisztított póréhagymákat, megtisztított póréhagymát, póréhagyma finomra, kihűlt hagymára, zöldjéből csak, keveset vágjunk, asztalnál leöntve, öntet elkészítése, hagyma zöldjét, gyökerében lévőnek, szerecsendióval, salátamártással, petrezselyemmel, összevegyítjük, napraforgóolaj, salátaöntettel, lecsöpögtetett, csicsókasaláta, mokkáskanálnyi, metélőhagymát, összekeverjük, felkarikázzuk, megtisztított, póréhagymákat, megtisztítunk, paradicsommal, zöldhagymával, megtisztítjuk, beleforgatjuk, babérlevéllel, ízesíthetjük, hagymasaláta, kiolvasztott, fokhagymával, petrezselyem, korianderrel, lecsurgatjuk, meglocsoljuk, hosszúságban, metélőhagyma, szerecsendió, beledarálunk, felforraljuk, babérleveles, vöröshagymát, lencsesaláta, szeleteljük, tojásételek, elkészítése, vöröshagyma, meghámozunk, feldarabolt, póréhagymát, lereszeljük, citromlével, salátalevet, persenyéhez, burgonyához, leönthetjük, megöntözzük, mustármagot, kettévágjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1066
  • e Hét: 3566
  • e Hónap: 12236
  • e Év: 68169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.