Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Régi gyógymódok, amire az orvosok is esküsznek
  2016-01-27 08:39:42, szerda
 
   
  Tablettákat bekapkodni sokkal egyszerűbb és gyorsabb is, mint gyógyfüveket áztatni vagy tonnaszám enni a gyümölcsöket, nem csoda hát, hogy a számtalan jól működő régi praktikát felváltották a gyógyszerek. Hogy mégis érdemes lenne használni ezeket, az támasztja alá a leginkább, hogy közülük jó néhányat még az orvosok is ajánlanak. Az ABCNews.com összeszedte, melyek ezek, és az is kiderül, miben segíthetnek.

Aszalt szilva

Külföldön mérsékelt népszerűségnek örvend az aszalt gyümölcs, és lehet, hogy eddig ön sem kedvelte meg különösebben, pedig volna miért fogyasztani. Egy 2011-es tanulmány szerint napi 12 darab aszalt szilva elfogyasztása többet segíthet a székrekedésen, mint a mostanában divatos útifű maghéj (psyllium) táplálékkiegészítő. De hogy miért is olyan hatékony az aszalt szilva? Dr. Babai László orvos-természetgyógyász szerint azért, mert sok, vízben nem oldódó rostot tartalmaz, ami megköti a vizet, és ezzel a növeli a széklet víztartalmát. Ez pedig segíti a bélmozgást.

Gyömbér

Bár a gyömbér elsősorban a torokfájás, a köhögés és vírusok elleni harcban ismert fegyver, az ABCNews.com szerint ugyanilyen hatékonysággal bevethető hányinger ellen is. Arra azért ne számítson, hogy körzeti orvosa ezt ajánlja majd önnek, pedig egyébként minden oka meglenne rá, hiszen már több friss tanulmányban is bizonyították pozitív hatásait. Ha terhesség, kemoterápia vagy utazás során fellépő hányingerrel küzd, érdemes kipróbálnia a gyömbért, mert tényleg segít. És hogy miért? ,,A gyömbér eredményességét két fő hatóanyagának, a gingerolnak és a shogaolnak tulajdonítják, melyek a szerotonin receptorokon keresztül fejtik ki hányingercsökkentő hatásukat" - magyarázta a hatékonyságot a Díványnak dr. Babai, a Budai Endokrinközpont orvos-természetgyógyásza. A gyömbért fogyaszthatja kandírozott formában is, de készíthet belőle teát, lekvárt vagy süteményt is.



Jég

Kézenfekvőnek tűnhet a jeges borogatás használata fejfájás esetén, na de ön például hányszor cseréli le a fájdalomcsillapítót erre a természetes gyógymódra? Pedig egy friss tanulmány szerint igenis érdemes migrén esetén 15 percre némi jeget tenni a nyakunkra, mivel a fő nyaki ütőérben nyomásérzékelő receptorok találhatóak, amik hatással vannak a vérnyomás, a vérkeringés és a pulzus szabályozására. Bónusz tipp: még jobb, ha a jeget összekeveri egy kis sós vízzel, és úgy teszi egy zacskóba.

Kötszerek, ragtapaszok

Ön abban hisz, hogy a sebeket jobb sterilen, lekötve tartani, az anyja szerint viszont inkább hagyni kell szellőzni, mert úgy gyorsabban gyógyul? A vitára végre pontot tehetnek, a jelenlegi álláspont szerint ugyanis ajánlott kötszereket használni, mivel lezárt állapotban könnyebb fenntartani a nedves környezetet, ami elősegíti a sebgyógyulást. Azért arra érdemes figyelni, hogy a seb fertőzött-e, azt ugyanis hiba lezárni, mivel elszaporodhatnak a baktériumok, míg egy steril sebet épphogy azért érdemes lekötni, hogy megakadályozza a baktériumok bejutását.

Vazelin

Az 1800-as években előszeretettel használták a vazelint bőrpanaszokra, mára azonban leszorították a népszerűségi listáról a felkapott krémek - pedig az orvosok máig gyakran használják a sebekre műtétek után. Dr. Stephen Stone, a Southern Illinois University School of Medicine bőrgyógyász professzora szerint a vazelint főleg azoknál alkalmazzák, akik allergiásak az antibiotikumos készítményekre, hiszen kisebb vágások esetén a vazelin is nagyon hatékony gyógyír. ,,A vazelin nem vízoldékony lipid, így egyfajta ún. szigetelő réteget hoz létre a bőr és a levegő között, ezért pl. akadályozza a sebből a víz elpárolgását. Mindössze annyi a hatása, hogy megfelelő lezártságot biztosítva segíti a gyógyulási folyamatot.

Forrás: http://www.netextra.hu
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: elszaporodhatnak, eredményességét, endokrinközpont, antibiotikumos, előszeretettel, szabályozására, készítményekre, nyomásérzékelő, megakadályozza, népszerűségnek, hatékonysággal, bőrpanaszokra, elfogyasztása, fogyaszthatja, tulajdonítják, sebgyógyulást, bizonyították, leszorították, hatékonyságot, székrekedésen, hatóanyagának, kézenfekvőnek, elpárolgását, víztartalmát, hányingerrel, receptorokon, népszerűségi, gyógyfüveket, tanulmányban, különösebben, gyümölcsöket, felváltották, természetes, ragtapaszok, vérkeringés, találhatóak, aszalt gyümölcs, 2011-es tanulmány, mostanában divatos, aszalt szilva, széklet víztartalmát, gyömbér elsősorban, gyömbér eredményességét, shogaolnak tulajdonítják, szerotonin receptorokon, gyömbért fogyaszthatja, jeges borogatás, természetes gyógymódra, friss tanulmány, pulzus szabályozására, jeget összekeveri, sebeket jobb, Babai László, Budai Endokrinközpont, Stephen Stone, Southern Illinois University School,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Neked tudnod kell  Hiányzik  Szívem tiéd  Png telefon  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Png virág  Paul David Tripp Április 19  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 19  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Erdőn  Boldog születésnapot a ma ünne...  Németh László tollából  Őrizkednünk kell...  Nagyon különös  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png nő  A jó emberek mindig szépek mar...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Png telefon  Kerüld el az evangélium örömén...  Tanuld meg ezt a versemet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png csokor  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Adakozás  Tanuld meg ezt a versemet  Németh László tollából  Alázat  Tavaszi kép  Adakozás  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png csokor  Kövesd a cowboyt!  Mai harmónia kártyám  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Nem számIt  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép napot kívánok  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Örülök, hogy látlak!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Adakozás  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera... 
Bejegyzés Címkék
aszalt gyümölcs, 2011-es tanulmány, mostanában divatos, aszalt szilva, széklet víztartalmát, gyömbér elsősorban, gyömbér eredményességét, shogaolnak tulajdonítják, szerotonin receptorokon, gyömbért fogyaszthatja, jeges borogatás, természetes gyógymódra, friss tanulmány, pulzus szabályozására, jeget összekeveri, sebeket jobb, anyja szerint, vitára végre, jelenlegi álláspont, nedves környezetet, steril sebet, baktériumok bejutását, 1800-as években, vazelint bőrpanaszokra, népszerűségi listáról, felkapott krémek, orvosok máig, sebekre műtétek, vazelint főleg, antibiotikumos készítményekre, levegő között, gyógyulási folyamatot, elszaporodhatnak, eredményességét, endokrinközpont, antibiotikumos, előszeretettel, szabályozására, készítményekre, nyomásérzékelő, megakadályozza, népszerűségnek, hatékonysággal, bőrpanaszokra, elfogyasztása, fogyaszthatja, tulajdonítják, sebgyógyulást, bizonyították, leszorították, hatékonyságot, székrekedésen, hatóanyagának, kézenfekvőnek, elpárolgását, víztartalmát, hányingerrel, receptorokon, népszerűségi, gyógyfüveket, tanulmányban, különösebben, gyümölcsöket, felváltották, természetes, ragtapaszok, vérkeringés, találhatóak, gingerolnak, segíthetnek, tablettákat, kandírozott, összekeveri, összeszedte, baktériumok, kemoterápia, vízoldékony, allergiásak, akadályozza, kipróbálnia, fogyasztani, lezártságot, alkalmazzák, professzora, környezetet, kötszereket, gyógyszerek, fenntartani, bőrgyógyász, szerotonin, shogaolnak, magyarázta, állapotban, biztosítva, bélmozgást, university, gyógyulási, egyszerűbb, bekapkodni, folyamatot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 738
  • e Hét: 3605
  • e Hónap: 9977
  • e Év: 60768
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.