Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ki irányítja a sors kezét?
  2016-01-29 11:27:30, péntek
 
   
  Elmével megérteni a teremtés teljességét elméletileg lehetetlen. Ahhoz, hogy mégis megértsd, átérezd az univerzum erőinek működését, így a teremtést mibenlétét is, fel kell ismerned, hogy Te valójában sokkal több vagy annál, mint amennyit jelenleg gondolsz magadról.




Képzeld el úgy, hogy több személyiség is vagy egyszerre! Ezek a személyiségeid egymástól függetlenül is léteznek, és bár nem tudnak egymásról, létezésük mégis szorosan kapcsolódik. Ez látszólag ellentmondás, de a teremtés mindig ellentétekből, ellentmondásokból jöhet csak létre. Valójában az általad jelenleg érzékelt és felfogott világban minden ezekből az ellentétekből áll. Hideg és meleg, fent és lent, sötétség és világosság, férfi és nő, és így tovább.



Nos, ezek a személyiségeid valójában csak egy-egy részei egy hatalmasabb, összetettebb énednek. Ez a felsőbb én irányítja a részeket. Minden egyes személyiségnek van önálló akarata, de a felsőbb irányítás (aki szintén Te vagy) összességében hozza azokat a döntéseket, amelyek alapján halad a rendszer előre.



Gondolj egy nagyvállalat struktúrájára, ahol minden dolgozó valójában Te vagy, végső soron Te vagy maga a vállalat. A mérnökök sokasága önállóan tervezi a rendszer működését, az építészek látszólag önállóan teremtenek dolgokat, de a vállalat mégis abba az irányba halad és fejlődik, amerre a vezetőség irányítja. És a működés akkor lesz hatékony és prosperáló, ha minden egyes egyén önállóan ugyan azt a célt és minőséget szolgálja.



Tulajdonképpen így működik az emberi tested is. Sejtek, baktériumok milliárdjainak összjátéka az, amit a testednek nevezel. És azt mondod: ez vagyok én. Nem azonosítod külön-külön a sejteket és baktériumokat, hanem egyben egy egészként gondolsz magadra. De ettől függetlenül minden egyes sejtednek van saját tudatossága. Teszik a dolgukat, élnek pont úgy, mint Te magad.



Amikor egy személyiség ugyan azt az irányt tartja követendőnek, amit a vezetés is, akkor az egyén úgy érzi, hogy teremtése megvalósul, támogatott. Hiszen azt mindenki más is, és a felső vezetés is ,,támogatja". Ilyenkor érzi ez a személyiség, hogy az élete ,,sínen van", minden sikerül neki.



Ellenben, ha az személyiség teljesen ellene megy a felső vezetés akaratának, akkor nem tud teremteni, folyamatosan akadályokba ütközik. Ilyenkor úgy érzi, hogy minden összeesküdött ellene, és a sors is folyton kibabrál vele.



Valójában ebben az univerzális struktúrában mindenki Te vagy, a mérnök, az építész, a harcos, a gyógyító, a pénzügyőr és még a főnök is. Ezért ha úgy érzed, a sorsod nyomorult, szerencsétlen vagy, nem sikerülnek dolgok, valójában arról van szó, hogy nem vagy kibékülve önmagaddal, nem vagy egységben önmagaddal.



Amikor viszont azt éled meg, hogy rendben mennek a dolgaid, elégedett vagy, boldog vagy, egységállapotot élsz meg önmagaddal, harmóniában létezel a különböző személyiségeddel és a felsőbb éneddel is.



Ezért van az, hogy a pozitív gondolkodás és tudatos teremtés az egyik embernek működik, míg a másiknak nem.



És ezért mondja sok tanító, hogy a boldogság kulcsa az elfogadásban rejlik. Mert ha elfogadod azt ami van, akkor ismét egy irányba fogsz haladni a felsőbb vezetéssel. Ami persze Te vagy, csak most nem tudsz róla.



És ezért tűnhet úgy egyeseknek, hogy a sors, az irány előre meg van írva. De valójában mégsem. Ahogy egy nagyvállalatnál is megtörténhet, hogy az alkalmazottból lesz a főnök. Vagy a ,,kisember" olyan erővel képvisel valamit, hogy nehéz munkával ugyan, de meggyőzi a főnökséget és az egész rendszert a saját vélt irányának létjogosultságáról. És amikor a rendszer irányt vált a személyiség elképzeléseinek megfelelően, a ,,kisember" - adott esetben akivel Te most azonosítod magad - elégedetten hátradőlhet.



De a lényeg, hogy az életérzés ami elkísér utadon, az hogy szenvedsz vagy sem, csak és kizárólag rajtad múlik. Senki nem dönti el helyetted, hogy egy helyzetet hogyan élj meg. Te döntesz, hogy ami van, amit élsz, azt hogyan szemléled. Derűsen, vidáman, könnyedséggel, vagy megfeszülve, gyötrődve, borzalmasan.



És erre nincsenek szabványok, előírások, sztenderdek, sem szabályok. Ugyan azt az élethelyzetet mindenki másképp fogja átélni, megélni.



Egy próbát megér: mosolyogj, ne dühöngj! Szeress, ahelyett, hogy félsz! Felejtsd el a neheztelést és sértődöttséget!

És fel fog kelni a nap...elindul a pozitív változás.



Földi Gábor
Forrás: http://tudat-om.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: személyiségeddel, nagyvállalatnál, elképzeléseinek, egységállapotot, tulajdonképpen, milliárdjainak, személyiségeid, alkalmazottból, sértődöttséget, személyiségnek, szerencsétlen, baktériumokat, élethelyzetet, ellentétekből, összességében, könnyedséggel, összeesküdött, struktúrájára, struktúrában, folyamatosan, követendőnek, elfogadásban, ellentmondás, összetettebb, nagyvállalat, megtörténhet, kapcsolódik, személyiség, baktériumok, függetlenül, hatalmasabb, tudatossága, univerzális, megfeszülve, hátradőlhet, elégedetten, teremtés teljességét, univerzum erőinek, teremtést mibenlétét, személyiségeid egymástól, teremtés mindig, általad jelenleg, személyiségeid valójában, felsőbb irányítás, rendszer előre, nagyvállalat struktúrájára, mérnökök sokasága, rendszer működését, építészek látszólag, vállalat mégis, irányba halad, vezetőség irányítja, Földi Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alvó cicák  Fekete István - Akác  Albert Einstein gondolata  A kételkedés kezelése  Sose bánj semmit  Nagyon különös  Png virág  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Mai harmónia kártyám  Mi lenne ha  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A kételkedés kezelése  Mi lenne ha  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Elköszönt  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Egy bizonyos határt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alvó cicák  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tanuld meg ezt a versemet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Nevem  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kaffka_Margit  Png lepke  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem számIt  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Png kislány  Kerüld el az evangélium örömén...  Bounty krémes  Neked tudnod kell  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  Png fotel  Mai harmónia kártyám  Egy maradéktalanul uralt világ  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ami embereknek lehetetlen, az...  Mi lenne ha  Alázat  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
teremtés teljességét, univerzum erőinek, teremtést mibenlétét, személyiségeid egymástól, teremtés mindig, általad jelenleg, személyiségeid valójában, felsőbb irányítás, rendszer előre, nagyvállalat struktúrájára, mérnökök sokasága, rendszer működését, építészek látszólag, vállalat mégis, irányba halad, vezetőség irányítja, működés akkor, emberi tested, testednek nevezel, egészként gondolsz, személyiség ugyan, irányt tartja, felső vezetés, élete &#8222, személyiség teljesen, univerzális struktúrában, sorsod nyomorult, különböző személyiségeddel, felsőbb éneddel, pozitív gondolkodás, egyik embernek, boldogság kulcsa, elfogadásban rejlik, irányba fogsz, felsőbb vezetéssel, irány előre, alkalmazottból lesz, egész rendszert, saját vélt, rendszer irányt, személyiség elképzeléseinek, hogy szenvedsz, helyzetet hogyan, élethelyzetet mindenki, próbát megér, pozitív változás, személyiségeddel, nagyvállalatnál, elképzeléseinek, egységállapotot, tulajdonképpen, milliárdjainak, személyiségeid, alkalmazottból, sértődöttséget, személyiségnek, szerencsétlen, baktériumokat, élethelyzetet, ellentétekből, összességében, könnyedséggel, összeesküdött, struktúrájára, struktúrában, folyamatosan, követendőnek, elfogadásban, ellentmondás, összetettebb, nagyvállalat, megtörténhet, kapcsolódik, személyiség, baktériumok, függetlenül, hatalmasabb, tudatossága, univerzális, megfeszülve, hátradőlhet, elégedetten, megfelelően, borzalmasan, sztenderdek, neheztelést, teljességét, elméletileg, akadályokba, gondolkodás, harmóniában, sikerülnek, szabványok, önmagaddal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 382
  • e Hét: 3249
  • e Hónap: 9621
  • e Év: 60412
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.