Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért tiltják, ha ennyi mindenre jó?
  2016-03-04 13:46:59, péntek
 
  Egy durva becslés szerint naponta 3 gramm sóra van szükséged, ez körülbelül fél teáskanálnyit jelent, azaz minden liter vízhez nagyjából egy negyed teáskanál só.

A tengeri só körülbelül 80 olyan elemet tartalmaz, amire a testnek nyomokban szüksége van. A finomítatlan tengeri só jobb választás, mint az asztali só, mert a hagyományos asztali sóban ezeket az elemeket leválasztják, illetve más adalékanyagokat is tehetnek a sóhoz.

De mi mindenre jó valójában a só?

A só létfontosságú ahhoz, hogy a sejtek belsejéből elhajtsa a túlzott savasságot, különösképpen az agysejtekből. Ha nem szeretnél Alzheimer-kórban megbetegedni, ne hagyd ki a sót a táplálkozásodból!

A víz és a só együtt természetes antioxidánsként hat és kitakarítja a toxikus salakanyagokat a szervezetedből.

A só egy erős természetes antihisztamin. Használható az asztma leküzdésére úgy, hogy az ivóvizedbe vagy a nyelved alá teszed. Hatékony, mint inhaláló szer, minden toxikus melléktermék nélkül. Mielőtt sót teszel a nyelvedre, igyál meg 1-2 pohár vizet!

A só létfontosságú a veséknek, hogy kitakarítsa a túlzott savasságot, így a savak a vizelettel ürülnek. Elégséges mennyiségű só nélkül a tested túlságosan elsavasodhat.

A só Dr. Batmanghelidj szerint létfontosságú a rák megelőzésében és kezelésében. A rákos sejteket ugyanis az oxigén elpusztítja. Mivel a rákos sejteket az oxigén megsemmisíti, ezért a rák mindig alacsony oxigéntartalmú helyeken fejlődik ki. Ha a test jól hidratált és sóval megfelelően ellátott, megnövekszik a véráram mennyisége. Így a test minden pontjába eljut az oxigén és az aktivizálja az immunsejteket a vérben, amik elérik és elpusztítják a rákos sejteket.

A víz és só hiánya elnyomja az immunrendszert, azaz a betegség ,,legyőző" sejtek aktivitását a testben.

A só létfontosságú, hogy fenntartsa az izomtónust és erőt. A húgyhólyagok kontrollálási képességének hiánya, azaz a csöpögő vizelet, lehet az alacsony sóbevitel következménye.

A só a leghatékonyabb abban, hogy stabilizálja a szabálytalan szívverést. Pont ellentétben azzal a tévhittel, hogy magas vérnyomást okoz. Valójában létfontosságú a vérnyomás szabályozásában, természetesen a vízzel egyetemben. Az arányok viszont nagyon fontosak. Alacsony só bevitel sok vízbevitellel kombinálva egyes embereknél valóban növeli a vérnyomást. Mint másodlagos mellékhatás, akár asztmát is okozhat. A logika egyszerű. Ha vizet iszol, de nem veszel magadhoz elég sót, a víz nem fog megfelelően a vérkeringésben maradni, hogy teljesen feltöltse az összes véreret. Némely esetben ez ájuláshoz vezethet, más esetben az artériák és végül a hörgők összeszűkülését okozza a tüdőben. Majd ez megemelkedett vérnyomásban jelentkezik és légszomjjal komplikálódik.

Egy vagy két pohár víz és némi só, (egy kevés a nyelvre) gyorsan és hatékonyan fogja csitítani a túlságosan verő szívet és hosszú távon csökkenteni fogja a vérnyomást és kezeli a légszomjat is.

A só létfontosságú az alvás szabályozásában. Természetes hipnotikum. Ha megiszol egy teljes pohár vizet, aztán pár csipet sót teszel a nyelvedre és azt ott hagyod, akkor természetes és mély alvásba merülsz. Ne tegyél a nyelvedre sót, csak akkor, ha vizet is iszol! Ha sűrűn csak sót használsz, víz nélkül, az orrvérzést okozhat.

A só létfontosságú a cukorbetegség kezelésben. Segít egyensúlyba hozni a vércukorszintet és csökkenti az inzulin szükségletet azoknál, akiknek injekciót kell beadniuk vércukorszintjük szabályozása érdekében.

Só kell a belekben történő tápanyag felszívódáshoz.

A só létfontosságú a tüdő nyálka és váladék lerakódásainak tisztításához, legfőképp asztma és más tüdőbetegségek esetén.

A nyelvre helyezett só megszünteti az állandó száraz köhögést.

A só létfontosságú az izomgörcsök elkerüléséhez is.

A csontritkulás is lehet só és vízhiány eredménye. A só abszolút létfontosságú, hogy a csontok szerkezetét stabillá tegye.

A só létfontosságú a seprűvénák és a visszér kialakulásának megakadályozásban.

Sóval a lelki egyensúlyért is

A só létfontosságú a hidroelektromos energia generálásában a test minden sejtjében. Só állandóan kell az idegsejtek kommunikációjához és információ feldolgozásához, mialatt az agy dolgozik, tehát fogamzástól a halálig.

A só létfontosságú érzelmi rendellenességek kezeléséhez is. Hogy megelőzd a depressziót, vegyél magadhoz elég sót!

A só szerepet játszik a magabiztosság és a pozitív önkép fenntartásában.

A só létfontosságú a szexualitás és a libidó fenntartásában.

A só egy nagyon fontos anti-stressz elem a test számára.

Figyelmeztetés! Ne adagold túl a sót! Figyeld a só és a víz kívánt arányára. Mindig figyelj oda, hogy elég vizet iszol-e a megnövekedett só bevitel mellé!

Azok, akiknek szívrendellenességük és veseelégtelenségük van, konzultáljanak az orvosukkal mielőtt megemelik a só bevitelüket.

Csatlakozz egészségtudatos olvasóink táborához, minden héten új érdekes cikket teszünk közzé egészséges életmód rovatunkban. Hasznos tippek, jó receptek és szemfelnyitó összefüggésekre világítunk rá. Iratkozz fel!

forrás: Campaign for truth
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Címkék: táplálkozásodból, vércukorszintjük, rendellenességek, összefüggésekre, egészségtudatos, szabályozásában, hidroelektromos, adalékanyagokat, feldolgozásához, vércukorszintet, antioxidánsként, összeszűkülését, figyelmeztetés, oxigéntartalmú, salakanyagokat, fenntartásában, kialakulásának, felszívódáshoz, leghatékonyabb, konzultáljanak, szervezetedből, vérkeringésben, lerakódásainak, immunrendszert, tüdőbetegségek, generálásában, létfontosságú, komplikálódik, antihisztamin, különösképpen, tisztításához, elkerüléséhez, csontritkulás, megemelkedett, vízbevitellel, megnövekedett, durva becslés, negyed teáskanál, testnek nyomokban, finomítatlan tengeri, hagyományos asztali, elemeket leválasztják, sejtek belsejéből, túlzott savasságot, toxikus salakanyagokat, erős természetes, asztma leküzdésére, ivóvizedbe vagy, vizelettel ürülnek, tested túlságosan, rákos sejteket, oxigén elpusztítja,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Az ember  A Magyar Költészet napja alkal...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Nagy és kis csodák  Vito Giaquinto gondolata  Jó éjszakát  József Attila - Kopogtatás nél...  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bornyi Veronika haiku verse  Bornyi Veronika haiku verse  IGEN így  Robert Merle tollából  Jan Twardowski - Siessünk  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Magyar költészet napja  Egy gondolat  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Tanmese  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Az ember emlékekből áll  IGEN így  Az ember  Facebookon kaptam  Töröld le  Sorsunk miatt...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Eduardo Sacheri gondolata  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Zilahy Lajos gondolata  Annyira tisztelem a szabadságo...  Márai Sándor tollából  Kertem  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Walter Chrysler mondta  Eduardo Sacheri gondolata  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Otthon  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép álmokat!  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Az ember  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Azért kaptad 
Bejegyzés Címkék
durva becslés, negyed teáskanál, testnek nyomokban, finomítatlan tengeri, hagyományos asztali, elemeket leválasztják, sejtek belsejéből, túlzott savasságot, toxikus salakanyagokat, erős természetes, asztma leküzdésére, ivóvizedbe vagy, vizelettel ürülnek, tested túlságosan, rákos sejteket, oxigén elpusztítja, oxigén megsemmisíti, véráram mennyisége, test minden, betegség &#8222, húgyhólyagok kontrollálási, csöpögő vizelet, alacsony sóbevitel, leghatékonyabb abban, szabálytalan szívverést, vérnyomás szabályozásában, vízzel egyetemben, arányok viszont, logika egyszerű, vérkeringésben maradni, összes véreret, hörgők összeszűkülését, túlságosan verő, alvás szabályozásában, teljes pohár, orrvérzést okozhat, cukorbetegség kezelésben, inzulin szükségletet, belekben történő, tüdő nyálka, nyelvre helyezett, állandó száraz, izomgörcsök elkerüléséhez, csontok szerkezetét, visszér kialakulásának, lelki egyensúlyért, hidroelektromos energia, idegsejtek kommunikációjához, pozitív önkép, libidó fenntartásában, nagyon fontos, test számára, orvosukkal mielőtt, táplálkozásodból, vércukorszintjük, rendellenességek, összefüggésekre, egészségtudatos, szabályozásában, hidroelektromos, adalékanyagokat, feldolgozásához, vércukorszintet, antioxidánsként, összeszűkülését, figyelmeztetés, oxigéntartalmú, salakanyagokat, fenntartásában, kialakulásának, felszívódáshoz, leghatékonyabb, konzultáljanak, szervezetedből, vérkeringésben, lerakódásainak, immunrendszert, tüdőbetegségek, generálásában, létfontosságú, komplikálódik, antihisztamin, különösképpen, tisztításához, elkerüléséhez, csontritkulás, megemelkedett, vízbevitellel, megnövekedett, következménye, batmanghelidj, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 381
  • e Hét: 2597
  • e Hónap: 4492
  • e Év: 55283
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.