Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
8 komoly betegség, mely a kóros D-vitaminhiányból ered
  2016-03-07 09:43:47, hétfő
 
   
  A kóros D-vitaminhiány manapság a nyugati világban sajnos milliókat érint, és számos komoly megbetegedést táptalajául szolgál.

1, Asztma - Rengeteg ember életét nehezíti meg az asztma, melynek kialakulásában az egyik fő tényező a D-vitaminhiány. Különösen gyerekek esetében figyelték meg, hogy a D-vitamin jelentősen csökkenti az asztma gyakoriságát és súlyosságát és csillapítja a gyulladást, mely a légutak működésének korlátozásáért felelős.

A D-vitamin hiánya nagyon súlyos, krónikus betegségek kialakulásához vezethet.
2, Magas vérnyomás - Egy, a Journal of Investigative Medicine című folyóiratban publikált friss kutatás szerint a magas vérnyomásban szenvedő páciensek állapotán is sokat javít, ha növelik D-vitaminszintjüket, hiszen a D-vitamin óvja az érrendszer működését és szabályozza a gyulladást az erekben, mely a magas vérnyomás egyik okozója.

3, Bélgyulladás - Számtalan európai, amerikai és indiai kutatás azonosította már a kapcsolatot a kóros D-vitaminhiány és a bélgyulladások különböző fajtáinak előfordulása között. Egyértelműen megfigyelhető, hogy a világ kevésbé napsütéses részein nagyobb az ilyen típusú betegségek gyakorisága.

4, Influenza - A téli hónapokban, amikor kevés a napfény, és így kevesebb D-vitaminhoz jut a szervezet, nagyobb az influenza előfordulási gyakorisága is. A C-vitamin immunrendszerre gyakorolt hatása már ismert, azonban a D-vitamin is legalább annyira alapvető fontosságú lenne nemcsak télen, hanem egész évben.

5, 2-es típusú diabétesz - Több kutatás eredményei alapján mára már az is bizonyított tény, hogy a D-vitamin csökkenti a 2-es típusú diabétesz kialakulásának kockázatát, illetve a már kialakult cukorbetegséggel küzdők számára is segítséget nyújt.

6, Fogszuvasodás - Már az 1800-as évektől kezdve megfigyelték, hogy a kóros naphiány az egész csontrendszer, és a fogak elgyengüléséhez vezet. Mára már köztudottá vált, hogy a kóros D-vitaminhiány az egyik fő okozója a fogszuvasodásnak.

7, Reumatikus ízületi gyulladás - Az ízületekkel is hasonló a helyzet, mint a csontokkal. Kanadai kutatások bebizonyították, hogy a D-vitaminhiányban szenvedők körében ötször nagyobb eséllyel alakul ki reumás ízületi gyulladás.

8, Rák - A daganatok számtalan formájáról is kiderült már, hogy nagyobb eséllyel alakulnak ki azoknál, akik kóros D-vitaminhiányban szenvednek. Mivel a D-vitaminhiány alapvető hatással van az immunrendszerre, amelynek renyhe működése utat enged a rákos sejtek fejlődésének és terjedésének, nem nehéz felfedezni a logikát abban, hogy D-vitaminszintünk optimálisan tartásával hosszú távon nagyban csökkenthetjük a daganatok kialakulásának esélyét.

Amint látjuk tehát, a manapság pusztító komoly betegségek legjavának megelőzéséért rengeteget tehetnénk azzal, ha gondoskodnánk szervezetünk D-vitamin ellátásáról. Ameddig lehetséges, tartózkodjunk hát huzamosabb ideig napfényben, természetesen az ajánlott napszakokban, amikor pedig nincs mód erre, vegyük magunkhoz jó minőségű étrend-kiegészítők formájában a D-vitamint, felnőttekben napi 2000 IU ajánlott dózisban.

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: fogszuvasodásnak, cukorbetegséggel, elgyengüléséhez, bebizonyították, vitaminhiányban, immunrendszerre, vitaminszintünk, csökkenthetjük, kialakulásának, korlátozásáért, kialakulásában, bélgyulladások, kialakulásához, tartózkodjunk, fogszuvasodás, gondoskodnánk, megfigyelhető, megelőzéséért, investigative, megbetegedést, csontrendszer, természetesen, bélgyulladás, gyakoriságát, vitaminhiány, megfigyelték, azonosította, előfordulása, vérnyomásban, folyóiratban, felnőttekben, előfordulási, fejlődésének, terjedésének, szervezetünk, egyértelműen, kóros D-vitaminhiány, nyugati világban, asztma gyakoriságát, légutak működésének, magas vérnyomásban, érrendszer működését, magas vérnyomás, bélgyulladások különböző, világ kevésbé, ilyen típusú, téli hónapokban, influenza előfordulási, 2-es típusú, 1800-as évektől, kóros naphiány, egész csontrendszer, Investigative Medicine,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Alázat  Nagyi telefonál  Hogy lehet megtartani  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Németh László tollából  Png ház  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hiányzik  Akarat  A kételkedés kezelése  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  George Gordon Lord Byron: Inez...  A sors  Hogy lehet megtartani  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Png nő  Szép álmokat!  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png kislány  Erdőn  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Paul David Tripp Április 21  Akarat  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png lepke  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Garai Gábor - Takarítás  Soha ne kedvezz...  Nagyi telefonál  Kaffka_Margit  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hazára minden embernek szükség...  Erdőn  Rátalálsz  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Nem tudhatod  Őrizkednünk kell...  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  Png rózsa csokor  A sors  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Éretlen vers  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png ház  Makszim Gorkij gondolata  Png kislány  Facebookon kaptam  Fehér virág  Mai harmónia kártyám  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kóros D-vitaminhiány, nyugati világban, asztma gyakoriságát, légutak működésének, magas vérnyomásban, érrendszer működését, magas vérnyomás, bélgyulladások különböző, világ kevésbé, ilyen típusú, téli hónapokban, influenza előfordulási, 2-es típusú, 1800-as évektől, kóros naphiány, egész csontrendszer, fogak elgyengüléséhez, daganatok számtalan, rákos sejtek, logikát abban, daganatok kialakulásának, manapság pusztító, ajánlott napszakokban, fogszuvasodásnak, cukorbetegséggel, elgyengüléséhez, bebizonyították, vitaminhiányban, immunrendszerre, vitaminszintünk, csökkenthetjük, kialakulásának, korlátozásáért, kialakulásában, bélgyulladások, kialakulásához, tartózkodjunk, fogszuvasodás, gondoskodnánk, megfigyelhető, megelőzéséért, investigative, megbetegedést, csontrendszer, természetesen, bélgyulladás, gyakoriságát, vitaminhiány, megfigyelték, azonosította, előfordulása, vérnyomásban, folyóiratban, felnőttekben, előfordulási, fejlődésének, terjedésének, szervezetünk, egyértelműen, napszakokban, csillapítja, optimálisan, működésének, szabályozza, kapcsolatot, kiegészítők, ellátásáról, gyakorisága, súlyosságát, táptalajául, ízületekkel, bizonyított, betegségek, hónapokban, szenvednek, vitaminhoz, fontosságú, napsütéses, csontokkal, reumatikus, gyulladást, köztudottá, segítséget, érrendszer, kockázatát, eredményei, formájáról, huzamosabb, napfényben, tartásával, jelentősen, lehetséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1258
  • e Hét: 2742
  • e Hónap: 9114
  • e Év: 59905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.