Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészséges fogyás
  2016-03-07 09:50:38, hétfő
 
   
  Természetesen az általam felvázolt módszer nem csodaszer, maga a Super Greens ital sem az. Ahhoz, hogy sikereket érjen el ezzel a módszerrel, pontosan követnie kell az instrukciókat.

A program során meg kell szüntetnünk azokat az okokat, amik az elhízást okozzák. Mivel ez a program nem csupán egy tüneti kezelés, hanem egy új életmódot ad, ezáltal nem következik be a visszaesés, a jojó effektus (fogyás-elhízás állandó hullámzása).

Világosan kell látni, hogy az elhízás egy komplex folyamat, és nem csupán a zsíros ételek okozzák, számos példát lehetne mondani az ellenkezőjére. Nem mindig a kalóriák, a szénhidrátok vagy a koleszterin jelentik az alapvető problémát. A legtöbb esetben az elhízás a test természetes védekezése az általunk folytatott életmód ellen.

Ebben a folyamatban a SuperGreens ital és az Innerlight cég termékei egy mankónak tekinthetők, melyek segítenek minket az átalakulásban, az új életmód elsajátításában.

Nézzük meg, hogy egészségünk és testsúlyunk szempontjából mik a legfőbb rizikófaktorok:

- dohányzás
- rendszeres alkoholfogyasztás
- drogok használata
- stressz
- rendszeres mozgás hiánya
- túlzott mennyiségű cukor bevitel
- túlzott mennyiségű só bevitel
- zsíros, gyorséttermi ételek (magas zsír és szénhidrát tartalom)
- túlzott koffein bevitel (kávé, tea, energia italok)
- túlzott hús, tojás, és szénhidrát (fehér kenyér, tészta) bevitel

Ha Ön egészségtelenül él, teste nem képes megtartani az ideális súlyát. A fogyásnak csak akkor van értelme, ha az esztétikai változás mellett egészséget is kölcsönöz.

Ma minden korszerű fogyókúrának és diétás programnak hármas célt kell teljesítenie:

1. Megszabadítani a szervezetet a feleslegesen lerakódott zsírszövettől, de úgy, hogy közben az értékes fehérjéket tartalmazó szövetek (izomszövet, belső szervek) ne épüljenek le, ne károsodjanak.

2. Az étrend változásának olyannak kell lennie, ami révén csökken a szív és érrendszeri betegségek és a daganatos betegségek valószínűsége.

3. A hatásnak nem átmenetinek, hanem tartósnak kell lennie.

Nincs szánalmasabb, mint a lefogyasztott kövér ember. Tudnunk kell, hogy a fogyás során a zsírsejtekben a raktárak kiürülhetnek, de a zsírsejtek száma nem csökken egy darabbal sem. Ezért a lefogyasztott kövér ember a zsírsejtek vonatkozásában mindig kövér ember marad, tehát igen hamar visszaszedheti a keservesen leadott kilókat, ha az ajánlott étrend nem megfelelő.

De haladjunk pontonként...

1. Ahhoz, hogy az étrend megváltoztatása ne járjon izomtömeg veszteséggel, megfelelő mennyiségű és intenzitású, rendszeres testmozgás szükséges, és a fehérje bevitel sem csökkenhet 0,8g/testsúly kg alá. Ugyanakkor a túlzott és egyoldalú fehérje és zsír bevitel kerülendő (Atkins!). Mint tudjuk, dr. Atkins is szívinfarktusban hunyt el, nem túl magas életkorban.

Ő annak az elméletnek az áldozata lett, ami úgy szólt, hogy a szervezet a zsírokat mindig a ,,szénhidrátok tüzében" égeti el. Egy darabig ez működik is, de a szénhidrátok tartós megszorítása oda vezet, hogy a szervezet a saját fehérjéit, aminosavait bontja le és alakítja át cukorrá, így a kezdeti fogyás, hízásba csap át néhány hónapon belül. Atkins dr. is kövéren halt meg.

2. Általános vélekedés szerint a daganatos betegségek egyharmada megfelelő táplálkozással megelőzhető. Ma háromszor több sót fogyasztunk, mint amennyire szervezetünknek szüksége van (az ajánlott napi bevitel 4g), ez pedig magas vérnyomást, közvetve agyvérzést, infarktust okozhat. A sok sónak szerepe van a gyomorrák kialakulásában is (bár ez a rákfajta csökkent az utóbbi időben, mivel kevesebb füstöléssel tartósított ételt eszünk, hála a hűtőgépek elterjedésének).

A pácolás, füstölés lehet az oka annak, hogy ma a vastag és végbél rákok vonatkozásában listavezetők vagyunk. Ilyenkor sok nitrit keletkezik, ami rákkeltő.

De ugyan ez történik akkor is, ha nitrátos vizet iszunk (falusi ásott kutak).
A brokkoli, a fokhagyma, a cékla és a zöldhagyma védelmet nyújthat a gyomorrák ellen. Az állati zsiradékok csökkentése, a cékla, a paradicsom, a sárgarépa, a citrus-félék hatásosak a vastagbél, végbél, szájüreg, nyelőcső, garat és tüdőrákkal szemben.

Ugyan ez igaz a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztására is.

A zöldségek, gyümölcsök, főzelékek fogyasztásával részben megelőzhető a gége, a hasnyálmirigy, a mell, a petefészek, a méhnyak, a pajzsmirigy, a prosztata és veserákok kialakulása.

3. Ha azt szeretnénk, hogy a hatás tartós legyen, akkor innunk kell. No nem sört, vagy bort, hanem pl. azokat a jó minőségű, zöld növényekből összeállított italokat, mint pl. a SuperGreens zöld ital, mert inni így is, úgyis muszáj.

Ha már iszunk, akkor igyuk ezeknek a zöldségeknek a koktéljait, mert így két legyet ütünk egy csapásra: bevisszük a megfelelő folyadékmennyiséget és közben nem hízunk el, ill. fogyunk (ha kövérek voltunk).

dr Tihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: szívinfarktusban, megváltoztatása, egészségtelenül, szervezetünknek, elsajátításában, vonatkozásában, megszabadítani, kialakulásában, elterjedésének, táplálkozással, rizikófaktorok, fogyasztásával, visszaszedheti, lefogyasztott, természetesen, hasnyálmirigy, zsírszövettől, zsírsejtekben, ellenkezőjére, szempontjából, összeállított, átalakulásban, fogyasztására, instrukciókat, valószínűsége, fogyókúrának, szénhidrátok, teljesítenie, megszorítása, veszteséggel, zöldségeknek, gyorséttermi, feleslegesen, kiürülhetnek, szánalmasabb, változásának, általam felvázolt, program során, elhízást okozzák, tüneti kezelés, jojó effektus, komplex folyamat, zsíros ételek, szénhidrátok vagy, koleszterin jelentik, alapvető problémát, legtöbb esetben, test természetes, általunk folytatott, mankónak tekinthetők, legfőbb rizikófaktorok, ideális súlyát, Super Greens,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Hazára minden embernek szükség...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Krisztinától  Julian Brass gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png ház  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Az engedelmesség miért nem vál...  képre írva  Akarat  Neked tudnod kell  Szép álmokat!  Hogy lehet megtartani  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png fotel  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Éretlen vers  Facebookon kaptam  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Irgalom és ítélet  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nevem  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png rózsa csokor  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Fekete István - Akác  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Soha ne kedvezz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete-erdő desszert  A jó emberek mindig szépek mar...  Alázat  Albert Einstein gondolata  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Kaffka_Margit  Egy lelki imádság 
Bejegyzés Címkék
általam felvázolt, program során, elhízást okozzák, tüneti kezelés, jojó effektus, komplex folyamat, zsíros ételek, szénhidrátok vagy, koleszterin jelentik, alapvető problémát, legtöbb esetben, test természetes, általunk folytatott, mankónak tekinthetők, legfőbb rizikófaktorok, ideális súlyát, fogyásnak csak, esztétikai változás, feleslegesen lerakódott, értékes fehérjéket, étrend változásának, daganatos betegségek, lefogyasztott kövér, fogyás során, raktárak kiürülhetnek, zsírsejtek száma, zsírsejtek vonatkozásában, keservesen leadott, ajánlott étrend, étrend megváltoztatása, fehérje bevitel, áldozata lett, zsírokat mindig, szénhidrátok tartós, saját fehérjéit, kezdeti fogyás, ajánlott napi, gyomorrák kialakulásában, rákfajta csökkent, utóbbi időben, hűtőgépek elterjedésének, zöldhagyma védelmet, gyomorrák ellen, állati zsiradékok, citrus-félék hatásosak, teljes kiőrlésű, hatás tartós, szívinfarktusban, megváltoztatása, egészségtelenül, szervezetünknek, elsajátításában, vonatkozásában, megszabadítani, kialakulásában, elterjedésének, táplálkozással, rizikófaktorok, fogyasztásával, visszaszedheti, lefogyasztott, természetesen, hasnyálmirigy, zsírszövettől, zsírsejtekben, ellenkezőjére, szempontjából, összeállított, átalakulásban, fogyasztására, instrukciókat, valószínűsége, fogyókúrának, szénhidrátok, teljesítenie, megszorítása, veszteséggel, zöldségeknek, gyorséttermi, feleslegesen, kiürülhetnek, szánalmasabb, változásának, listavezetők, károsodjanak, átmenetinek, egészségünk, füstöléssel, intenzitású, pajzsmirigy, tartósított, megelőzhető, fogyasztunk, csökkentése, természetes, növényekből, supergreens, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 2603
  • e Hónap: 8975
  • e Év: 59766
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.