Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
érdekességek
  2014-10-13 21:10:06, hétfő
 
 
4000 évvel ez előtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja újdonsült vejét egy hónapig itatta. Az ital mézből készült sör volt, innen származik a magyar "mézeshetek"" illetve az angol "honeymoon" (mivel a babiloniak holdhónapot használtak) kifejezés.

A Manhattan szó egy régi indián nyelvből származik, és azt jelent
hogy: "A hely, ahol részegek voltunk".

Az 1700-as évek elejétől 1862-ig Angliában a szappan az arisztokrácia luxusának számított, és adót vetettek ki arra, aki használta.

A páncélos lovagok annak idején a sisakrostélyuk felemelésével azonosították egymást, miközben a királyuk után lovagoltak. Ebből a mozdulatból alakult ki aztán a katonaságnál ma is alkalmazott tisztelgés.

Az angliai Stonehenge 1500 évvel idősebb, mint a római Colosseum.

A kaliforniai Livermore tűzoltóállomásán van egy villanykörte, amely
1901 óta folyamatosan ég. - Úgy hallottam, hogy még Edison készítette és egy kamera figyeli állandóan, amit weben lehet követni :D

A chilei Atacama sivatagban található Calama városban még sosem esett eső.

Az ókori Görögországban a lánykérés módszere az volt, ha egy almát dobtak a kiszemelt hölgynek. Ha a hölgy ezt elkapta, elfogadta az ajánlatot.

A bálnák által kifújt levegőnek van egy igen erős szaga, amely a romlott hal és az állott olaj keverékének tűnik. Emiatt az erős "szájszag" miatt régen a bálnavadászok azt gondolták, hogy a belégzése agykárosodást okoz.

Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők erőszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy élelmiszer kutató rossz helyre tett egy tizedesvesszőt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.

A mese szerint Igazság és Hazugság együtt mentek fürödni. Hazugság jött ki először a vízből és felvette Igazság ruháit. Igazság nem akarta elvenni Hazugság ruháit, ezért azóta "meztelen igazság"-ról beszélünk.

A babonás skótok soha nem viselnek pirosat és zöldet együtt. Ezen kívül Skóciában nem szabad ásót bevinni a házba, mert akkor hamarosan ássák valakinek a sírját. Ha pedig valaki három hattyút lát együtt repülni, az nemzeti csapást jelent.

Máltán azokon a kéttornyú templomokon, melyeken két toronyóra is van, szándékosan különböző időt mutatnak az órák. Ennek a hagyománynak egy babona az alapja, mégpedig az Ördögöt akarják megtéveszteni, hogy ne tudja, mikor jön el az Ő ideje.

Hong Kong jelentése magyarul: "illatos kikötő".

?Floridában törvény tiltja az este hat óra után nyilvános helyen történő szellentést.
Texasban csak a liftben tilos szellenteni.
St. Louisban (Missouri) a templomban nem szabad. Ha valakit itt rajtakapnak, akár életfogytig tartó börtönre is ítélhetik.

A kansasi Lang városában tilos augusztusban öszvéren lovagolni a főutcán, ha ez mégis elkerülhetetlen, az öszvérnek mindenképpen szalmakalapot kell viselnie.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tűzoltóállomásán, elkerülhetetlen, görögországban, tizedesvesszőt, erőszeretettel, sisakrostélyuk, megtéveszteni, agykárosodást, bálnavadászok, arisztokrácia, szalmakalapot, felemelésével, azonosították, folyamatosan, vastartalmat, villanykörte, augusztusban, hagyománynak, katonaságnál, mindenképpen, szellentést, kaliforniai, életfogytig, templomokon, rajtakapnak, keverékének, holdhónapot, szándékosan, alkalmazott, szellenteni, menyasszony, mozdulatból, készítette, sivatagban, floridában, lovagoltak, esküvő után, menyasszony apja, hónapig itatta, ital mézből, babiloniak holdhónapot, régi indián, 1700-as évek, arisztokrácia luxusának, páncélos lovagok, sisakrostélyuk felemelésével, királyuk után, mozdulatból alakult, angliai Stonehenge, római Colosseum, kaliforniai Livermore, kamera figyeli, Hong Kong,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  A televizió nem a kultúrát kép...  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png kislány  Régi emberek, akikre máig büsz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Fekete István - Akác  Csak a fogyatkozás látható  Zilahy Lajos gondolata  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Nem számIt  Szívem  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Jónás Tamás – Végtelen b...  Minden harmadik...  Erdőn  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Radikális szeretet  Reggel van  Nagyi telefonál  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyon különös  Kövesd a cowboyt!  Őrizkednünk kell...  Adakozás  Alázat  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  A sors  Nem méltó hozzád  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Gonosz démon-álarc  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Minden harmadik...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Akarat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mi lenne ha  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Akarat  Jó éjszakát  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden harmadik...  Nagyon különös  Akarat  Nagyi telefonál  Kerüld el az evangélium örömén...  s immár én is felragyogva, ért... 
Bejegyzés Címkék
esküvő után, menyasszony apja, hónapig itatta, ital mézből, babiloniak holdhónapot, régi indián, 1700-as évek, arisztokrácia luxusának, páncélos lovagok, sisakrostélyuk felemelésével, királyuk után, mozdulatból alakult, angliai Stonehenge, római Colosseum, kaliforniai Livermore, kamera figyeli, chilei Atacama, ókori Görögországban, lánykérés módszere, almát dobtak, kiszemelt hölgynek, bálnák által, igen erős, állott olaj, belégzése agykárosodást, szülők erőszeretettel, igazság azonban, spenót semmivel, 50-es évekből, élelmiszer kutató, vizsgálat eredménye, valósághoz képest, mese szerint, babonás skótok, nemzeti csapást, kéttornyú templomokon, liftben tilos, kansasi Lang, öszvérnek mindenképpen, tűzoltóállomásán, elkerülhetetlen, görögországban, tizedesvesszőt, erőszeretettel, sisakrostélyuk, megtéveszteni, agykárosodást, bálnavadászok, arisztokrácia, szalmakalapot, felemelésével, azonosították, folyamatosan, vastartalmat, villanykörte, augusztusban, hagyománynak, katonaságnál, mindenképpen, szellentést, kaliforniai, életfogytig, templomokon, rajtakapnak, keverékének, holdhónapot, szándékosan, alkalmazott, szellenteni, menyasszony, mozdulatból, készítette, sivatagban, floridában, lovagoltak, templomban, tisztelgés, stonehenge, babiloniak, mézeshetek, félreértés, gyermekeik, babilonban, valósághoz, használtak, élelmiszer, gondolták, eredménye, belégzése, toronyóra, vizsgálat, származik, tartalmaz, erőltetik, tízszeres, különböző, levegőnek, valakinek, lánykérés, állandóan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 827
  • e Hét: 1701
  • e Hónap: 6105
  • e Év: 37834
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.