Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
amerikai segítség a holoparazitáknak a MÁV perléséhez
  2012-06-29 23:35:33, péntek
 
  "Magyarország még nem kárpótolta a túlélőket"
- amerikai segítség a holoparazitáknak a MÁV perléséhez



Az amerikai szenátus igazságügyi bizottságában a közelmúltban meghallgatást tartottak egy törvénytervezettel kapcsolatban, amelynek elfogadása esetén a "holokauszt túlélői" (egyre több van belőlük - a szerk.) az amerikai bíróságokon a korábbinál nagyobb eredménnyel perelhetik majd "kártérítésért" az európai vasúti társaságokat. Nekik ugyanis még mindig nem elég.

Az úgynevezett holokauszt vasúti törvény (Holocaust Rail Justice Act, HRJA) tervezete értelmében azok a "túlélők", akiket a német megszállás idején a francia államvasutak (SNCF) szerelvényei szállítottak a munkatáborokba, amerikai bíróságokon perelhetnének "kártérítésért". A törvénytervezet tág értelmezései és a precedens alapján a panaszosok - akik egyaránt lehetnek amerikai és nem amerikai állampolgárok - olyan vasúti társaságok ellen is nyújthatnak majd be keresetet, mint a MÁV vagy a német Deutsche Bahn (DB).
A HRJA tervezetét beterjesztő Charles Humer szenátor szerint az SNCF 76 ezer embert - zsidókat, az ellenállás tagjait, valamint kis számú amerikai hadifoglyot - szállított koncentrációs táborokba.

A múltban a SNCF ellen az Egyesült Államokban indított perek rendre elbuktak, mert az idegen államok mentességét szavatoló törvény (Foreign Sovereign Immunities Act) rendkívüli módon megnehezítette a külföldi hatalmak vagy azok kormányzati felügyeletű intézményei elleni jogi fellépést. A szóban forgó törvénytervezet elfogadása nyomán várhatóan jóval könnyebb lesz a jogorvoslati igények érvényesítése.


Az SNCF a szenátusi meghallgatást követően, június 19-én közleményt tett közzé, amelyben egyebek mellett rámutatott: a Franciaország Zsidó Intézményeinek Reprezentatív Tanácsa (CRIF) szerint a HRJA tervezete "három alapvető elvet nem tart tiszteletben": eltekint a francia állam felelősségétől, igazságtalanul veszi célba az állami vállalatok egyikét, és egymás ellen fordítja a "túlélők" egyik csoportját a másikkal.

Az SNCF emlékeztetett rá, hogy a megszállás alatt közvetlen német utasításoknak kellett engedelmeskednie. A vasúti társaság felhívta a figyelmet arra is, hogy a francia állam már 1944-ben megkezdte kártanítási és kárpótlási programjait, amelyek a mai napig elérhetők. Az SNCF ezen kívül számos megemlékezési és holokauszt-kutatási projektet finanszírozott.

A magyar állammal, illetve a MÁV-val és a Rail Cargo Hungariával (a MÁV Cargo jogutódjával) szemben "holokauszt-túlélők" és hozzátartozóik legutóbb 2010 októberében, Washingtonban nyújtottak be keresetet, azzal a váddal, hogy a II. világháború idején "együttműködtek a nácikkal a zsidók kiirtásában". A kereset szerint a magyar állam, illetve a két vasúti társaság elkobozta a zsidók vagyonát, valamint gettókba, s Lengyelország és Ukrajna területén található koncentrációs táborokba szállította őket, ahol százezrek pusztultak el közülük.

A felperesek, akik nem neveztek meg konkrét kárösszeget, azt kívánják elérni, hogy esetüket olyan gyűjtőkeresetként ismerjék el, amelyet legkevesebb 300 azonosított "túlélő" nevében nyújtottak be, de amelynek a dokumentum szerint akár 5000 tagja is lehetne.
A felperesek - amerikai, kanadai, ausztrál és izraeli lakcímmel rendelkező magánszemélyek - ügyvédje, Chuck Fax szerint a követelés összege elérheti a több tízmillió dollárt. Mint mondta, a felperesek követelése nem évült el, mert Magyarország még nem kárpótolta a túlélőket és családtagjaikat (!!!), és nem szolgáltatta vissza nekik vagyontárgyaikat.

A MÁV ellen 2010. február 9-én Chicagóban nyújtottak be hasonló keresetet, amelyet egy szövetségi bíróság 2011 júniusában, a magyar fél nevében benyújtott óvás ellenére, jogilag megalapozottnak talált. A pert 95 személy kezdeményezte. A felperesek 1944-es értéken számolt 240 millió dollár vagyoni kár, ezenfelül egymilliárd dollár nem vagyoni kár megtérítését követelik. A vád szerint a MÁV "tudatosan biztosított szerelvényeket ahhoz, hogy 1944 márciusa és októbere között 437 ezer magyar zsidót szállítsanak az auschwitzi gázkamrákba, ezenkívül megfosztotta az áldozatokat vagyonuktól és értékeiktől".

A DB, amely ellen a "vészkorszak túlélői" már eddig is több alkalommal kezdeményeztek pert, a Der Spiegel szerint már 2011 végén felfogadott egy New York-i ügyvédi irodát és egy válságkezelésre szakosodott PR-céget, hogy felkészüljön az ellene indított, várhatóan több millió dolláros keresetre. A PR-cég feladata egyúttal az is, hogy a DB érdekében lobbizzon Washingtonban. A német vasutak ellen a legutóbb tavaly helyezett kilátásba eljárást a "nácizmus kelet-európai áldozatainak" egy csoportja.
Több szakértő ugyanakkor úgy véli, hogy az Egyesült Államok és Németország által 2000-ben megkötött Német alapítvány-egyezmény minden követelést rendezett.

(MTI nyomán)

http://www.kuruc.info/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: engedelmeskednie, vagyontárgyaikat, holoparazitáknak, megalapozottnak, családtagjaikat, törvénytervezet, válságkezelésre, magánszemélyek, felelősségétől, finanszírozott, munkatáborokba, együttműködtek, kezdeményeztek, igazságtalanul, hozzátartozóik, szerelvényeket, megnehezítette, intézményeinek, perelhetnének, reprezentatív, kártérítésért, kezdeményezte, koncentrációs, érvényesítése, meghallgatást, washingtonban, állampolgárok, franciaország, lengyelország, bizottságában, utasításoknak, emlékeztetett, megemlékezési, szállítsanak, megtérítését, megfosztotta, amerikai szenátus, közelmúltban meghallgatást, amerikai bíróságokon, korábbinál nagyobb, európai vasúti, úgynevezett holokauszt, német megszállás, francia államvasutak, precedens alapján, német Deutsche, ellenállás tagjait, idegen államok, külföldi hatalmak, szóban forgó, jogorvoslati igények, szenátusi meghallgatást, Holocaust Rail Justice Act, Deutsche Bahn, Charles Humer, Egyesült Államokban, Foreign Sovereign Immunities Act, Franciaország Zsidó Intézményeinek Reprezentatív Tanácsa, Rail Cargo Hungariával, Chuck Fax, Egyesült Államok,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 13  Mindent de mindent visszakap  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Alvó cica  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Otthon  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Zilahy Lajos gondolata  Bársony székben  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vidámság  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  képre írva  Facebookon kaptam  Bársony székben  Azért kaptad  A pitypang legendája  József Attila - Kopogtatás nél...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó cicák  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Önmaga ellenére  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Kertem  James Allen  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Anyák napjára  Azért kaptad  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul David Tripp Április 15  Sík Sándor - Ha jő a perc  Zilahy Lajos mondta  Horváth Szilvia tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Otthon  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Emlékezz  Pitypang szökőkút  Töröld le  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  jó reggelt  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A hagyma antibakteriális hatás...  Nevelőszülőkhöz adták,  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Horváth Szilvia tollából  Egyszerű  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 14  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Csend  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimna...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
amerikai szenátus, közelmúltban meghallgatást, amerikai bíróságokon, korábbinál nagyobb, európai vasúti, úgynevezett holokauszt, német megszállás, francia államvasutak, precedens alapján, német Deutsche, ellenállás tagjait, idegen államok, külföldi hatalmak, szóban forgó, jogorvoslati igények, szenátusi meghallgatást, francia állam, állami vállalatok, megszállás alatt, vasúti társaság, figyelmet arra, magyar állammal, zsidók kiirtásában, kereset szerint, magyar állam, zsidók vagyonát, dokumentum szerint, követelés összege, több tízmillió, felperesek követelése, szövetségi bíróság, felperesek 1944-es, auschwitzi gázkamrákba, áldozatokat vagyonuktól, válságkezelésre szakosodott, ellene indított, német vasutak, legutóbb tavaly, engedelmeskednie, vagyontárgyaikat, holoparazitáknak, megalapozottnak, családtagjaikat, törvénytervezet, válságkezelésre, magánszemélyek, felelősségétől, finanszírozott, munkatáborokba, együttműködtek, kezdeményeztek, igazságtalanul, hozzátartozóik, szerelvényeket, megnehezítette, intézményeinek, perelhetnének, reprezentatív, kártérítésért, kezdeményezte, koncentrációs, érvényesítése, meghallgatást, washingtonban, állampolgárok, franciaország, lengyelország, bizottságában, utasításoknak, emlékeztetett, megemlékezési, szállítsanak, megtérítését, megfosztotta, felkészüljön, szállítottak, szerelvényei, államvasutak, értelmezései, társaságokat, jogutódjával, tiszteletben, áldozatainak, jogorvoslati, kapcsolatban, magyarország, szolgáltatta, közelmúltban, kárösszeget, nyújthatnak, felfogadott, világháború, kiirtásában, szállította, bíróságokon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.