|
2016-06-13 10:03:03, hétfő
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
ALMARÓZSÁS PITE TÉSZTÁJÁHOZ
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 kicsi tojás
- 1 csipet só
- 1 nagy marék mazsola
- 1 evőkanál rum
A VANÍLIAKRÉMHEZ
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
A TETEJÉRE
- citromlé
- 4 piros alma
- 2 evőkanál kristálycukor
- fél kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál baracklekvár
ALMARÓZSÁS PITE TÉSZTÁJÁHOZ
Trükk
ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra - SÜTÉS: 25 perc - Megmossuk a mazsolát, és egy kis rumos vízbe áztatjuk. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, sóval, vaníliás cukorral, egyesével beledolgozzuk a tojásokat, végül pedig hozzákeverjük a lisztet és a leszűrt mazsolát. Kivajazunk egy kerek piteformát, belesimítjuk a tésztát. 180 fokosra előmelegített sütőben körülbelül tíz perc alatt félig megsütjük.
A VANÍLIAKRÉMHEZ
Sűrű pudingot főzünk a vaníliás pudingporból, a három evőkanál cukorból és a három deci tejből. Hagyjuk kihűlni. Rákenjük a vaníliás krémet a félig sült tésztára.
A TETEJÉRE
Az almát negyedeljük, kivágjuk a magházat, és héjastul hajszálvékony szeletekre vágjuk. Cukros-citromos vízben nagyon rövid ideig főzzük, épp csak hogy könnyebb legyen felcsavarni. Rózsákat tekerünk, és kirakjuk vele a torta tetejét. Meghintjük cukorral és pici fahéjjal. Ismét betoljuk a 180 fokra melegített sütőbe, és körülbelül negyedóra alatt készre sütjük. Még forrón lekenjük felhígított, felmelegített lekvárral
vidék ízei |
|
|
0 komment
, kategória: Főzés-sütés |
|
Címkék: vaníliakrémhez, beledolgozzuk, felmelegített, kristálycukor, hajszálvékony, előmelegített, hozzákeverjük, pudingporból, belesimítjuk, baracklekvár, tésztájához, előkészítés, felhígított, negyedeljük, felcsavarni, körülbelül, kivajazunk, piteformát, hozzávalók, szeletekre, almarózsás, kávéskanál, meghintjük, melegített, megsütjük, negyedóra, lekvárral, személyre, tojásokat, egyesével, megmossuk, pudingpor, citromlé, tetejére, cukorral, keverjük, puha vajat, leszűrt mazsolát, kerek piteformát, vaníliás pudingporból, három evőkanál, három deci, vaníliás krémet, félig sült, almát negyedeljük, torta tetejét, ALMARÓZSÁS PITE TÉSZTÁJÁHOZ,
|
|
|
|
puha vajat, leszűrt mazsolát, kerek piteformát, vaníliás pudingporból, három evőkanál, három deci, vaníliás krémet, félig sült, almát negyedeljük, torta tetejét, vaníliakrémhez, beledolgozzuk, felmelegített, kristálycukor, hajszálvékony, előmelegített, hozzákeverjük, pudingporból, belesimítjuk, baracklekvár, tésztájához, előkészítés, felhígított, negyedeljük, felcsavarni, körülbelül, kivajazunk, piteformát, hozzávalók, szeletekre, almarózsás, kávéskanál, meghintjük, melegített, megsütjük, negyedóra, lekvárral, személyre, tojásokat, egyesével, megmossuk, pudingpor, citromlé, tetejére, cukorral, keverjük, áztatjuk, fahéjjal, kivágjuk, magházat, betoljuk, vaníliás, könnyebb, citromos, mazsolát, evőkanál, lekenjük, héjastul, pudingot, kirakjuk, rákenjük, tekerünk, rózsákat, tésztára, cukorból, fokosra, leszűrt, tetejét, lisztet, hagyjuk, kihűlni, tésztát, sütőben, habosra, mazsola, nagyon, főzzük, forrón, tejből, vízben, főzünk, krémet, vágjuk, cukros, csomag, csipet, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 801
- e Hét: 3017
- e Hónap: 4912
- e Év: 55703
|
|
|