Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lélek fegyvere a betegség
  2016-06-14 10:13:13, kedd
 
  Lelkünknek van egy nagyon hatásos fegyvere, amivel eléri, hogy végre önmagadra figyelj: a betegség. Szinte minden betegség lelki okokra vezethető vissza. A test, a szellem és a lélek szoros egységben, kölcsönhatásban vannak egymással.

Ahogy a test sérülései közvetlen hatással vannak a lélekre, úgy a lélek sérülése, fájdalma is befolyásolja a test állapotát, működését. Tudták ezt már évezredekkel ezelőtt a kínai, indiai, illetve az ókori görög orvoslás művelői is.

Amikor egészségesek vagyunk, testi, lelki és szellemi egységként, ,,egészként", harmonikusan működünk. Betegség akkor keletkezik, ha ez az egyensúly valamiért felborul.A tünetek felbukkanását általában megelőzi valamilyen lelki probléma, még akkor is, ha az nem tudatosodik bennünk.

Ami a lelket és a testet megbetegíti
A pszichoszomatikus betegségek (pszicho = lélek, szóma=test) leggyakrabban stresszhelyzetekből, tartós lelki megterhelésből fakadnak. A feszült, munkahelyi hangulat, a basáskodó főnök, az áskálódó munkatársak, a veszekedés a férjjel/feleséggel/anyóssal, a szorongás a számlák miatt, az aggódás a gyerek továbbtanulása miatt könnyen kizökkent a lelki nyugalmunkból.

A félelem, a belső nyugtalanság, az idegeskedés, az izgatottság, a szomorúság, a levertség, a tespedtség, a koncentrálási nehézség, a negatív érzelmek - mint harag, düh, gyűlölet, irigység, bűntudat, szorongás, önbecsülés hiánya - mind-mind kibillentenek az egyensúlyunkból, és gátolják a szervezet energiaáramlását. Elakadások, blokkok alakulnak ki, amelyek működési zavarokatokoznak az egyes szerveknél, majd a fizikai tünetek is megjelennek. Először akut gyulladásos tünetek jelentkeznek, amelyek krónikussá változhatnak.

A lélek fegyvere a betegség
Persze a betegség mindig a legrosszabbkor jön. Pont akkor dőlünk ki, akkor fájdul meg valahol, amikor a legjobban kellene teljesítenünk, helytállnunk a munkában.
A tudatalattink mindig jelez, hogy baj van, hogy már sok ez megterhelés, de sokszor vagy nem tudatosodik bennünk, vagy nem akarjuk meghallani az üzenetet. Nincs hát más választása hát, tünetet produkál.

Ha fáj itt, szúr ott, nyom, nyilall, sajog, zsibbad, azt már észre kell vennünk. Megakasztja napi ritmusunkat, életünk addigi folyását, és arra kényszerít, hogy figyelmet szenteljünk neki, vagyis figyelmet szenteljünk önmagunknak.


Ezeket a kívülről jött akadályoztatásokat zavarónak találjuk, és szeretnénk minél hamarabb megszabadulni tőle. Elkezdünk küzdeni a tünetek ellen, ami átvitt módon a problémával való foglalkozást jelenti.

Ha megbetegszel, az orvosi segítség mellett érdemes elgondolkodnod azon is, hogy vajon milyen lelki kiváltó okai lehetnek a bajnak.

Testem beszél, lelkem figyelj!

A teljesség igénye nélkül az alábbi felsorolásból megtudhatod, hogy az egyes szervnek, testrésznek mi a szimbolikus jelentése, illetve lelki szinten mivel van gondod, ha az adott helyen fáj.

Bőr: kontaktus a világgal, elhatárolódás, gyengédség

Csontok: a normák túlzott betartása, rugalmatlanság

Epe: elfojtott harag, keserűség

Fogak: agresszivitás

Gyomor: érzések, befogadó készség

Haj: hatalom, szabadság

Hát: egyenesség, őszinteség

Hüvely: odaadás

Kéz: cselekvőképesség

Láb: megértés, kitartás

Máj: (ön)értékelés, világnézet

Nyak: szorongás

Pénisz: hatalom

Száj: befogadó készség

Szem: belátás, szembenézés a dolgokkal

Szív: szeretet, érzelmek, adás-elfogadás

Térd: alázat

Tüdő: kommunikáció, szabadság

Vastagbél: önérvényesítés

Vékonybél: feldolgozás, analízis

Vér: vitalitás, életerő

Helyes önismerettel, önmagad és mások elfogadásával, megfelelő feszültségoldó módszerek alkalmazásával, pozitív gondolkodással, a külső-belső harmónia megteremtésével, az önmagadért való felelősségvállalással már hatalmas lépést tettél önmagadért, EGÉSZségedért.

Forrás:http://globalisvilag.com



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: zavarokatokoznak, energiaáramlását, cselekvőképesség, egyensúlyunkból, kölcsönhatásban, megteremtésével, feszültségoldó, önérvényesítés, megterhelésből, elgondolkodnod, rugalmatlanság, legrosszabbkor, továbbtanulása, gondolkodással, alkalmazásával, teljesítenünk, tudatalattink, felsorolásból, leggyakrabban, megszabadulni, globalisvilag, koncentrálási, felbukkanását, elfogadásával, egészségedért, nyugalmunkból, elhatárolódás, agresszivitás, kibillentenek, befolyásolja, harmonikusan, egészségesek, nyugtalanság, foglalkozást, önismerettel, jelentkeznek, nagyon hatásos, lélek szoros, test sérülései, lélek sérülése, test állapotát, ókori görög, egyensúly valamiért, tünetek felbukkanását, testet megbetegíti, pszichoszomatikus betegségek, basáskodó főnök, áskálódó munkatársak, számlák miatt, gyerek továbbtanulása, lelki nyugalmunkból, belső nyugtalanság,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png telefon  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Szép estét  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Png ház  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Nem tudhatod  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einsteinről  Irgalom és ítélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Elköszönt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Adakozás  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akarat  Esti kép  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akik bántanak téged  Őrizkednünk kell...  Még csak most kezdődik a nap  Kaffka_Margit  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 21  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A boldog családok mind hasonló...  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
nagyon hatásos, lélek szoros, test sérülései, lélek sérülése, test állapotát, ókori görög, egyensúly valamiért, tünetek felbukkanását, testet megbetegíti, pszichoszomatikus betegségek, basáskodó főnök, áskálódó munkatársak, számlák miatt, gyerek továbbtanulása, lelki nyugalmunkból, belső nyugtalanság, koncentrálási nehézség, negatív érzelmek, szervezet energiaáramlását, egyes szerveknél, fizikai tünetek, lélek fegyvere, betegség mindig, legjobban kellene, tudatalattink mindig, kívülről jött, tünetek ellen, problémával való, orvosi segítség, teljesség igénye, alábbi felsorolásból, egyes szervnek, szimbolikus jelentése, adott helyen, normák túlzott, külső-belső harmónia, önmagadért való, zavarokatokoznak, energiaáramlását, cselekvőképesség, egyensúlyunkból, kölcsönhatásban, megteremtésével, feszültségoldó, önérvényesítés, megterhelésből, elgondolkodnod, rugalmatlanság, legrosszabbkor, továbbtanulása, gondolkodással, alkalmazásával, teljesítenünk, tudatalattink, felsorolásból, leggyakrabban, megszabadulni, globalisvilag, koncentrálási, felbukkanását, elfogadásával, egészségedért, nyugalmunkból, elhatárolódás, agresszivitás, kibillentenek, befolyásolja, harmonikusan, egészségesek, nyugtalanság, foglalkozást, önismerettel, jelentkeznek, megbetegszel, változhatnak, kommunikáció, helytállnunk, évezredekkel, szenteljünk, tudatosodik, önmagunknak, testrésznek, szimbolikus, megbetegíti, problémával, megjelennek, munkatársak, megakasztja, izgatottság, idegeskedés, megterhelés, feldolgozás, megtudhatod, szembenézés, ritmusunkat, gyulladásos, tespedtség, keletkezik, munkahelyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 884
  • e Hónap: 7256
  • e Év: 58047
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.