Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Antibiotikumok a konyhából
  2011-10-30 08:34:20, vasárnap
 
   
  A fertőzések ellenszerét a tányérodon is megtalálhatod. Egyes táplálékok sikeresebben leküzdik a kórokozókat, mint a gyógyszerek.

Ha utolért egy őszi fertőzés, első gondolatod az antibiotikum-kúra lehet. Ám sokkal ritkábban van rá szükség, mint hinnéd. Ma már az orvostudomány is csak igen indokolt esetben alkalmazza ezeket a gyógyszereket. Ha a tüneteket vírusfertőzés okozta, az antibiotikumok hatástalanok lesznek. Ám még a baktériumok ellen sem biztos, hogy a tabletta a megfelelő választás. Néhány természetes táplálék és gyógynövény bizonyítottan erőteljes baktériumölő hatású. Mindig orvosi vizsgálat előzze meg a döntést, hogy a patikába vagy a konyhába indulsz-e a gyógyulásért!

Fokhagyma, az orosz penicillin

Az orosz népi gyógyászatban régóta alkalmazzák a fokhagymát. Legfontosabb tulajdonsága, hogy tartós fogyasztása mellett sem válnak ellenállóvá vele szemben a baktériumok. Ez a mesterséges antibiotikumokról nem mondható el.
A fokhagyma fő hatóanyaga az allicin, mely rendkívül erős baktériumellenes, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő vegyület. A gyomorfekély gyakori okozója, a Helicobakter pylori nevű kórokozóval is eredményesen száll szembe. A növény az allicint önvédelmi eszközként használja: ezzel védekezik a fertőzések ellen. Szervezetedbe kerülve téged is ugyanúgy megóv tőlük. A chicagói orvostudományi egyetem kísérlete fényt derített rá, hogy a fokhagymában található allicin azokat a baktériumtörzseket is elpusztítja, amelyek ellen az antibiotikumok hatástalanok. Ráadásul a gyógyszerrel szemben nem pusztítja el az egészséges bélflórát.
Nem csak ha megbetegedtél, megelőzésképpen is érdemes kipróbálnod a fokhagymakúrát. Évente kétszer hat héten keresztül minden este fogyassz három gerezd fokhagymát. Ha utána néhány darab szegfűszeget vagy petrezselyemlevelet elrágcsálsz, elűzheted az erős aromát. Választhatod a fokhagymatablettát is, mellyel semmilyen kellemetlen szagot nem kockáztatsz.

Propolisz, a méhek városvédője

A méhkaptárban rengeteg méh él együtt, mégsem fenyegetik őket a járványos betegségek. Nem véletlen, hiszen propolisszal védekeznek, melynek jelentése: ,,a város előtt". Az ógörög eredetű szó arra utal, hogy ez az anyag védi a méhkaptárat a kórokozóktól. A sárgás színű, ragadós propoliszhoz a méhek összegyűjtik a fák gyantáját és a rügyek mézgás anyagát, majd nyállukkal összekeverik. Ezzel a fertőtlenítő hatású anyaggal kenik be a kaptár bejáratát és falait.
A propolisz fő vírus- és baktériumellenes alkotóeleme a ferulsav, és a hatást fokozzák az immunerősítő flavonoidok, az aminosavak és a vitaminok. A propolisz fogyasztásával sikeresen leküzdheted a felső légúti fertőzéseket, gyorsabban felépülsz a tüdőgyulladásból. Akkor is érdemes gondolnod rá, ha nem kerülheted el az antibiotikum-kúrát. A propolisz segít, hogy a terápia mellékhatásaként ne szaporodjon el bélrendszeredben a Candida élesztőgomba. A tinktúrát folyadékba csepegtetve fogyaszthatod, de tablettát és propoliszos mézet is vásárolhatsz a bioboltokban.

Recept a cserépben: az Aloe vera

A pozsgás növény villámgyorsan meggyógyítja önmagát, ha sérülés éri, vagy baktériumok támadják meg. Különféle ellenanyagokat termel, a titka ezeknek az összetevőknek a kombinációjában rejlik. Köztük is egyedülálló az acemannon, amely serkenti a kórokozókat pusztító falósejtek termelődését. Ez az anyag az emberi szervezetben is képződik, de csak a serdülőkorig. Később sem kell lemondanod gyógyító hatásáról, például az Aloe segítségével.
A növény egy lupeol nevű klórvegyületet is tartalmaz, mely erőteljes fertőtlenítő hatású. A gyulladással járó fertőzésekből is gyorsabban felépülsz az Aloe speciális zsírsavainak köszönhetően. Már néhány evőkanál gél elegendő ahhoz, hogy elérd a baktériumölő hatást.
A rostos vagy szűrt gélt meg is vásárolhatod, de otthonodban is helyet kaphat egy cserepes Aloe az ablakpárkányon. Metssz le egy levéldarabot, és hagyd, hogy a sárgás lé kicsorogjon. Ezt ne használd fel, mert erőteljes hashajtó hatású. Egy kanál segítségével a levélből könnyen kinyerheted az áttetsző, fogyasztásra alkalmas, kocsonyás gélt.

Három gyógynövény, sokszoros védelem

A fűszernövények közül néhány nemcsak az ételek élvezetét fokozza, de a baktériumok elleni védekezőképességedet is.
A kakukkfű kellemes illatú cserje, hajtásainak értékes hatóanyaga a timol. Hasonló módon pusztítja a kórokozókat, mint a mesterséges fertőtlenítőszerek - ám huszonötször hatékonyabban! Sokoldalúan bevetheted a gyors gyógyulásért: teaként fogyasztva, szirup formájában vagy az illóolajat belélegezve. Utóbbi esetben a tüdőhólyagocskákhoz is eljut a baktériumellenes és gyulladáscsökkentő anyag, így a teakúra hatása megsokszorozódik.
Az oregánó szintén számos baktériumfajjal sikerrel száll szembe. Egyik összetevője, a carvacrol 18 mesterségesen előállított gyógyszernél is hatásosabbnak bizonyult a vizsgálatok során. Az oregánóolajból naponta háromszor négy cseppet fogyassz folyadékba keverve. Ha párologtatóba csepegteted, lakásod levegőjét is biztonságossá teheted a kórokozókkal szemben.
A lestyán levele és gyökere a fertőzések leküzdését gyulladáscsökkentő, baktériumellenes és méregtelenítő erejével segíti. Főként húgyúti és emésztőrendszeri fertőzések esetén gondolj rá. A teához két kávéskanál szárított lestyánt forrázz le egy csésze vízzel, és tíz perc áztatás után fogyaszthatod a fertőtlenítő gyógyitalt.





 
 
0 komment , kategória:  *Természetes antibiotikumok**   
Címkék: megsokszorozódik, emésztőrendszeri, baktériumellenes, tüdőgyulladásból, bélrendszeredben, mellékhatásaként, kombinációjában, megelőzésképpen, baktériumfajjal, fogyasztásával, klórvegyületet, ellenanyagokat, antibiotikumok, orvostudományi, oregánóolajból, ablakpárkányon, fűszernövények, fokhagymakúrát, fogyaszthatod, gyógyszereket, hatásosabbnak, párologtatóba, megtalálhatod, méregtelenítő, gyógyászatban, bizonyítottan, biztonságossá, fertőzésekből, vírusfertőzés, mesterségesen, hatékonyabban, megbetegedtél, szervezetedbe, villámgyorsan, orvostudomány, összetevőknek, fertőzések ellenszerét, őszi fertőzés, antibiotikum-kúra lehet, tüneteket vírusfertőzés, antibiotikumok hatástalanok, baktériumok ellen, megfelelő választás, patikába vagy, konyhába indulsz-e, orosz penicillin, orosz népi, mesterséges antibiotikumokról, gyomorfekély gyakori, allicint önvédelmi, fertőzések ellen, chicagói orvostudományi,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Soha ne kedvezz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Kövesd a cowboyt!  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Nem tudhatod  Png virág  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Idő  Akarat  Albert Einsteinről  Png virág  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png lepke  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Idő  képre írva  Szép álmokat!  Fekete-erdő desszert  Csak a fogyatkozás látható  Szívem  A boldog családok mind hasonló...  Nem számIt  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Mindig jusson idő nevetni  A másik dolog,  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép napot kívánok  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alázat  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Alázat  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
fertőzések ellenszerét, őszi fertőzés, antibiotikum-kúra lehet, tüneteket vírusfertőzés, antibiotikumok hatástalanok, baktériumok ellen, megfelelő választás, patikába vagy, konyhába indulsz-e, orosz penicillin, orosz népi, mesterséges antibiotikumokról, gyomorfekély gyakori, allicint önvédelmi, fertőzések ellen, chicagói orvostudományi, fokhagymában található, gyógyszerrel szemben, egészséges bélflórát, erős aromát, méhek városvédője, méhkaptárban rengeteg, járványos betegségek, város előtt, ógörög eredetű, anyag védi, sárgás színű, méhek összegyűjtik, rügyek mézgás, fertőtlenítő hatású, kaptár bejáratát, hatást fokozzák, immunerősítő flavonoidok, propolisz fogyasztásával, felső légúti, propolisz segít, terápia mellékhatásaként, tinktúrát folyadékba, pozsgás növény, titka ezeknek, kombinációjában rejlik, kórokozókat pusztító, emberi szervezetben, lupeol nevű, gyulladással járó, baktériumölő hatást, rostos vagy, cserepes Aloe, kanál segítségével, levélből könnyen, fűszernövények közül, ételek élvezetét, baktériumok elleni, kakukkfű kellemes, gyors gyógyulásért, illóolajat belélegezve, teakúra hatása, oregánó szintén, vizsgálatok során, oregánóolajból naponta, kórokozókkal szemben, lestyán levele, fertőzések leküzdését, csésze vízzel, fertőtlenítő gyógyitalt, megsokszorozódik, emésztőrendszeri, baktériumellenes, tüdőgyulladásból, bélrendszeredben, mellékhatásaként, kombinációjában, megelőzésképpen, baktériumfajjal, fogyasztásával, klórvegyületet, ellenanyagokat, antibiotikumok, orvostudományi, oregánóolajból, ablakpárkányon, fűszernövények, fokhagymakúrát, fogyaszthatod, gyógyszereket, hatásosabbnak, párologtatóba, megtalálhatod, méregtelenítő, gyógyászatban, bizonyítottan, biztonságossá, fertőzésekből, vírusfertőzés, mesterségesen, hatékonyabban, megbetegedtél, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 773
  • e Hét: 2063
  • e Hónap: 10733
  • e Év: 66666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.